Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Turing

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

The Stand - Stephen King

Endra me e keqe qe mund te shikoni ne jeten tuaj fillon ne Springfield (CO/USA). Ne nje laborator super-sekret biologjik te USA-Army dikush neglizhon nje nga masat e sigurise dhe ketu ze fille lufta perfundimatare mes te mires dhe te keqes.

Fundi - nuk e kam arritur akoma se me duhet te lexoje dhe 5 libra per shkollen ne te njejten kohe por me siguri duke ndjekur filozofine e veprave te King te gjithe vdesin.

Normale apo jo ? Rrethanat -> makabre. Brrr! Cfare emocionesh.

Darien

Primus registratum

Turing,

ka një seri librash ku ka shkruar më ndryshe Stephen King; akoma ka atë errësirën tipike të tij -- edhe titulli i serisë është The Dark Tower -- po ka dhe shumë tipare të tjera

pas shumë vitesh pushim e vazhdoi serinë me librin e pestë që u botua vjet (2003); dy librat e fundit dalin sivjet

nja dy fragmente të shkurtra nga këto librat mund t'i lexoni tek kjo tema tjetër: Gjeje Titullin dhe Autorin - faqja 29 një fragment që më pëlqen më shumë tek postimi 713 në atë faqe

TDSH

Primus registratum

Portrait in Sepia- Isabel Allende...po me rreshqet nga duart.

Turing

Primus registratum

Une nuk e kam lexuar "The dark tower" por tani qe e di qe nuk i perket stilit te tij tradicional, nuk e di nese do ta lexoj!

Mendoj qe nqs pranojme faktin qe cdo autor ka talent per nje gjini te caktuar kjo eshte gjinia e tij!!!

Guest

7 vjet ne tibet
Heinrich Harrer

Nice deri tani edhe pse 100 faqe kam lexuar :thumbsup:

anis

Primus registratum

RUDINA XHUNGA: Preja e nje martese te lodhur

interesant e i cuditshem njekohesisht.
fundi jo dhe aq. nuk prisja nje happy end por ....

anis

Primus registratum

andej nga faqja 30 e kesaj teme lexova per Kunderen dhe "Lehtesia e paperballueshme e qenies". se kush thoshte se nuk eshte botuar shqip. gaboheni eshte botuar shqip. madje ka ca kohe. nuk eshte nje perkthim ideal si "Identiteti" por eshte.
P:S jane vertet libra qe te lene pa fryme. natyrisht edhe te tjeret nga i njejti autor :book:

eM

Paper Moon

The Dune Series

Libri i pare fare ishte interesant, me pelqeu. Jam tek i dyti, jo dhe aq i mire...

:book: :book:

Turing

Primus registratum

Dune, eshte gjithashtu ne listen time te librave per tu lexuar.

Por problemi eshte qe sa here nisem ta lexoj volumi i madh me behem te mendoj dy here dhe te zgjedh dicka tjeter.

Nejse nje dite do ti lexoj!

eM

Paper Moon

jane verte nje udhetim interesant ne boten e koruptuar te politikes. ndonese "intraplanetare" /pf/images/graemlins/laugh.gif

Do te te thoja lexoji! /pf/images/graemlins/smile.gif :thumbsup:

Diavolessa

Valoris scriptorum

Jennifer Wilde La tenera furia dell'amare

Sonzogno (Best Seller)

Un turbine di odio e passione nelle selvagge terre del Nuovo Mondo /pf/images/graemlins/laugh.gif

/pf/images/graemlins/wink.gif

Eni_883

Primus registratum

Sapo kam filluar "Poshterimi me Ballkan" i fundit i Kadarese. Ka potencial edhe pse jam ne fillimet. Do tu them si eshte kur ta mbaroj.

ezhderha

Primus registratum

Zhozef Fushe nga Stefan Cvajg. Asht biografi interesante.

Ia vlen te shtoj se perkthimi asht i shkelqyeshem (perkthyer nga Sokrat Gjerasu, redaktimi nga Robert Shvarc). Kishte kohe qe s'kisha lexue dicka te kandshme ne shqip. Perkthimet e viteve te fundit jane shume te dobet.

ilva

Primus registratum

Ky mesazh eshte per Neon qe ka hapur temen 100 colpi di spazzola...... .Edhe ti Neo re ne gracken e komercializimit, nuk e kupton qe eshte nje liber femijesh dhe eshte hedhur ne treg vetem per mjet fitimi. Sepse sipas mendimit tim nuk ka asnje pike ndjenje dhe nuk te le as te reflektosh Per çfare? Eshte thjesht nje scoop per te na genjyer ty dhe mua.Kete liber mund ta shkruaj vetem nje femer me shume shume eksperience sepse nuk mund te jete as pura fantazia. KUSH E KA LEZUAR MUND TE JAPI MENDIME SEPSE JAM SHUME KURIOZE. CIAO :wave:

olti

Neo

Do sugjeroja te hapeshin disa tema baze per ceshtjet e pergjithshme dhe ne to te beheshin gjithe postimet me pas! Madje mund te ndryshoni dhe strukturen e forumit dhe beni ndonje gje tjeter qe mund ta keni menduar ju.

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NakedFairy:
[qb] The Dune Series

Libri i pare fare ishte interesant, me pelqeu. Jam tek i dyti, jo dhe aq i mire...

:book: :book: [/qb]
I pari është më i miri, megjithëse i katërti i afrohet ca. I shtati to kishte qenë më i miri besoj, po vetëm sa e skicoi Frank Herbert, nuk e mbaroi. I kam lexuar të gjashtë të tij, si edhe këta të rinjtë nga i biri (Brian Herbert) në bashkëpunim me Kevin Anderson. Këta s'i afrohen fare origjinalit, po nuk i lë dot pa lexuar po pate hyrë në universin e Dune. :book:

në lidhje me intrigat politike, koncepti i "hydraulic empire" ka ende aplikim të gjerë; të rrallë janë ata që e shohin botën me depërtimin në thellësi të Frank Herbert

Darien

Primus registratum

Timeline
by Michael Crichton

The Beautiful and the Damned
by F. Scott Fitzgerald

Silverthorn
by Raymond Feist
ky është libri që vjen pas Magician, të cilin e përmenda në faqen paraardhëse

New Spring
by Robert Jordan
për shumë vite i rezistova dëshirës të lexoja serinë "The Wheel of Time" se nuk e kishte mbaruar akoma Robert Xhordan; më në fund e lexova para 2 a 3 vjetësh kur ishin 9 libra; tani së fundi lexova dhe librin e dhjetë, Crossroads of Twilight; New Spring është libër pararendës i kësaj serie (libri numër zero?) që sapo u botua

eros111

Primus registratum

aktualisht jam duke lexuar "drejtesi per popullin serb", se doja te kisha edhe nje mendim nga "pala" tjeter (megjithese e shkruan nje francez)...pfff shume liber acarues nga provat qe jep :mad:

Status
Not open for further replies.