Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

ladouce2005

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

cuna ka nje teme te vecante per kadarene.
ju lutem mos na i ngaterroni idete te kjo tema. dhe sa per diskutime shoqerore, te kembesh ide per librin qe ke ne duar, me duket mese e goditur faqja letrare.

libri qe kam ne duar eshte "perralla nga vende te ndryshme te botes" ne frengjisht. shume i lezetshem /pf/images/graemlins/smile.gif

Genta

Primus registratum

Une jam duke lexuar nje liber ne suedisht, te Liza Marklund, quhet "sprängaren" qe do te thoteai qe hedh ne ajer, dmth hedh bombe.... /pf/images/graemlins/smile.gif

ladouce2005

Primus registratum

nje burre, nje grua, nje femije nga Eric Seagal, qe ka shkruajtur dhe love story
interesant. lexohet shume shpejt, rrjedh si uje...

TEDI

Valoris scriptorum

Sapo MBarova PApirusi shtate NGa Wilburn Smith . Po Lexoj Mergata e Qyqeve t NAsho JOrgaqit ...

BJONDINKA

Primus registratum

i dashur atman nqs e lexon me kujdes mesazhin tim te meparshem thote qe nje njeri nuk ka nevoje te sakrifikohet per te qene disident.dhe nqs kadareja do te shkruante libra me material kunder regjimit cfre mendon ti se mund ti ndodhte ?pastaj e the dhe ti vete si te duken ty librat e tij "gjenerali i ushtrise se vdekur" ,keshtjella ..koncert ne ... dosja h,kronike ne gur?pse nje shkrimtar duhet patjeter te hidhet kunder regjimit ne librat e vet qe te shkruaj bukur ?une mendoj se nje liber i bukur eshte ai qe dallohet nga te tjeret dhe mqs librat e kadarese dallohen nga te tjeret dmth qe ai ka bere atehre nje gje te madhe per vendin e vet :ka shkruajtur bukur..dhe ketu u referohem edhe poezive te tij .cmq nuk e di nqs nga librat e fundit ti ke lexuar "lulet e fothta te marsit " "ikja e shtergut ","dialog me alain bosquet " etj .mua me duket kadare-ja i mrekullueshem si gjithmone ..dhe une kur lexoj nje liber para se te lexoj librin i le menjane antipatite qe mund te kem per shkrimtarin dhe filloj e lexoj /pf/images/graemlins/tongue.gifa paragjykime .be edhe ti keshtu ..ok ?ciao :smash:

Hermesss

Primus registratum

Meqe pashe te flitej per Kadarene...
Keto dite me ka rene rastesisht ne duar permbledhja "Enderr mashtruese" e Kadarese (qe ka brenda "Piramiden", "Qorrfermani"-n, etj. te cilat i kam lexuar dikur pjese-pjese por asnjehere nga fillimi ne fund), por s'po behem mbare per qamet t'a filloj...
A mund te me thoni, ju qe e keni lexuar, a ja vlen? Dmth e cilit nivel eshte ne krahasim me veprat e tjera te tij? Jo per gje por nqs s'ja vlen te mos e harxhoj kohen kot /pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

Hermes,

Qorrfermani më ka pëlqyer shumë; ka patur raste që e citova në shkollë bashkë me 1984 të Oruellit.

atman

Forumium maestatis

Bjondinke te vetmet gjera te bukura qe ka bere ishin ato kushtuar sistemit te meparshem. Vetvetiu qe s'mund te ishte disident siç e quan ti. Logjike elementare kjo. Ato qe po ben tani, per ty mund te jene kryevepra, per mua... e kam thene pak me lart se ç'jane. Varet nga kultura e njeriut vleresimi.

Dorarta

Primus registratum

Nga cikli Meistererzählungen te shtepise botuese Diogenes, Tregime nga Franz Kafka

"1984" nga George Orwell

Rangers

Primus registratum

Libri qe kam ne duar...
"The Art Of War (Mbi Luften)"
Nga Karl Fon Klauzevic.

alinos

Forumium maestatis

A woman of no importance [Nje grua pa rendesi] nga Oscar Wilde

Good :thumbsup:

Edhe pse vuna re se shume aforizma per dashurine jane nxjerre nga ai i liber, shpesh nxjerresi u ka hequr dhe kuptimin qe sjell konteksti /pf/images/graemlins/wink.gif

bebi

Primus registratum

keto 2 muaj qe kam pas provime, ne vend qe me lexu librat perkates jam zhyt neper romane, (m'duket se e kam pas prej hallit) /pf/images/graemlins/tongue.gif poezi,psikologji... si fillim lexova per te dyten here zonjen bovari.
si gjithmone t'len pa gjume, don me e lexu me nji fryme. libri qe m'ka mbet ne mend asht "piccolo principe" i antoine de saint exupery. nuk lehet pa lexu n'asnji menyre. i jashtzakonshem.
2 vellime me poezi te Alfons Dovanes "hallka te ckeputura", m'kane ba me mendu per shume gjana qe i kisha harru...
per ata qe jan te interesum per pikturen, Essential Impressionists e Antonia Cunningham asht bajagi cilesor.

nderkohe, ne dore, tesh qe kam fillu pushimet, kam nji liber t'mrekullueshem, qe ma kane dhuru per ditlindje para 2 ditesh. Asht "RAPHAEL", Pierluigi Di Vecchio.
asht dhurata ma e bukur qe kam marre ndojher. :wub:

Danae

Primus registratum

Princi i vogel duhet te jete perkthyer edhe ne shqip.
eshte nje liber qe hedh hapat e globalizimit europian /pf/images/graemlins/smile.gif belino da moriree

vlera

Primus registratum

pershendetje!

Libri qe une tani kame ne dore eshte "Forbandede ære" ( Nderi i mallkuar) e shkruar nga Nadije Osmani.

Ky liber eshte nje autobiografi e nje vajze shqiptare e cila tregon dhembjen e saj te shkaktuar nga zakonet tona te egra te cilat ekzistojne edne fatkeqesisht.

Status
Not open for further replies.