Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

bLuE IcE

"""""PLANETARE""""""
Re: Re: Libri që ke në duar.

per momentin
lulet e se keqes>nga Bodleri,
me e keqja ne gjuhe te huaj... :idea:

klevis_k.h.o

Primus registratum

Jam duke lexuar biografine e NAPOLEON BONAPARTİT te dale nga pene e nje mjeshtri si Emil Ludwig.
Lulet e se keqes ose SPLEEN'in e kam lexuar me pare ,sidomos vjersha me titull "HİMNİ İ BUKURİSE" mund te them se eshte e veçante,lexim te kendshem blue-ice.
po citoj nje varg nga kjo vjershe :

Nga djalli a nga Zoti,a ka rendesi?Engjell
A sirene,a ka rendesi,nese ti,-
Ritem,parfum,drite,O Zana ime e embel!-
E ben kete ferr te zi disi me pak te zi?
BODLER :thumbsup:

SEAWOLF

Primus registratum

Vajza e Agamemnonit dhe Pasardhesi te dy te I.KADARE-se.Njeri me i bukur se tjetri.
D.H.O.

disku

UNI

'Soldat' Ditar i nje officeri gjerman edhe lufta gjermano-ruse ne berlin.

Krahas tij
'Mein Kampf' Adolf Hitler.

Me duhet me ba nji presentation ne fund te semestrit per Luften boterore edhe gjermanet ne vecanti :shrug:

Kordelja

Valoris scriptorum

Kumarxhiu nga Dostojevski
....dhe per ore me frenetike, 100 vjet vetmi nga Markez. Kam nisur edhe E fshehta e Dino Buxatit. Ketij te fundit i jam qepur /pf/images/graemlins/laugh.gif po ia lexoj te gjitha c'ka shkruar.

I love new york

Primus registratum

Korde, Dino Buzati eshte my favorite, brilant do thoja. Tregimet e tij te shkurtra njehere jane koncentrate mendimi. I really like him very much.
Mbaj mend vjet lexova nje novele te tij, quhet "a love affair" sa interesanttttt, mgjth titulli eshte shume klishe, ndjenja qe ai percjell dhe tema se si e trajton eshte krejt ndryshe nga maxhoranca e ketyre sappy ideas.
Mendoj se ke bere zgjedhje shume te mire me te, qepju mire.
edhe Shkretetira e Tartareve eshte shume i mire.
po serish te preferuarit e mi mbeten tergime e tij te shkurtra, permbledhje. /pf/images/graemlins/wink.gif

zog

Primus registratum

playboy!!!!!!! quel livre celui là, que des nanas, que des nanas! excitant!

Le_Routard

Forumium maestatis

c'etait tres tard hier et ca fait tres longtemp que je n'ecris plus...

Dhe meqe ra llafi me sa mbaj mend une pas 'et' nuk vihet presje...

Turing

Primus registratum

c'etait tres tard hier et ca fait tres longtemp que je n'ecris plus...

Dhe meqe ra llafi me sa mbaj mend une pas 'et' nuk vihet presje...
Varet nga contexti. Kur ke te besh me dialogje ke te drejte ta vesh per te vene ne pah nje pushim.

(Mais si cela fait longtemps que tu ne le parle pas, alors tu t'en sort pas mal!!!)

Darien

Primus registratum

The Wright Way
by Mark Eppler
eksploron parimet dhe metodat e përdorura nga Uilbur dhe Orvill Rait për të arritur "të pamundurën"; ka dhe kohën tani se s'ka shumë që festuam përvjetorin e 100-të të fluturimit të parë

një citim nga fillimi i librit:
Mënyra më e shpejtë për t'u deklaruar i çmendur në pjesën e dytë të shekullit të nëntëmbëdhjetë ishte të shfaqe besimin se fluturimi ishte i mundshëm.

Prince of the Blood
by Raymond Feist

The King's Buccaneer
by Raymond Feist

Këta dy libra vazhdojnë ngjarjet në universin e Riftwar Saga dhe Riftwar Legacy. Personazhet kryesore vazhdojnë të luajnë role të rëndësishme në Serpentwar Saga të cilën do ta filloj javën që vjen. Dhe katër libra më kanë mbetur nga kjo histori fantazie. /pf/images/graemlins/smile.gif

ladouce2005

Primus registratum

MERCURE NGA AMELIE NOTHOMB
GATI 200 FAQE LIBER. E KAM LEXUAR ME NJE FRYME, SI NJE GOTE UJE NE MES TE VAPES /pf/images/graemlins/laugh.gif
SHUME INTERESANT :thumbsup:

Rambla

Primus registratum

parfumi - patrik zyskind

e fillova dje ne dark dhe kam lexuar vetem 20 faqet e para, por ka te gjitha shenjat e nje libri interesant/origjinal.

Le_Routard

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga rambla:
[qb] parfumi - patrik zyskind

e fillova dje ne dark dhe kam lexuar vetem 20 faqet e para, por ka te gjitha shenjat e nje libri interesant/origjinal. [/qb]
Kur ta mbarosh librin nuhatja jote nuk do jete me si me perpara, ky liber eshte si mprefse, do ta mprehi shume... /pf/images/graemlins/laugh.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Leter Babait, Franz Kafka. Eshte 90 faqe liber dhe ka nje jave qe e lexoj e mezi kam arritur ne mes te librit. Jam i bindur qe pa mbaruar librin nuk do hapet e nuk do ngrohet koha /pf/images/graemlins/laugh.gif Liber shume gri...

Belina1986

Primus registratum

Libri qe kam ne duar tashti eshte UNDICI MINUTI i Paulo Cohelo, ju a kshilloj ta lexhoni se eshte vertet i shkrujtur mire.... une e lexhova me nje frym!.....Edhe Paulo Cohelo i ka shume te bukra librat te ti: i pari qe lexhova qe L'ALCHIMISTA: edhe ai vertet i bukur!... Ciao! :goofy:

RecurrentDream

Forumium praecox

Non ora, non qui nga Erri de Luca.

Nje autor italian qe nuk e kisha degjuar ndonjehere. Jam ne mes te librit qe eshte per nga formati si broshure manifesti /pf/images/graemlins/wink.gif .

Keni bere ndonjehere hartim per nenen ose per femijerine tuaj? Ndjej se po te me kishin kerkuar nje te tille, do ta kisha shkruar pikerisht si ky.

Dashuria e nje femije per nenen eshte ne shumicen e rasteve (per te mos thene gjithmone :confused: ) nje koktej ndjenjash duke filluar nga dashuria e adhurimi, deri tek frika e urrejtja.

Me kete rast po i bej pak gjimnastike italishtes qe me kishte ikur fare nga kontrolli kohet e fundit. Te lexuarit ne italisht mbetet gjithmone nje sfide... :shrug:

Rambla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga LR:
[qb] Leter Babait, Franz Kafka. Eshte 90 faqe liber dhe ka nje jave qe e lexoj e mezi kam arritur ne mes te librit. Jam i bindur qe pa mbaruar librin nuk do hapet e nuk do ngrohet koha /pf/images/graemlins/laugh.gif Liber shume gri... [/qb]
para nja nje muaji e lexova ate liber, brenda nje dite /pf/images/graemlins/laugh.gif aq i shkurter qe eshte, mgjth e vertet qe eshte shume gri.

ps. ti duhet te lexoke "procesin" e kafkes (ndoshta e ke lexuar) qe e kupton vetem kur lexon faqen e fundit (vetem atehere realizon qe ke lexu nje liber te bukur /pf/images/graemlins/laugh.gif )

plakudhedeti

Primus registratum

Pushime ne koma : Fréderic Beigbeder
Windows on the World: Fréderic Beigbeder
Kujtimet e nje djaloshi te crregulluar : Fréderic Beigbeder
Vendi ku nuk vdiset kurre : Ornela Vorpsi

me falni per perkthimet e titujve ne shqip !

Status
Not open for further replies.