Reputacioni

alinos

Forumium maestatis
Reputacioni

Pse na duhet? Per t'u martuar? Per kariere? Per t'u bere popullor?

He njerez, qe merreni me problemet e te tjereve ndersa tuajat beni sikur i harroni: pse ju duhet reputacioni?

alinos

Forumium maestatis
Re: Reputacioni

po ato qe s'veshin fustan?
apo atyre ua veshin te tjeret dhe pretendojne se meqe eshte e rendesishme per ta, do te jete dhe per manekinin!

Sirena

Primus registratum

Reputacioni eshte pershtypja qe te tjeret kane per ne.Mund te percohet ne menyre te rreme nga ana jone(me dashje apo pa dashje,me vertetesi apo pa vertetesi),por mund edhe te thithet po ne menyre te rreme nga te tjeret.Gjithsesi mbetet shume i rendesishem per sa kohe njeriu ka vazhdimisht kontakte sociale...vetem nqs hasim ne dike(shume rralle) qe nuk para ia ve veshin shume dhe do te na njohe vete in prima persona.

popkin

Forumium praecox

po ja njeri jerone afersishte 30000 dite prse mosti gezojne
reputrteshen ashte ajo qe njeri e krion gjate kesaje kohe
une presonalitshte jame beqare podo u marofshem per fejme

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
metevertet po shikoje qe temartohem po shqiptaret sed kujane

Kordelja

Valoris scriptorum

Me falni po une kete e quaj "reputalesh" ose sic ka pas thene nje ish-shoqja ime e vjeter: Eshte opinin, ne opinionet jane si brimat e sumes, sekush e ka nga nje! (Excuse my french!...although this sounds better in english)

Kordelja

Valoris scriptorum

Toni, s'e kape c'donte te thoshte shprehja. Reputacoinin mbi dike e ndertojne ca te tjere te cilet kane nje opinion mbi kete dike-ne. Secili opinion s'i ngjan tjetrit, ne rastin kur i ngjajne bohen gur themeli per reputaleshin. Sic e shef personi i cili ka kete reputaleshin s'eshte ne gjendje te boje gje per ta ndryshuar pasi pershtypjet jane individuale ndaj i fut i men'je te lehte ne thote: Pershtypjet jane vetjake po aq sa ajo gjeja qe thashe me lart.

Nuk ia vlen ta jetosh jeten per t'u bere pershtypje te mire te tjereve, pra te ndertosh nje jete te pelqyeshme per ta. Jeta jetohet vec nje here (Einmal ist keinmal!...ka pas thone Kundera me i liber) dhe duhet jetuar per vete, jo per reputaleshin, ne djall reputaleshi me gjithe pershtypjet!

Ene kadal icik ti se s'jemi tu bo tregti mes brimes se sumes ne reputaleshit ketu, eshte irrelevante per ate c'ka doja te thosha me lart.

P.s. Iol, shpirt, ti e di qe une memedhene dhe identitetin time s'e nderroj dhe s'e harroj, por kam ca vrima te erreta aty kektu qe me nxjerrin deficitare /pf/images/graemlins/laugh.gif e kam ngase pertoj te lodhem se jam "gia" e lodhme /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erind

Forumium maestatis

Nuk kuptoj, pse duhet te zhvishet gjithmon bota dhe te dilet me konluzionin, qe gjithcka eshte gabim. Pranoj mendimin filozofik te nje ideje, por nuk kuptoj "bindjen"!

ps. ve re, qe paranoja ka prekur thelle "bindjen"!

ameba

Forumium maestatis

Alinos...

mire e ke ti qe te gjitheve na duhet te krijojme nje imazh (backgrownd) tonin, ndoshta mund ta quajme edhe reputacion, por kete duhet ta bejme ne vete me ato qe kemi... kurse ato petkat qe na veshin te tjeret, sado te bukura te jene, jane si gjithe rreckat e tjera te modes, zgjasin vetem nje sezon /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

ti e di ma mire se une qe sezonet zgjasin pak e nderrohen shpesh, keshtuqe si konkluzion per sa kohe jemi ne rregull me veten pse me vra menjen per pseudo"opinionin" qe kane per ne... /pf/images/graemlins/confused.gif

Kordelja

Valoris scriptorum

A mos me habisni! Nuk e zhvesh veten nga pergjegjesite, sidomos ndaj asaj qe kam ndaj familjes dhe shoqerise, por nuk lodhen veten te bej "te miren" per kedo qe me rrethon, sepse ajo gje eshte edhe e pamundur, do kete perhere njerez qe te duan dhe qe te urrjene, qofsh kur je i mire, qofsh kur je i keq. Ndaj them qe reputacioni eshte "fleksibel" si nocion dhe per me teper shume subjektiv.

marina s.

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Pse na duhet? Per t'u martuar? Per kariere? Per t'u bere popullor?

He njerez, qe merreni me problemet e te tjereve ndersa tuajat beni sikur i harroni: pse ju duhet reputacioni?

[/ QUOTE ]
Hmmm...

karriere = deshire e imja
martesa = kam arritur te gjej dike qe me do(dhe e dua)...dmth...kenaqesi e imja
popullariteti = nje sere perparesish,nder te tjera edhe thjeshtesia per te gjetur pune dhe per te bere karriere;thjeshtesia per te takuar dike qe mund te dashurohet me ty pasi njerezit te vijne prapa vete dhe nuk ke nevoje t'i kerkosh shume;shume gjera te tjera te cilat jane te lidhura zinxhir me njera-tjetren.

Reputacioni na duhet per interes,per leverdi!

Blendi

Primus registratum

Populli ka nje shprehje shume te mencur. Me mire syri sesa NAMI !!! E keto shprehje formohen ne shekuj, nga eksperiencat e shume veteve, prandaj jane te gjithepranuara.

Psh reputacioni i nje mjeku te mire, eshte i merituar dhe i rendesishem. Ashtu sikunder reputacioni i keq i nje mjeku te cilit i kane vdekur te gjithe pacientet gjate operimeve eshte informacion qe i intereson pacientit te rradhes.

Ne rast se reputacioni nuk do kishte vlera, atehere Shpifja ndaj dikujt nuk do ishte me shume se nje genjeshter. Por dime se me te drejte shpifja denohet nga ligji. Denohet sepse demton reputacionin e viktimes.

Dolores

Primus registratum

Nuk eshte thjesht opinioni qe formojne te tjeret per ne eshte edhe nocioni qe ne duam te rrenjosim ke personat qe na rrethojne ...edhe kjo ndodh shpesh here e vetdijshme edhe ndryshon nga respekti ose lidhja sociale qe kemi me kontakte te ndryshem....Eshte i rendesishme reputacioni qe i ushqen pjestareve te familjes edhe shoqerise sepse gjithmone deshiron qe produkti i mbresave te lena te jete pozitiv edhe i respektushem ... eshte ky rreth social qe ti kerkon vlersim edhe dashuri si individ....per popullin rradhe pastaj ......do apo s do ti reputacioni vjen e iken sipas situatave kalimtare qe i ke apo si ke ne dore.....per sa i perket karrieres apo marteses them vazhdimesia e tyre duhet te jete e bazuar ne reputacion ekzistent ne nji pike apo ne nji tjeter sepse ndryshe s jan te sukseshme......

MLK

Primus registratum

Reputacioni, ashtu si e folura, e degjuara, e para eshte nje menyre komunikimi me boten ku jetojme.

pinkparadise

Forumium maestatis

Menyre komunikimi???
Komunikimi eshte diçka qe ne e deshirojme, si e folura edhe e degjuara jan gjera te cilat ne deshirojme ti bejme, dhe kemi zgjidhjen ti bejme ose jo.
Ndersa Reputacjoni, eshte diçka qe edhe kur ne nuk e deshirojme, na ndjek, dhe nuk jemi ne Detyrimisht aktoret kryesor, nonjehere jemi pasiv dhe role sekondare per te mos thene viktima.

Ema

Goddes

Secili prej nesh nderton nje personazh me te ciln i prezantohet botes.Ndojehere personazhi modifikohet,ose zevendesohet nga nje tjeter qe na tregon si duam me nje individ tjeter.
Tere kjo mori personazhesh qendron brenda nesh.ne vendosim te tregohemi te ceket apo te thelle,te afert o te larget,te qendrushem ose te ndryshushem.
Ne kemi aftesine te jemi kushdo ndaj Reputacioni eshte pak a shume(me shume shume se pak) menyra se si ne duam qe te na shohin.
E ne qofte kjo fytyre e jona pak apo shume e ndryshme nga ajo qe kemi ne raportet personale,individuale,koke me koe(miq e shoke) ka pak rendesi.

Zhgenjimi ose supriza pozitive eshte per boten /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

MLK ka te drejte PInk. Reputacioni te paraprin, si menyre komunikimi. Perpara se ti te kesh hapur goje per te thene fjalen, ka folur shume per ty.

Doja te thoja se ketu po ngaterohen dy koncepte njeheesh. Fjala REPUTACIOn ka permbajtje disi te vagullt dhe mund te kuptohet ne me shume se nje menyre.

Pershtypja qe ti le, dhe reputacioni nuk jane e njejta gje edhe pse zakonisht pershtypjet qe ti le tek shume njerez te marre sebashku formon reputacionin.

MLK

Primus registratum

Eshte normale qe nje pjese e reputacionit qe kemi mund te mos jete i sinkronizuar ne menyre te drejte me ate qe jemi, por pjesa me e madhe e tij ne pergjithesi bazohet ne ato qe themi e ato qe bejme ne jete.
Kur le nje takim e del ne ore kjo tregon se ti respekton tjetrin e ne te njeten kohe dhe veten. Ne kete rast kjo te ndihmon te komunikosh me te tjeret duke u treguar se je nje njeri korrekt me oraret, pra krijon nje reputacion me ane te te cilit ti komunikon te te tjeret korrektesen tende.

soni2

Primus registratum

skam shku nai here n orar as se kam ndermend kjo zdo te thote se une nuk rrespektoj veten e te tjeret!

reputacjoni krijohet me pune dhe ato qe krijohen ke orari jane paragjykime!

kush ka pershtypjen se kshu i dukem te ik te .... nuk me intereson fare ndersa ata qe me interesojne mundohem te me kuptojne deh jo te me keqkuptojne!! nejse si te duan njerezit!!
jam prape i parimit me mire nami sesa syri se nami behet prape ndersa syri jo /pf/images/graemlins/wink.gif
korrim ate çfare kemi mbjellur gjithmone dhe jo ate çfare njerzit kujtojne se mbjellim