sa eshte krenar nje shqiptar qe eshte shqiptar ne nje vend te huaj?

Bukuroshja

Primus registratum
Re: sa eshte krenar nje shqiptar qe eshte shqiptar ne nje vend te huaj?

pajtohem me elonen

elona :
Ne te vertete, varferia e ben njeriun te humbusa mjaft vlera. Tashme shqiptari nuk njihet me si simbol bujarie por si simbol i korrupsionit, mafjes, prostitucionit, trafikantit te droges...
Kam nje pozite mjaft te mire si person, por nuk mund te them se jam krenare qe jam shqiptare. Pozita e shqiptareve dhe shqiperise per momentin nuk eshte aspak favorizuese per te qene krenar.
Nuk e mohoj se jam shqiptare, po as nuk nxitohem te them direkt qe jam shqiptare...

bob

Primus registratum

ketu dikush ka nevoje te mendohet para se te thoje qe eshte shqiptare, :confused:
pse ndodh kjo?
sepse nuk arrin te njohesh prezencen tende karshi te tjereve,ke nevoje te rritesh edhe pak :shrug:
me shume se krenar duhet qe nje skipetar te kete mbi te gjitha DINJITETIN,te mos druhet para veprimeve qe nderrmerr ne jeten e perdishme.
imagjino ka nga ata qe kur marrin nje kafe ne bar e kekojne me kokulur /pf/images/graemlins/frown.gif

Rambla

Primus registratum

aman o zot, sikur nuk jetojme ne itali.
Eshte bere italia si gogol. pale kur dalin ato qe se kane idene si jetohet ketu, dhe me 'kompetencen' me te madhe vijne japin mendimet e tyre te sigurte qe eshte e sakte ajo qe thojne.

ladouce2005

Primus registratum

Rambla, me ka marre malli te te lexoj emrin /pf/images/graemlins/smile.gif
pse je bere kaq enigmatike? shpresoj mos te kete te beje me krenarine e te qenit albaneze /pf/images/graemlins/laugh.gif :kiss:

Rambla

Primus registratum

Po edhe sikur te dua te jem pak enigmatike , nuk ia dal dot sepse ..ja ti me njohe psh. /pf/images/graemlins/smile.gif

eshte momenti i tille douce, te kaloj pak kohe dhe sigurisht do kthehem tek 'rambla' (kam mesuar dhe une ta dua si emer) :kiss:

ladouce2005

Primus registratum

une nuk e ngaterroj stilin tend te te shkruarit :kiss: dhe 1035 /pf/images/graemlins/smile.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Po me thoshte Carolina, nje ish kolge e punes suedeze, qe kohet e fundit kishte lexuar diku ne nje artikull gazete qe Shqiperia do ishte vendi i ardhshem me 'trendy' per pushime.

Kam pershtypjen se nga njehere flasin te huajt me mire per ne, sesa ne per veten.

Te biesh ne pesimizim dhe fatalitet eshte mese e sigurt qe nuk ke per ta ngritur ndonjehere koken e te dalesh nga gropa ku ke rene.

Cdo njeri nga ne duke qene optimist e pozitiv do ndikoj jo vetem mbi vetveten por edhe mbi te tjeret.

Ps. Sa per taljont sdi car te them. Bejne shume bla-bla por me ne afrohen shume me teper si mentalitet dhe me ne i hahet muhabeti me teper. Mu kujtu Isabella, i kolege/shoqe taljone qe banon n'Torino. E trebur dhe e irrituar nga ato qe lexonte neper gazeta per shqiptaret thoshte 'une i vej tap dhe shqiptareve sja jap', pergjigjen time e merni vesh vet juve. /pf/images/graemlins/laugh.gif (Dhe per ata qe nuk i shko menia "ata e kepusin e ty s'ta fusin") /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

Jane te ndershem prandaj /pf/images/graemlins/laugh.gif . pastaj gjithe problemin me shqiptaret aty e ka pas ajo isabelja nga torino. e shkreta,perderisa i kishte shku menja aty, dmth qe duhet te ishte katandis keq.

Nejse une e kisha ne pergjithsi. Nuk them qe italianet vdesin per ne, por edhe ashtu si lexoj ndonjehere ne forum, dmth qe 'gjynah shqiptaret e italise me aq rracizem'. Doja te theksoja qe nuk ka me teper se ne çdo vend te botes per ne, vetem se ketu duke qene qe ka me shume shqiptar verehet me shume.

Le_Routard

Forumium maestatis

pastaj gjithe problemin me shqiptaret aty e ka pas ajo isabelja nga torino. e shkreta,perderisa i kishte shku menja aty, dmth qe duhet te ishte katandis keq.

jo vallai nuk ishte katandis keq, vetem se i ishin keput frenat e gojes, dhe noji her e shlonte muhabetin pa dur fare. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe meqe ra llafi, te dashurin e vet e kishte indjon, por sic thoshte i shok, Alister, me siguri i pleqente 'curry sausage' /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Dhe meqe ra llafi, po te bohen dhe taljont me qon rracista, mos njelt popull tjeter pa u bo rracist.

Perpara se te mbushej Franca me arab, ishin taljont 'rraca ma e keqe'. Tani jon rregullu i cik por fjala 'rital' i ka mbetur.

Nuk po flasim per imazhin qe kishin n'Amerik...

Rambla

Primus registratum

:lol:

Jo me , ajo rrezik ishte e urte keshtu, po kushedi ça i thonte ai indjoni asaj dhe fliste pa u permabjt ajo /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Dhe meqe ra llafi, po te bohen dhe taljont me qon rracista, mos njelt popull tjeter pa u bo rracist.

Perpara se te mbushej Franca me arab, ishin taljont 'rraca ma e keqe'. Tani jon rregullu i cik por fjala 'rital' i ka mbetur.

Nuk po flasim per imazhin qe kishin n'Amerik... [/qb]
E vertet, ate qe italianet vuanin perpara, tani bejne ta vuajme ne. Bota qe shkon perpara..

Une vete nuk jam si shqiptaret qe bejne mbas vendit ku jetojne , por me teper per çeshtje 'korrektesie' (le te themi) e postova ate dje.
Si e shoh une, sot jetoj ketu , neser mund te jetoj diku tjeter. Kudo do shoh njerez qe me shohin shtrember, por ama edhe ato qe do me 'gjykojne' per ate qe jam. Dhe une s'do ta mohoj kurre origjinen time, kur bie muhabeti per te mbrojt vendin tim nga akuza te padrejta, jam e gatshme ta bej.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb] per cfar me qen krenar per te qenit shqiptar
qe per 50 dollar dhe motrat i nxorren neper trotuar
dhe per dhrahmi e quajtet veten nga Vorio Epiris
dhe nga Selman emrin e ndrruan ne Sotiris
qe kalamajve i flasin fraza, gjys shqip gjys italisht
vieni qua mer mut- si majmun me bisht
veten e qujn pasardhes,por jan akoma n kohe t ilirve
dhe sillen neper rruge, si qent e zgjidhur prej zinxhirve
qe jan nda krejt neper bot, jem bo ma keq se arixhia
dhe thon jam krenar qe jam nga shqiperia
kta njerez qe per leke shiten t emen e te jatin
jan ata qe neper bote, ne te tjerve na e nxin surratindhe n qse e doni veten dhe jeni vertet shqiptar
pyesni veten me te drejte
cna ka ngel me qen krenar?????? [/qb]
per ty normal mor djale apo daje a çfare je, te punoje polic ne shqiperi tregon qe s'je hiç krenar (shkodrani te tana i ban veç polic policije se ban, ka pas qen nje shprehje ne shkoder), ne mos i perziej te gjithe ne historite e tua policore.

sipas meje me qen krenar eshte kur se len tjetrin te te shaje nga nona, por ja ngul thonjte ne fyt edhe kur s'ja ke forcen ta mposhtes drejtperdrejt.

dhe e pare nga kjo pike, nje italian eshte me krenar se nje francez e nje shqiptar me krenar nga nje italian. pra se kishin keq latinet; sa me krenar aq me i eger je.

pranej edhe popujt krenar jane popuj bandita si toni.

a1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Vincent:
[qb]
p.s. ishte dhe nje pergjigje tjeter, forme e keqe teksti kenge gjasme, por deri aty e lexova, kushedi sa e merzitshme duhet te ishte /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Pse kaq shume te dogji ty !!??

re artu

Primus registratum

SA PER RRACIZEM O JANE SHQPETARET RRACISTA O SKA. DUKE FILLU NGA EPITETET NDERMJET NESH.KATUNAR,FSHATAR,MALOK,CECEN,LALUC,E.T.J

Bukuroshja

Primus registratum

cfare eshte "cecen"?
=====
Renea!,Zog!
ju lutem mbaje opinionin per jot eme ose jot moter "bashkebiseduesi" yne dhe kontrolloje jot shoqese ndoshta mos gje eshte ndonjera nga ato te shirurat e trotuareve

=====
Si mos ti thuash tjetrit Fshatar kur ate fjale e permban fjalori. Fshatar do me thene nje njeri i lindur ne fshat.
Katundar do me thene i lindur ne Katund me ligjet e kanunit.
Laluc pse jo!
etj.,
dhe mos tju vije aspak keq ky nuk eshte racizem

Nje bujk quhet bujk dhe do me thene nje njeri qe meret me bujqesine
sipas jush ketij ti vije keq? perkundrazi ajo atij i jep buke per familjen
Te jesh fshatar sot do te thote te jesh me fat, pse do te pyesnit ju, ja pse
a nuk eshte fshatari ay qe punon token? po toka sipas ligjit a nuk ju dha fshatarit? a nuk eshte fshatari ay qe vjen ne qytet edhe ju shet juve prodhimet edhe qytetarit i rofte emri Qytetar se buken e fshatarit ha? paret fshatarit ja jep? po fshatari me ato pare a nuk jeton? shtepi ne fshat,toke te punoje,prodhim per ju te bleni,pare qe fiton,Vile ne Qytet fshatari.Rrofte sa malet Qytetari.
Po katundari ta kete per nder se meqe eshte katundar e dine te gjithe qe s'mbush mire dhe kur zbriti nga mali ne qytet e quajti veten Mbret.
Laluci eshte nje brrekegrisur qe si laluc hesapi ta bo si cjapi tek kasapi.

joetisti_

Locus omnem
Per cfare te krenohemi ne dhe' te huaj? Gjerat e pakta qe mund te themi jane disa shqiptare qe kane bere emer te mire tani kohet e fundit. Si futbolliste, kengetare etj. Ne djemte, kam parasysh ca kohe me pare kur isha ne Greqi, evitonim te tregonim se ishim shqiptare te vajzat turiste qe te kishim ate qe kerkonim. Ndryshe, te pakten keshtu mendonim, do ta kishim veshtire. Por jo tani ama. Une do ta thoja me plot goje se jam SHQIPTAR!