Re: Re: Thiatro baby thiatro, imagjinate pa kufi...
TranofiljA mbaroi se paketuari ato pak gjera qe kishte. Ishte shume e vendosur kte mengjes. Do largohej nga ai vend qe nuk i kishte sjell asgje vec telashe, drame, tragjedi.
Taksia donte dhe 30 minuta te arrinte. Zgjodhi qe ta priste tek thiatro. Gjithshka e kishte bere gati pervec kepuceve qe kishte lene tek albana. Kepucet i kishte fiksim. Para se te dilte jashte qe te priste per taksine shkoi tek zyra regjizor Reneas.
-Nuk e di c'fare kerkoj, por e di qe dicka te vlefshme duhet te kete ketu-mendoi me vete. La valixhen tek dera dhe u fut brenda.
Renea kishte nje gje te mire, ishte shume i organizuar, i rregullt. Ne raftin e vjeter ne te majte te dritares mbante dosje per te gjithe aktoret.
-Ah..kto i kam lexuar 100 here, nuk kane gje qe nuk e di-tha TranofiljA tek u ul ne karrige dhe filloi te shikonte verdalle. Poshte tavolines pa nje cope leter. E kapi dhe filloi ta lexonte:
"I dashur Renea, Kam nevoje per pushim 3 ditet e fundit te javes. Nuk ndihem mire dhe me duhet te konsultohem jashte qytetit.
Shume Faleminderit,
Albana"
-Epo domosdo-mendoi TranofiljA-kushedi sa e lodhshme eshte te jesh femra me e deshiruar e thiatros...e shkreta kjo!
E la letren ku e gjeti, mori valixhen ne dore dhe doli jashte. Aty e priste taksia.
Taksixhiu nuk i foli fare. Ai i kishte mare udhezimet qe ne telefon.
TranofiljA u ul dhe syte ju ngulen tek muret e thiatros ndersa taksia largohej. Ishte e cuditshme sa shume kujtime mund te perjetoje njeriu brenda sekondash. Ju kujtua dita e pare, Albana, Renea, Blendi. Ideja qe femijet ishin te tij nuk i pelqente asapk. E dinte qe njerezit nuk do e besonin se helbete ajo ishte vec nje pastruse..jo me shume.
Gjeja e fundit qe solli ndermend ishte letra qe albana i kishte lene reneas. TranofiljA e dinte qe ajo dicka po gatuante...por c'fare???
-AAAaaaaaaaaaa-klithi TranofiljA. Taksixhiu ndaloi
-C'patet zonje, keni nevoje per gje
-Jo, jo...kaloi. Me ndodhin shpesh tani se i afrohem lindjes!-tha tranofilja teksa u rrotullua nga ana tjeter qe te lehtesonte dhimbjet. Ata te dy brenda kishin rehate te ndryshme...
-Sa muajshe jeni?
-Gati nente, ne fundjave e kam per te lindur. Keshtu me...
Nderpreu fjalen ne moment. Aty i ra ne te. C'faredo qe albana kishte ne plan kishte te bente me femijet. Pak nga dhimbjet dhe pak nga sikleti i albanes, djerse te fothta filluan ti mbulonin ballin. Kapi telefonin
-Alo, nuk kam kohe por me duhen $1000! Do jem para shtepise per 20 min.....