shkodranet e Amerikes

rovena

Primus registratum
Re: shkodranet e Amerikes

Me fal po qenke nje cope idiote me fjalor te pasurum injorantesh e dashur..!
Une te flas si njeri ti merr flake, c'pate?

Nje keshille nga une : Mos te jesh kaq e percipte ne gjykimin e njerezve, ndoshta kjo vjen
nga paaftesia per pare pertej botes tende mikroskopike ose ngaqe vuan nga ndonje simptome krizash nervore qe ne kete rast do te rekomandoja 2-3 ore ne dite anger-managment class per nje periudhe te pacaktuar lol........

Dhe dicka: ti qe nuk gjykoke: Ca ka Dobraci???

Tanja

Primus registratum

mos u rrahni mos u grini se macoku esht iimi:)

hajt maj burrnesha edhe ju,,shkodrane per shkodrane,,ala nuk kanpaken tropojan aa...njerezjan te tan

(mu duk vetja siplak)lol

rovena

Primus registratum

Rose_gurl ke shume te drejte maj zemer, po ishtu asht kur ju bahet dyrnjase Ferra, Brahim

Alba Palushi

Primus registratum

Hahahah Perla spo kam nevoje ma me te provoku pasi e shoh se derdhjen e paske ne Bune, ee ti me kene tamam shkodrane ti e dine se ca derdhet ne Bune apo ta po te duhet me d'vet Drinin :lol:
Hajt naqe bafsh hajer (te paste Brahimi ,apo Hyseni apo Bajrami) :book:

eis

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PeRLa:
[qb] Rose_gurl ke shume te drejte maj zemer, po ishtu asht kur ju bahet dyrnjase Ferra, Brahim [/qb]
:lol: :lol: :lol: O naq ca ke me emrin e gjyshit tem ti maj ahahahaha a ta ka xan rrugen ah??
Un bacio grande per djalin tand qe e paske si shpirt.
Tana te mirat dhe lejeni rehat macokun e rose_gurit se e ka deshirit ahahaha nuk ia vlen me u ngaterru kot per te.
Paqja qofte mbi ju :kiss:
Me rrespekt"Vajze_Shkodrane"
PS:By the way bajeni nje vizite andej nga grupi "HATAJA" se per i kete pune asht me zgjidh hallet e te tjereve apo ja maj Rose??

rovena

Primus registratum

Uuuu ma ban hallall se ta permenda gjyshin, ma permend dhe ti mu Xhevat e ka pase emrin i shkreti se nuk asht ma...!
Edhe djali te puth ty, thote a je e miree aa??
Ca asht grupi Hataja maj, a pranohet gjithkush apo duhet me hy me mik..?? /pf/images/graemlins/tongue.gif

Po ca e ke njate firme njaq te dhimbshme maj, se na bane qysh ne pike te sabahit me na marr malli per ShkoderLocen.

Tanja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga vajze_shkodrane:
[qb]
[qb] Rose_gurl ke shume te drejte maj zemer, po ishtu asht kur ju bahet dyrnjase Ferra, Brahim [/qb]
:lol: :lol: :lol: O naq ca ke me emrin e gjyshit tem ti maj ahahahaha a ta ka xan rrugen ah??
Un bacio grande per djalin tand qe e paske si shpirt.
Tana te mirat dhe lejeni rehat macokun e rose_gurit se e ka deshirit ahahaha nuk ia vlen me u ngaterru kot per te.
Paqja qofte mbi ju :kiss:
Me rrespekt"Vajze_Shkodrane"
PS:By the way bajeni nje vizite andej nga grupi "HATAJA" se per i kete pune asht me zgjidh hallet e te tjereve apo ja maj Rose?? [/qb]
ty ta paqna maj vajz se Kot sje hata ti:) /pf/images/graemlins/smile.gif
sa mrie mja kjan halline macokut ti:) /pf/images/graemlins/smile.gif
ok pra hallet zgjillen te grupi jon:) /pf/images/graemlins/smile.gif

tushi

Valoris scriptorum

[qb] Nqs je me taman njashtu si e ke nickun, e din edhe ti se na nuk thojme " MANEJ "
Na perdorim germen qe s'mund ta shkruaj...lol [/qb]
Tuj thane po ça kane vajzat q1 po kapen me njena tjetren :lol: qyre ku shkova

Perle e dashtun ket teorine tane ku e ke mbeshtet ....?
Jo per gja po jam kurioz me dit :shrug: se mgjth jam shkodran malsor si kishe thane edhe ti prape kam pershtypjen se dialektet ne shqip tuj fillu prej arvanitasve ne jug(Greqi) e deri ne Mitrovice ne veri Maqedoni lindje e arberesh ne perendim i njoh pak ma mire se ti(m'ka ra rasti veç tjerash).Pra deshta me dit kush jane ata shkondrane gege q1 perdorin grupin nd si e perdor toskenishtja ne fjalen mandej ose perendija me ndigjue etj .Per ilustrim nji fragment prej pjeses q1 flet per dialektet te Gjuha Shqipe

Dialektet e gjuhës shqipe
Gjuha shqipe ka dy dialekte kryesore, dialektin e veriut ose gegërishten dhe dialektin e jugut ose toskërishten. Kufiri natyror që i ndan në vija të përgjithëshme këto dialekte, është lumi i Shkumbinit, që kalon nëpër Elbasan, në Shqipërinë e mesme. Në anën e djathtë të Shkumbinit shtrihet dialekti verior (gegërishtja), në anën e majtë të tij, dialekti jugor (toskërishtja).
Dallimet midis dialekteve të shqipes nuk janë të mëdha, folësit e tyre kuptohen pa vështirësi njeri me tjetrin. Megjithatë, ekzistojnë disa dallime në sistemin fonetik dhe në strukturën gramatikore e në leksik, nga të cilët më kryesorët jane: dialekti i veriut ka zanore gojore dhe hundore, kurse dialekti i i jugut, vetëm zanore gojore; togut ua të toskërishtes, gegërishtja i përgjigjet me togun ue (grua ~ grue); togut nistor va të toskërishtes, gegërishtja i përgjigjet me vo (vatër ~ votër); â-së hundore të theksuar të gegërishtes, toskërishtja i përgjigjet me ë të theksuar (nânë ~ nënë).
Dialekti i jugut ka dukurinë e retacizmit (kthimin e n-së ndërzanore në r (ranë ~ rërë), që në gegërisht mungon; në toskërisht, grupet e bashkëtingëlloreve mb, nd, etj. Ruhen të plota, kurse në gegërisht, janë asimiluar ne m, n, (mbush ~ mush, vend ~ ven). Në sistemin morfologjik, dialekti i veriut ka formën e paskajores së tipit me punue, kurse toskërishtja në vend të saj, përdor lidhoren të punoj. Forma e pjesores në toskërisht, del me mbaresë, kurse në gegërisht, pa mbaresë (kapur ~ kapë), etj. Dialekti I jugut ka format e së ardhmes: do të punoj dhe kam për të punuar , ndërsa dialekti I veriut përveç formave të mësipërme ka formën kam me punue.

Pra si po e sheh vete ne gegnisht nuk thote kush mandej po manej
Se si shkruhet asht diçka tjeter kjo ka te bajne me mundsite tona per me lexu literature te vjeter ne gegnisht pra me pase nji ide ma te qarte se si asht shkru prej kolosve te gjuhes shqipe si Fishta me shoke.Po tuj pas nji hendek prej 50 vjetesh njerzit shkrujne ma se shumti gegnishten e folun ose standartin.
Kurse po ato ça ke thane ne vazhdim dobsi e jotja po mgjth po e pate te nevojshme me i shpreh ka tema(psh pse po braktiset Shkodra) ku jane diskutu gjane e gjate edhe po ishte diçka e re noshta terhek dike me tu pergjigj.
Ndoshta edhe s'asht faji jot se sot edukata ne pergjithsi merret per dobsi,dobsia vete per guxim e dije,e guximi per idiotsi kjo asht edhe arsyja q1 kena arrit deri ktu
nejse po deshte merre e shtjelloje si detyre shpijet /pf/images/graemlins/laugh.gif
me t'mira :wave:

rovena

Primus registratum

Tush mar rrapatush sa shume keke zgjate, mu mendjen s'ma ndryshon gja edhe pse ti ke shkru romane njaty( gja qe e vlersoj ) te flm.
Manej thojne vec malsoret na e kena nje germe qe e perdorim si ne fjalet: me ndej tesha, me ndi,
nente etj etj i thojme me germen e posatcme qe kena..e cila asht germe qe nuk shkruhet.

tushi

Valoris scriptorum

tash e kuptova /pf/images/graemlins/wink.gif po pse s'me the qysh ne fillim mos u lodh kot :lol:

rovena

Primus registratum

Nuk e disha se ka me te kape frymzimi i madh mar djale..... /pf/images/graemlins/tongue.gif

tushi

Valoris scriptorum

ça mos me t'kape frymzimi moj a e sheh se si kapeni me njena tjetren nji porosi prej mejet
dujeni njena tjetrin ma shume /pf/images/graemlins/wink.gif
edhe me nxjerr gluhen jashte asht mungese edukatet e din ti patjeter /pf/images/graemlins/laugh.gif

rovena

Primus registratum

Me fal xhaxhi Tushi eeee pashzoten, se nuk e dita se po fyhesh.. /pf/images/graemlins/tongue.gif shife prape e kam zakon..

Alba Palushi

Primus registratum

Tushi je shume i sakte ne sqarimin qe dhe' por me teper si heq asnji presje asaj qe thu" Ndoshta edhe s'asht faji jot se sot edukata ne pergjithsi merret per dobsi,dobsia vete per guxim e dije,e guximi per idiotsi kjo asht edhe arsyja q1 kena arrit deri ktu
Po si zotin i thuhet ketij mendimi qe pashe diku ma nelt qe "Na perdorim germen qe s'mund ta shkruaj" ketu me del sikur kemi te beje me gjuhe te vdekur si ajo e "ciganeve"e asesi s'mund te themi se shqipja paska edhe germa qe fliten po nuk shkruhen!!!
Me fal xhaxhi Tushi( Tush mar rrapatush ) eeee pasheAllahun..... mu mendjen s'ma ndryshon gja edhe pse ti ke shkru romane njaty)....!! Tush a sheh se nganjehere me fole me dike eshte si me mbush lumin me gure /pf/images/graemlins/smile.gif

tushi

Valoris scriptorum

[qb] Me fal xhaxhi Tushi eeee pashzoten, se nuk e dita se po fyhesh.. /pf/images/graemlins/tongue.gif shife prape e kam zakon.. [/qb]
Everything happens for a reason
Perla si thote edhe firma jote çdo gja ndodh per nji arsye edhe ti me sa duket ke qejf me u lpi per ate edhe t'asht ba zakon /pf/images/graemlins/laugh.gif
t'paste xhaxhi tushi :goofy: ty

Rozafat si i thashe edhe Perles asht normale q1 debatohet edhe ka kundershtime po puna asht ne fund me u pajtu si une me Perlen psh /pf/images/graemlins/laugh.gif (bjen fjala)

rovena

Primus registratum

Rozafat hala ti tu i dhane randesi vedit..pfff
a s'ke pune tjeter me ca mu marre a si... /pf/images/graemlins/smile.gif

Tushi se kam nickun mica por Perla..( s'po e qes
gjuhen po rrespektoj moshen ) /pf/images/graemlins/laugh.gif

shkodrani80

Primus registratum

Sa fmi i shndetshem kenka!!! Fmi amerikan duhet t'jet. :kiss:

ps; e kam fjalen per foton e masiperme. /pf/images/graemlins/laugh.gif

rovena

Primus registratum

Jo jo Shkodrani80 asht femi Shkodran po i lindun ne Amerike...s'ka ca me ba ai se i ka ardhe me dale ketu..ne gjak ka me mbete Shkodran /pf/images/graemlins/tongue.gif

tushi

Valoris scriptorum

[qb] Rozafat hala ti tu i dhane randesi vedit..pfff
a s'ke pune tjeter me ca mu marre a si... /pf/images/graemlins/smile.gif

Tushi se kam nickun mica por Perla..( s'po e qes
gjuhen po rrespektoj moshen ) /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ça keke nji naughty girl ti /pf/images/graemlins/laugh.gif

e paç me jete djalin si pllumb keka /pf/images/graemlins/wink.gif