Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

Te gjithe e dine qendrimin cifuto-amerikan mbi Iranin. Nderkohe qe cifutet as nuk kane pranuar te nenshkruajne protokollin e mosperhapjes se Armeve te Shkaterrimit ne Mase dhe njekohesisht disponojne arme atomike, bakteriologjike e kimike,
po pellasin ne kupe te qiellit bashke me sherbetore e tyre amerikane per programin atomik te Iranit. Puna eshte qe Irani eshte nje kocke shume me e forte se Iraku (terren malor e jo shkretetire, popullsi 3-4 here me e madhe se Iraku, raketa qe mund te godasin Izraelin, dyshohet dhe raketa Antiship (Ruse) qe mund te godasin dhe aroplanmbajteset amerikane), dhe njekohesisht ka aftesine per te bere nje gjullurdi te papare ne Irak e Afganistan (ku ka shiite me shumice). Nderkohe veshtire se Rusia do te toleronte aq kollaj te kishte ushtrine amerikane ne kufijte e saj Jugore.
Cfare mendoni per keto fakte e zhvillime?

+++++++++++++++++++++++++++

Israel will be 'wiped off earth' if it attacks Iran
July 28, 2004

Page Tools

Iran will wipe Israel "off the face of the earth" if it dared to attack the Islamic republic's nuclear facilities, a spokesman for Iran's powerful Revolutionary Guards was quoted as saying.

"The United States is showing off by threatening to use its wild dog, Israel," the public relations head of the Revolutionary Guards, Commander Seyed Masood Jazayeri, was quoted as saying by the Iranian student news agency ISNA.

"They will not hesitate to strike Iran if they are capable of it. However, their threats to attack Iran's nuclear facilities cannot be realised.

"They are aware Tehran's reaction will be so harsh that Israel will be wiped off the face of the earth and US interests will be easily damaged," he warned.

The commander asserted that Iran would not initiate a conflict, but in retaliation to any attack has proved itself to be "harsh, assertive, hard-hitting and destructive".

Iran's controversial bid to generate nuclear power is seen by arch-enemies Israel and the United States as a cover for nuclear weapons development, allegations that Iran denies.
Advertisement

Advertisement

AFP

antares

Primus registratum
Re: Re te zeza mbi Iran, Is Iran Next?

Ajo eshte e vertete, po perseri nuk me mbushet mendja se pati ndonje aprovim amerikan per ardhjen e Khomeinit. Me e mundeshme eshte qe ata rrinin nen dafina me mendimin se asgje nuk do te cvendoste Shahun nga Irani dhe thjesht e toleruan Khomeinin si nje nga shume zerat e bezdisshem po jo te rrezikshem per momentin!
Kjo eshte komikja e poliktikes amerikane ata gjithmone krijojne monstra qe u dalin dore: Bin Ladeni, Sadami, Noriega etj etj
Kurse Rusia sigurisht ishte shume me e kenaqur me Komeinin (megjithese e ftohte) se sa me Shahun, eshte ideja qe "edhe nese nuk e kam une e rendesishme eshte te mos e kesh edhe ti"!
Ky eshte dhe sekreti i pozites gjeostrategjike shqiptare, Perendimit nuk i behej shume vone ta kishte Shqiperine ne orbiten e vet (Italia e Greqia mjaftonin), po shume me e rendesishme ishte qe Ruset te mos e kishin!
Prandaj komunizmi qendroi kaq gjate dhe Dulla e dinte kete dhe e shfrytezoi me mjeshteri!

OROSHI

Primus registratum

Shum bukur analiza e te dyve :thumbsup: .Jam dakord ne kete pike!!Irani ka 20 vjet qe eshte jasht orbites Amerikane,lind pyetja:a e pranojne Amerikanet kete??Pra nje shtet/komb i madh si Irani ne rastin me te keq te jete orbite Ruse??JO!!A pranohet rreziku qe Irani te kete Bombe??Jo!!Atehere,vijne me rradhe sanksionet,bllokade politike-ekonomike,bllokimi i shitjes se armeve,bllokimi i shitjes se naftes deri ne minimum etj etj,keto jane sanksionet qe do e rrezojne shtetin e Iranit nga fuqia e rrezikshmerise se larte!!Kujtuat ju qe Amerikanet do fillojne bombardimet direkt??Shih Irakun,10 vjet sanksione,dorezimi brenda 12 oreve!!Nuk mohohet qe mund te jete me e veshtire se me Irakun(lufta)por jo e pamundur.Krahasimi i Iranit me Pakistanin eshte komplet i gabuar,duke ditur lidhjet diplomatike te ketij vendi me shume vende perendimore demokratike!!

antares

Primus registratum

Siurdheron Orosh..... E si guxon nje shtet te marre fryme pa lejen e amerikaneve? A nuk jane me mire tani ata 100 000 irakene te masakruar nga amerikanet?
Po puna eshte qe 2 jave eprpara Kina lidhi nje kontrate gjigande (100 miljard dollarshe) me Iranin! Mos kujto se Bota do rrije qete fare kur amerika kerkon te nenshtroje gjithe boten!

Kondrapedali

Kondrapedali

Sigurisht Antares që irakienët marrin ajër më lirshëm tani që ka 100 000 irakenë më pak....
Orosh, si ka mundësi që ti e ven SH.B.A në rolin e policit botëror ndërkohë që ajo është gjykatës e polic njëherësh?

OROSHI

Primus registratum

Antares,nuk e di se cfare sheh tek Kina ti plako,me teper drejtesi?Kujto ti se Kina do filloje te pasurohet dhe pastaj kete pasuri ta ndaje me boten e trete?Do te dije Kina me teper dhe me mire se Amerika te vendose demokraci ne vendet ku ajo mungon?Do te luftojne Kinezet me lule dhe jo me arme?Une i trembem shume asaj dite kur Kina do jete superfuqia me e madhe!!
Kondra,une nuk e ve Ameriken si polic apo gjykates,ajo ka kohe qe eshte keshtu,por une jam me i qete me Ameriken si Superfuqi sesa me Rusdine apo Kinen,thjeshte ceshtje bindjesh plako /pf/images/graemlins/wink.gif .

OROSHI

Primus registratum

Epo thuaje te shkreten,shih luften e ftohte,gjysma e botes vuajti gjysma jetoi si njerezit,kete do ti??Se mos na kape ne prap ajo gjysma qe vuajti plako.Une jam dakord me dy superfuqi,por jo Kina apo Rusia,Evropa do ishte me e pranueshme,besoj qe superfuqia ka te beje edhe me anen ekonomike,apo jo,kete nuk e ka Rusia,pra kjo del jashte loje,Kina eshte akoma larg(mos harro Japonine qe nuk do e pranonte nje gje te tille).

antares

Primus registratum

Orosh! Askush qe ben tregeti e marrveshje me ty nuk e ka synimin te te pasuroje, po puna eshte te te mos te grabise. Kondra e tha mire qe eshte me e sigurte nje bote multipolare se sa nje monopolare!
Amerikes i intereson propaganda e gogolit kinez se i trembet konkurrences kineze. Atehere ishte vetem gjysma e botes keq, neser do te jete e gjitha keq po te mos kete nje fuqi qe te frenoje banditet Janki!

OROSHI

Primus registratum

Pse plako si do behet superfuqi Kina,pa vjedhur??Kina e ka te veshtire te behet superfuqi(ne politiken nderkombetare jo te pakten),ndersa me e rrezikshme ne kete aspekt eshte Rusia,e varfer ekonomikisht por me ndikim te madh ne shume rajone.E kjo nuk me pelqen mua!!Le te behet superfuqi Evropa,ekonomine e ka,i nevojitet vetem pak gjak i ri /pf/images/graemlins/wink.gif ,p.sh me futjen e Shqiperise ne Evrope shume ushtarake(Gjenerala/Kolonela) te zgjuar do dalin nga Shqipet,a nuk e beme kete edhe me Perandorine Osmane??

labi90

Primus registratum

Se pari mendoj se eshte shume keq qe ne shtetet Islamike e perziejne fene me komb e me shtet. nje shtet qe e ben kete nuk eshte aspak i zhvilluar dhe eshte barbar dhe duhet te zhduket.
Iran is next... e shume tjera bile mas asaj.
Sipas mendimit tim vetem Pakistanit do t'i lejoje SHBA qe te mbaje arme berthamore per shkak te angazhimit te saj ne luften kunder terrorizmit, Marrveshja ndermjet SHBA dhe Pakistanit qysh e lexova me nje gazete (ne Zeri mdoket) u kon: SHtetet e Bashkuara do ta lejojne programin berthamor ne shkembim te luftes kunder terrorizmit qe do ta beje Pakistani. A e ki pa qa po i bon Paksistani muxhahedineve te bin Ladenit per çdo dite pa ja vra naj njo se len.

Me ne fund bota do te jete e sigurt nga rregjimet Islamike dhe terrorizmi islamik.

Demokracia do te ngadhnjeje edhe ne Iran dhe ne krejt boten bile ma merr mendja se edhe Kina do ta pranoje demokracine.

Kina mund te behet ndoshta nje superfuqi ekonomike por jo edhe ushtarake.

Kina eshte e parrezikshme per SHBA, s'ma merr mendja se do te filloje nje gare e re ne armatim siq ishte ajo e luftes se Ftohte me
ish-Bashkimin Sovjetik.

bob

Primus registratum

kondrapetali?te shpjegoj me saktesi!!!
khatami shkruan"vendi im eshte i bindur te firmos protokollin ne traktatin e mos profilizimit nuklear"
kjo do te thote mbikqyrje dhe veshtrim pa paralajmerim dhe kushte.
bunkeri i Aytollah ben qe bota te preokupohet.400kg te uf4(tetrafluorur urani),kontrabanduar nga Kina ne 1991.pasurimi i U lidhet me eksperimentet berthamore.
Irani po ben predorim sekret te ketij tipi Urani.perdorimi i U metalik per teste ne te ftohte,qe stimulojne nje sistem armesh atomike.njesoj si beri K.Veriut ne vitet '90.e jo per kete,disa shkencetar koreano verior jane pare ne Iran ne ndihme te kolegeve iranian.
a eshte kjo shqetesuese???
2 centralet ndodhen 14 km larg Teheranit,5 km larg njeri tjetrit.kompleksi quhet Kolahdouz.pergjegjes eshte gjenerali Javad Rabbani,nje nder zyrtaret me te rendesishem te pasdoran(gardjanet "famoz"te revolucionit islamik)
nuk mund te jem kurre e kurre ashtu si the ti,e di pse?sepse jam shume "i vogel"per te qene aq i madh!nuk doja te dramatizoja nje teme te tille.

OROSHI

Primus registratum

E more vesht tani Kondra/Antares,e ke te sqaruar profesionalisht!!! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Great, unë mund të të them që Irani është më i avncuar se ç'thua ti në armatim. Sipas të gjitha mundësive, Irani disponon armë bërthamore por akoma nuk është në gjendje të prodhojë (kjo edhe për pak kohë). Për më tepër, sido qofshin udhëheqësit e Iranit, kurrë nuk ma do mendja se mund të tregohen aq të papërgjegjshëm sa të kërcënojnë botën, apo ndonjë vend të veçantë, me armatimin e tyre.

labi90, Kina është vendi me rritjen ekonomike më të fuqishme në botë, është vendi i dytë (pas SH.B.A) për investimet në ushtri dhe është gjithashtu vendi i dytë për sa i përket buxhetit.
A ka ndonjë mundësi që Kina të bëhet me të vërtetë një superfuqi në të ardhmen? Besoj se po. Pavarësisht se ç'po përpiqet të realizojë SH.B.A (rrethimin e Kinës për të ulur influencën e saj në rajon) Kina ka një potencial të frikshëm. Për më tepër që bashkëpunon me Rusinë :shrug: .

OROSHI

Primus registratum

kurre nuk ma do mendja qe Irani te jete aq i papergjegjshem sa te kercenoje boten.....-ku bazohesh Kondra???Dhe a duhet te ecim sipas fjales kurre?Hollandezet(edhe te tjeret besoj)kane nje shprehje per fjalen KURRE:Zeg nooit nooit=mos thuaj kurre kurre!!

antares

Primus registratum

Orosh! Dy duar per nje koke! Po nese i drejtohemi historise vetem nje shtet ka perdorur arme atomike mbi popullsine civile, ka perdorur ushtaret e vet si minj laboratori (ketu kemi dhe te tjere si Kanadaja etj), dhe ky shtet terrorist eshte Amerika!
Irani gjate luftes me Irakun perdori arme kimike po vetem pasi i pari i perdori Iraku (me ndihmen teknike e politike te prape amerikes).
Po te merrni mundimin e te lexoni rregulloren e Agjencise Atomike ajo u njeh te gjitheve (pra dhe Iranit) te drejten e shfrytezimit te energjise atomike per qellime paqesore. Pra Iranianet kane plotesisht te drejte te bejne pasurimin e Uranit!
Para se Jankite te fillojne nje lufte tjeter (qe shpresoj te thyejne qafen mire) le te detyrojne Izraelin Indine Pakistanin ta firmosin kete protokoll per te cilin po i marrin frymen Iranit!
Bile ata kontrollet e paparalajmeruara te Agjencise Atomike nuk jane te detyrueshme, po perseri Irani po i pranon ne shenje te vullnetit te mire!
Irani eshte pastaj nje pike ku Rusia e Kina kane interesa te forta.......

OROSHI

Primus registratum

Beson ti qe Irani po e ndalon prodhimin e U "ne shenje te vullnetit te mire"???Na shkrive,po e parashikon edhe Irani qe dalngadale po i vje fundi(si Sadamit te pamposhtur),Zoti ne qiell e Amerika ne toke plako,per shume shtete!!Jam dakord me ate qe te mos u lejohet edhe te tjereve te ndertojne bomben!!!

antares

Primus registratum

Personalisht mendoj se Irani duhet te kete jo nje po 10 bomba atomike dhe sa me pare bile!
Plehrat Janki kuptojne vetem nje gjuhe: ZJARRIN ATOMIK!
Jankite jane si puna e hjenave: sulmojne vetem qenje qe jane te semura apo gati ne te ngordhur! Po doli ndonje buall qe tu tregoje briret, fillojne te kuisin (akoma po kuisin per drurin e shendoshe qe hengren ne Kore e Vjetnam)!

Verizion

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Personalisht mendoj se Irani duhet te kete jo nje po 10 bomba atomike dhe sa me pare bile!
Plehrat Janki kuptojne vetem nje gjuhe: ZJARRIN ATOMIK!
Jankite jane si puna e hjenave: sulmojne vetem qenje qe jane te semura apo gati ne te ngordhur! Po doli ndonje buall qe tu tregoje briret, fillojne te kuisin (akoma po kuisin per drurin e shendoshe qe hengren ne Kore e Vjetnam)! [/qb]
Edhe po te mos kene prape do ti bombardojne ..lol
Nuk heq dore aq shpejt Bush "i zgjuari" lol

antares

Primus registratum

Bliss! Une per ate jam i bindur dhe jam plotesisht dakord me ty! Ceshtja eshte qe kur nje kriminel ordiner i ka hyre vetja ne qejf dhe del ne rruge e sulmon e grabit kalimtaret, a nuk do ishte e preferueshme qe nje nga viktimat te kishte nje leve hekuri ne menyre qe ky banditi (amerika) te mendohet dy here para se te grabiste te tjere?
Nje shtepi me nje pit-bull eshte me e sigurte se pa ate (megjithese nje hajdut me pushke mund ta vrase)!

Verizion

Primus registratum

Anetares , degjo te gjithe e dime vuajtjet qe po kalojne keto popuj , sa njerez po vriten , sa dite te erreta po shohin , mendoj se ajo qe do ti eshte keta popuj te kene nje mbeshtetje , por si mund ta gjejne ate mbeshtetje keta kur Amerika eshte superfuqia me e madhe e botes , dhe cfare thone ata eshte ligj per te gjithe te tjeret , ata kane ne dore ekonomine boterore , te gjithe shtetet e tjera duan ta kene mire me Ameriken se perndryshe e dine cu pret ..
Ky eshte realiteti i momentit per fat te keq dhe besome mua nuk me pelqen po se kemi ne ne dore apo jo .. /pf/images/graemlins/frown.gif