Re: Libri që ke në duar.

Status
Not open for further replies.

alinos

Forumium maestatis
Re: Re: Libri që ke në duar.

per momentin une per vete po lexoj "ligjerimi nacionalist ne Shqiperi" nga nje autor i ri Enis Sulstarova, dhe "Gruaja me Flatra", tregime nga Buzzati. Mendoj se kjo e dyta gjendet andej nga je ti, kshu qe hidhi nje sy...

Prodigychild01

Primus registratum

Jo per snobizem po kam nja 8 vjet pa lexuar ne asnje gjuhe tjeter vec anglishtes. As kam nerva te lexoj ne shqip apo italisht... (ndonje gje te thjeshte ne Ferngjisht si Mopasan edhe shtyher rralle e tek) te tjerat jua kam lene mbrapa me gjithe atdheun /pf/images/graemlins/laugh.gif

ilva

Primus registratum

Bravo prodo ti e paske kap veten.Atehere pse hyn me shkrujt ne Af

blabla

Primus registratum

Ky liber i kthyer ne nje fiksacion te masave eshte pak me shume se nje lexim plazhi. Lexuesit harrojne qe kane te bejne me nje liber "pure fiction" qe nga realiteti ka marre vetem disa pershkrime muzeumesh. Nga pikepamja fetare ky liber eshte 0, dhe nuk sjell asnje fakt, apo "zbulim" nga sa pretendohet. Lexojen me kembe ne toke per cfare eshte.. thjesht pacavure komerciale per te kaluar kohen....(dhe per ti shtuar pasurine Dan Brown)
Nga lista jote e mesiperme, it is exactly people such as yourself, who entrance themselves in useless meaningless contemporary comercial crap that makes this* book the success it is...Edhe perkthimi shqip i joti i reviews ne "Crisis" esht shum accurate!!!
*Edit

RecurrentDream

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Prodigy*:
[qb] Da Vinci Code by Dan Brown.

Ky liber i kthyer ne nje fiksacion te masave eshte pak me shume se nje lexim plazhi. Lexuesit harrojne qe kane te bejne me nje liber "pure fiction" qe nga realiteti ka marre vetem disa pershkrime muzeumesh. Nga pikepamja fetare ky liber eshte 0, dhe nuk sjell asnje fakt, apo "zbulim" nga sa pretendohet. Lexojen me kembe ne toke per cfare eshte.. thjesht pacavure komerciale per te kaluar kohen....(dhe per ti shtuar pasurine Dan Brown)

Prodigy's Rating
:thumbsup: :thumbsup: (2/5) [/qb]
Prodigy, eshte ashtu si thua "pure fiction" dmth. letersi. Askush nga ata qe e kane komentuar deri tani nuk ka thene qe DaVinciCode eshte "The new Bible"....!

Vals

Primus registratum

Une perpiqem te lexoj ne shqip here pas here por me humb durimi. Kam vene re qe nje pjese e shkrimtareve shqiptare nuk e njohin strukturen e shkrimit, jane rremuje me idete dhe ne vend qe te sjellin argumentim me fakte dhe llogjike, bazohen kryesisht ne debtae emocionesh duke bere pergjithesime te medha nisur nga gjera te vogla.
Megjithate....te dish nje gjuhe te huaj eshte si nje dritare qe sheh mbi boten. Dhe te kesh lindur ne nje gjuhe te rralle e te veshtire si shqipja eshte nje dhurate sepse e ben cdo gjuhe tjeter te duket e lehte.

SweetAngel

Primus registratum

Jam dakort me VALS, edhe une e kam te veshtire te lexoj ne shqip ( megjithese kur me bie ne dore, 1 liber ne gjuhen shqipe nuk bej naze)

Libri qe kam ne duar eshte "Substitute fiancee" , eshte fantastik. :thumbsup:

ilva

Primus registratum

Une po lexoj
"Vetmi e lumtur" e shkruar nga nje psikoanalòiste franceze Françoise Dolto i ben nje analize njeriut qe nga lindja e deri ne adoleshence eshte shume interesante.

disku

UNI

Deception point --- Dan Brown.

Pas "Da Vinci Code" po lexoj kete tjetren te Brown. Roman Fiction. :wub:

Prodigychild01

Primus registratum

Kafka Was The Rage by Anatole Broyard

Nje veteran i ri i luftes se dyte boterore kthehet nga Japonia ne New York dhe vendoset aty ne vitin 46.

Ky liber i kushtohet memorjeve te tij nga kjo epoke kur New Yorku i sapodale nga depresioni, eshte ne kulmin e zhvillimit. Memorjet variojne nga klasat qe Anatole mori ne universitet ne fushen e psikologjise deri tek revoluconi personal seksual.

Nje liber per te kaluar kohen e argetuar ne plazh, per gjithe patronet e artit, dhe te dashuruarit me Greenwich Village.

Prodigy's Rating
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: (3/5)

RAUL

Primus registratum

HAVING FAITH...FROM barbara delinsky....
liber shume i bukur.. :book:

oneo

Forumium praecox

Gjeniu i Teodor Drajzer

Ky Juxhini qenka lart fare, njeri i dashuruar pas te bukures, e kishte bere idhullin e vet, zotin personal qe e merr me vete kudo qe te mundesh.

Kuptohet Teodori e ndihmoi qe robte qe takonte, ndodhite qe i ndodhnin ta benin te drejtohej ne ato pikepamje (pak a shume eshte e njejta gje qe ndodh me ne ne jeten tone te perditshme...)

dirty vegas

Primus registratum

Two Lives nga William Trevor -- liber shume i bukur i shkruar ne nje stil kompleks qe eshte karakteristike e ketij autori.

Prodigychild01

Primus registratum

Notebook nga Nicholas Sparks (gjithashtu autor i Message in a Bottle)

Liber per nje histori dashurie. E pra u dashka me lexuar edhe histori dashurie, pervec leximeve cinike qe qarkullojne neper duar. Kjo histori dashurie eshte shume kurajuese, dhe me ndihmoi sadopak te kthjelloj mendjen time.

Jua rekomandoj

Prodigy's Rating

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: and 1/2 (3 and 1/2 out of 5)

ledioni

Primus registratum

Une po lexoj Drakulen e Bram Stoker. nje liber shume i bukur qe te mban me ankth deri ne castin e fundit. nje skenar filmi i mrekullueshem qe ka bere epoke. nje liber qe nuk do te doje ta hiqje nga dora kurre.

Status
Not open for further replies.