Re: Re: Thiatro baby thiatro, imagjinate pa kufi...
Nga deshmite e Sailor, treguar ekskluzivisht per revisten "E bejme dhe ne"
Dy muaj para se të trokiste në derë të mjekut, Alinos, vejusha e shokut të ngushtë, që kish vdekur 7 vjet të shkuara, ishte sjellë në mënyrë fort të çuditshme me Sailor hidraulikun nga Durrësi. E kish ftuar në shtëpi për t'i treguar rubinetin e prishur. Ai, 42 vjeç burrë, kishte zënë të shoqen për krahu e ishte çapitur drejt portës së mikut. Siç i kishte thënë doktorit, nuk donte të linte asnjë shkas për thashetheme. Gruaja e ve jetonte veç me dy fëmijët, 8 e 10 vjeç, që luanin përjashta pasditeve. "Por, një çast, doktor, kur u ngrita të merrem me riparimin që duhej të bëja, e zonja e shtëpisë më shoqëroi, ndodhi ajo që nuk e prisja. Rubineti nuk kishte ndonjë gjë të madhe, por nuk qe kjo që më shashtisi. Alinos, gruaja e mikut tim të ngushtë më provokoi hapur, nuk ishte pra rubineti i prishur arsyeja e ftesës. Në ato momente, as që çova nëpër mend të pranoja. U bëra qull në djersë e u largova me neveri...", kishte thënë Sailor. Mirëpo kishte filluar të ndjente ndryshe ca më vonë, kur vejusha e kish gjetur ngrohtësinë e shuar në krahët e një burri tjeter. "Nuk më zë gjumi doktor. Mendoj ndonjëherë me frikë se mbase do të kisha dashur ta pranoja atë ftesë e të vijoja më tej me një marrëveshje të heshtur. Fundja nuk isha unë zanafilla". Në këtë situatë kishte trokitur te mjeku, mbase do të ishte më e udhës të shkonte te një psikolog, për t'u këshilluar në hallin e tij. "Natyrisht ishte në pozitë mjaft të vështirë. Kishte humbur afeksionin ndaj të shoqes, Anes dhe ëndërronte për diçka që ia kishte mohuar vetes atëherë kur iu dha rasti. Herë-herë nuk i dukej se bëhej me faj, po të kishte vazhduar dhe kjo e mundonte". Si t'ja bente hallit.