Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

BJONDINKA

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

MICHAEL CONELLY-DEBITO DI SANGUE.deri tani po me pelqen shume .sapo mbarova "KODI DA VINCI " ,ai ishte fantastik fare .kishte kohe qe s'kisha lexuar liber kaq te bukur.CIAO

leo110

Primus registratum

Fillimisht postuar nga alinos:
[qb] keshtu ushqehet egoja dhe kompleksi i popujve te vegjel. [/qb]
Si t'a kuptojme ate qe shkruan,si verejtje apo si keshille per ata individe qe mund te jene ne krize identiteti?

RecurrentDream

Forumium praecox

[qb] keshtu ushqehet egoja dhe kompleksi i popujve te vegjel... [/qb]
plotesisht dakort... Madje kjo me eshte bere tani si puna e asaj historise "ujku, ujku" ne fshat. Ka per te ardhe puna qe do te jete dikush vertet me origjine shqiptare dhe nuk do ta besoje njeri...
Nejse...

[qb]
kurse une dje fillova dhe mbarova
Kujtim kurvash te trishta nga Markez

Kam filluar te mendoj se Markez ka nje problem me seksin. Duket sikur grate i ka shfrytezuar dhe perbuzur gjate gjithe jetes dhe tani ka filluar te behet melodramatik. Kjo ceshtje e dashurise me nje minorene (duke lene menjane moralizmat) eshte bere bajate... [/qb]
Linose, couldn't agree more... I mean, mund te duroj per hir te letersise "realizem magjik" alla Markez, shume gjera - duke filluar me skenat e seksit "senior" midis Florentino Arises dhe Fermina Dases; dhe historine e gjyshes e cila detyron mbesen te shkoje me burrat fshat me fshat derisa te mbledhe parate per te blere shtepine e djegur nga pakujdesia nga kjo e dyta; por dashurine e nje burri 90 vjecar me nje vajzuke te virgjer... :shrug: ?

Pastaj titulli ne origjinal eshte Memoria de mis putas tristes... kurse perkthimi e ka menjanuar ate "mis" dmth. "te miat" :idea: Pse?!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Mas Codit da vinci duhej me lexu ene kete /pf/images/graemlins/wink.gif

Teper interesant si liber.

8804531673p.jpg

Megjithese ky ka dale para Codit, ka pas sukses pas daljes se tij /pf/images/graemlins/laugh.gif kushedi pse :confused: /pf/images/graemlins/tongue.gif

neta

Forumium praecox

dolcezza

e kam lexu un ate angels and demons edhe te siguroj qe ja vlen kohen qe shpenzon me e lexu.
Un per vedi e kam mbaru per nji dite se s'me bahej me e lan prej kuriozitetit.

Kam fitu nje simpati te vecante per Dan Brown.
gjithashtu te sugjeroj "Deception Point" edhe ky shum i bukur /pf/images/graemlins/smile.gif

neo2002

Primus registratum

E ka lexuar ndonjeri "Lista e Fundit"? Sapo e mbarova dhe madje me vjen keq. Do te doja te kisha ende prej tij per te lexuar. Nje liber i shkruar me nje stil elegant dhe nje gjuhe te pasur. Tregimet nuk ishin vetem prekese por ne nje fare menyre copeza jete te cilat i anashkalojme. Dhe nje gje qe me beri pershtypje. Novela e ndare ne tri pjese sillte nje ngjarje madhore te fillimshekullit nepermjet personazhesh interesante qe qene nderthurur mjaft mire me njeri-tjetrin. 5 yje nga 5 te mundshmet. Pergezimet e mia autores. Se harrova, emri i saj eshte Jorma Maria Loci.

Pasazh nga novela:
E para dite e Nentorit, 1908
Vjeshta e vone qe ende e bute per te menduar dimerimin. Gjethet zverdhonin neper peme dhe rruget qene shtruar me kombinimet verdhezake ne te kafenjta dhe tek-tuk shquaje ndonje te gjelber. I veshtroja tek shkelja mbi to, por e gjitha kjo me ngjante me teper me nje marramendje ngjyrash te kalbura qe u ngjiteshin kepuceve te mia si coha te perkohshme, gjysme te grisura. Pastaj te tjera zinin vendin e atyre qe dekompozoheshin krejt dhe keshtu cikli perseritej, monoton, vjeshtak.
... - vazhdon -

Vals

Primus registratum

PO te lexoni autobiografine e Markezit "Living to Tell the Tale" e kuptoni qe ai ka qene shume i suskesshem me femrat qe ne nje moshe shume te vogel po ai eshte bu-product i ambientit ne te ciline shte rritut. Ne Karaibe si kulture, te rinjte shkojne me prostituta filimisht, me vone me gra te martuara, dhe kur martohen vazhdojne affairs dhe prodhojne femije te paligjshem qe gruaja i legjishme i njeh dhe i pranon ne familje (for the msot part). Me vone, ne moshe te thyer, shkojne me vajza te reja te cilat terhiqen nga eksperienca, stabiliteti, butesia etj. Keto flas ne kohen kur Markezi ishte i ri sepse tani kam pershtypjen qe gjerat kane ndryshuar.

Libri im i momentit "She" nga Ridder Hagard, nje autor tjeter qe ka komplekse ndaj femrave dhe kalon nga sublimja tek e pashpirte brenda nje faqeje libri.

bebi

Primus registratum

rileximi jem koht e fundit:

lekura e shagrenit nga balzaku :wub:
manon leskoja abati prevo :wub:
novelat e gogol-it

kam lexu per her t'par rudini I.S.Turgenjev :thumbsup:

kam ne dore "ana karenina"
fatkeqsisht ket se kam lexu asnjiher.

next, tregime e novela. -Diderot

romeo

Forumium maestatis

mbarova para nja dy ditesh
Kodin Da Vinçi

pak si shume amerikan /pf/images/graemlins/laugh.gif

la dea

Primus registratum

The Eagle's Shadow, How america fascinates and ifuriates the world. Mark Hertsgaard. Eshte e cuditshme se si keta amerikanet mundohen sa mundohen te jene objektvie... po prap se prap do e nxjerrin diku mendjemadhesine e tyre

Olta

Forumium praecox

edhe une da vincin jam tuj mbaru, me laps e leter ne dore e kam lexuar...kjo ne lidhje me permbajtjen.
Persa i perket struktures se gjarjeve, personazheve, ndertimi i tensionit, ato perputhen normalisht me skemat e literatures triviale.
Nje teme kaq sensacionale (te pakten ne dukje) perpunuar per lexuesin ne mase...suksesi eshte me se i kuptueshem.
Preh e propagandes apo jo une hapa librat e historise per vete plus qe interesi per inforamcione ne kete drejtim do te mbetet gjalle per nje kohe relativisht te gjate me c'duken bathet.

bebi

Primus registratum

liber me cilesi asht "the notebooks of LEONARDO DA VINCI".

ky liber perbahet prej 1180 faqesh ku perfshihen tana shkrimet e mendjes ma t'madhe t'rilindjes.
aty do t'gjeni filozofi, anatomi, fiziologji, botanike, matematike, akustike, astronomi, aforizma, medicine, topografi, poema, tana format e arteve figurative :wub: , profecina, letra, muzike, prralla, alegori, etj etj etj.

lexoni ket e mos bani shpenzime pa investim me librat si ata ma siper, mu m'asht dasht me lexu kodin e da vincit per shkolle, e s'mundem me thane se s'ishte interesant, por kurr me vleren e librit t'masiperm.
ky ka me ju kushtu $ e kohe, por ja vlen.

ky asht peshqeshi ma i bukur qe i kam ba vedit /pf/images/graemlins/smile.gif .

Status
Not open for further replies.