shkodranet e Amerikes

rovena

Primus registratum
Re: shkodranet e Amerikes

Tash si vendi jot s'diskutohet se s'ka..
Por kushtet na i kane plotesu ma shume vendet e huaja dhe na tane po bajme gerr verr me goje
e itu se itu po rrime.
Une tham ishalla s'kam me lane kocat kendej ishalla, nje dite ka me ardhe qe kam me jetu
me njerezit e mi prape.
Por ma perpara mu ba dikushi per vedi, me marre njate dimplomen e mjeksise, edhe do $$$ ne xhep,
me njate pashaporte e dy femi amerikan...
Edhe hajt tytjeta Amerike... /pf/images/graemlins/tongue.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

Ja taman e paske mendu me u largu prej Ameriket ne kohen e dukur /pf/images/graemlins/wink.gif

Pasi te mbarosh shkollen, te hysh mjeke, fejese e martese ne usa edhe pastaj te kesh edhe njaaaaa ......dy pa thona fmi, masandej me shku ne albania edhe me jetu :cool: Me ja nis edhe i here nga e para atje :book:

Tanja

Primus registratum

shkodraniNY pse ma don me nejt ktu ti aaaa.. ne shkoder ke me ardhe... se perndryshe ti kuqi shalt ne thuper:)lol

ehhhhh... ha-merr-ik.amerik... ta jep edhe ta merr lekun aq bukur se as ti se beson

rovena

Primus registratum

Fillimisht postuar nga ShkodraniNY:
[qb] Ja taman e paske mendu me u largu prej Ameriket ne kohen e dukur /pf/images/graemlins/wink.gif

Pasi te mbarosh shkollen, te hysh mjeke, fejese e martese ne usa edhe pastaj te kesh edhe njaaaaa ......dy pa thona fmi, masandej me shku ne albania edhe me jetu :cool: Me ja nis edhe i here nga e para atje :book: [/qb]
Jo mar prit se do gjanave ju kam dale perpara une, jam diftu e shkathte.. /pf/images/graemlins/tongue.gif
Jam feju ne Shkoder, jam martu ne Usa, e kam ba femine e pare ( djale) nqs don me dite.. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Shkollen e kam kry jo per mjeke, po dikund pa poshte se mjeke..keshtu edhe pak me duhet me arrite aty ku du..edhe $$ po presim me na ra prej qiellit do.. /pf/images/graemlins/tongue.gif
A e shef gati une per mu nise..vetem bileta
me mungon /pf/images/graemlins/tongue.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

O shoqe a me merr edhe mu me ty maaa /pf/images/graemlins/smile.gif

PSe s'thu ti se pa ja delke ne kry.Shkodranet plasen tu shite shpijat me ardhe kendej,Na kendej plasme me u kthy. Hajde merre vesh kete pune ti !

Ti masandej shkon ne shkoder edhe me gjuhe te msume, i fut i avokat, letrat n'xhep, i zanat e paske, mamii, ca den maaa.Sa ti bash letrat ne shkoder se masandej shkan e vjen lirshem ne amerike /pf/images/graemlins/smile.gif

Ah pshtunen ata qe shkun te paret ne Shkoder jane vendu me shkolla me pune me letra pa na coftinat ne fund kena mbet hahahah

Eh emigrant i shkreti emigrant.

He ma ... e pyt njeni i shok ...
-Ku e ke djalin ? Ooo jashte shtetit ma , rahat fart.
-Ashtu !
Pa ca punon ? Ooo asht mire fart , punon ne zanat t'vet, Refugjat hahahahah

Roje !!! Sa profesion fisnik :lol:

Ooo kush na paska ardheeee ketu ma maaa Luku ! /pf/images/graemlins/wink.gif

Ja pra shkodranet e Amerikes - Ha merr edhe disa kam ndi se nuk i len me ik :shrug:

Un pa nisem praa se afermi per ne shkodren tone. A kush per shkoder ma se u nismeeee

rovena

Primus registratum

[qb] O shoqe a me merr edhe mu me ty maaa /pf/images/graemlins/smile.gif

PSe s'thu ti se pa ja delke ne kry.Shkodranet plasen tu shite shpijat me ardhe kendej,Na kendej plasme me u kthy. Hajde merre vesh kete pune ti !

Ti masandej shkon ne shkoder edhe me gjuhe te msume, i fut i avokat, letrat n'xhep, i zanat e paske, mamii, ca den maaa.Sa ti bash letrat ne shkoder se masandej shkan e vjen lirshem ne amerike /pf/images/graemlins/smile.gif

Ah pshtunen ata qe shkun te paret ne Shkoder jane vendu me shkolla me pune me letra pa na coftinat ne fund kena mbet hahahah

Eh emigrant i shkreti emigrant.

He ma ... e pyt njeni i shok ...
-Ku e ke djalin ? Ooo jashte shtetit ma , rahat fart.
-Ashtu !
Pa ca punon ? Ooo asht mire fart , punon ne zanat t'vet, Refugjat hahahahah

Roje !!! Sa profesion fisnik :lol:

Ooo kush na paska ardheeee ketu ma maaa Luku ! /pf/images/graemlins/wink.gif

Ja pra shkodranet e Amerikes - Ha merr edhe disa kam ndi se nuk i len me ik :shrug:

Un pa nisem praa se afermi per ne shkodren tone. A kush per shkoder ma se u nismeeee [/qb]
Per pushime aaa po shkon??
Mos na shit mend, se me mu mbush mendja itash kthehem krejt besa... /pf/images/graemlins/tongue.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

E diii , kthehesh fill /pf/images/graemlins/wink.gif
Per me shku ne shkoder asht ba veshtire per vize.Kush te jep vize ashtu fill, ca kujton se asht si ne amerike aaa.Duhet me marr avokat edhe mu sjell disa vite mbas letrave ketu neper amerike, per me arrite me hy masandej ne shkoder.Ca pa bijne dekut shkodranet per ata letra ,se asht ba veshtire se jane tu shku shume ne shkoder edhe ndiva se kane fillu me i kthy hahaha. I vize maj naqe , per ne shkoder te kushton te pakten 7 - 8 mije USD duke perfshire hakun e avokatit edhe a mundesh me e marr apo jo?
Ca e bane te lehte edhe ju me shku ashtu fill. :lol:
Ti thuj ishallah pa e kena rrisk me shku ne shkoder se kush asht tu u kthy ma ketu. Pa na marume maj naq hahahah A ke degju kend , qe ka shku edhe asht kthy ma ne amerike aaa. Pa tane xajne vend edhe sistemohen, me pune , me letra , me shkolla , edhe asht veshtire masandej me u kthy per ne amerike.

hahahahah

Une pa nisem naq per ne shkoder ,po du me shku turist.Kam marr i vize turistike per ne albania pa mund te rrij andej po i bana letrat ne albania /pf/images/graemlins/smile.gif

A kush per albania ! U nismeee

lule-bore

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mystic:
[qb] Shkodrani e ke gabim.
Shumica e moshes teme (22 vjec) po mbarojne college dhe po marrin degrees ne fusha te ndryshme. Teshti ka edhe prej atyne qe ja pritojne shkolles, por me duket logjike qe meqe i kena marr rruget e mergimit me ba dicka me potencialin qe kena.
Njof prej atyne shqiptare edhe shkodrane qe po mbarojne ne shkollat ma te mira, dhe si pasoje besoj qe mendojne te bajn karriere ne fushat perkatese.
Nejse, kjo asht eksperienca jeme, ndoshta ti njeh shqiptare me shum se un /pf/images/graemlins/smile.gif

pershendetje [/qb]
Lol mos ja qaj hallin shkodraniny se esht nisur intelektual qe nga shkodra dhe dhe si intelektual po punon nje pune qe pak kush e ben ne NY ok por ai verte po thot te verteten sepse intelektualet zene nje perqindje te vogel aq me shume kur behet fjal per intelektuale ne mergim.

neta

Forumium praecox

lol
sa shpejt merrni zjerm.
nuk mund te them gja per ShkodraniNY se nuk e njof. Nqs asht intelektual, bravo i kjoft edhe vazhdoft ashtu si e ka nis. Diskutimi ishte per brezin e ri dhe karrieren. Brezi i ri po mundohet me u shkollu, te pakten ato qe njoh une ketu.
Ju mund te mos jeni dakort, un thjesht po them ate qe kam vu re.

Njoh shkodrane qe kan ardh me student visas dhe po dalin shume mire ne shkolla. Po lexoja nje gazete qe thote qe nxansit Shqiptare ne itali jane nder ma te miret.
Ne shkollen ku kam mbaru un Valedictorian ka ken shqiptare dhe nder top 20 te pakten 6 ishin shqiptare, kjo them se asht merite dhe tregon se brezi i ri po vlereson arsimin dhe te ardhmen.

Kaq ishte diskutimi, mos ki hall se ShkodraninNY s'ta prek kush as me pupul :tipsy:

eis

Primus registratum

Lexoj e lexoj por prap me ate mendimin qe ske ca ban jashte shtetit jam.O SHKODER o ta marrsha te keqen une ty ,kur po vi me te pa,qe ska as Amerike as Bote qe me te nderru une tyyyyyyyyyy.
Du me shku ne SHKODEEEEEEEEEEER :cry:

rovena

Primus registratum

Fillimisht postuar nga lule-bore:
[qb]
Fillimisht postuar nga mystic:
[qb] Shkodrani e ke gabim.
Shumica e moshes teme (22 vjec) po mbarojne college dhe po marrin degrees ne fusha te ndryshme. Teshti ka edhe prej atyne qe ja pritojne shkolles, por me duket logjike qe meqe i kena marr rruget e mergimit me ba dicka me potencialin qe kena.
Njof prej atyne shqiptare edhe shkodrane qe po mbarojne ne shkollat ma te mira, dhe si pasoje besoj qe mendojne te bajn karriere ne fushat perkatese.
Nejse, kjo asht eksperienca jeme, ndoshta ti njeh shqiptare me shum se un /pf/images/graemlins/smile.gif

pershendetje [/qb]
Lol mos ja qaj hallin shkodraniny se esht nisur intelektual qe nga shkodra dhe dhe si intelektual po punon nje pune qe pak kush e ben ne NY ok por ai verte po thot te verteten sepse intelektualet zene nje perqindje te vogel aq me shume kur behet fjal per intelektuale ne mergim. [/qb]
I lumte ketij djalit qe qenka intelektual, dhe ashtu ka mbete...sepse ka pase fat.
Por mos harro se ne kete vend s'don me dite fort se ca ke ba kur ke kene ne vendin tand, ju intereson ca ban kur je ketu..
Dhe shume doktora inxhiniere etj etj, fillimisht kane punu neper Mc Donalds,Buger King etj etj
sa me mujte me nxjerr rentin.
Dhe si shembull po te nap nje njeri shume te nalte jo shkodran,i burgosun politik se bashku me Pjeter Arbnorin etj etj, qe din 5 gjuhe te huaja dhe ka shkru shume libra mbas periudhes se burgut.
"Fati" i tij me i dale llotaria,edhe me shpetu krejt, ben dy pune te rendomta me ka 6$ oren qe me mujte me mbajte familjen me buke..
Pastaj cfare do pune te jete, s'eshte turp, sepse fundi i fundit puna eshte nder!
Jam shume dakort me Mystic, kush i ka dy pare mend vazhdon shkolla ketu e shkon sa ma nalt,sepse po mbarove ketu te njifet ne gjithe boten,e per ate qe ke mbaru ne Shqiperi ruaje si kujtim se ka me te dashte mbas dimplomes qe ke marre ketu!

ShkodraniNY

Primus registratum

Faliminders pa ulnu ulnu , nuk ju qyrim.Ulnu se cona na nevojtart /pf/images/graemlins/smile.gif

E vertete asht Perla, shumica ashtu veprojne sepse te tilla mundesi krijohen ne nje vend te huaj.Pa baze pa gjuhe pa ............etj.

-"Pa na nuk pa na njofin mrend ma Mikel" hahaha.

Mire pa thu besaaa edhe me pune se per ca te kena pru ty Perla edhe ju te tjeret ketu me na dhane mend aaa /pf/images/graemlins/wink.gif

Uu se mu kujtu .Ka dal djathi maaa, ka tre kile djathe i tesh me rastin e vitit te ri dojne me na dhane edhe da partagala ketu ne Bashkine e MAnhattanit bahet shperndarja . mos harroni me shku me e marr se tesh ju djeket hahahah Edhe thasin e miellit eee /pf/images/graemlins/wink.gif

:lol:

Sabri ka selametin.

Shpresojme qe do te bahet ma mire!

Ju duam shume, jeni shume te mire :kiss:

rovena

Primus registratum

Na mar ti ball na bane humor kendej, po ik e liro ato mesazhet vetjake, se jane vu dyrnjaja
ne rradhe me te cu mesazhe.. /pf/images/graemlins/tongue.gif

ShkodraniNY

Primus registratum

Uh ca kam nga vrap sa me the se me kam ardhe mesazhe. Uh maj babe ca u lodha hahahah

Pa shkova me i pa mesazhet maj naq pa hale nuk kishin ardhe halaaa.

Tesh vijne, pa duhet me ndej me i rujt se ka kallablek edhe marohen, e masandej me duhet me hi nga grat pa rralle :lol:

O ju e keni menden hardhek maaa

Pa na shkodranet e Amerikes ca pa bajme !

-"Pa amerikanin pse nuk pa e merr tesh" hahaha Pa amerikani maj me te pa tyyyy :lol:

:wave: Pashim ju duam shume , jeniiiiiiii shume te mire si llokum :kiss:

ShkodraneChick

Primus registratum

Pershendetje nga nje shkodrane e Amerikes.
Amerika eshte vend i bukur me shume mundesi dhe alternativa, por sipas mendimit tim si Shkodra s`ka kerrkun ne bote.
Une isha ne Shkoder, ne vere dhe u mahnita. Asht me te vertete qytet me bukuri te shumta natyrore, por gjynah qe nuk po perparon fort.
Une jam studente, por edhe punoj per nje kompani per programime kompjuterave ose me sakte Information Technology Intern.
Eshte realitet se ketu duhet te punosh shume, por ke edhe arritje shume te medha. Nqs je studente e mire, fiton bursa pamevaresisht nqs je Shqiptare, Afganistanase etj.
Ne Amerike s`ka diskriminim, sic ndodh ne Europe. Kam shume te aferm ne Itali, Gjermani, Danimarke etj dhe ato ankohen shpesh per diskriminim. Une personalisht, e du Ameriken.
I heart U.S and Shkodra!!!! /pf/images/graemlins/smile.gif

Mysterium

Primus registratum

ShkodraneChick,

edhe ne Hane me ik si ShkoderLocen s'gjen kund... hihihihi

tung :wave:
from Mysterium

ShkodraneChick

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mysterium:
[qb] ShkodraneChick,

edhe ne Hane me ik si ShkoderLocen s'gjen kund... hihihihi

from Mysterium [/qb]
Ke plotesisht te drejte Mysterium!!! /pf/images/graemlins/smile.gif
Shpresoj te shkoj prape ne Shkoder ket vere, ose veren tjeter!

Alba Palushi

Primus registratum

Une pa nisem naq per ne shkoder ,po du me shku turist.Kam marr i vize turistike per ne albania pa mund te rrij andej po i bana letrat ne albania /pf/images/graemlins/smile.gif

Shikjo mos ban gabim me hy direkt ne Albani pasi ti ke thane se je kosovar e te duhet me hy ne rruge tokesore ne Albani :tipsy: Mos fluturo me ..... :lol:

ShkodraniNY

Primus registratum

Une Kosovar !!! me nickname "ShkodraniNY" ?!
Nejse /pf/images/graemlins/smile.gif Rozafa mos je nga Kruja /pf/images/graemlins/wink.gif Ca hyn Rozafa ne Kruje /pf/images/graemlins/smile.gif :wub:

Gjithe te mirat !