Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

Prodigychild01

Primus registratum
Re: Re: Libri që ke në duar.

Fillimisht postuar nga Unicorn:
[qb] 'Angels & Damons' nga Dan Brown. [/qb]
Angels and Demons that is.

Libri me i dobet qe kam lexuar gjithe vitin. Pervec historive fantastiko-shkencore qe nuk perputhen kurkund me mendimin racional, edhe ngjarja e peshkruar eshte shume e dobet. Liber pacavure, dhe akoma me dobet se Da Vinci Code.

Prodigy's Rating

(0/5)

disku

UNI

Ne fakt prandaj eshte best seller Da vinci code se ne klasifikimin e tulipanit te zi eshte zero out of five.... :smash: :smash:

Well as a rule of thumb, if a book is in the top of the New York times best seller list it's crap!!! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Rrofsh nelka se me more nga goja.

Best seller do te thote liber per turmat e bagetive. Dhe une jam fajtor qe u tundova ta lexoja si pjese e kesaj turme.

Sidoqofte Kodit te DaVincit i dhashe 2/5 kurse Angels and Demons i dhashe 0/5. (Angels and Demons nga fundi u kthye ne nje enderr te keqe qe nuk mbaronte. Fundi ishte me te vertete mysybet.)

Ryder

Primus registratum

Da Vinci Code kundershton Biblen dhe Kishen por nuk esht i bazuar ne realitet.
(dmth kjo esht arsyeja per te cilen kritikohet...mos ti shkoje mendja njeriut qe nuk i ze gjumi kritiket nga menyra e te shkruarit te Dan Brown)

Bibla nga ana tjeter, esht 100% e bazuar ne fakte historike dhe racionalitet (jo me kot esht shkruar nga Zoti...qe rrallehere shkruan po gjithmon i nxjerr bestsellers), qe nga hapja e detit te kuq, transformimi i ujit ne vere dhe Ringjallja, te gjitha jan te dokumentuara dhe te provuara shkencerisht...kurse ky Dan Brown guxon te ngreje zerin...qe ti falet Zotit 5 here ne dite qe ka kaluar inkuizicioni se do e kishin ber Barbeque Heretiku ne Grill.

Goce_e_Keqe

Primus registratum

Sa per temen, po lexoj "Ekzistencializmi eshte humanizem" shkruar nga Jean-Paul Sartre. Mbreme me ra ne duar dhe akoma se kam mbaruar...duket teper interesant. Ua rekomandoj tipave si ju te dy /pf/images/graemlins/smile.gif ryder & prodigy /pf/images/graemlins/tongue.gif

----------
Nje pikture mund ta gjykosh vetem pasi te kete perfunduar.

bebi

Primus registratum

[qb]Fillimisht postuar nga Linos:
kaq shume ju ka frikesuar fakti qe Kisha dhe Zoti mund te mos jene NJE?
Faktet e kishes qenkan vertetuar? Do thoja qe e keni marre nje cik si shkronje per shkronje, sepse po te ishte ashtu nuk do te kishte besime te tjera ne bote, do te ekzistonte vetem ai Katolik. Si do qofte keni te drejte kur thoni se makinacionet, vrasjet, persekutimet dhe politikat shfarosese te Kishes Katolike jane mese te ditura dhe per kete mjafton te lexosh cdo lloj libri historie.

Dan Brown kritikohet per mungese faktesh? Mesa di une libri i tij eshte fiction /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Mos me dale prej teme, po jap opinion per Da Vinci Code, nji liber artistik si shum, qe ka nxit kaq shum lexus t'nderum me marr guximin me ba shenime te tilla si ky ma nelt.
Linoske, prandaj mbas BIBLES, rreth 400 vjet ma vone doli nji liber tjeter me ngjashmeri (mimesis) per me e korrigju Biblen.
Ashtu edhe Dan Brown po ban si tip korrigjimit.
Vetem se at librin tjeter kan harru me e kalu ne fiction rank :lol:

Kordelja

Valoris scriptorum

Po lexoj Cvajkun serish "Bota e djeshme/Kujtimet e nje evropiani".

Vetem Cvajk di si te mbaje peshe lexuesin per nje liber voluminoz me nje stil te zhdervjellet rrefimi pa perfshire dialogje fare. Libri eshte autobiografik dhe i paraprin vetevrasjes se tij me vone. Eshte si nje ditar i tiji ku me dhimbje ngrihet muri i nje jete prej te madhi dhe ne fund rrenimi. Eshte e trishtushme ta shohesh me syte e tu kete gjeni te degjeneroje si rrjedhoje e etjes per luftera absurde per pseudo-ideale. Informacioni qe jepet ne te, si historik, bibliografik, ai mbi shume personalitete te kohes si dhe ftohtesia e fakteve mbireale qe mbeshtjell gjithe librin fillim e fund eshte rrenqethes. Kam lexuar biografi te tijat me pare dhe me kane lene te njejten mahnitje gojehapur ne fund, por kjo eshte historia e tij, gje te cilen kurre s'e kish menduar se do ta bente, por qe koha ia imponoi. Me vjen keq te lexoj ne radhet e librit (gje qe e prisja ta lexoja por jo ne ate kend faktesh) se Cvajk permend te madhin Aleksander Mosisiu dhe origjinen e tij "italiane". Ne liber ka dhe fakte per shqiperine, fakte te cilat ne ndryshim me origjinen e Moisiut, jane te verteta. Me ka mbajtur peshe deri tani me leximin. Eshte nje retrospektive historike qe i perfshin informacion mbi 50 vite, vitet para lufterave boterore. Ua rekomandoj!

Women, Fire and Dangerous things (what categories reveal about the mind), George Lakoff

Shume interesant dhe inteligjent, por kerkon kohe, vullnet dhe tru per tu lexuar /pf/images/graemlins/tongue.gif Nuk rekomandohet per tu marre ne plazh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blue and Brown Books, Wittgenstein. Brilliant!!!!

Interpreter of Maladies, Jhumpa Lahiri.
Kete mund ta marresh me vete ne plazh dhe te kenaqesh. Jane histori te shkurtra, ne gjuhe te thjeshte por shume fluide dhe vertet prekese. Histori emigrantesh, cdo te thote te ndihesh i vetem, i pakuptuar, qofte dhe i perbuzur. :thumbsup:

jimmy84

Primus registratum

Vjersha nga Esenin. Eshte i madh edhe ky. Ne poezine qe i ben Pushkinit me kenaq fare. Spektakolar eshte.

ledion

Primus registratum

Vellezerit Karamazov nga Dostojevski.
Veronika vendos te vdese nga Paulo Coelho
Krimet e dashurise nga Markezi de Sad

Vals

Primus registratum

Me ne fund e bleva Da VInci Code. Thashe, hajt dhe une me gjithe dynjane. Rralle here me qellonte lexoje libra komerciale, po shume i ceket. NJe here, kur isha ne plazh, me ra ne dore nje Harlequin novel e meqe s;kisha gje tjeter me vete thash: hajt, po e lexoj. Mbaj mend qe ishte shume me i "thelle" se libri i Dan Brown. Suspense koti si ne telenovela.

Darien

Primus registratum

Nasser: The Last Arab
A Biography
by Saïd Aburish

Nga 100 faqet e para më duket trajtim i mirë i Gamel Abdel Naserit dhe ka mundësi të kërkoj edhe ndonjë nga librat e tjerë të këtij autori.

Në parathënie autori e quan këtë libër E Vërteta e Dhimbshme dhe shpjegon: Reexamining Nasser with the benefit of hindsight is necessary to determine why the efforts to free the Arab masses by the most charismatic leader since the Prophet Mohamed failed while he was alive and why his Islamic enemies became his heirs.

Po nuk ndërrova mendje nga pjesa që ka mbetur, besoj se do lexoj edhe Arafat: From Defender to Dictator, të cilin vetë autori e përshkruan: Një studim i tradhëtimit të një populli Arab - Palestinezëve - nga një udhëheqës i zgjedhur prej popullit, por i cili ndoqi shembullin e udhëheqësve tradicionalë...

RAUL

Primus registratum

une gati po mbaroj se lexuari librin(having faith)liber shume i bukur.. :thumbsup:
tani jam duke u menduar cilin liber te lexoj next. :confused:

disku

UNI

Digital Fortress nga Dan Brown. Thashe meqe i nisa edhe lexova 3 librat e tij te tjere ('davinci code'Deception point'angels and demons') po i jap fund romaneve te Brown me kete liber. /pf/images/graemlins/tongue.gif

Status
Not open for further replies.