Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Diddy19

Su@mi
Re: Re: Libri që ke në duar.

Ahh,tamam ,vetem tashi mu kujtu...nese nuk gabohem Ema e ka permende kete titull libri tek intervista qe ka dhene ne Af.Me te vertete qe tingellon shume kandshem!

P.S Kenaqesia eshte reciproke! /pf/images/graemlins/smile.gif

TDSH

Primus registratum

The ultimate Melody-Arthur Clark-tregim i shkurter qe me ra ne dore dhe e lezova ne ajer nga nje aeroport ne tjetrin. Flet per nje shkencetar qe pas shume perpjekjesh arrin te perpunoje "the ultimate melody", nje lloj melodije qe te perdhunon mendjen aq sa degjuesi i kesaj muzike shnderrohet ne nje skllav krejtesisht i mberthyer pas tingujve muzikore. Argumenti eshte qe notat muzikore krijojne rathe te pafunde ne qarqet e kujteses duke bere keshtu te pamundur cdo lloj mendimi jashte ketyre ratheve, dhe ky njeri i kaptivuar jeton keshtu ne nje catatoni prej se ciles nuk mundet kurre te shpetoje.

bebi

Primus registratum

Eugene Onegin.

Aleksander Pushkin.

po e rilexoj se asht teper i bukur...

Presidenti

Forumium maestatis

plumin ne paje ...mos harro /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Presidenti

Forumium maestatis

larg qoft me t'qa ty!!!

me qendu ne teme...po lexoj International economy , shume interesante sidomos kapitulli per wto-n /pf/images/graemlins/laugh.gif

albana

Lara Croft

Kur isha ne Shqiperi per Krishlindje, kanali 5 i italise kishte filluar nje filme me serti te enjteve ndersa tani e jep te dielave, me nje kont qe dashuronte sherbetoren e vet.Bleva librin on line dhe e pres te me vije keto dite se filmit i pashe vetem 3 seri /pf/images/graemlins/smile.gif po me pelqeu shume.E ndjek njeri?

Ema

Goddes

Fillimisht postuar nga albana:
[qb] Kur isha ne Shqiperi per Krishlindje, kanali 5 i italise kishte filluar nje filme me serti te enjteve ndersa tani e jep te dielave, me nje kont qe dashuronte sherbetoren e vet.Bleva librin on line dhe e pres te me vije keto dite se filmit i pashe vetem 3 seri /pf/images/graemlins/smile.gif po me pelqeu shume.E ndjek njeri? [/qb]
Mos,me duket eshte Elisa di Rivombrosa,ja te pys moniken se ajo i shef fictions :wink:

albana

Lara Croft

Po ai eshte.Une nuk shikoj TV fare.Tani qe do me vije libri jam e lumtur qe do e lexoj me mire se ta shoh si filme.

Ela_001

Primus registratum

Charles Dickens "David Coperfield".

Dickens ka shume larmishmeri karakteri dhe fjalori, he's amazing to read.

vlera

Primus registratum

Pershendetje!

Lexoj librin "Det fordømte forår" - om krig i Kosova ( perluften ne Kosove) te shkruar nga Kim Farber dhe Halskov.

Pershtypjet e para qe te le ky liber eshte se ka kopertinat me dy ngjyra kuq dhe zi qe simbolizojne ngjyrat e falmurit tone, dhe tjetra gje qe per mendimin tim ka shume vlere eshte se ne vend te Kosovo thuhet cdo here Kosova (d.m.th shqip).
Ne kete liber pershkruhet shume qarte dhuna e ushtrise cetnike serbe ndaj shqiptareve te Kosoves dhe ne anen tjeter lufta e UCK dhe qendresa e pa pershkruar e popullit shqiptare.
Keta dy autor jane gazetare te nje gazete te njohur daneze "politika" dhe ndoqen ngjarjet ne Kosove qe nga viti 1998 e deri ne fund te saj.

Gjithe te mirat!

Ardi18

Primus registratum

Librin qe kame momentalishte ne duar eshte ''Grundlager der Elektrotechnik- Bazat themelore te elektroteknikes.''
Eshte nje nder provimet me te veshtira qe ka i gjithe studimi.
Shumica e studenteve thone se po ta kesh dhene kete provim ke mbaruar fakulletetin.
Une po mundohem nga pak por sme hy asgje ne koke.
Ndoshta kur te keme kohe do lexoje ndonje liber tjeter.

champaign girl

Primus registratum

The Jungle by Upton Sinclair

this book = /pf/images/graemlins/frown.gif

and after awhile

this book = :cry:

cate

Primus registratum

Librin "11-minuta".
Eshte i thjeshte i rjedhshem dhe i bukur. Libri i duhur per te lexuar ne autobus ose para se te flesh.

Darien

Primus registratum

Revelation Space by Alastair Reynolds
pasi lexova librin e tretë të serisë iu ktheva prapë këtij të parit dhe jam gati duke e mbaruar; jua rekomandoj nëse ju pëlqen letërsia fantastiko-shkencore dhe nanoteknologjia; një fragment mund ta lexoni tek tema Gjej Titullin the Autorin

Storyteller by Amy Thompson
këtë e mbarova sot nga ora 3 e mëngjesit se nuk po më flihej dhe s'kishte gjë që ia vlente ta shihje në televizor

Magician by Raymond Feist
ky është libri i parë në një seri të gjatë; i kam lexuar të gjithë para shumë vitesh dhe po i filloj edhe një herë; është madhështor në krijimin e një universi të tërë nga imagjinata; meqenëse shumë veta kanë shijuar për herë të parë fantazinë botëndërtuese me filmat e Lord of The Rings, me këtë seri mund të mbajnë gjallë pasionin e ri /pf/images/graemlins/smile.gif

Code and Other Laws of Cyberspace by Lawrence Lessig
këtë e mbarova para një jave; jua rekomandoj nëse ju pëlqen të mendoni për strukturën e shoqërisë njerëzore (society, government, civilization); merret kryesisht me ndërlidhjen e Internetit me çështjet kushtetuese dhe ligje të tjera në ShBA

The Future of Ideas by Lawrence Lessig
nëntitullin e ka "the fate of the commons in a connected world"
këtë s'kam shumë që e fillova; merr ca ide nga libri i mësipërm, po perspektiva është më globale dhe diskutimi pak më interesant; edhe këtë e rekomandoj vetëm nëse ju pëlqen shkenca politike se përndryshe të mërzit shpejt

Rambla

Primus registratum

lettere al padre - franz kafka. i bukur.

elisa di rivombrosa, lara, eshte inspiruar nga libri i richardson, "pamela", nese e ke lexuar eshte nje histori tipike romantike pa ndonje stil te thelle.

edda

Primus registratum

La storia del comunismo - botim i ri

Jam kurioze te lexoj ç'shkruhet per 50 vjetet e "komunizmit" shqiptar

Status
Not open for further replies.