Rezistenca!

jula

Primus registratum
Re: Rezistenca!

Miremengjes, banues dhe vizitore te Rezistences!

Tmerr eshte me thene te drejten, lufte, uri, etje, plage, papunesi ne boten reale, akoma me keq ketej nga AF :tema koti, njerez koti (perjashto te pranishmit, gjithmone /pf/images/graemlins/wink.gif ),...te tmerrshme ato temat tek "Da-shurr-ia"...postimet e mia kur i rilexoj me vjen per te vjelle, etj., etj...

Turp mbase eshte bere te ndihesh mire ne kete moment, po une te them te drejten, nuk ndihem aspak keq. Pa cinizem, ne nje moment sinqeriteti, mendoj se nje bombe do te me bente te vuaja vertet vetem po te "parkohej" ne oborrin e shtepise sime.

Kam nje pyetje per ju: Mendoni se kam marre fund si njeri, se jam vetem nje egoiste e shpifur si gjithe ata qe kam urryer dhe urrej?

Dileme...

loaded

Primus registratum

Po pergjigjem une qe e mbaj veten me modesti :me i miri ktu brenda. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Te tregoj nje tip minihistorie.Prof im i neurologjise ka studjuar 25 vjet per nje teme dhe e ka paraqitur para nje komisioni nderkombetar shkencetaresh.Ata i thane:Mire,mire po ke gabu nje enzime...megjithese ke shkuar dem 25 vjet te jetes tende,komplimente per mundimin!
U shkaterrua si njeri.
Kur ben provimet dhe studentet i gabojne ndonje gje,ul koken dhe e mbulon me duar dhe i vjen per te qare.Vuan brenda vetes.Nuk i nxehet,nuk ja shpjegon,nuk e ngel studentin...i pergjerohet!Duket burre 60 vjeç si femi,flet me nje ze gati te ngasheruar.Thote gjithmone te njejtat fjale:"Keto gjera jane shume te bukura per te mos i ditur..."dhe fillon te ben fjalime per njeriun dhe boten.Gati gati te prek.Vetem duhet te kesh gjakftohtesine ti kapesh ajken asaj skene.Ata ciniket qe duan vetem firmen ne libreze nuk shohin gje.

Shoku i apartamentit tim (bilokal) ben te gjitha punet ne shtepi.Une nuk i bej asnjehere.Ai pastron,lan,fshin,rregullon...ben gjithçka.Une gjithmone asgje.Eshte shume tip i qete,i shtruar,s'prish qejf asnjehere.Kjo gje ka qe ne shtator qe zgjat.Ai ka qe nga shtatori qe mendon brenda vetes pse ndodh kjo gje.Mundohet ti japi nje shpjegim diçkaje qe si takon atij ti japi shpjegim.E fut veten ne labirinte dilemash,pse-sh dhe sepse-sh,hipotezash,teorish derisa nje dite me shprehjen e fytyres te sigurt sikur te kishte arritur ne nje perfundim me tha:"Po ti pse s'pastron asnjehere?"

Besoj se ta kam dhene shpjegimin e dilemes tende ne menyren time.Te te them nje sharje:Te mungon elasticiteti!

jula

Primus registratum

Xingaro, ate "sharjen" ktheje mbrapsht, me gjithe moshen e nderuar, bej nje ure dhe sparkate perfekte! :tipsy:

Ne fakt, askush e zoteron "gurin filozofik". Nuk eshte e mundur te thuhet me siguri kush eshte Rruga.
Une, p.sh. iu nenshtrova nje testi psiko-attitudinal profesional. Perfundimi ishte ca skizofrenik dhe kishte dy ane medalja:
Nje ane racionale, ku une pershkruhesha si gjarper, po nga ata me tre koka ama, per te dhene idene rezultoja nje njeri qe mund te mbroje nje ide dhe katerciperisht te kunderten e saj para nje gjykate, me te njejtin efikasitet.
Ana tjeter ka te beje me vullnetin, ku perkufizimi ishte ai i nje drejteze, me tendence ne infinit, e painteresuar per devijime anesore.

Ka njerez qe bejne tifozllek per nje skuader province, ndonese mund te jete duke luajtur me pretendenten kryesore te Serie A. Nuk eshte vetem dashuri, ndonese kur u be zgjedhja mund te ishte thjesht dashuri joracionale.
Ka njerez qe ne realitet nuk do te lejonin kerrkend ti shfrytezonte as per gjerat me te vogla (si puna e bashkejetuesit te Xingut), por nderkohe nuk do te shfrytezonin askend.
Ka njerez qe ne 20 korrik 2001 do te donin, si ne nje film Bunuelian, te shihnin nje here, nje here te vetme G8 te pambrojtur nga mure dhe ushtare, nga mediat dhe interesat ekonomike, para terbimit te nje mase qe nuk thote vetem budalleqe.
Pra nje ide perballe nje ideje tjeter, por me arme te barabarta, ama. Vetem per nje fraksion sekonde.
Nejse, tek shkrimi im i meparshem, dilema ishte e zgjidhur, ne fakt: Ne kete skizofreni midis karrieres personale dhe nje ideje qe kurre nuk do te shohim, ka edhe lumturi, sepse lumturia eshte personale, individuale...

Duket qe jam pa pune sot, eh? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Xingaro, nuk mendoj aspak se je me i miri ne kete teme /pf/images/graemlins/tongue.gif (nuk me ka lindur asnje here nevoja te gjej me te mirin), por mendoj se kjo eshte tema e vetme qe me pelqen vertet. /pf/images/graemlins/smile.gif

jula

Primus registratum

:thumbsup: Dihej, mo...

Shih pak "kafshen":

PRC 20%
Verdi 15%
PDCI 13%
.........
Sinistra estrrrema!

jula

Primus registratum

Ke plotesisht te drejte.
Merr njeriu e ploteson testin per politiken shqipetare, sheh rezultatin, si shpirt :"Me ka dale tamam si e mendoja!"
Kur, pas rezultateve te testit, sheh nje lajmerim:
"Mos u ngrefos shume, cdo vote e dhene ka 20% mundesi te vidhet dhe 80% mundesi te mosrespektohet nga ai te cilin votove!"

loaded

Primus registratum

Sot eshte dita e fundit e punes.Sapo erdhi Dott.ssa dhe me tha:"Ti rivoglio!".

Gjithmone me kane ispiruar respekt njerezit qe dine se çfare duan. /pf/images/graemlins/wink.gif

jula

Primus registratum

Fjala "UNE" eshte fjala me e perdorur nga femijet: Kane nevoje ende te percaktojne kush jane.

Kjo ka mundesi te ishte me e pershtatshme te postohej tek Vrojtime, po s'ka gje.

loaded

Primus registratum

Lara hec shif pak single-lin e fundit qe kam nzjerr te albumi me Harapin.Titullohet "Zilja e telefonit".Ta heq kanaren fare...

loaded

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Fjala "UNE" eshte fjala me e perdorur nga femijet: Kane nevoje ende te percaktojne kush jane.

Kjo ka mundesi te ishte me e pershtatshme te postohej tek Vrojtime, po s'ka gje. [/qb]
E di si tha Pirlo pas ndeshjes Udinese-Milan.Tha-Na munden ,po s'ja kane kodifikuar akoma formulen Milanit.
Edhe pune jote mo.

Do vish te te ftoj per nje feste ne Ferrara te shtunen ne mbremje?!.Merr ke te duash me vete.Te shofesh içik idhullin e spanjoll e ve... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Aty ku s'ka shqiponja edhe harabeli duket petrit!
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

loaded

Primus registratum

Hahahahahaha...Te vazhdoja rolin e atij qe pershkrove me siper ti do thoja:"Hajde,hajde,hajde shife njehere dhe pastaj fol..." /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif .Po meqe se di pse te gjitha postimet qe lexojne ktu me bejne per te qeshur...po vazhdoj te qesh... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Te gjitha postimet ketu me bejne edhe mua per te qeshur, po puna eshte se nuk cuditem:
HUMORI PARLAMENTAR, shok.

Blendi

Primus registratum

Mirdita. Gjithmone ju kap me vonese une juve.
/pf/images/graemlins/smile.gif
Po te isha une ne vend tend jula do kisha shku ne Ferrara, ose do kisha shku bashke me ty. Po mos tu merziste Xingu, merret vesh.
Spanjolle he? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

[ 30. Janar 2003, 14:13: Mesazhi u ndryshua nga jula ]

Ke 30 minuta kohe ta ndryshosh edhe nje here... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nje mikeshes time te djathte , duke folur per politiken shqiptare ne pergjithesi dhe ne vecanti i mbolla nje fare komuniste, pa e lene te kuptonte. Thjesht, po e lidhja me ndjenjat e veta. Kam nisur te besoj se prej natyres njeriu eshte i majte, dhe e gjithe belaja eshte kur veprojme jashte natyres sone.
Po me duket vetja si "Brunete" nje personazh i Sartit, nje Shok, francez.

jula

Primus registratum

Vazhdo te mbjellesh, te shohim c'do korresh, hi-hi...
Nuk eshte e vertete qe lind e/i majte, une kam lindur e djathte, po ka mundesi te jem perjashtimi qe konfirmon rregullin.

Mesazhin siper e ndryshova se dukej skandal: "Edhe une do te shkoja. Me ty"...nuk me vjen turp ta shkruaj versionin origjinal, sepse jam si tip...engjelli. /pf/images/graemlins/laugh.gif

loaded

Primus registratum

Isha ne mence!O Blendo ho me...do na vikeni si kolektiv me duket?! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Do vime si "Parti".

PS. E ardhura ne kolektiv... (se bashku, e njekoheshme) :thumbsup:

PS.Ok, ndoshta nuk lindim te majte por eshte e vetmja ane qe arrij te kuptoj une.

Nje pyetje qe me mundon. Pse ne te gjitha ciftet qe kam vene re, or ne te gjitha ama, duke filluar nga prindrit e mi dhe deri te ciftet neper filma, ne shtratin bashkshortor burri e ka gruan ne te majte te vet? Kjo nuk ka fare lidhje politike, thjesht kurioz.