Rezistenca!

Ofelia

Forumium praecox
Re: Rezistenca!

Pershendetje njerez!!! Si jeni?
Lexova ca artikuj sot ne lidhje me koncertin e 1 majit ne Itali. Ca i kishin punuar Berlusconit!!! Qenkesh bere nomi.

loaded

Primus registratum

Ne aeroport ne Bologna te Burger King,shkoj me ble,prapa ne radhe kisha nje kineze.Bej te nxjerr leket nga xhepi,shoh rastesiht te kembet pertoke...5 euro.I mora ne dore,i thashe ksaj kinezes:"Mos te kane rene gje ty?"-Se di-tha kjo,dhe po bente sikur shifte portofolin.Prita nja 20 sec ja dhashe atij shitesit pastaj.Doli dreka falas.Kjo duke me pa gjithe inat mua,si duket i kishte pare me para vete dhe po priste radhen ti merrte...

jula

Primus registratum

C'i kishin punuar Berlusces?
Asgje, si gjithmone: NE kemi monopolin e kultures, ATA kane gjithe monopolet qe mbeten...duke bere dy llogari i bie qe ...Berlusca te jete kaluar si perhere...

Fillimisht postuar nga jula:
[qb]
Oplala, 1 Maji me solli dy oferta pune.....perdridhu nga te duash, ketu perfundon ose tek asikuracionet (Berlusca-pronesi), ose tek shtepite botuese (Berlusca-pronesi), ose...

[/qb]
Sidoqofte ti i morre dy oferta pune, kjo me ben te mendoj 1) ke pasur kualifikime marramendese 2)Italia s'po vuan ekonomikisht 3)I ke ofruar intervistuesit dicka qe kandidatet e tjera nuk e kane /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une kam marre plot -2 offerta pune. -1 e refuzova vete per arsye se ndiheshe e obliguar moralisht ndaj vellezerve dhe motrave te mija Bostoniane te mos merrja nje pune qe ishte shume nivele lart meje. Ndersa per -2 mu mohua e drejta per punesim per vete faktin e thjeshte se te grryesh koshat e celikte te skuqjes se patateve te McDonalds duhet te kesh pasur eksperience pune te pakten me grryerrjen e fundtiganeve. Mospasja e eksperiences e bente te pamundur punesimin, sepse qe te kuptohemi ky NUK ishte nje pozicion fillestar. Pastaj sado qe flirtova me manaxherin, fakti qe une nuk kam ditur asnjehere si te gjej volumin e nje koni pa perdorur makinen llogaritse i vuri kapak muhabetit

Po mendoj te emigroj ne itali

jula

Primus registratum

Vota, vota kemi?
Leader?

Varja, se s'dua ta kthej ne pike politikimi mbi Pizzolandian...

Ofelia

Forumium praecox

E di julka, por te pakten me "ngopet veshi" i kur degjoj. me siguri Berluska ka filluar denoncimet...

jula

Primus registratum

Nejk@, une do emigroj ne Shqiperi per vete.

Vendi i punes ne Itali ka nje veti te cuditshme: aty ku e nis, aty vdes, maksimumi mund te besh prapa...
Une, pervec pikes 3) qe eshte e padiskutueshme, e perdor pa turp fare :lol: , per secilen nga ato dy punet kisha ndjekur nje kurs-konkurs specifik...

Kurse ne Shqiperi do behemi ashtu...aristokraCIA qe mungon...bobo, sa kot ja futa, po shtyp "Pergjigju" gjithsesi.

loaded

Primus registratum

Ou...ç'po me shohin syte...onorevole Jula do na nderoka vendin tone me kontribuimin e saj ne rrugen drejt emancipimit.C'ne?!?Mos valle ke pare ndonje enderr te keqe sikur ishe extrakomunitare?!?Apo per nje çast te iku ajo nostalgjia e trotuareve te Viale Cavour,shtyllave te Piazza Garibaldit dhe kengeve te Guccinit...Shko pi nje kafe me San Buca...se te kthjellohen mendimet!

tirana

Primus registratum

Oplala, 1 Maji me solli dy oferta pune.....perdridhu nga te duash, ketu perfundon ose tek asikuracionet (Berlusca-pronesi), ose tek shtepite botuese (Berlusca-pronesi), ose...

Futju drejtesise se kerkohet nji dore me shty Previtin mrena perfundimisht.... indirekt ja ke fut dhe Berluskes /pf/images/graemlins/wink.gif

Jula Shqiperise piji lengun. Me informuan se edhe punet per Hamall jane te veshtira te gjenden. Kjo per faktin se kane emigruar kaq shume kineze qe jane shume me te lire, me kurrize qe u kane zene kore te forte dhe me gjumtyre aq te vegjel e te shpejte sa te mbarojne pune tak fak. Megjithate kam degjuar se ne Peje akoma kerkojne njerez te kualifikuar /pf/images/graemlins/wink.gif

jula

Primus registratum

Xingaro, sei veramente una merdina disdicevole... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ahhh, Hirko, ta kuptoj, ta kuptoj mendimin, po une s'kam nder mned te kap me libra universitare me dore se rrezikoj te perfundoj ne San Patrignano.
Mos po ankohemi si shume? Po, me duket.
Edhe nje te fundit: Ne Itali, 63% e notereve jane femije noteresh!!! **zzo!!!

loaded

Primus registratum

O Jula...qe ça koefiçienti attenuimi ka ajo figura qe buzeqesh pas fjalise...une nuk dua t'ja di.Mund te perdoresh plot fjale te tjera.Edhe mua me kane ardh offerta pune po s'me eshte rritur mendja deri ne ate pike sa ti drejtohem te tjereve me ashtu fjalesh.
More vesh??

Kordelja

Valoris scriptorum

Mua akoma s'me besohet qe ka ndonje prej jush qe do te kthehet, me sa duket malli u ka verbuar... :shrug:

Edhe une qe kam qene stoike ne qendrimin tim ketu deri ne mohim (humbje)identiteti, kam nderruar mendje...ndoshta po shprehem shume shkurt por ne baze reflektimesh te gjata them se nuk ia vlen MUNDI!

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb]

Ahhh, Hirko, ta kuptoj, ta kuptoj mendimin, po une s'kam nder mned te kap me libra universitare me dore se rrezikoj te perfundoj ne San Patrignano.
[/qb]
LOL
Mucioli, gjet rahmet, ka nji djal beqar kam degjuar... /pf/images/graemlins/laugh.gif

jula

Primus registratum

Ohuuu, filloi historia e zakonshme. Xing, o kuptoje si thuhen fjalet tek Rezi, ose jo...per mua eshte njesoj, p.sh. me ofendon me shume kur me drejtohen si nje 18 vjecari "Ik pij nje kafe te te vijne mendte..."

/pf/images/graemlins/laugh.gif <-ky eshte attenuant total, do apo s'do ti...
/pf/images/graemlins/tongue.gif <-ky eshte 50%...
:kiss: <-kurse ky i ve kapakun!

Duke levizur ne gjera me serioze....
Eshte bere ndonjeri nga ju ketu ndonjehere Bjond/e? (ata qe jane natyral nuku quhen)

Kam nderrment te nderroj leshte po kam hall se me digjen /pf/images/graemlins/wink.gif

jula

Primus registratum

Une s'jam bere ndonje here me shume se geshtenje e celet, po pasojat e cngjyrosjes (para lyerjes me ngjyren e re) varen nga lloji i flokeve.
Dua te them, mos u tmerro aq sa te mos e provosh, bej nje test vetem ne nje tufe te vogel fokesh (tek parrukieri) dhe shih si vepron uji i oksigjenuar. Po nuk u ashpersuan, jepiiiii!!!

Nejse, per mendimin tim bionde fare fare ( e platinuar me nje llaf) mos u bej...