S.O.S. HELP ! AU SECOURS ! NDIHME !

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: S.O.S. HELP ! AU SECOURS ! NDIHME !

Fillimisht postuar nga tu tu tu ...:
korde mire ti? apo studimi efekt?
eek.gif
Ncuq, mire jam madje shume mire, dy shembuj te gjalle te "pamundesise" kane qene tu te shkrujt deri tani, meso qe racionaliteti duhet zevendesu me optimizem, kur ta do zemra.

Asgje s'eshte e pamundur
lol.gif

Ju do m;leni te fol per here te fundit mu apo do me mani var per gjithe noten, mos me boni me bertit tashi, bohet qe c'ke me te, ngjut, ngjum thoni, kalamoj tekanjoza
lol.gif

Guest

Kukso,

jepo cuno! se kane fillu me ta bo mare kto gocat ketu. Tashi po pate noj pytje tjeter fillo e pyet pa teklif. :tipsy:

Urim Nerguti

Primus registratum

Uf, sa dola pak jashtë dhe qenka mbushur plot. Ja të mundohemi të vëmë pak rregull në gjithë këtë histori.

Në hyrje, falenderoj të gjithë pjesëmarrësit që kanë marrë mundimin të më shkruajnë.

T'a marrim aty ku e lamë. E dashura Anablue më thotë që përderisa ekziston shpresa, ka mundësi për gjithçka. Jam plotësisht dakort me ju, e dashur, dhe fjala juaj në vesh të Zotit.

Isabelle e dashur, me humorin tuaj të sinqertë më keni bërë të mendoj mbi disa gjëra që nuk më kishin shkuar në mendje. Në fakt, Bush dhe Shirac nuk janë akoma në dijeni të këtij rasti, dhe nuk mendoj se do t'i shqetësoj.

Anablue ka parë drejt kur thotë që nuk është punë dokumentash nga ana e saj, por diçka tjetër. Për Tu tu tu e dashur, martesa për momentin nuk është automatike, pra vështirë të merret me mend në këtë stad ku jemi. Gjithashtu poezia "juaj" m'u duk shumë e sjellshme.

Falemnderit, e dashur Kordele, për fjalët e ndjera në drejtimin tim. Kurse për të tallurën, nuk kam aq merak sepse e kisha parashikuar një mundësi të tillë. Atë e marr gjithmonë në sensin pozitiv, njëlloj sikur të vijë nga miqtë e mi më të ngushtë. Edhe mendimi juaj për largësitë është krejt me vend. Ato janë elementi nga i cili bashkohemi dhe jo e kundërta.

Dhe së fundi, edhe një herë për Tu tu tu (çfarë nickname i çuditshëm !), falemnderit për inkurajimin për të shtruar pyetje të tjera, por akoma nuk kam marrë një shqyrtim të disa varianteve të pahulumtuara deri tani.

Përshendetje të gjithëve dhe të gjithave.

soni2

Primus registratum

salut cher ami
le probleme qui se pose est le suivant
est ce-que tu as un passport
une carte de sejour
ou un titre de voyage
si tu as le passport avec la carte de sejour
de meme le titre de voyage et la carte de sejour =
le moyen le plus simple pour obtenir un visa est de passer par une agence de voyage(Kuoni Frantour Fram club med etc) et de choisir un voyage organise (qui va dans le pays ou ta doulcine reside)l'agence qui prepare le voyage est habilite a demander les vissas aux ambassades concernes certes sa te coutra un peux plus cher mais le resultat est garanti d'autant plus que sa va te eviter de ramener une pile de justificatifs (fish de paie fiche d'etat civil declaration d'embauche moyens financiers etc).
le moyen le plus simple pour obtenir un vissa pour les USA .
regle non apliquable si tu as que la carte de sejour la ça se complique parce pour obtenir une autorisation de sortie de territoire avec droit de retour il faut avoir des raisons valables(deces maladie etc) et il est d'autant plus dificile d'obtenir une autorisation pour rentrer aux Usa car se foutus yankis n'entendent pas de l'oreill la.
c'etait tout en ce qui concerne les modalites françaises .
p.s pardon pour les fautes d'ortografés
o kuksi i ri
qa je tu thane pash t'madhin zot aq shume t'ka zane qymyri edhe ty mos ma lsho ma vedin te "mos hyp se t'vrava mos zbrit se t'myta "
kalo ne fazen superiore mos hade se vi vete ose n'mos ardhsh e shkreta ti ça ke me heke !!!
hahahahahha
jo e kam me tamam hala se ke ba per vedin ate çike le nam tash sa kohe
a e din si thone njaj muhabeti
nqs ti e don pse ja fut tan ate merzi vedit thuj t'vine e mos e len me ike ma (ishalla s'asht e martume)
ndersa per familjen e saj mire asht me ju kallzu kur ta vendosish me e marre
n'mos ta dhanshin ke kursy njata leke martese (sa i poshter jam )
jo ndaje menen merri masat e banu me ta i martum a jo besoj e shef qe ktu ne france ska ndonje ndryshim t'madh qa thone familjet ti thone n'shpi te tyne .
pak me thane mu duk tu lexu se jeni ba "terhiq e kput e ngjit masanej me pshtyme(s'shkon gjate nqs se ja keni fillu kshtu)
zoti mare ta prifte .

Urim Nerguti

Primus registratum

Falemnderit, i dashur To57, për njoftimin e procedurës që duhet ndjekur për një vizë USA. Do të mundohem të bëj ç'është e mundur për t'a marrë, megjithëse e vështirë, siç e the vetë, se këta francezët janë si të "kuq" atje në USA. Ia pashë hajrin De Villepin me shokë.

I ke përmendur disa variante, dhe bile ke prekur kalimthi vështirësitë dhe pengesat që më kanë çuar në këtë thirrje dëshpërimi SOS. "Qymyri" n'a ka zënë keq, dhe kjo nuk ka nevojë për shpjegim. Problemi edhe është edhe nuk është punë familjesh. Më shumë ka të bëjë me atë çka kuptojmë me familje. "Tërhiq e mos këput" është për faktin që nuk dimë çfarë të bëjmë, të ecësh përpara është po aq e vështirë sa të kthehesh prapa. Tani për tani, nuk e kemi dëgjuar akoma krismën e fillimit të garës.

Ju falemnderit për dashamirësinë tuaj.

Bukuroshja

Primus registratum

<span style="font-style: italic">Www..aaa..aa.a...!!!</span>

Administratueset?!!!
eek.gif

lol.gif
administratueset
lol.gif

Bukuroshja

Primus registratum

sa mire te jesh e dashuruar por me mire te te dashurojne se sa te duash dhe te vuash &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

I dashur Kukes!
Edhe une mendohem ndonjehere se si telenovelat jane kaq te harira dhe valle ato kush i shkruan?

Urim Nerguti

Primus registratum

E dashur Bukuroshe ! Telenovelat janë, me aq sa di unë, për moshat e thyera që kanë fatin e keq të jenë të ngujuar përballë televizorit me një kone tek këmbët, dhe jo për dy të dashuruar që nuk po dinë çfarë të bëjnë për të dalë nga &quot;kurthi&quot; i pamëshirshëm i dashurisë.

Për momentin e tanishëm, ashtu siç thotë e dashura ime e shtrenjtë, neve po jetojmë një dramë, por që mund të përfundojë në një tragjedi ose dhe në të kundërtën e kësaj, në një &quot;happy end&quot;. Kështu që të gjitha aludimet e Bukuroshes për një skenar të mundshëm administratorësh janë krejtësisht të pabaza dhe nuk meritojnë vëmendje.

abs

nuk e di...

I dashur Kukesi e dashur E dashura e Kukesit,

Ne radhe te pare ju uroj nga Zemra lumturi te pafund.

Se dyti, dua t ju garantoj, qe dashuria e vertete, cfaredo qe te ndodhi gjate rruges se saj, ajo jeton!

Shume te dashur, per arsye x jetojne ne largesi, distanc e cila dashurine e dyanshme/te vertete/te paster nuk e &quot;shuan&quot;, per kte jam mase e bindur!

S eshte e lehte te jetosh larg, kushedi sa energji e lot derdhen nga MALLI per fat te mire, e ato s jane energji e lot te hidhur,por pritjeje. Kshtuqe, gezojeni menyren aktuale te te dashuruarit. Gjithashtu e bukur dhe e fuqishme do jete AJO kur te takoheni.

Disa mendojne se ngaqe s jeni takuar akoma eshte vec nje iluzion, realiteti ka vertetuar te kunderten, (natyrisht jo gjithmone),Rasti JUAJ me tingellon me shume drite, drite origjinale.

Dhe sefundi, mos harroni se gjithmone gjindet nje &quot;koridor&quot; zgjidhjeje...

Me Respekt
Absi &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

---------------------

images

@d@

Primus registratum

<span style="font-style: italic">Jashte teme!</span>

Urim Nerguti

Primus registratum

Veçanërisht do të falenderoj mikun Abstract për kuptimin e thellë të dashurisë sonë. Mendimi juaj në lidhje me ne është krejt i qartë dhe i respektueshëm. Për momentin jemi kështu dhe po mundohemi të mos e prishim lumturinë e këtyre ditëve. Më vonë, siç e keni thënë dhe ju, do t'i gjendet ana sepse asnjë gjë nuk është pa zgjidhje.

<span style="font-style: italic">Sqarohuni ne MP.</span>

Urim Nerguti

Primus registratum

O Lara e dashur, po thashë me vete që kështu ndërhyj në intimitetin e së dashurës sime, dhe kjo nuk më pëlqen. Megjithatë, e kam lexuar me kujdes dhe ju kërkoj falje për këtë &quot;harresë&quot; jo dashakeqëse.

defrim

Primus registratum

kjo e historia e &quot;Kukes&quot; po me duket krejt e ngjashme me timen.

@d@

Primus registratum

<span style="font-style: italic">Jashte teme!</span>

Urim Nerguti

Primus registratum

O Lara e dashur, do më prishësh dalngadalë mendjen ti, e shoh unë &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; . Po ka hall më të madh moj e dashur ? Jo 5 faqe, por 500 ndoshta nuk m'a zgjidhin këtë që kam. Megjithatë, si i thonë fjalës, &quot;mos n'a lashtë Zoti pa shokë&quot;.

malaika

Primus registratum

Dashuria... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Jo te gjithe kane patur, kane dhe do te kene fatin te perjetojne dashurine..ne te gjitha ngjyrat e shkelqimet e magjishme te saj.
Dashuria eshte sa e embel,edhe e hidhur.Te jep force,po aq sa edhe te dobeson.Nuk ka dashuri perfekte...e ndoshta eshte kjo qe nuk e le te shuhet zjarrin e saj! Mos kini frike nga largesia,sepse nuk ben gje tjeter per momentin , pervecse ju ben te perjetoni momente te magjishme..ndjenja kaq te forta ,saqe nuk mund ti vesh dot emer .. &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; e qe fatmiresisht me vone, ne takimin tuaj,te mund te realizohen edhe ne realitet.
Arsyet pse ju te dy nuk mund te takoheni tani per tani mund te jene nga me te ndryshmet.
1- Nuk dime statusin tuaj...ma merr mendja qe Kukes eshte single ( beqar )..por nuk dime asgje per &quot;te dashuren &quot; tuaj... mund te jete beqare, por mund te jete edhe e fejuar..ose edhe me shume....
2- Dime qe Kukes nuk ka ende nenshtetesine franceze....por nuk dime statusin e cupes &quot;pertej oqeanit&quot;....
3- Dime sa i vendosur je ti per ta takuar te dashuren tende..por nuk dime sa e deshiron ajo takimin me ty... ( per me teper nese do te kishte mundesine qe te udhetonte lirshem !)

Kemi lexuar vetem anen tende ...jo te sajen..je shprehur vetem ti per ndjenjat e tua.Ndersa ajo as qe e ka marre inisiativen te shkruaje ndonje gje!
Sa i sigurte je ti per dashurine e saj ? E ke menduar ndonjehere qe asaj mund ti interesoje vetem virtualisht kjo dashuri? A takoheni me njerez te tjere ne boten reale? ( gje qe do te ishte e pakuptimte per mendimin tim!)
Une kam njohur njerez qe jane dashuruar virtualisht , e jane percelluar,keshtu sic na ke shkruajtur ti &quot;i dashur Kukes&quot; .. por kane qene dashuri te burgosura,sepse nuk paten kurre mundesi te jetonin te lira,nuk paten kurre mundesine tu jepnin nje shans ne realitet ndjenjave te tyre... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Eshte enigme dashuria &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Jepini nje shans ndjenjave tuaja,mos i burgosni, mos i destinoni te vdesin ..
Kjo eshte nje thirrje per &quot;cupen pertej oqeanit &quot; sepse Kukes me duket i gatshem per kete hap!
Ju uroj me shpirt fat e dashuri pafund.
Zoti qofte me ju.

wave.gif

Urim Nerguti

Primus registratum

Më në fund po i afrohemi së vërtetës, dhe kjo falë ndërhyrjes tejet të zgjuar të Malaikës së dashur. Kisha shumë kohë që po prisja një analizë të tillë të lidhjes sonë dhe kam patur një kënaqësi të veçantë duke lexuar postimin e saj.

Duke e shtruar problemin në mënyrë analitike, ju e dashur Malaika, keni prekur dhe në &quot;thembrën e Akilit&quot;, pikën tonë të dobët, dhe kjo diku aty rreth pikës 1. Pika 2 nuk luan ndonjë rol shumë të madh, sepse tekefundit është thjesht çështje kohe. Ndërsa pika 3 shkon pak a shumë me pikën 1, ose më mirë është një rrjedhojë e kësaj pike.

Kurse përsa i përket pjesës së dytë të postimit tuaj, do të duhej të viheshin ca pika mbi &quot;i&quot;. Nuk do të mund të konfirmoja dhe as të mohoja faktin e ndërhyrjes së të dashurës sime në këtë temë, duke mos iu hequr &quot;detektivëve&quot; të këtij forumi kënaqësinë e plotësimit të nevojës së tyre natyrale të nuhatjes. Jam shumë i sigurtë në dashurinë e saj, sepse pika 1 m'a vërteton këtë me realitetin e saj të ashpër. Mjaft e goditur shprehja midis kllapave që ne nuk takojmë njeri tjetër në jetën reale, me përjashtimin e një rezerve që lidhet gjithmonë me pikën 1.

Ju falemnderit, e dashur Malaika, për këtë ndërhyrje tejet të vlefshme.

AnaBlue

Forumium maestatis

E mora vesh, &quot;ajo&quot; qeka e martume.
Gjithe grate e martume qe jetojne pertej oqeanit te paraqiten ketu! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

malaika

Primus registratum

I dashur Kukes &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Mendoj se ju kuptoj..
Nuk e di me saktesi se cili nga ju te dy nuk eshte single.. (por mendoj se eshte e dashura juaj).. Ky eshte nje faktor shume dominant dhe cdo gje eshte dhe do jete rrjedhoje e ketij faktori &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
-----------------------------------------
1- Nese cupa pertej oqeanit..eshte e fejuar..besoj se nuk do te jete shume pengese per ju..nese dashuroheni shume,sikurse ju keni pohuar &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

2- Nese ajo eshte a martuar..por pa femije.. mund te kete pak me shume veshtiresi se ne piken 1 ..por perseri dashuria juaj do te triumfonte &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

3- Nese cupa eshte &quot;mama&quot;.... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ketu portreti merr dimensione te tjera, shume shume me te medha...Eshte nje jete ( ndoshta edhe me shume ) e (te ) pafajshme ne kete mes <span style="font-weight: bold">por</span> duhet marre parasysh se pavaresisht nga gjithe keto faktore...ajo perseri u dashurua me ty..e kjo tregon se dicka e ka shtyre.... Ajo ndoshta nuk eshte e kenaqur me jeten qe ka.Ndoshta kerkon me shume.Ose ndoshta nuk e ka kerkuar nje gje te tille...Ndoshta ajo nuk e kerkonte kete dashuri qe ndodhi ( e qe eshte akoma ) mes jush..por ja qe ndodhi.Ndoshta ishte e shkruajtur te ndodhte keshtu!Jeta eshte e tera nje lufte..e copetuar ne beteja... disa do ti fitojme..e te tjera do ti humbim ... &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; e hidhur , por eshte e vertete.
Nese pika 3 eshte valid... kjo do te ishte nje pengese per ju, per dashurine tuaj, e per faktin qe jetoni larg njeri- tjetrit.Ajo nuk mund te marre thjesht femijen e saj e te vije te jetoje prane teje ne France.Prindi tjeter deshiron te kete prane femijen e vet gjithashtu.Plus pastaj qe nje fakt i tille...nje mama qe do te braktise nje vater bashkshortore..mund te shpinte edhe deri ne heqjen e te drejtes mbi femijen..keshtu qe ajo eshte ne nje dileme te madhe..po shume shume te madhe...Perpara saj shfaqet nje peshore gjigande..e ne njeren ane eshte femija i saj ( qe ajo e do me shpirt,qe e adhuron e per te cilin do te jepte edhe jeten e saj ...&quot; pra per te cilin do te sakrifikonte shume &quot;) e ne anen tjeter je ti....qe te dashuron me shpirt ( qe te mendon cdo mengjes sapo hap syte...e te enderron cdo mbremje para se te pergjumet )....
Atehere.. si ta arrije balancen....si mund ta arrije e vetme ekuilibrin ?? Keto e mundojne ate ...
Ah i dashur Kukes...ndoshta kam shkruajtur kot tere keto..sepse ndoshta nuk eshte kjo situata e vertete.....edhe lus qe te mos jete keshtu...por edhe nese ajo eshte thjesht e fejuar ose e martuar e pa femije.....mos harro i dashur Kukes..se ajo gjithmone ka nje shtrat dopio ku shkon cdo mbremje..me nje njeri tjeter ne anen tjeter te shtratit. E cfaredo qe te ndodhte mes teje e saj....ajo perseri do te kthehet ne shtratin ku gjysma tjeter nuk eshte bosh ....

-------
Ju uroj fat me gjithe shpirt, nuk e merr me mend se sa e ndjej vuajtjen qe perjetoni ju te dy! U befte me e mira per te gjithe ju.
Nje perqafim te perzemert.
..malaika

Isabelle

Valoris scriptorum

Qenka kthyer historia ne problem aritmetike me 3 kerkesa. Akoma nuk kam kuptuar qellimin e Kuksit per hapjen e ksaj teme. Keshtu si po derivon stili i muhabetit duket me shume sikur ti po analizon sjelljen e anetareve te forumit apo thene ndryshe mat nivelin e kuriozitetit dhe trajektoren e mendimit qe dikton ai.

Te jane dhene mjaft keshilla spontane dhe te vlefshme nga njerez qe kane goxha respekt per dashurine si nje nga ndjenjat me te fisme njerezore. Ka potencial abuzimi ne gjithe kete.

E njollosur me dyshim &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Isabelle