Re: Re: Thiatro baby thiatro, imagjinate pa kufi...
E perplasi celularin ne dysheme pastaj beri ta shkelte me kembe nga inati por Lara e mbajti per pulpe. Prekja e saj nuk kaloi aq e pandjere dhe inati i tij sikur u shfry.
-Pres telefonata dhe ky mut telefoni nuk punon me. Fiket kur i do bytha, - mend uleriu Blendi. - Te $%^# Nokian, - shfryu edhe pse e dinte se prap do i qendronte besnik markes. Nuk duhet ta kishte perdorur telefonin per te ngulur thumab ne mur, kjo ishte e gjitha.
-Alinos e verejti tinez pastaj buzeqeshi djallezore matane syzeve te errta. buzeqeshja e saj i solli ne mendje Albanen. Keto dy femra se c'kishin nje te perbashket qe vertitej thelle neper skuatat e perbrendshme te shpirtit.
"Perbrenda Zemres, ne mure gjaku kam shkruar Blendi"
Nuk e mori vesh se si ju kujtua kjo. E pat lexuar dikur shume kohe me pare kur ishte akoma njomezak ne nje leter dashurie. Ju mbolodh nje lemsh prej verteti ne gryke dhe lotet iu fshehen pas syve, gati per te dale. Ju kujtua koha e pafajsise, "Perbrenda Zemres ne mure gjaku kam shkruar Blendi", terhoqi fytin dhe u ngrit te peshtynte ne banjo.
Tani ai nuk ishte me per tu dashur. Nje mashkull cinik qe i flinte netet ne perleshje me veten. Ne krahe te femrave gjithmone e me terheqse. Nuk kuptoi pse ju kujtua ajo dashuri e vjeter qe kishte mbetur e fjetur nen harresen e viteve. U ndje perseri femije, apti deshire ta kerkonte ate, por nuk dinte me se ku.
Ne tavoline Lara po fliste dicka ne telefon. E palosi rrembimthi kur ai doli nga banja, pa pershendetur. U pa ne sy me Alinosin, pa shprehje. Sikur nje komplot kunder tij.
-Pres te me marrin ne telefon por ky dreq nuk punon.
-Cila?
-Si cila? Nga e di ti qe eshte femer?
-Cila? - persedyti Lara dhe gjerbi nje hurb tjeter nga gota e veres.
-Ajo qe ma merr shpirtin, te kam thene.
-Ti gjithmone keshtu thua, "ajo", "njera", por emrin nuk ja ze ne goje kurre.
Alinos po hetonte ne heshtje, nuk dinte c'kishin folur ata me pare se te vinte.
-Ka nej femer ne jeten e ketij maskarai, qe askush nuk e njeh. Nje sekret qe e mban mbyllur ne nje keshtjelle te larget diku.
-Avash avash se na bere si Tarkuati ti....
Blendi ja mbeshteti te dyja duart mbi supet, epa drejt dhe psheretiu.
-Lara Croft, ajo osht si shpirt, -tha dhe qeshi.
-Qeshi dhe Lara, - alinosi qeshi me pak.
Albana mbylli pas vetes porten e madhe me kemben e majte dhe taken e holle elegante pastaj ia beri nje here forte "Yes!!!" me shprehjen e atij qe ka shenuar nje gol apo nje Home Run.
Foshnja u kot ne krahet e saj. Albana e verejti me dashuri me te madhe se m,e pare. I ngjan blendit thua?
Nga fytyra e kuqe nuk mund te thoje asgje. U kujtua se Majmuni e kishte marre ne telefon pak me pare, kishte qene rruges per ne shtepine e saj bashke me Rruigacin dhe Salon. Treshja gazmore po vinte te kalonte nje jave te kendshme ne shoqerine e vajzavwe qe punonin per Albanen (Lexo María Flud - 79 Park Ave - H. Robbins). U ngjit ne dhomat e larta me foshnjen ne krahe. "I duhet gjetur nje emer i bukur mendoi ndersa ngjiste spiralen e shkalleve te mermerta. Shtepia me kupole ishte e madhe dhe bosh por u mbush pernjeheresh kur foshnja nisi te qante. "Bija ime" i peshperiti Albana dhe u ndje e lumtur. Ne dhomat e larta kishte pregatitur nje dhome te mrekullueshme per vajzen. "Bija ime" i perseriti me te qeshur. Kishte reputacionin e nje vandaleje pa skrupuj, por edhe Albana, ishte vetem nje grua, u ndje ndryshe ndersa ngjiste vajzen lart, ndjeu nenen brenda saj te zgjohej.
Tranofilja i hapi syte ngadale ne dhomen e serte te spitalit. Hajduti i Hurmave po flinte ne karrige me nje reviste ne preher. Buzeqeshi. Ja nje mik besnik mendoi, pastaj iu kujtua lajmi i hidhur i mjekeve dhe nje lot rreshqiti shpejte drejt mjekres pastaj pershkoi gushen e djersitur dhe pefundoi diku ne kraharor, pikerisht atje ku ndjente nje dhimbje te shurdhet te shpirtit.