Rakia

MLK

Primus registratum
Re: Rakia

Si shoku Fatos /pf/images/graemlins/laugh.gif kujdes se po e teprove tu pi te bo ne qeros /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

UN Spara e pi ginin KAiher me Raste ... Ndersa Rakine Vetem n Shpi pi ...

policia

Forumium maestatis

eshte e cudicme kjo puna e shijeve...
shume njerez e pelqejne rakine, edhe them me vete prit ta provoj edhe nje here mbase me pelqen, e provoj dhe direkt behem pishman, pervecse me djeg ne fyt dhe ka nje ere te cudicme asnje lloj shije tjeter nuk ndjej...
rakine zakonisht e perdor per te dizifektuar ndoje plage...

ismaili

Primus registratum

Isha me i party the ja dhashe nja dy cunave me e provu ktu ne Oregon Sa e futen ne goje kujtun se i ra infakt.

hiram

Primus registratum

duhet te provosh raki PERLE ose REXHINE ETJ.
qe te jene me arome dhe e mire
ajo qe ke provuar eshte raki sheqeri

TEDI

Valoris scriptorum

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: hiram</div><div class="ubbcode-body">rakija spihet ne shpi por me shoqni </div></div>

PO thirr Shoqnin n Shpi e Bab Apo as Kte se bo ti ... Apo kur t Vje miku ke shpia cere i qit Raki apo Vere ...

TEDI

Valoris scriptorum

Putre Ome gjalle je ere m ke von ne Kte Ftyr t PApame si shoqe Apo ja ke Prish menjen me Raki ...

Megg

Carpe Diem
Kam provuar vetem raki rrushi te bere ne Shkoder dhe biles e bejme vete si fis,,,nuk e konsumoj por per ta provuar e kam...;)

Kondrapedali

Kondrapedali

Ta thash mer Bab qe tironcit jane njisha ne t'pire, po ne pergjithsi rakine se bojn gjo. Pastaj kam pi nje raki Lundre une qe ishte nam fare, ja pruni plakut nje mik, naaaaaaa mbaroi per dy dite, nga te paktat here qe kam pi raki pa meze.

Ujko, Tirona o e vetmja zon e Shqipnis që bo raki që mund ta pish pa meze. Kjo trego për shijet e rafinume ne për të ditmen e t'pimes. Të tjerët dun veç m'u hap shalësh me thon që bojn raki t'fort ....

Kondrapedali

Kondrapedali

eshte e cudicme kjo puna e shijeve...
shume njerez e pelqejne rakine, edhe them me vete prit ta provoj edhe nje here mbase me pelqen, e provoj dhe direkt behem pishman, pervecse me djeg ne fyt dhe ka nje ere te cudicme asnje lloj shije tjeter nuk ndjej...
rakine zakonisht e perdor per te dizifektuar ndoje plage...

Ka mundsi që t'kesh pi shum me gllënjkën e par ne t'ka djeg qelizat e ndjesis ke gjuha ...:p

gurax

Pan ignoramus
Meqe jemi ke tema rakise... info per "ballin e kazanit". Ne e cmojme shume dhe e konsiderojme pjesen me te mire. Por ne shume vende te botes litrat e para te distilimit ose hidhen ose perdoren si alkol dhe e konsiderojne shume helmues dhe te demshem. Te tere italianet qe une kam rastisur te bisedoj psh, kur e kane marre vesh se tek ne balli i kazanit cmohet, jane llahtarisur. Po kshtu edhe ne vende te tjera eshte e njejta gje.

Si eshte kjo pune?

Sweety el

Locus omnem
une do tu jap nje informacion persa i perket rakise si pije alkolike:
Rakia është pije alkoolike e cila zakonisht prodhohet në podrumet shtëpiake në trevat e Ballkanit dhe shpesh ky termë përdoret edhe për të gjitha pijet alkoolike. Me fillimin e industrializimit në trevat ballkanike shumë pije alkoolike që vjen nga Ballkani e kanë marrë këtë emër duke e cituar llojin nga cili frutë është nxjeruar alkooli.
  • [*]Raki rrushi
    [*]Raki kumbulle
    [*]Raki mëni
    [*]Raki marreje
    [*]Raki manaferre
280px-Pe%C4%8Denje_rakije_u_Me%C4%91imurju_%28Croatia%29.jpg

Kondrapedali

Kondrapedali
Meqe jemi ke tema rakise... info per "ballin e kazanit". Ne e cmojme shume dhe e konsiderojme pjesen me te mire. Por ne shume vende te botes litrat e para te distilimit ose hidhen ose perdoren si alkol dhe e konsiderojne shume helmues dhe te demshem. Te tere italianet qe une kam rastisur te bisedoj psh, kur e kane marre vesh se tek ne balli i kazanit cmohet, jane llahtarisur. Po kshtu edhe ne vende te tjera eshte e njejta gje.

Si eshte kjo pune?

Distilimi i alkoolit është art më vete. Balli i kazanit, nëse del pikë pikë, d.m.th distilim i avashtë nuk përbën rrezik ndërsa distilimi është i shpejtë, d.m.th amator, atëherë egziston rreziku i kthimit në alkool metilik (rakia është alkool etilik) ngu ku vjen dhe rreziku i helmimit.

P.S. Sa më i fortë alkooli aq më i madh rreziku i metilizimit.