Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

westwood

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

sigurisht,por te pakten nje lexim(i de beauvoir),eshte nje fillim.
sa per "boten e sofies" ke pak te drejte,megjithate njeriu perfiton sadopak dhe nga "thatesia"!

Vals

Primus registratum

Living to Tell the Tale, autobiografia e Gabriel Garcia Marques.

I love new york

Primus registratum

ahhhhhh sapo e mbarova ne anglisht "chronicle of a death foretold" - "kronike e nje vdekjeje te paralajmeruar" dhe ishte serish fascinating :wub:
Marquez is a great story-teller :thumbsup:

Olta

Forumium praecox

:lol: /pf/images/graemlins/laugh.gif e theva rekordin perfundimisht.

per westwood:

ok i pergjigje shpejt e shpejt se tash po me troket eviews4 ke koka ene profesori mduket si ai krokodili i kapitenit hook (tik tak tik tak brrr!)
mua konkretisht nuk me duket fillim pasi nuk dua te shkoj gjekundi ne fushen e feminizmit per shume arsye ku me e forta eshte se thelbi i kesaj levizjeje na ose me eshte transmetuar kohe me pare, argumentimet e sterholluara dhe reflektimi paksa me i thelle jane ndoshta fillimi por fundi eshte veprimi,
sic e ka thene edhe sokrati "ich weiss, dass ich nichts weiss",
argumentat jane thika me dy presa, ("Those are my principles. If you don't like them I have others." -- Groucho Marx) dhe si te tille te dobishem vetem per fuqiplotet,
reflektimi filozofik me shume shtron pyetje se sa kthen pergjigje keshtuqe de beauvoir mbetet per mua argetim, kurse kthimi ne realitet (konkretisht perdorimi i eviews) detyre,
ok i rrashe gjate se nuk kam kohe ti bie shkurt,
dhe ne lidhje me sofine, thatesira ose te forcon vullnetin ose te ul eficiencen ne lexim,
une preferoj kryesisht nje seleksionim me te rrepte te librave aber über geschmack lässt sich ja nicht streiten,
ok kalofsh mire.
ja e i kshu /pf/images/graemlins/smile.gif sa per firme.

bebi

Primus registratum

Mel Bay's
left-hand guitar chord book /pf/images/graemlins/smile.gif .

westwood

Primus registratum

:thumbsup: flm.per firmen e kendshme.mbylljen e kishe fantastike(shume paqesore),cfare bie ne kontradite me racionalizimin e librave qe lexoni ju,sepse ne pikerisht mbi "shije"po diskutojme.
megjithate une e perfundova librin,e mora pak si Herausforderung...fillova"padurim te zemres"te zweig :wave: pershendetje OLTA

Nadia81

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gurax:
[qb]
Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Da vinci code. e ka lexuar njeri?.thone qe eshte shume i bukur!! [/qb]
Lidhur me "Da Vinci Code".. po ndodh nje fenomen shume i cuditshem me artin letrar dhe ate kinematografik bashkkohor. Po ndodh qe cdo gje qe shkruhet ne nje liber apo tregohet ne ne film, nese flitet per nje skene te njohur, flasin per nje personazh me fame apo synojne te trajtojne nje subjekt historik, merren komplet si te mireqena. Nder rastet qe mund te permendet jane filmi "Troy" per luften e shnderruar ne nje jave, filmi "Alxander" per idete "novatore" per te cilat pati reagime jo miqesore ne Greqi dhe pergjithesisht ne qarqet historike.

Gurax Gurax, edhe ketu po diskuton per Da Vincin?E lexove njehere apo po lexon komentet ne fillim pastaj librin?
Te marresh per realitet gjithcka qe eshte thene ne liber eshte budallallek pasi edhe shkrimtari e ka klasifikuar librin e vet si fiction.Por kjo nuk ja zbeh aspak vlerat dhe kurresesi nuk eshte humbje kohe ta lexosh.
Mora vesh qe Tom Hanks do jete personazhi kryesor dhe Ron Howard do jete rregjizori.S'i kam pare asnjehere keta te dy ne ndonje film keshtuqe jam kurioze te shoh se cdo nxjerrin ne drite. /pf/images/graemlins/smile.gif

alinos

Forumium maestatis

Anima Mundi e Tamaros

nje lundrim ne mendjen e nje djali te parritur ne nje Itali qe vuan nga frika e te berit komuniste. Shume interesant, por ne shqip eshte perkthyer vetem nje pjese dhe nuk di si vazhdon. Duke njohur Tamaro tregimi duhet te vazhdoje te jete po aq i kendshem.

Fabula Rasa e Agron Tufes

e gdhiva derisa e mbarova. Nje pershkrim fantastik i nje shpirti te lire ne nje Shqiperi te viteve 80 ne nje fshat te Dibres. Gjuha plot ngjyrim, analiza te kohes, fenomeneve dhe te kuptuarit te vetes te mrekullueshme.

Dashuri ne koherat e koleres e Markez

Kete jam ne lexim e siper, e lexoj per here te pare dhe Markez ka nje menyre te veten te te treguarit te gjera, nje menyre te vecante te dhenies se informacionit qe e ben ate tjetrin te ndjehet si pjese e ngjarjes, si nje figurant qe gjendet fatmiresisht ne te gjitha skenat duke u bere deshmitar i cdo gjeje dhe i ndjeshem ndaj cdo emocioni.

Danae

Primus registratum

eshte i bukur ky,ka nje skene nga fundi kur kupton se kish dashuruar pa ditur,pershkrim qe eshte shume e bukur,idea e te dashuruarit nje imazh,e sakrifices per te eshte dicka qe perjetohet subjektivisht.
kam te ngulitur nje fraze qe nuk besoj se do ta harroj kurre.
Me vjen era Plake.
domethenese teper.

alinos

Forumium maestatis

kurse mua deri ku kam arritur me ka bere pershtypje kur thote se te shoqit i vinte era vdekje.

Pershkrimi i te nuhatur gjithnje me ben per vete, sidomos te Sysking.

Danae

Primus registratum

mua fillimisht vendimi i udhetimit propozuar te atit nga familja e gruas se vdekur,duke vazhduar pastaj me raportin me vjehrren dhe patellxhanet ne tavoline.
lidhjet e rezervuara qe krijon (emrin s'ja mbaj mend se e kam lexu ne vit te dyte) aq sa te perfshihet ne boten e lidhjeve te dyshimta.
dhe ne fund vdekjen e te dashures se re dhe te ngasherimit ne vaj ne banjon e anijes.

Danae

Primus registratum

te kapesh pas nje idee apo perkushtimit te te kaluaare ne lidhje me nje njeri e te flijohesh ne permbushje,a ia vlen?
besoj se kjo eshte pyetja qe ngjall.

Olta

Forumium praecox

fermina daza ne perfeksionizmin e vet me kujton figurat e hollywood-it, me shume tip se sa karakter,
prandaj edhe dashuria e florentinos me kujton refrenin:
Noo, no es amor,
lo que tu sientes se llama obsession,
una illusion...
por pershkrimet e natyres te garcias mbeten po aq te larmishme e te gjalla sa edhe gjuha e tij..
...nejse pak rendesi ka.

Rambla

Primus registratum

nete te bardha - dostojevski :wub: . rilexim, ne fakt s'kam kohe per keshtu librash por sesi me ra ne dore dhe tentacioni ishte shume i forte.

si nje liber i hapur

TeanD

Primus registratum

padurimi i zemres.... stefan cvajg
jam ne fillim dhe keshtu qe skam se cfare te them per te... po duke menduar qe autori eshte cvajgu ska se si te jete "jo i mire"

:wave:

Nadia81

Primus registratum

The life and death of Che Guevara....deri tani po me terheq aq sa spo mesoj per provimet qe kam.

epiphany

Primus registratum

libri i erresires - ben jellohun.
eshte nje autor maroken.po me pelqen sepse eshte i shkruar shume thjeshte.

jimmy84

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Galante:
[qb] padurimi i zemres.... stefan cvajg
jam ne fillim dhe keshtu qe skam se cfare te them per te... po duke menduar qe autori eshte cvajgu ska se si te jete "jo i mire"

:wave: [/qb]
Te garantoj qe eshte kryeveper.
Momentalisht jam ne "agjerim" per pune librash /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Status
Not open for further replies.