Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Le_Routard

Forumium maestatis
Re: Re: Libri që ke në duar.

para nja nje muaji e lexova ate liber, brenda nje dite aq i shkurter qe eshte, mgjth e vertet qe eshte shume gri.

ps. ti duhet te lexoke "procesin" e kafkes (ndoshta e ke lexuar) qe e kupton vetem kur lexon faqen e fundit (vetem atehere realizon qe ke lexu nje liber te bukur )

Kam hequr dore nga Kafka. Njeriu ka prirje te qahet e te sillet si femije, dhe ne te njejten kohe ndjen perbuzje per veprime te tilla. Por kur qarja dhe sjelljet femirore shprehen ne menyre artistike ateher shija qe te lene jane akoma me te nderlikuara. Nuk kam kohe te merem me leximin e rrymave te tilla letrare.

Po lexoj 'L'art du bonheur' te Dalaï Lama. Me terheq optimizmi per jeten.

abs

nuk e di...

Nje liber qe me pelqeu kto dite, i lezetshem i vogel qe lexohet me nje frym per gjermanfolsat nga Eric Emmanuel Schmitt " Monsieur Ibrahim und die Blumen des Koran"...

-----------

„Momo, du weinst um dich, nicht um mich. Ich habe ein gutes Leben gehabt. Ich habe ein schönes Alter erreicht. Ich habe eine Frau gehabt, die vor vielen Jahren gestorben ist, die ich aber immer noch liebe. Ich habe meinen Freund Abdullah gehabt, den du von mir grüssen musst. Mein kleiner Laden ist gut gelaufen. Die Rue Bleue ist eine hübsche Strasse, auch wenn sie nicht blau ist. Und ausserdem ich hatte dich.“

„ Ich sterbe nicht, Momo, ich gehe nur ein in die Unendlichkeit“…

Deine Intelligenz steckt in deinem Knöchel, und dein Knöchel kann sehr tief denken.“

---------------------
cfare jep, e ke per perhere.
ate qe pervehte mban, e humb pergjithmone...

Odea

Primus registratum

Te me falesh por une nuk kuptova asgje nga ato qe ke shkruar. Ndoshta ngaqe nuk di gjermanisht?! :rolleyes:

A ka mundesi me na e perkthy m'qafsh se vallai jam kurioze ta di tani se per cfare flet.

Ah, sa per temen, tani kam filluar te lexoj The Aeneid nga Virgjili. Me pelqen jashte mase antikiteti, se di pse :wub:

Odea :wave:

Darien

Primus registratum

Shadow of a Dark Queen
by Raymond Feist

Rise of a Merchant Prince
by Raymond Feist

Rage of a Demon King
by Raymond Feist

Shards of a Broken Crown
by Raymond Feist

books 1 through 4 of The Serpentwar Saga
me këtë seri mbyllet historia që filloi me Magician

po ju pati hyrë në qejf fantazia se patë filmin Lord of the Rings, jua rekomandoj të gjithë serinë, po më shumë tre librat e parë dhe këta katër të fundit

arun

Primus registratum

tani se fundi po lexoj nje liber ne gjuhen italiane me titull "psikologjia yoga" eshte vertet liber shume i bukur ja vlen qe ta lexosh

ilva

Primus registratum

Une po lexoj Keshtjellen e Kadares, Ibrahimin me lulet e kuranit e pashe filme me Omar Sherif nuk e mora vesh se ku donte te dilte historia e atij femije, me shpjego me dy fjal e po deshe.
Ai libri psikollogjia yoga te ben mire sepse ta sjell trurin ne vend keshtu qetesohesh nga shpirti dhe je i lumtur me veteveten. Para ketij libri lexova librin Madri e Figlie pak a shume si Leter Babait e Kafkes, por ne versionin femeror dhe te vinte ankth , nuk e di pse keto vajza qe i shfryen nenave te tyre per te gjithe problemet e femijerise dhe xhelozite e tyre. Ndoshta ishte e vetmja menyre per tu shfryre.

SEAWOLF

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Belina18:
[qb] Libri qe kam ne duar tashti eshte UNDICI MINUTI i Paulo Cohelo, ju a kshilloj ta lexhoni se eshte vertet i shkrujtur mire.... une e lexhova me nje frym!.....Edhe Paulo Cohelo i ka shume te bukra librat te ti: i pari qe lexhova qe L'ALCHIMISTA: edhe ai vertet i bukur!... Ciao! :goofy: [/qb]
Vertet liber i bukur;po jam i mendimit qe e trajton pak rende temen.Mgjthate i arritur dhe i rrjedhshem.

bebi

Primus registratum

raphael.

Pierluigi de Vecchi.

kuptohet qe flet per raffaello sanzio, piktorin magjik italian te rilindjes.
megjithese i nje volumi te madh, e kam lexu ne nji kohe shume te shkurter.
e rekomandoj per te dashuruarit mbas artit.
nuk e di nese mund te gjendet ne biblioteka, gjithsesi, nese ju bie ne dore mos e leni pa lexu.
Kush ka mundesi ekonomike me e ble asht pasuni me e pas nji liber t'tille ne shpi.
Kushton rreth 100 US$.

Lexova gjithashtu "The selfish giant" Oscar Wilde
per te treten here /pf/images/graemlins/smile.gif

shine*

Primus registratum

Nje liber shkencor nga Brian Greene, e mendoja se do ishte me i ngaterruar por qenka shume i qart. :book:

ps. Pershendetje :kiss: Blu

:wave:

crazy

Primus registratum

novelat e stefan cvajg,po i rilexoj per te disajten here,jane fantastike!

Rambla

Primus registratum

o cesare o nulla (roman qe tregon per historine e familjes Borgia) e manuel vazquez montalban. jam tek fillimet e librit dhe hera pare qe po lexoj diçka te ketij autori, qe te them te drejten para se te bleja kete librin (keshtu kot fare) nuk e kisha degjuar ndonjehere :shrug:

blendiys

Primus registratum

Kam lexuar shpesh mbi Dino Buzzati-n,por,eshte teper i huaj per mua!
Para disa ditesh pata mundesine te njihem me te fale dhurates me Nje Dashuri.
(shpresoj te pershtatet me shijen time)
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Alanis

Primus registratum

Aventurat e Cufos--kam 9 vjet qe e kam filluar dhe nuk po e mbaroj /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diavolessa

Valoris scriptorum

Guy De Maupassant _-_ Bel - Ami.

(L'uoma amato dalle donne)

Shume- shume i bukur.

Princi i Bardhe

Primus registratum

po beja kohe pa e lexuar per te disaten here letren e nje te pnjohure te cvajkut....sa me pelqen ..me con ne nje dimension tjeter....ua keshilloj !!shnet.Princi :book:

klevis_k.h.o

Primus registratum

Sapo kam filluar "Historia e Ballkanasve" nga Georges Castellan...ka te dhena interesante mbi Shqiperine dhe vendin qe ze ajo ne historine e hershme dhe zhvillimet e gadishullit,paralel me vendet e tjera balkanase.

jimmy84

Primus registratum

Shkendija e Jetes---I Pavdekshmi REMARK
Fundi eshte spektakolar
Keshille:Nuk eshte i keshillueshem per ata qe nuk kane stomak te forte,perndryshe do ju pasojne nete te tera pagjume dhe me enderra te keqija plot ankth /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S mos kine merak se nuk eshte liber Horrori /pf/images/graemlins/smile.gif

bauhaus

Primus registratum

Shtatë fjalët e fundit
Veli Karahoda
Buzuku, Prishtinë 2003
Roman, 196 faqe
ISBN 9951-08-011-1

“Personazhet Gjon Ukcama, Dominik Rangaj, Mark Daluza, Vincent Martini, Gjin Tanushi, Pal Gjonaj, Lekë Gjebrea, Mehmed Pasha, Mel Haduri, Rosalina Gjebrea, Maria Tanushi e shumë të tjerë përvetësojnë lexuesit që këtë roman mos ta lëshojnë nga dora derisa t'i bijnë fjalisë së fundit.” Gazeta “Koha Ditore”/Prishtinë, shtojca për kulturë, 13 shtator 2003

“Libër tepër tërheqës që ia vlen të lexohet. Gjuha e autorit është shumë e saktë dhe aftësia e tij për rrëfim e rrëmben lexuesin. Gjithkush mund të gjejë diçka në këtë libër.” Blendi Kraja, shkurt 2004

Veli Karahoda ka botuar: Kështjella shqip e Kafkës, Panairi i kufomave, Klepsidra e verdhë, Akademia e veshjes bukur, Balsamuesit e luleve, Lukrecia, Demonët.

attachment.php

Status
Not open for further replies.