Re: Reputacioni
REPUTACION - nenkupton nje pershtypje qe nuk e kane vetem nje apo dy veta per ty, por SHUMICA e njerezve qe te njohin. Ti the shume buikur, konsolidim i opinioneve...pikerisht pra, ky konsolidim merr kohe dhe eshte pergjithesisht nje proces i sakte. Sepse tek numrat qendron edhe forca e reputacionit. REPUTACIONI, sikunder tha dhe Sirena, nuk formohet nga dy tre thashetheme dhe nuk krijohet aq shpejt. REPUTACIONI vjen nga nje veprim apo qendrim i perseritur, shpesh i bere publikisht dhe me krenari. REPUTACIONI nuk duhet pare eksklusivisht si negativ. I miri i ben vend vetes, thote populli.
Une personalisht nuk shqetesohem per reputacionin tim pasi ky lind dhe latohet vetvetiu. I mire apo i keq qofte, kjo varet nga gjerat qe bej une.
CFARE MBJELL, KORR.
Tani, per punen e jetes me prindrit. Une kam jetuar pa ta qe kur isha 17 vjec, pa mbaruar akoma gjimnazin. A me ka sherbyer mua kjo eksperience, aboslutisht PO, sepse une nuk kam nevoje per mamin te me patroje, gatuaje apo me keq, te me laje breket si ua lajne akoma shume prej asaj djemurie te moshes time, (ca i presin keto nga grate kur bejne tranzicionin). Mora keta shembuj te thjeshte sepse ndryshimet me te rendesishme qe jep pavarsia nga prindrit nuk duken me sy se jane pjese e karakterit, qe zbukurohet nga plaget, kur jeta te flak tutje, por ti cohesh prap. Edhe pse vetem, jashte çatise prinderore! /pf/images/graemlins/smile.gif Dhe besome, I made it a point to never ask for anything. "This was my quest!"
Ne kete aspekt, jemi dakord. Qe pamvarsia te forcon, te ngre. Si ajo shqiponja qe e flak zogun e vet nga foleja dhe ky meson fluturon...
Por pergjithsisht, femijet qe fajsojne prindrit i kam inat. ndoshta sepse me merr malli per te mite dhe se i dua aq fort.