Fillimisht postuar nga BACCHUS:
[qb]
Fillimisht postuar nga jim_albanian_morrison:
ne radhe te pare une jam mysliman dhe per mua te gjithe njerezit qe nuk besojne ne zot jane injorante(nuk po e perdor me idiot se bie rende)dhe kete gje e thote edhe allahu ne kuran pastaj per mua filozofia eshte thjesht nje humbje kohe ose nje perpkje e panevojshme nga njerezit sepse njerezit e kane pasur e kane dhe do ta kene filozofine prej zotit te tyre dhe po te doni edhe ju vete mund te gjykoni filozofine fetare myslimane e kam fjalen dhe ate te shume filozofeve bashke dhe do te shihni qe mundimi i tyre ka qene i kote,atehere une si mund te keme respekt per disa njerez kur ata vete nuk kane pasur respekt per veten si mund ti marre une mendimet nje njeriu si NICE kur ai nuk ka gjetur gjene me te thjeshte qellimin e jetes se tij kur ai nuk ka gjetur zotin dhe fene e tij dhe si ka goje ky njeri tu tregoj njerezve filozofine e jetes kur ai vete nuk e ka gjetur,duhet ti ndajme disa gjera nice kush ka qene nice si jetoj nice si vdiq nice,nice vdiq i paralizuar nuk fliste dot leviste vetem gishtin tregues te nje dore.dhe sic eshte nje shprehje si do te jetosh ashtu do tevdesesh ashtu vdiq dhe nicja si jetoj.
JIm, je i sigurt qe ate gje e ka thene allahu. Mbase e ka thene vete muhamedi duke fantazuar ne shpellat e shkretetires. kush ta verteton ty se muhamedi merte urdhera direkt nga zoti, mbase i shkruante vet. Sipas teje njerezit duhet te pranojne vetem ate qe thuhet ne kuran dhe bibel. per mua kjo eshte cmenduri njerezit duhet te besojn cfare i thote llogjika e tyre, jo cfare thote bibla dhe kurani. Je ulur njeher ti lexosh se sa budalliqe thuhet aty. Une per vete, kurre nuk do ta pranoja ate qe thoshte bibla dhe kurani si fakt. Te thuash qe filozofija eshte humbje kohe, eshte njesoj sikur te thuash te jetosh eshte humbje kohe. jeta pa filozofi do ishte komplet pa kuptim, ne as nuk do ishin njerez, po thjesht ca kafshe me rroba dhe me arme. pataj si mundet te thuash qe NIce nuk ka gjetur qellimin e jetes se tij. Ai qellimin e gjeti, gjeti te verteten, te verteten sic e shikonte vete, kerkimi per te verteten eshte me e rendesishme se jeta e mire, lumturia dhe pasuria. Nuk ka gje me fisnike se sa te dedikosh lumtirine dhe jeten tende ne kerkim te diturise dhe te vertetes. per mua nice ka qene nje nga deshmoret me te medhenj ne kerkimin e diturise. Per mua njerezit qe mbrohen nen hijen e fese dhe nuk dyshojn, dhe as perpiqen te kundershtojn ligjet dhe teorite qe ju duken te pallogjikshme, jane vetem dele, per mua kto njerez nuk jane as gjalle as vdekur, ato vetem jetojn nen iluzionet e tyre dhe kur ndonje i perpiqet tja hapi syte ato e urrejn, e poshterojn, e vrasin.
Kto njerez jan ne nje burg qe nuk e shohim dhe nuk e ndjejne, filozofija eshte e vetmja gje qe i nxjerr nga burgu i injorances ne boten e vertete. do beje mir jim te lexoje teorite e platonit, ose pos spate kohe, me mire shiko "matrix"(te paren jo te dyten)
P.S. s'e di ti qe jim morrison ka qene nje nga adhuruesit me te medhenj te Nices. [/qb]