Rezistenca!

Blendi

Primus registratum
Re: Rezistenca!

Ne parim jam dakort me ty bicepso por ceshja konkrete...ne shqiperi Ndihma Shoqerore eshte nje meshire qesharake qe nuk mjafton as per te ngrene buke 1 person i vetem. (aritmetikisht, jo si shprehje).

Eshte pak sikur te duash te kalerosh nje kale te ngordhur.

jula

Primus registratum

Ajo puna e asistences ne Shqiperi eshte atipike: eshte e paperfillshme qofte edhe per te perballuar nevojat me jetike dhe askush nuk kontrollon nese nderkohe i asistuari merret edhe me nje aktivitet tjeter.
Problemin po tua shtrosh keshtu besoj se te pergjigjen se per vendet si pastrues kane kerkesa te tjera dhe mund tu ndikoje negativisht ceshtja ne ato numrat e "bukur" qe deklarojne per papunesine, se u sjell probleme (nivelin e asistences e rriten njecikez nen presione te papara nga BE), se.....

E gjithe kjo ka nje rendesi zero: Ne baze te vendimit te keshillit te Ministrave n.203 (22/04/1999), rroga mujore minimale e nje punetori dipendent eshte 6380 Lek, ca me shume (kur them "shume" eshte per te :cry: ) se niveli i asistences sociale.

C'te thote jula, ne princip ti mund te kesh te drejte, po.....gezuar 1 Majin...

orikum

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Ajo puna e asistences ne Shqiperi eshte atipike: eshte e paperfillshme qofte edhe per te perballuar nevojat me jetike dhe askush nuk kontrollon nese nderkohe i asistuari merret edhe me nje aktivitet tjeter.
Problemin po tua shtrosh keshtu besoj se te pergjigjen se per vendet si pastrues kane kerkesa te tjera dhe mund tu ndikoje negativisht ceshtja ne ato numrat e "bukur" qe deklarojne per papunesine, se u sjell probleme (nivelin e asistences e rriten njecikez nen presione te papara nga BE), se.....

E gjithe kjo ka nje rendesi zero: Ne baze te vendimit te keshillit te Ministrave n.203 (22/04/1999), rroga mujore minimale e nje punetori dipendent eshte 6380 Lek, ca me shume (kur them "shume" eshte per te :cry: ) se niveli i asistences sociale.

C'te thote jula, ne princip ti mund te kesh te drejte, po.....gezuar 1 Majin... [/qb]
kur flet per rroge po flet per ate minimalen ,se po te shkosh te shikosh maksimalen eshte ne nje nivel me ato te vendeve te tjera europiane.ma bere si njeri qe me thoshte qe shqiperia eshte ne nje nivel me rumanine per sa i perket rrogave(po kembengulte ama......).me leke pa leke ne shqiperi e festojne 1-majin,mos ndoshta se jemi nje popull punetor ne raste te caktuara? :confused:

jula

Primus registratum

Nuk te kuptoj, po flas per te punesuarit ne sektorin shteteror dhe nuk po flas per ministrat.
Madje, per tju evituar te lexoni ndonje citim nga perbindeshi i Trevirit, po ju pershendes ketu.

Ciao.

orikum

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jula:
[qb] Nuk te kuptoj, po flas per te punesuarit ne sektorin shteteror dhe nuk po flas per ministrat.
Madje, per tju evituar te lexoni ndonje citim nga perbindeshi i Trevirit, po ju pershendes ketu.

Ciao. [/qb]
jula se dija une qe ministrat ne te vertete qekan sektor privat(ne te vertete jane se ashtu e perdorin vendin e punes).po me keqkuptove jula se dhe une ate po theksoja qe i kane rrogat te uleta. :smash: kur shkruan ne forum "mos ma mbaj mendjen tek irenka mua "(pallati 176) :goofy:

Blendi

Primus registratum

Si i thone mamaleve, mammiferi ne shqip mer se e kam ne maje te gjuhes dhe nuk e qis dot, po me hik truni.

Blendi

Primus registratum

Bekuar qofsh!
Uh! Damn s'me vinte qe s'me vinte, sikur me shtrengonte ballin. lol.
Gjitare o llosh, gjitare.

a-alket

Primus registratum

ikni mer se vajti ora per i cik dreke...ika une te shof i cik menune :goofy: :goofy: and that is not for goofy /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Nuk jam fare origjinal. Por kjo eshte kafsha ime e preferuar.
NGM1996_07p57.jpg

Kush nga ju do na ndihmoje me ndonje material, kuriozitet tek forumi i ri "Jeta rreth nesh", emrin ia zgjodha une, sic iu thash, aspak origjinal, nostalgjik ndoshta.

Dolores

Primus registratum

Keni fillu me analizuar kafshet tani se problemet njerzore u qenkan merzitur.......... :rolleyes: :sleep:

orikum

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Blendi:
[qb] Nuk jam fare origjinal. Por kjo eshte kafsha ime e preferuar.
NGM1996_07p57.jpg

Kush nga ju do na ndihmoje me ndonje material, kuriozitet tek forumi i ri "Jeta rreth nesh", emrin ia zgjodha une, sic iu thash, aspak origjinal, nostalgjik ndoshta. [/qb]
shume plak me duket mua. /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ndoshta se eshte dhe si perendim dielli dhe luanet bien nga pesha ne darke......... kush e di pse? :confused:

Ky forumi "Jeta rreth nesh" eshte vetem per kafshet? Kur o zot do hapet nje forum per Astronomine ose Botanine? Ose e pakta fare nje forum per Hobby-t tona....miscellaneous...

Kordelja

Valoris scriptorum

Po shoh nje koncert te atij Grupit Bond ne TV, jane shume zbavitese dhe kane nje muzike te alternuar mjaft bukur, jane dhe kinge mbi te gjitha. /pf/images/graemlins/smile.gif

I pelqen ndokush prej jush?

jula

Primus registratum

Gezuar 1 Majin, ndonese ketu s'ka kokerr perfaqesuesi te kllases punetore...me duket... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Sot e keni sekretaren (pa minifund) ne krye te detyres, do nisim te bejme nje propagande te paskrupullt mbi referendumin...nuk jam shume optimiste une po s'vdes pa u perpjekur...no passaran!!!

Ju :kiss: te gjitheve.
:wave:

Kordelja

Valoris scriptorum

Shoqja komisare, me pelqen firma jote e re /pf/images/graemlins/smile.gif

Gezuar Festen!

P.s.Bulevardi i Tiranes ishte mush plot me katnare qe kishin dale per "marshim" :shrug:

P.s. :wave:

Presidenti

Forumium maestatis

pershendetje opozitareve por vellezerve,
Gezuar nje majin kllases punetore /pf/images/graemlins/smile.gif