Sex And the City

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Sex And the City

Nje sqarim, e shohim kete filmin per t'u zbavitur, akoma nuk e kemi heroizuar ndonje prej personazheve, aq me teper t'i admirojme e kthejme ne qellim /pf/images/graemlins/wink.gif ...apo jo En /pf/images/graemlins/laugh.gif

Eni_883

Primus registratum

Fillimisht postuar nga l'AngE NoiR:
[qb] Nje sqarim, e shohim kete filmin per t'u zbavitur, akoma nuk e kemi heroizuar ndonje prej personazheve, aq me teper t'i admirojme e kthejme ne qellim /pf/images/graemlins/wink.gif ...apo jo En /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Absolutely and positively right lal :thumbsup:
........Like this never happened to me before :rolleyes: :wink: /pf/images/graemlins/laugh.gif

dolce_vita

Primus registratum

I am crazy with that :wub:

----------------------------
U`r an angle
U`r the one
but U`ll never reach the sun
if Uu don`t know
U`r right next to the right one....

Darien

Primus registratum

Sex and the City... shumë seri e cekët më është dukur nga pak episodet që kam parë

fatkeqësisht është shumë afër realitetit

glamdring

Forumium praecox

Sex and the City:

Ndonese ne fillim duket disi i cekte si seri, nuk mund te mohohet fakti qe trajton shume gjera te verteta.

Ndarja e Blendit eshte e vertete, une mund ta plotesoja duke thene:

Samantha: Femer e suksesshme ne biznes, dhe seksualisht aktive. Nga ana tjeter vihet re shume materializimi i njerezve nga Samantha dhe trajtimi i burrava si cope mishi. Keto dy te fundit jane dy karakteristike te femres qe une urrej (jo se burrat jane me mire), megjithate nga fundi i serise shikohet qe edhe Samanthas i vine trute ne koke.

Charlotte: Femra klasike, shtepiake, e suksesshme dhe e pasur. Tipi klasik qe gjen nje pune, martohet dhe ben kalama. Me ndryshimin qe ne seri nuk ndodh nje gje e tille. Eshte diçka e trajtuar shume mire, sepse lidhet me faktin qenia ne nje menyre apo tjeter nuk do te thote rezultat te mire.

Miranda: Femer ne suksesshme ne biznes. Krejtesisht e paafte per te qene "femer" hiq rastin e rralle kur ndonjehere instikti del siper maskes. Per mendimin tim, femrat e kane kuptuar barazine gabim. Barazi nuk do te thote qe ne vend qe te kemi 50% meshkuj 50 femra, te behemi 100% meshkuj. Mjaft me femra te burrezuar!!! Femra jane dhe duhet te mbeten femra! Ndonese mund ta kuptoj deri diku qe eshte e veshtire te krijosh nje balancim. POR kam pare aq shume femra qe ju eshte dashur te burrezohen ne piken qe kur çdo gje femerore (te pakten si e njoh une) humbet.

Carrie: E preferuara e serise, te pakten keshtu me rezulton kur kam folur mbi kete seri me shume femra. Pavarsisht, dallohet shume qarte qe mungesa e nje figure mashkullore ne familjen e saj, tregon pamundesine e saj per te mbajtur apo ruajtur nje lidhje me meshkujt. Psikologet thone shpesh qe lidhja e vajze me te atin eshte shume e ngjashme me lidhjen qe do kete me meshkuj ne jeten e saj.

Megjithate, seria trajton shume probleme apo gjera me te cilat femrat takohen çdo dite apo shikohen çdo dite. Dhe po ta marresh serine ne pergjithesi ne kete seri ka aq shume material, dhe une them qe çdo femer do gjeje diçka nga vetja e saj, gje qe ka bere edhe serine te suksesshme. Shume njerez mund te shokohen nga seksi apo ndryshim i shpeshte i partnerve, dhe une mund t'ju them qe gjithe ato qe ben Samantha jane gjera qe shume shume femra i bejne para se te mbushin 25 vjeç. Eshte e pabesueshme sesa ndryshojne praktikat seksuale nga nje vend ne tjetrin, por nejse, ky eshte muhabet ne vete. Ajo qe shikoj ironike, eshte qe me gjithe seksin qe Samantha ben, tregohet qe ajo nuk kishte asnje semundje seksuale!!! E vetmi trajtim mbi semundjet seksuale ishte ne lidhje me clamydian (ose gonorrea, nuk e mbaj se kush prej ketyre te dyjave ishte) qe Miranda kishte kapur. Nuk po them qe eshte e pamundur, por statistikat jane kunder Samanthas tek kjo gje... Nejse, verejtje te tilla ka plot, por varet se çfare shikon ne seri.

Shikim te mbare, nuk eshte show i keq...

Kordelja

Valoris scriptorum

Huh, me ne fund re dakrot me dike, nuk qenke aq antikomformist sa c'mendoja /pf/images/graemlins/wink.gif

Ia vlen dhe shume per tu pare, prek tere filozofine femerore ne te kater sterotipet e saj, dhe kjo pasqyrohet cilesisht ne esete e Carriet /pf/images/graemlins/wink.gif

:thumbsup:

savage

Primus registratum

Fatkeqesisht ajo qe Sex and the City trajton eshte drama e kater grave te sukseshme in the Big City ne karriere, por by default edhe deshtimin ne jeten personale. Them fatkeqesisht pasi e gjithe kjo prezantohet ne nje menyre hip dhe extremely cool. Realiteti modern american (or at least east and west coast) eshte i tille qe le te kuptohet se per shume femra qe te jene te sukseshme ne karriere duhet te lene peng jeten personale etj.
Megjithate si shfaqje eshte e arritur dhe tamam ne nivelin e high society humour. Mbase e kam gabim, por mendoj se si te gjithe serialet ku vetem sezonet e para jane te arritur (think friends etc) ky i fundit po ecen ne te njejtin ritem.
Pa dashur te dal nga tema, por meqe HBO u permend, cfare mendoni per "six feet under". Une kam vetem nje fjale per te; brilliant.

true confidental

Forumium maestatis

ep94_4women_onstreet.jpg

Para disa ditesh HBO prezantoi pjesen finale, te quajturen lamtumire te Sex and the City. Me nje happy end dhe ndryshime te dukshme ne jetet e tyre kater personazhet e kesaj show :
Carrie rikthehet ne New York se bashku me Mr.Big dhe te dy kuptojne that are meant for each other.
Miranda ( e ftohte ) se bashku me Steve and Brady,happy family, realizon se jeta eshte e veshtire, por vetem duke dhene e marre dashuri njeriu mund qe ta perballoje ate.
Samanta , edhe pse nen efektin e kimioterapise, ndihet e hapur te doje perseri e te shikoje ne nje kuader pozitiv marredhenien e saj me Smith.
Charlote ben te mundur endrren disa vjecare te jetes se saj, adoptimin e nje bebeje kineze...

Dhe ky eshte mesazhi qe jepet nga Carrie ne fund te show:
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you you love, well, that's just fabulous."

glamdring

Forumium praecox

Dikush duhet te te mesoje ty moj vajze te mos nxjerresh "spoiler"!!!

Mendove ndonjehere qe jo te gjithe e kane pare deri ne fund serialin, dhe mbase nuk duan ta lexojne fundin nga goja jote?!?

Blendi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
[qb] Dikush duhet te te mesoje ty moj vajze te mos nxjerresh "spoiler"!!!

Mendove ndonjehere qe jo te gjithe e kane pare deri ne fund serialin, dhe mbase nuk duan ta lexojne fundin nga goja jote?!? [/qb]
Ouch! Shpresoj te mos kesh lexuar deri ne fund. Urrej kur dikush me tregon fundin e librit qe po lexoj.

:lol: :lol: S'ka reviste, gazete e lajme televizive(edhe varieteja ruse per emigrantet) qe nuk jep cdo 10 minuta perfundimin aq filozofik te seksit e qytetit. Si dreqin e shpetove vehten nga fushata e mas-medias, por e pesove ne albforum.

Isabelle

Valoris scriptorum

Lene mo... ca osht shkrujt do bohet !!! Te vje' nga se pret !!!!

:lol: :lol: :lol:

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Nelk@:<br />[qb] :lol: :lol: S'ka reviste, gazete e lajme televizive(edhe varieteja ruse per emigrantet) qe nuk jep cdo 10 minuta perfundimin aq filozofik te seksit e qytetit. Si dreqin e shpetove vehten nga fushata e mas-medias, por e pesove ne albforum. [/qb]
Te them te drejten, une kam pershtirosje te madhe ndaj mediave (gazetat nuk i prek me dore, revistat hiq National Geographic nuk para i lexoj), keshtu qe shikoj shume pak TV. Edhe ne AF shkruaj nje here ne blue moon... ;-)

Nejse, nuk eshte se me rref edhe aq shume per Sex and the City, por me shume me vjen inat me idene. Te ma kishte bere njeri kete gje per Babylon 5 e kisha "vrare"... :)

Kordelja

Valoris scriptorum

Vret njeriu per nje fund :eek: :confused: , ka njerez qe do vdisnin per ta ditur fudnin para se ta shihnin.
Qejfe qejfe kjo dynja!!!!

true confidental

Forumium maestatis

Tre ditet e cudise se madhe kishin kaluar keshtu qe sperbente me ndoi kuriozitet /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ne fakt une prisja dicka ndryshe, sdo desha qe te merrte fund me nje buzeqeshje te lumtur e trimfuese per te kater personazhet, por ja qe jetokemi ne shekullin e ri dhe femrat kane marre freret ne dore ........

Isabelle

Valoris scriptorum

[qb] Nejse, nuk eshte se me rref edhe aq shume per Sex and the City, por me shume me vjen inat me idene. Te ma kishte bere njeri kete gje per Babylon 5 e kisha "vrare"... :) [/qb]
Boje me fat - hudhe ne det thone !!!! Shyqyr shyqyr qe shkoi paq /pf/images/graemlins/laugh.gif !!!

/pf/images/graemlins/laugh.gif

Si ja benin ne kur shifshim filmat seri me partizane dikur, valle ?

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Vret njeriu per nje fund :eek: :confused: , ka njerez qe do vdisnin per ta ditur fudnin para se ta shihnin.
Qejfe qejfe kjo dynja!!!! [/qb]
Tek Sex and the City serite nuk para jane shume te lidhura me njera-tjetren, keshtu qe fundi nuk eshte edhe aq i rendesishem. Seria e fundit qe kam pare une fliste per Carrie dhe mundesine qe kishte per te bere nje liber me esete e saj, dhe po mendohej nese ishte optimiste apo pesimiste. Kuptohet qe HBO duhet te jete "politically correct" dhe nuk mund te dale dhe te thote qe jeta eshte kurve dhe ne fund martohesh me nje! Keshtu qe "fundi i lumtur" ishte disi i pritur. Nejse, pak rendesi ka.

Ka seriale te tjere, qe kane nje ide nga fillimi ne fund, dhe ne kete rast te treguarit vetem sa do prishte bukurine e serialit. Nese nuk beson mund te te jap me qindra faqe ne Internet per disa seriale ku lajmerojne me germa te medha sa here qe jepet ndonje "spoiler" me vazhdim. Shyqyr Zotit, shqiptaret nuk para i shohin ato tipe serialesh, sepse sa te krijohet edukata e mos "spoiler" do duhen ca vite...

Kordelja

Valoris scriptorum

...

Ka seriale te tjere, qe kane nje ide nga fillimi ne fund, dhe ne kete rast te treguarit vetem sa do prishte bukurine e serialit. Nese nuk beson mund te te jap me qindra faqe ne Internet per disa seriale ku lajmerojne me germa te medha sa here qe jepet ndonje "spoiler" me vazhdim. Shyqyr Zotit, shqiptaret nuk para i shohin ato tipe serialesh, sepse sa te krijohet edukata e mos "spoiler" do duhen ca vite...
E ke ne main ne MSN.com anoncimin e lajmit dhe komentet, plus nese je i abonuar ne NewsLetter te HBO.com te vjen komenti taze. S'e ka fajin edukata shqiptare me duket, mos ji kaq "kritik".