Rakia

Hank

Valoris scriptorum
Me thone te drejten, une po e piva i pije te forte e perzij me uje se nuk pi shume!
Te jete per ndonje vere ... tjeter pune!

Dreamer

Under the Dome
Une se para pi shume ama pi vetem raki thane :) per mendimin tim eshte nder me te mirat :) kam pi raki rrushi kumbulle mani ama si e thanes seshte asnje nga keto qe thash me siper ;)
Mendimi im personal ;)

scadarsko

Locus omnem
Rakia

Hajt pra o shqiptare, flisni per lengun tuaj kombetar. :D

Raki Skrapari & Raki Permeti (t'bome vete kuptohet,pa hile) mbeten me te mirat deri tani qe kam provuar.

Jepni eksperiencen tuaj ne shijimin dhe llojet e dehjes qe ju ka dhene rakia.[/q
Rakia pije nacioale ?me dy qytete qe nuk bejn as 100 000banore...pff
f

Roberto_uk

Valoris scriptorum
Rakia qe po shkaterron shum e shum njerez sidomos ne Shqiperi po prap pije e preferuar ne cdo ambjent tani qe isha ne shqiperi kam pire 4lt ne 10 dit po ama duhet te them se kurr sja arrita ta pi ne 5/6 te mjesit ajo me duket vetvrasje :D

scadarsko

Locus omnem
Se mora vesh ku eshte thelbi i dendesise se popullsise ne cilesine e prodhimit te rakise ...???
Rakia, ne shqiperi eshte uje kanali,ne krahasim me vende tjera ballkanit,nuk njihet shqiperia ne tregun nderkombetar me rakine. Serbia njihet me rakine e kumbules sljivovic,makedonia me grazhdova rakija, mali i zi me lozova rakija... Ndersa rakija skraparit,eshte prodhim lokal e jo kombetar, ajo u njoh nga rregjimi i shkuar, ou arrii te shitej nga ndermarrja sheterore export-inport albavin me qender kantina pijeve Durrës.mundesh te pretendosh per konjakun e famshem skandebeg,ai po eshte njohur si pije nacionale shqiptare, dhe cdo turist nul largohej pa blere ndonje shishe.....por jo raki.

Hektor12

Locus omnem
Rakia, ne shqiperi eshte uje kanali,ne krahasim me vende tjera ballkanit,nuk njihet shqiperia ne tregun nderkombetar me rakine. Serbia njihet me rakine e kumbules sljivovic,makedonia me grazhdova rakija, mali i zi me lozova rakija... Ndersa rakija skraparit,eshte prodhim lokal e jo kombetar, ajo u njoh nga rregjimi i shkuar, ou arrii te shitej nga ndermarrja sheterore export-inport albavin me qender kantina pijeve Durrës.mundesh te pretendosh per konjakun e famshem skandebeg,ai po eshte njohur si pije nacionale shqiptare, dhe cdo turist nul largohej pa blere ndonje shishe.....por jo raki.
Gabim se une sve asnje raki nga ato qe permende me rakine e skraparit apo te Dibres (Penesta, apo Uskana) I kam provuar te gjitha ato qe the ti dhe asnje ska vlere krahasuar me te vendit tim qofte edhe te skraparit. Por preferenca ime eshte personale jo domosdoshmerisht edhe e jotja . ti pelqen te atdheut ame tendin mua te atdheut tim... per mua ajo eshte njeshi te miat ...

scadarsko

Locus omnem
Gabim se une sve asnje raki nga ato qe permende me rakine e skraparit apo te Dibres (Penesta, apo Uskana) I kam provuar te gjitha ato qe the ti dhe asnje ska vlere krahasuar me te vendit tim qofte edhe te skraparit. Por preferenca ime eshte personale jo domosdoshmerisht edhe e jotja . ti pelqen te atdheut ame tendin mua te atdheut tim... per mua ajo eshte njeshi te miat ...
Ne flasim per rendesine dhe njohjen ne tregun international. Tjeter shija personale, une as rakin e as uzon nuk e pelqej. Thjesht ngaqe ihte konsideru si pije kombetare. Ja n Shkodër, konsumohet prsh birra nikshiq me shume se birra Tirana