Sa e njeh veten?

bobo

marksist-enverist
Re: Sa e njeh veten?

mbase skena per ta njoft ndonjeher vet`veten!!?
,-ose do e njofim kur tkemi shum kohe tmendojm, mbi kete teme( ose mat dynja, ose kur t`m`besim... /pf/images/graemlins/frown.gif ),!
se mket bot do zoteroj shprehja (dhe ne tshumten e rasteve dhe nrealitet): leni te tjeret te tvleresojn se kush je !!? :angel: :devil:

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Le_Routard:
[qb] Ka qe e njofin aq sa me plotsu nevojat e perditshme. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Pruzent taljono, o m'fal gjermano!
/pf/images/graemlins/laugh.gif

edda

Primus registratum

para disa netesh pashe ne enderr sikur u hodha ne lume per te shpetuar nje person qe rrezikonte jeten dhe vdiqa ne vend te tij kur u zgjova ndjehesha e mrekulluar nga ajo qe kisha bere, per veten mendoj qe jam thjesht nje osservatore ne kete bote, pak egoiste dhe shume frikacake por pas asaj endrre kam dyshime...
Sipas rrethanave ndryshon dhe njeriu

Vis Elbasani

Forumium praecox

Njohuria nuk ka kufi! Veten nuk e njohim aq sa e marrim me mend! Por veten e gjejme ne perpjekje, teksa jetojme kohen tone, sic thote edhe nje kenge shqiptare...

Gete, ky njohes i mire i shpirtrave, mendon:

" Vetem ne kohe zie e vuajtjeje del ne pah cka eshte me te vertete jona dhe qe nuk mund te na shqitet kurre."

Ndaj, ne keto kushte qe ne shqiptaret po kalojme, shikoni se tani duket vetja me qarte se kurre. Por kam edhe mendimin tim se lutja te largon nga njohja e vetes. Ajo te con drejt nje njohjeje qe nunk eshte jona ne te vertete, por e tjeterkujt qe e perjehon.

Seriozi

Primus registratum

Sa do dëshiroja ta njihja veten time,por....kam frikë se do ngelem i zhgenjyer :confused:
Mendoj se veten e njohim çdo dite në varesi te situatave te ndryshme qe perjetojme,dhe kjo gje nuk merr fund kurrë derisa .... /pf/images/graemlins/frown.gif

Sindroma

lv sx sx

e njoh aq sa gjeja me e frikshme qe egziston me duket si qeshja e pafajshme e nje femije.

mostro

Putraku

e njoh veten per nje rob klas dhe ashtu jame.nuk e di pse ca njerez me japin te veshtirin kur mundohen te me njohin i bien nga kina larg e larg.keto kohet e fundit u be nje cike si teper sa qe disa prej tyre i kam humbur.......
ju garantojme100%qejame shume i thjesht dhe shume i mirekuptueshemme c'do njeri......... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sindroma

lv sx sx

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] e njoh veten per nje rob klas dhe ashtu jame.nuk e di pse ca njerez me japin te veshtirin kur mundohen te me njohin i bien nga kina larg e larg.keto kohet e fundit u be nje cike si teper sa qe disa prej tyre i kam humbur.......
ju garantojme100%qejame shume i thjesht dhe shume i mirekuptueshemme c'do njeri......... /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
ehehe /pf/images/graemlins/smile.gif sa larg eshte Kina /pf/images/graemlins/laugh.gif

butterfly

Primus registratum

Se njoh veten hic fare!!! Mendova se e njihja po me tradhetoi...jam tejet cofuze tani, edhe e gjitha vjen se nuk njoh vetveten. :book:

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga IaN:
ehehe /pf/images/graemlins/smile.gif sa larg eshte Kina /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB]
me mire mos ta dish plako se ka plas nji grip qe te merr me qaf...mos u afro aneja /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb]
Fillimisht postuar nga IaN:
ehehe /pf/images/graemlins/smile.gif sa larg eshte Kina /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
me mire mos ta dish plako se ka plas nji grip qe te merr me qaf...mos u afro aneja /pf/images/graemlins/laugh.gif [/QB]
SARS quhet

vilma perolla

Primus registratum

kam veshtiresi te njoh veten...se di pse ne momentin qe me duket se e njoh zbuloj papritur se nuk e njoh hic

Durrsaku_King

Forumium praecox

un them se me sa kam kuptuar e njof veten kshu si me thene edhe vetja me njeh mua se ka raste qe krijojme konfidenca edhe afrimitet te vazhdueshem sidomos kur jemi me pushime edhe kut psh qellon qe e ndjeme veten ne veshtersi ka raste shpesh edhe nuk e kuptojme se kujt i takon pergjegjsia pastaj ka raste te tjera qe e shev i her kshu veten me indiference edhe nuk don me i dhon konfidenca fare edhe te vjen inaf fare ashtu kur sillesh kshu edhe pastaj i fut i teke konjak them un edhe rregullohesh direkt edhe pergjegjsia kalon edhe si je ca bo mir ke qen etj etj... meifjal

miyuki

Primus registratum

per mendimin tim,
asnjeri s'mund te thote qe e njeh veten e tij/saj.
njohja e vetvetes eshte progresive,gjate gjithe egzistences.
Te njohesh vetveten eshte te dish se si do veprosh ose do reagosh ne çdo rast,
gje qe asnjeri prej nesh s'mund te thote qe ja arrin...
ndersa,
te dish se ç'deshiron me njohjen e vetvehtes, per mendimin tim gjithmone, jane dy gjera te ndryshme nga njera tjetra,
te dish se ç'deshiron, eshte te jesh i vendosur,
s'eshte e thene qe ai qe di se ç'deshiron njeh vetvehten.

personalisht mund te them qe une e di se ç'deshiroj nga jeta, (po jetes s'i dihet, te sjell shpesh surpriza, po ndoshte kjo eshte e bukura e saj, qe e ndryshon nga nje jete monotone)
por nuk e njoh plotesisht vetvehten time,
si asnjeri prej nesh

moonlight

Primus registratum

E njoh veten aq sa ma lejon vetja ime.
Cfaredo qe mund te me thoni ju, varet prej vetes time nese i pranoj.
...askush nuk mund te me thote: 'E njoh veten tende me mire se vet ti', as edhe sikur te isha me te meta mendore!

moerb1915

Primus registratum

Kur lexova titullin e kesaj teme me shkoi ndermend shpreja: Me veten te luftosh beteja me e mire, mbi veten te fitosh fitorja me e mire.
...Mgjth qe te arrish ta fitosh ate betej duhet me perpara te arrish ta njohesh veten tende teresisht.
Kjo gje nuk eshte e vertete ne realitetin tone dhe mendoj se ky realitet ka anet e tij pozitive.

Preferoj te zbuloj gjera te reja rreth vetes time edhe nqs keto te fundit me vihen ne dukje nga dikush tjeter.
Nqs une do ta njihja veten time plotesisht atehere enderrat e mija do te thureshin deri ne ate pike ku mund te mendoja qe vetja ime do te ishte ne gjendje ti realizonte.
"Dreaming Big" eshte nje kenaqesi qe nuk do te doja t'ja privoja vetes.