sa eshte krenar nje shqiptar qe eshte shqiptar ne nje vend te huaj?

OROSHI

Primus registratum
Re: sa eshte krenar nje shqiptar qe eshte shqiptar ne nje vend te huaj?

100% krenar qe jam Shqiptar,sidomos ata qe jetojne e punojne ne vendet fqinje,ndersa ne qe jetojnme me larg na duhet pak mund qe tju tregojme se kush asht Shqiptari,nga vjen dhe historine tone.Ndersa fqinjet e dine pak a shume.E keqja ma e madhe e jona asht qe ne rrahemi/theremi/vritemi me njani-tjetrin,une mendoj qe kjo vjen ngaqe konkurrenca asht shum e dobet nga krahu tjeter /pf/images/graemlins/wink.gif .Pra konkurenca ma e madhe e shqiptarit asht vete shqiptari.Kjo e keqe asht me shekuj,do jete ndonje mallkim.Me vjen pak cudi me xhelozine e vllezerve Kosovar,nuk na afrohen,nga frika apo nga ndjenja e superioritetit,une them nga frika"mos paca pune me ata te shqipnies" /pf/images/graemlins/laugh.gif .

Trista

Primus registratum

Un jam krenare qe jam shqiptare, por kohet e fundit morra nenshtetsine amerikane...kshuqe jam krenare qe jam shqiptare-amerikane /pf/images/graemlins/laugh.gif :goofy:

@d@

Primus registratum

edhe une mund te behem Austriake mbas 7 vjetsh /pf/images/graemlins/smile.gif he ke inat quarz ? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

Rambla

Primus registratum

krenar? mah, ne fillim duhet me qene 'i vetedishem' (cosciente) per ate qe njeriu eshte. kur njeriu ka respekt per veten/ia di vlerat vetes, arrin ta njohi veten, atehere duhet qe dhe tek te tjeret te prezantohet si i tille, dhe kjo implikon gjithashtu qe njeriu ta prezantoj veten me nacionalitetin te cilit i perket.

mua me jep bezdi vetem diçka: ato persona qe ofendojne patriotet e vet per ti bere qejfin nje italiani/gjermani/francezi...e keshtu me rradhe. nuk eshte fare gje e bukur te degjosh keto gjera. por kjo dihet: puthadoret (leccapiedi) jane njerez shume t'merzitshem.

do shtoja diçka. ekziston ky opinioni mes shqiptarve qe ne jemi perhere me mire ne shkolla e universitete sesa te huajt. eshte gabim! kjo vlen sepse normalisht shumica e nxenesve/studenteve qe jane te mire ne shqiperi,duan dhe shkojne te studiojne jashte shtetit. po mendoni te gjithe ato studente qe jane ne shqiperi? pastaj historikisht personat e pare qe emigrojne jashte shtetit jane te ndare ne 2 grupe, ata 'me inteligjentet/me te vullnetshem..e quajini si te doni' dhe 'klasa kriminele'.
pastaj shqiperia vend i vogel eshte, ato pak 'te zgjuar' qe ka, shumicen e ka neper bote, kurse greqia, italia, gjermania....jane popuj shume me te populluar si ne, keshtu qe dhe kjo ndihmon qe shqiptaret qe mesojne te bien ne sy. por s'do te thote qe ne shqiptaret jemi me te zgjuar.

Renea88

Primus registratum

dhe une jam bere me nenshtetesi gjermane pra shqiptaro-gjerman

EB

Primus registratum

Krenare!
Me thene te drejten, mua me ka rene shansi i mire te jem ne nje vend ku shqiptaret ne pergjithesi i jane perveshur punes, shkolles apo familjes dhe s'kane pasur kohe dhe arsye te merren me krime te organizuara apo dhe individuale sic ndodh ne disa vende te Europes, dhe si rrjedhim nuk percmohen apo gjykohen negativisht nga vendasit. Plus qe s'ka pse te gjykoje Amerika kur eshte nje "Melting Pot" dhe toleranca ndaj shtetesave te tjere (edhe pas Sept.11) eshte akoma me e madhe sec ka per te qene ndonjehere ne disa vende me popullsi homogjene si Italia apo Greqia.

Renea88

Primus registratum

ja sa krenar eshte nje shqiptar, ka dhe celular;-)
Shekulli_29112004_1.jpg

qorri26

Primus registratum

eshte mire te jesh krenar !
por nuk kemi me cfar te krenohemi si popull :confused:

korn83

Forumium praecox

kujt i vjen turp le ta mbaje per vete,kush eshte krenar le te jete pa u lodhur ti shpjegoje te tjereve perse.krenarine nje person e ka brenda(ate kombetare e personale)e nuk e gjen rruges duke pyetur perse duhet te jemi krenare...per vete jam krenar dhe e dua shqiperine te teren brenda e jashte kufijve te republikes

Renea88

Primus registratum

o Korn sa vjec je ?????

ladouce2005

Primus registratum

Une e mas krenarine time me kilograme.
Deri tani, rezultatet e krenarise time tregojne qe eshte nje krenari mbi peshe dhe krenare qe eshte e tille.
250kg!!!
ndoshta po te jetoja ne Afrike, pesha e saj do varej nga menyra e jeteses dhe te ushqyerit :idea:
Apo mund te vleresohet ne kete menyre kudo qofshim?

P.S.Krenaria eshte si dashuria. E vetmja mase e saj eshte "PA MASE" /pf/images/graemlins/wink.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Po ngisja makinen ne Park avenue nje nate ne Manhattan. Perballe kisha nje makine, vete ndollesha ne linjen e mesit dhe ne krah te asaj makine perballe meje ne linjen tjeter nje tjeter makine anash dy taksi te NY'ut. Dritat e trafikut ishin te gjitha jeshile kur papritur mu perballe dritave jeshile te trafilut dy makinat perballe meje ndaluan parkuan dhe nga makina ne krah te majte te makines perballe meje del nje djale i gjate i pashem dhe shkon tek dritarja e shoferit te makines tjeter. Une detyrimisht ndalova menjehere pasi anash kisha makina te tjera nuk mund te kaloja ishte e papritur ndalesa e makinave perballe meje. Makinat e tjera nga pas meje menjeje (taksi) menjehere anuan anash dhe me kaluan mua. Ne momentin qe une tentova te kaloja anash ne te djathten time per te vazhduar rrugen nje tjeter makine ma preu rrugen dhe perpak sa nuk u goditem. Ndejta ne vend ku isha me frike se do te goditesha nga makinat qe vinin. Dritat jeshile u nderruan ne te kuqe ne jeshile ne te kuqe dhe jeshile perseri dhe keta miqte muhabet gani. Kur dritat jeshile u nderruan ne te kuqe per here te treten here mu dha rasti te shkoja ne krah te makines perballe meje. Hapa dritaren e makines dhe i thashe : I can tell you two are Albanians
Vetem ne ato momente e kthyen koken dhe me thane ne nje ze qe te dy: Yes, we are Albanians and very proud to be.

Xeni85

Primus registratum

Ne nuk jemi krenare qe jemi shqipetare se po te ishim do ta ruanim emrin tone te mire dhe kulturen e te pareve po e vetmja gje qe dime eshte te shajme kur jemi atje dhe te lavderojme kur kalojme kufinjte.Njeriu krenar eshte ne shtepi te vet, dhe ne kush na vjen ne shtepi i ulim koken. Me shume respektojme nje gjerman te ndonje ambasade ngjite sesa komshine e nje kati, qe kemi nja 25 vjet me te. Per mua ate dite qe te ndihemi te barabarte me te tjeret kur te jemi ne shqiperi atehere do te jemi tamam krenar se kshu...

S6T6N6

Forumium maestatis

1 /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif %

Guest

99 %.. /pf/images/graemlins/wink.gif

regele

Forumium maestatis

100% per veten time si shqiptar, 50% si shoqeri!
Te beje dhe grafikun tani? /pf/images/graemlins/smile.gif
Kjo teme eshte hapur nja tre here deri tani....

xhoni

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Po ngisja makinen ne Park avenue nje nate ne Manhattan. Perballe kisha nje makine, vete ndollesha ne linjen e mesit dhe ne krah te asaj makine perballe meje ne linjen tjeter nje tjeter makine anash dy taksi te NY'ut. Dritat e trafikut ishin te gjitha jeshile kur papritur mu perballe dritave jeshile te trafilut dy makinat perballe meje ndaluan parkuan dhe nga makina ne krah te majte te makines perballe meje del nje djale i gjate i pashem dhe shkon tek dritarja e shoferit te makines tjeter. Une detyrimisht ndalova menjehere pasi anash kisha makina te tjera nuk mund te kaloja ishte e papritur ndalesa e makinave perballe meje. Makinat e tjera nga pas meje menjeje (taksi) menjehere anuan anash dhe me kaluan mua. Ne momentin qe une tentova te kaloja anash ne te djathten time per te vazhduar rrugen nje tjeter makine ma preu rrugen dhe perpak sa nuk u goditem. Ndejta ne vend ku isha me frike se do te goditesha nga makinat qe vinin. Dritat jeshile u nderruan ne te kuqe ne jeshile ne te kuqe dhe jeshile perseri dhe keta miqte muhabet gani. Kur dritat jeshile u nderruan ne te kuqe per here te treten here mu dha rasti te shkoja ne krah te makines perballe meje. Hapa dritaren e makines dhe i thashe : I can tell you two are Albanians
Vetem ne ato momente e kthyen koken dhe me thane ne nje ze qe te dy: Yes, we are Albanians and very proud to be. [/qb]
O Zot!!!!!!Ti je simboli budallallekut ne AF.Po sa te pjell mendja mi torollake

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Bukuroshja:
[qb] Po ngisja makinen ne Park avenue nje nate ne Manhattan. Perballe kisha nje makine, vete ndollesha ne linjen e mesit dhe ne krah te asaj makine perballe meje ne linjen tjeter nje tjeter makine anash dy taksi te NY'ut. Dritat e trafikut ishin te gjitha jeshile kur papritur mu perballe dritave jeshile te trafilut dy makinat perballe meje ndaluan parkuan dhe nga makina ne krah te majte te makines perballe meje del nje djale i gjate i pashem dhe shkon tek dritarja e shoferit te makines tjeter. Une detyrimisht ndalova menjehere pasi anash kisha makina te tjera nuk mund te kaloja ishte e papritur ndalesa e makinave perballe meje. Makinat e tjera nga pas meje menjeje (taksi) menjehere anuan anash dhe me kaluan mua. Ne momentin qe une tentova te kaloja anash ne te djathten time per te vazhduar rrugen nje tjeter makine ma preu rrugen dhe perpak sa nuk u goditem. Ndejta ne vend ku isha me frike se do te goditesha nga makinat qe vinin. Dritat jeshile u nderruan ne te kuqe ne jeshile ne te kuqe dhe jeshile perseri dhe keta miqte muhabet gani. Kur dritat jeshile u nderruan ne te kuqe per here te treten here mu dha rasti te shkoja ne krah te makines perballe meje. Hapa dritaren e makines dhe i thashe : I can tell you two are Albanians
Vetem ne ato momente e kthyen koken dhe me thane ne nje ze qe te dy: Yes, we are Albanians and very proud to be. [/qb]
Nuk i the 'me too' mi? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Me shume respektojme nje gjerman te ndonje ambasade ngjite sesa komshine e nje kati, qe kemi nja 25 vjet me te.

Kjo varet nga komshia e gjithashtu edhe nga gjermani /pf/images/graemlins/laugh.gif

Njeriu rrespekton ate qe meriton, dhe zakonisht mirepret nje te huaj, mysafir. Ne e kami zakon te bejme per te huajt me shume se 'zakonisht' dhe kjo nuk eshte ulje perpara te huajit.

a1

Primus registratum

100% duhet te jete , pavarsisht se disa nuk e kuptojne cfare do te thote krenar