LEXOJENI..........!!
Gruaja me keshilloi te dilja me grua tjeter:
-E di shume mire qe ti e do ate ,me tha nje dite papritur,Jeta eshte plot te papritura,keshtu qe kushtoj me shume kohe asaj!
- Por un te dua vetem ty, i thash un
- E di me tha,ashtu sic Do dhe ate..
Gruaja per te cilen ime shoqe me keshilloi ishte nena ime,e ve prej disa vitesh,Por i angazhuar ne pune e me femijen e vizitoja shume ...rralle.
Ate nate e mora ne telefon dhe i thash te dilnim e te darkonim jashte
- Cfar ka ndodhur?je mire ? me pyeti
Nena ime ishte nga ata njerez qe per gjene me te vogel do telefononte pa reshtur gjersa te merte veshte qe gjithcka shkonte mire
- Mendova qe te kalonim pak kohe bashke, i thash vetem ne te dy,,si thua?
Pasi u mendua per pak caste u pergjigj:
- Do deshiroja shume,
Teksa po ngisja makinen pasi lash punen e po shkoja ta merja , po ndjehesha cuditshem dhe sapo mberrita te shtepije e saj vura re qe ishte e mallengjyer
Me priste tek dera ,kish veshur xhaketen e saj te vjeter e te mire,ishte krehur e veshur sikur do shkonte ne dasem,Fytyra e saj buzeqeshte,kishte nje ndricim si fytyra e nje engjelli
Ndersa u fut ne makine me tha: - U thash shoqeve te mia qe do dal me tim bir e te gjitha u mallengjyen,presin me padurim qe kur te kthehem tu tregoj se si kalova duke darkuar me ty
Shkuam ne nje resorant ,jo nga me te miret por qe kishte atmosfere,Ime me me kapi per krahu sikur te ishte ''Zonja e pare e shtetit''
Sapo u ulem me duhej qe un te lexoja menune e ushqimit,ndersa ngrita koken nena me shikonte me vemendje nga ana tjeter e tavolines
Nje buzeqeshje nostalgjika kaloi ne buzete e saj e me tha:
- Isha un ajo qe kur ti ishe i vogel lexoja menune,te kujtohet
- Erdhi momenti qe te shplodhesh e qe un ta kthej ate nder ,u pergjigja
Gjate kohes qe darkonim kishim nje bashkbisedim te kendeshem jo dicka te vecante por se si kalonte cdonjeri prej nesh gjate cdo dite,bizeduam per ore e keshtu na duhej te iknim
Nderkohe qe e cova ne shtepine e saj me tha:
- Nese me lejon heren tjeter kur te darkojme bashke do e bej un ftesen,
E putha e perqafova e u ndava me te
Sapo shkova ne shtepi me pyeti gruaja gjith kureshtje:
- Si shkoi takimi,si kaluat?
- Shume mire faleminderit,u pergjigja, shume me mire nga c'prisja
Disa dite me vone ime me u nda nga jeta pasi pesoi infart kardiak,Gjithcka ndodhi kaq papritur,nuk munda te bej asgje
Dite me vone mora nje zarf nga resoranti qe kishim darkuar un dhe nena ime heren e kaluar,Brenda kishte nje leter ku shkruante:
- Darka eshte e paguar.Isha pothuajse e sigurt qe un sdo ja arrija,dhe keshtu pagova per dy vete,per ty dhe bashkshorten tende.Nuk do mundesh kurre te ndjesh se sa e rendesishme ishte ajo nate per mua.Te dua biri im.
Ne ate moment kuptova sa kuptimplote ishte fjala ''te dua'' .Kuptova gjithashtu qe njerezeve tane te dashur tju kushtojme kohen qe meritojne
Asgje ne jete nuk eshte me e rendesishme se familja yte
Kushtohu kohe atyre qe do e dashuron sepse ata nuk mund te presin ...!!!