Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

lir

Primus registratum
Re: Shqiperia ne mesin e 146 vendeve Islamike!!

<font color="red">Jashte teme! </font>

lir

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...dhe kompleksi "C'do te thote valle bota/komshiu/dynjaja??" akoma sundon ne shoqerine tone. Jetojme per te huajt.

[/ QUOTE ]

dETYRIMISHT QE JETOJME PER TE HUAJT ... JEMI POPULL QE VUAJME PER BUKEN E GOJES. dhe per tua siguaruar ate femijeve justifikojme edhe prostituimin ndaj botes.
Eshte nevoje dhe jo lluks.

Gysi

Primus registratum

Me duket se keni deviju shume nga tema.
Po fillum me u mor me ferexhete dhe minifundet nuk ia dalim dot.

Muhbeti qe une desha me theksu, eshte se te jesh nje vend me popullsi muslimane (sado e madhe apo e vogel qofte) nuk do te thote se shqiperia ben pjese ne vendet arabe.

Pepiquni ta kuptoni se Islami nuk eshte fe e arabeve, por e muslimaneve.
Muslimane sot ka popuj nga te gjitha rracat dhe ka njerez nga te gjithe popujt.
Juve ne pergjithesi, ngaterroni traditat, kulturen e nje populli me normat fetare.

lir

Primus registratum

Shqiperia e cilesuar si vend me shumice popullsie myslimane del nga disa statistika te vjetra. Te marra ne fillim te shpalljes se panvarsise ku me te drejte shqiperia mund te quhej e tille...pasi populli per motive ekonomike perkrahu nje besim te ri( i detyruar).
Per 40 vjet jetoj nje moment crrenjosjeje... kjo edhe per faktin qe populli se kishte perkrahur perzemershisht besimin e ri. Kjo crrenjosje u ndihmua edhe me teper pasi po linde nje brez i ri me prinder te lodhur nga luftat( fetare, ekonomike, dhe pushtuese) qe nuk mendonim me gjate se gjetja e nje menyre per te mbijetuar.
Vijne vitet '90...statistika te reja. Statistika te ndertuar a ne nje fryme perfitimi personal. Duke perdorur statistikat e vjetra. Pasi vendet e para qe u afruan drejt shqiperise ishin shtetet islamike. Ku ju nevojitet shqiperia per statistikat e tyre. Dhe populli yne i pranoj serish keto neshtrime per tu prezantuar me boten. Me nje bote ku akoma respekti ndaj nenes nuk njihet as sot.
Beme gabim? Shume... por interesi personal eshte akoma me i rendesishem se ai shoqeror ne shoqerine tone. Siq eshte thene me larte ne jemi popull i varfer ne ide. Dhe nuk eshte absolutisht e vertete qe truri ka ikur nga shqieperi. Ai tru qe ka ik ka qene tru i ndrydhur dhe jo i vlefshem per kohet ne te cilat po jetojme. Sepse nje njeri gjenial e trego veten edhe jashte shqiperise...po deri me sot skam degjuar qe ndonje shkencetar shqiptar te kete be noj zbulim ne jashte shteti...

Dhe bota na shef ashu sic i prezantohemi ne plus pjesen qe i pelqen asaj te na shohe. Dhe me e shemtuta qe ne deri me sot i jemi prezantuar me disa anadollak e katunar qe mjere toka qe i mban. Qe i genjen mendja qe njohin besimet e ndryshme fetare dhe hiqen si njerez me mendje te hapur. Me vjen keq per shqiperine qe ka rene ne duart e disa plehrave te tilla.
Qe spo e lejojne te shohi nje dite te bardhe, kete popull qe se di cfare eshte besimi.
Per sa i perket kendveshtrimit te europes per shqiperine...duhet te jete i shtrember...se diku do i laje rrobat e pista europa. Dhe pse jo ne nje vend qe hiqet si vend zullumahie?!

ps. per te gjithe ata qe hiqen si besimtar...besoni ne zot e jo tek njerzit. Edhe pse shpirti eshte gati per te besuar, mishi eshte akom ai dobet!!!!

bebi

Primus registratum

shkurtimisht, se jam per shpejt se jam tuj dal, nja 2 fjale t'fundit t'mijat n'ket' teme :

legjion, UNE personalisht, per me pshtu jeten e fmijve t'mij e babes se fmijve t'mij, jo vetem q1 e kisha ly me te bardhe deren, por me t'kuqe, jeshile, blu, kafe, verdhe dhe mundsisht e kisha pikturu deren... dhe serbi, turku, greku, kinezi, italjani, gjermani le t'a marrin si t'kene qejf ket' akt... si dhe kosovaret mysliman t'a komentojne si i ka qejfi /pf/images/graemlins/cooli.gif
kombi jone po shitet dhe po shet (pa lek bile) gjana me shum' vlere, e un po ruj i cop' dere? lol

klean, sidokjoshin e ngado kjoshin perfitimet e shtetit mbetet MIKPRITJE, per ma teper per masat e popullit /pf/images/graemlins/wink.gif.
mire, po mas dy vjetve q1 familja mori nenshtetsine australjane, prap, banka botnore vazhdon me ja pagu at 3000 e sa $ ???

sihana, provoje prap, se prap s'ke than' gja. n'postimet e tuja, vetem qellimi jot asht i kjart'.
se ca ke dasht me thane, e se ku don me dale nuk e kam marre vesht ala.

persa i perket temes, nuk asht hall i madh, po fatkeqsi e madhe me ba pjese (apo me kene sic tha dikush ma siper) me shtetet islamike.

qartesia

Primus registratum

Shqiperia quhet vend Musliman pasi shumica e popullsise jane e tille.Edhe fjala islamik ska asgje te renduar ne kete mes.Eshte feja e muslimaneve.
Kjo ishte per te hedhur drite mbi ato qe kane probleme me kulturen fetare.

[/ QUOTE ]

Jo mer tej se nuk jane shumica te tille,kane emrat ose kane pasur emrat te tille por jo se jane myslimane.Te pish raki mengjes dreke darke dhe te thuash qe jam mysliman sikur nuk shkon.

hawk

Primus registratum

Shqiperia quhet vend Musliman pasi shumica e popullsise jane e tille.Edhe fjala islamik ska asgje te renduar ne kete mes.Eshte feja e muslimaneve.

[/ QUOTE ]

Jo mer tej se nuk jane shumica te tille,kane emrat ose kane pasur emrat te tille por jo se jane myslimane.Te pish raki mengjes dreke darke dhe te thuash qe jam mysliman sikur nuk shkon.

[/ QUOTE ]

Te pish apo jo raki nuk percakton besimin edhe nese ai besim e ndalon alkolin.Perpara se te japish mendime mbi fene islame lexo pak per ate fe.Ne Kuran thuhet : "O ju besimtare bini toube(pendohuni)...",e perkthyer per ato qe kane pak njohuri(me nje fjale ja kpusin kot) ju kerkohet besimtareve te pendohen per gabimet sepse njerezit nuk jane perfekt dhe nese pijne raki nuk i nxjerr nga besimi.
Te lutem mos na kthe temen ne teologji.
Persa i perket statistikave nukme duket e nevojshme ti rikthehemi perseri.Kete keshille ja jap edhe zotrise apo zonjes qe na permend perqindjet fallso para dhe pas 90'.Nese i duken fallso le te shikoje pak ato qe jep "perendimi". /pf/images/graemlins/booki.gif

hawk

Primus registratum

I nderuar OROSH un nuk e kundershtoj veten aspak sepse nuk flas pa baza dhe jetoj ne perendim.Ty ndoshta te duket perendimi fushe me lule,mua jo.Natyrisht kjo nuk do te thote se nuk i jam mirenjohes por jo "leccaculo".
Nese ka politike mikpritese do ishte shum paradoksale hapja e temes tende.Nese do ishte aq mikpritese nuk do na mohohej nenshtetesia gjermane per hire te besimit fetare.

OROSHI

Primus registratum

Hawk,perendimi ska nevoje per "leccaculot" shqiptare,as te ndonje kombsije tjeter,hiqe nga mendja!

Persa i perket mos-dhenjes se nenshtetsise nga vendet Perendimore,asht e kote te diskutojme( do ishte nji diskutim i pafund),sepse perendimi akoma nuk e ka vendos qe te perzjeje racen ne ate shkalle qe deshiron ti,ne kete aspekt pakenaqesia jote eshte e kote!
Shum akte terroriste jane kryer pikerisht nga njerez qe kane pas nacionalitetin e vendit mikprites,normal qe Evropa do t'a ndale icike dhenien "pa duar" te nacionaliteteve per te huajt!

H

harap

Guest

[/ QUOTE ]

[/ QUOTE ]

Ku i ke mesu keto aman.Se dukesh nga hyrja qe ben sa bukur flet .

Legjionixx

Forumium maestatis

ketu permenden vetem,
shtetet Perendimore.
une nuk kame degjuar
kurre Kontinent Perendimore,
po kushe jane shtetet perendimore ,
nje grusht,
me duket Evropa nuk thirret perendim por Evrope.
Krishteret Shqipetare mburren me shume me perendimin,dhe betohen per perendimin.
Pse ,pse per krishteret shqipetare, krishterizmi eshte vetem perendimei e jo me gjere .
kerishteret shqipetare nuk zene ne goje mjerimin krishter, te lindjes, te jugelindjes evropiane,
ameriken latine, qe eshte marria, e fese krishtere.
po te shkruaj per shtetet islamike do keme shume kritika.
shembull,
perendimore ka ne vendet arabe edhe me shume, se sa musliman e perendimin e shqipetareve krishter.
mos u mburrni me te huajen.
zgjatni kembet sa keni batajnen,

lir

Primus registratum

<font color="red">Jashte teme! </font>

Gysi

Primus registratum

U bene nje mori postimesh qe merreni vetem me njeri-tjetrin. Mos e personalizoni muhabetin.
Perqendrohuni tek tema.

Indulgence

Primus registratum

Nuk eshte bere ndonje "mori postimesh" nga une, por nejse!

Edhe une me temen e kisha, por njerezit qe lexojne vetem bardh-e-zi s'me lejuan! /pf/images/graemlins/shrug.gif

qartesia

Primus registratum

[/ QUOTE ]

[/ QUOTE ]

Ku i ke mesu keto aman.Se dukesh nga hyrja qe ben sa bukur flet .

[/ QUOTE ]
Neper dasmat i kam mesu o harap,ne gezime e hidherime,neper festa, aty ku derdhej rakija lume ,andej nga liqeni ku piqej berxolla dhe mbante ere(e mire kuptohet )gjithe liqeni.

Po ti sa bukur qe flitke o harap paska lezet njeriu te te degjoj,se di pse dikush te ngushelloj per kete te folur .....
Dhe per ate qe shumica jane myslimane ne Shqiperi ja ke fut kot ti dhe ndonji harap tjeter si puna jote.

Sala ishte vet zot dhe vet shkop,dhe kete gje e beri me koke t'vet dhe te gazidedes,komunist i devotshem tjetri jo llafe.