Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

zog

Primus registratum
Re: Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

oj sihana oj paranojake s'tu vu kush nga prapa me te therr dhe nga ty quajta te pasakte VETEM ate "shqiptaret jane 70% musliman".

fjalet e tjera qe shtova nuk kishin me te benin me shkrimin tend por timin.

shqiptaret ne fakt jane popull pa fe, pranej dhe e nderrojne kete si me qene xhakete sa here INTERESI ja u kerkon.

melos

Primus registratum

o Zog deshe apo jo ne rradhitemi aty dhe eshte fakt sepse statistikat e vedit tone e tregojne kete gje
i nderrojne apo jo shqiptaret fete dhe sa jane ata fetar e dine te gjithe, prape e them sepse ne tregojm veteveten eshte ceshtje personale dhe shpirterore e cdo njeriu, por nje radhitje e tille e Shqiperise eshte marre nga statistikat qe cdo shtet i paraqet per opinionin boteror.
Nese keto statistka kane nderruar apo jane te pasakta tani i takon shtetit Shqiptare per te reaguar.

melos

Primus registratum

P.S. aq sa une te dukem ty paranoide apo ma shqip me thane e semure mentalisht me dukesh edhe ti mua, vetem me nje ndryshim sepse me dukesh double paranoid

te pakten une u bazova dikun nga shkrimi yt qe kishte pikenisje shkrimin tim, dhe morre pergjigjje ashtu sic e meritove

zog

Primus registratum

shqiptaret kane qendruar nen regjimin komunist 40 vjet pa fe. i gjithe ky brezi i ri bile dhe prinderit e tyre nuk e ka fene edukate, as nuk e pranon shpirterisht ate.

bile as turku i vogel prej katundi qe e ka hap kete teme, dhe te cilit i duket vetja per se mbari kur vetquhet (me) katalik si papa.

ndersa ata qe bejne statistika ne baze feje jane idiote ne s'marrin ere nga realiteti te pakten ne shqiperi.

dhe kur them une qe ne s'jemi fetar, do te thote qe as europiani (I CIVILIZUAR) nuk eshte fetar, aq sa trumpetohet.

vetem idiotet e ndoshta katnaret kane nevoje sot per zot.

melos

Primus registratum

nuk jam dakort me ty sa i perkete statistikave, sepse nje shtet nxjerr statistika te ndryshme eshte i detyruar ti beje ato jo vetem per fe por edhe per cdo gje tjeter.

sa i perkete evropianeve eshte e vertete se sot atij i bie ne mend per religjion vetem ne raste festash fetare apo kur bene konfirmimin e femijes apo ceremonin martesore dhe mortore por edhe pse jo te dhene kaq shume pas fese ata e permbledhin veten tek nje sekt i caktuar fetar.

zog

Primus registratum

sipas teje sipas statistikave ku futet nje femije qe e ka baben musliman e nenen te krishtere ?
ose anasjelltas baben te krishtere e nenen muslimane ?

melos

Primus registratum

te melezet futet *shaka ishte*

ky rrine tek rendi i kombinuar, kjo nuk eshte gje jo normale, eshte shume e shpesh ne evrop, i takon femijes te percaktohet pas moshes madhore nese kete nuk e bejne prinderit,

zog

Primus registratum

po dhe ku percaktohet ky ? kush eshte organi i specializuar per kete ? a te kan pyetur ty dikund ose babain tende se çfare feje i perket, neqoftese po ku eshte e shkruar kjo perkatesi ?
ne çfare dokumenti ?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

eshte BESIM feja BESIM PERSONAL, secili beson tek zoti I TIJ. citim nga Zogu
E marrte e mira,jam me origjine myslimane,rritur nga prinder myslimane qe prej 40 vjetesh e kishin te ndaluar ta praktikonin besimin e vet( gje qe nuk me duket fort e keqe)
Nuk jam ndjere asnjehere myslimane,nuk kam asnje lloj problemi me fene,i respektoj te tjeret dhe besimet e tyre dhe me vjen vertete keq nqse eshte e vertete qe Shqiperia ben pjese tek 146 vendet islamike;
I lexova te gjitha shkrimet me larte dhe jam dakort me ato qe thote Zogu.
Nqse vendet e tjera na shohin si vend islamik eshte detyra jone te tregojme se nuk jemi te tille.

melos

Primus registratum

Zogu, ty nuk e di por mua po shume here ne formulare te ndryshme kam shkruar percaktimin tim fetar.
per babin sme kane pyetur asnjehere sepse kame moshen qe te jap informacione te pavarura nga prinderit e mij.

melos

Primus registratum

Ja nje shembull i asaj se ku klasifikohemi me religjion faqe web

shihni te background notes
dhe gjykoni kush i ka dhene keto statistika jane apo jo te sakta e dim ne vet te tjeret perciellin ato qe ne vet u thom

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Nqse vendet e tjera na shohin si vend islamik eshte detyra jone te tregojme se nuk jemi te tille.

[/ QUOTE ]

s'na sheh njeri qe ka sado pak mend ne koke si musliman, perveç atyre toçave qe merren me statistika dhe patjeter duhet te te fusin diku se ndryshe s'behet.

si dhe perveç atyre shqiptareve ne gjakun e te cileve ka shume gjak te huaj, turk, grek, sllav ose çifut.

si dhe feja ne europe perdoret vetem per te sinjalizuar joeuropianet, pra jo te bardhet, ngaqe te statistikosh njerezit, i bardh, i zi, i verdh, i murm, sot nuk ben, eshte tabu.

atehere themi i krishtere, orthodoks, hebre, musliman, budist. keshtu jemi n'rregull me opinionin e pergjithshem veçse i largohemi te vertetes.

e cila eshte =&gt; nje shqiptar musliman, ose nje bosnjak musliman ESHTE ME EUROPIAN nga nje latino amerikan, filipinas, afrikan ose mongol katolik ose orthodoks qofte.

ISMAIL quhet kadareja, por asnje nuk e ka cilesuar gjeri tani si shkrimtar musliman.

melos

Primus registratum

Si po mendon me kete qe thua, te shef qe ske ngjashmeri me muslimanet aziatik apo qe nuk i takon ketij besimi

Po o Zog ai ty te beson kur i thua personalisht jam apo jo apo i takoj apo jo ketij besimi, edhe nese i thua se shqiptaret nuk i takojne kesaj feje nje i huaj e respekton ate qe thua ti dhe hesht ndoshta por nuk te beson, sepse ai me shume i beson dokumenteve qe i jep nje organ shteteror.

Sa i perkete emrit ISMAIL ai eshte vetem nje nuk eshte gjithe ne, nese ai nuk eshte prononsuar si musliman askush nuk e quan te tille sepse ska te drejte, por derisa njerzit e tjere prononcohen se cfare besimi i takon atehere nxirren perfundime te tilla te cilat i leshojne organet shteterore qe mirren me ceshtje te tilla.
Kete gje e bene jo vetem Shqiperia por cdo pjese e botes qe quhet shtet.

tushi

Valoris scriptorum

Sihana, Zogu flet per Shqipnine /pf/images/graemlins/shrug.gif

per Kosoven apo Maqedonine ndoshta mund te gabonte po te shprehej ne kte mnyre

po sot ne Shqipni te deklarosh se 70% te popullsise jane muslimane merret ose si ne budallallek e siper ose si ne deshperim

Zogu kam pershtypjen se ashtu si ajo goca tjeter simbas tejet duhet te quhet musliman
po ashtu si ai gjykon edhe pjesa derrmuse e popullsise shqiptare
mire apo keq asht relative per secilin /pf/images/graemlins/laugh.gif
une tham asht mire /pf/images/graemlins/wave.gif

ndersa te bash statistika shtetnore per fene sot ne 2006, kjo asht e paimagjinushme /pf/images/graemlins/lol.gif

melos

Primus registratum

po mire mor tushi nga e di ti se nga jam, une e kam permendt kete gje, nese ne menyre figurative dmth duke thene une jam apo ndonje tjeter gje sdo te thote se jam nga Kosova sic flas ne figurative per ceshtje fetare sdo te thote qe i takoj apo jo kesaj apo asaj feje.
mendoj se nga vije dhe cfare feje i takoj apo cfare beje ne jeten time private jane ceshtje te mia personale dhe jane enigm per ty sepse nuk me njef dhe nuk te njof, plus nuk perkojne me temen

Po pse sipas teje ka ndonje ndryshim te madhe te jesh shqiptar i kosoves apo shqiptar maqedonie?

Nese ju thoni se nuk behen statistika te tilla kjo ose ngaqe nuk doni te pranoni faktin dhe keni prapa moton " se burri njehere fol dhe nuk i luan fjalet" ose une vij nga nje planet tjeter.

zog

Primus registratum

sihana kam nje pyetje per ty. po skenderbeu çfare feje kishte, sipas statistikave te kohes ?

melos

Primus registratum

ne thomi i perkiste fese katolike
por ka edhe te tille qe thuan se kishte fe ortodokse ngaqe pjesa e shqiperise ku ai jetonte ishte e pushtuar nga serbet dhe ata ne menyre te dhunshme bene konvertimin e katolikeve ne ortodokse kjo njihet historikisht dhe dihet poashtu se familja apo te paret e gjergjit dhane taksa per kishat greke, dhe pas leximit te ketyre gjanave mua me intereson te dij por akoma s'kam has asgje, u kthyen kastriotet ne katolike pas pushtimit te shqiperise nga otomanet apo ndodhi me pare

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Po pse sipas teje ka ndonje ndryshim te madhe te jesh shqiptar i kosoves apo shqiptar maqedonie?

[/ QUOTE ]

nje shqiptar kosove me nje shqiptar maqedonie ndoshta s'kane shume ndryshime me njeri tjetrin, ndersa me ata te shqiperise ndryshimet jane evidente, ngaqe e kaluara historike ka qene e ndryshme.

tito nuk u hoqi fene muslimane shqiptareve, ngaqe nuk e beri as per jugosllavet.

ndersa ne e hoqem fene, per gati 50 vjet. gjithashtu ndikimi turk ne kosove e maqedoni ka qene shume me i fuqishem sesa ne shqiperi, keshtuqe muslimanizmi ka hy thelle ne traditen e kulturen e shqiptareve atje.

grate e kosoves vishen me brekushe edhe sot njesoj si turket e ne familje rrine e hane njesoj si turqit ose muslimanet e arabise.

sidoqofte me keto une thjesht evidentoj e nuk kerkoj te gjykoj moralisht, a eshte mire apo keq keshtu.

personalisht muslimanizmin e konsideroj si fat te popullit shqiptar, ai na mbrojti nga asimilimi ballkanik. por sot kjo kulture orientale nuk na konvenon me kushtet aktuale ne te cilat jetojme e duhet perseri te ndryshojme.

ne fakt idealja do te ishte te GJENIM kultin tone te humbur qeshkur, ate origjinalin PELLAZGJIK.

tushi

Valoris scriptorum

O vajze e mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
kur dikush bjen nji statistike si ajo q1 prune ti, ka disa mundsi
asht besimtar musliman praktikant
ose nuk ka banu ne Shqipni
ti me duket i ke te dyja
nks jo te kerkoj te falun, /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
Presidenti jone ne Oksford e tha hapun, shqiptaret nuk jane me shumice muslimane!!!!
a nuk e tha se ka ndoj gja me fene muslimane, po thjesht me sqaru opinionin publik
pra Oroshi ja fut si gomari breshkes, se i bjen mohit edhe fjales se presidentit te republikes po nejse /pf/images/graemlins/tonguee.gif

ndersa per pune statistikash, po te me kesh ndjek ma lart, e kupton vete se shumices se shqiptareve(te Shqipnise) nuk i shqetson shume se fakti sa % ka feja e tyne, se mbi 90 % e tyne nuk jane praktikante

une nuk thashe se ka ndoj ndryshim Shqipnija, Kosova, Maqedonija
po meqi nuk kam jetu ne kto vende, edhe pse e njoh pak realitetin nuk besoj se kam kapacitet te prononcohem ne forme te prere
p.s. nji shoqe e jotja Kosovare mbaj mend te me kete thane se
ndoj ndryshim te vogel edhe e ka /pf/images/graemlins/rolleyes.gif

melos

Primus registratum

Ato qe thua ti per kosoven ishin ne ate Kosoven e Titos, ndersa kjo Kosova qe tenton te behet e pavarur eshte shume shume me ndryshe dhe ato grate me brekushe kane filluar te asgjesohen sepse sot nje te riu nuk i pelqejne brekushet edhe nese eshte nga vet turqia e lere me nga Kosova.

por edhe nje gje qe nuk e ke permend ekziston se ata kane me shume tolerance fetare sepse ajo ishte cdo here e lire.