Rakia

ujku81

Primus registratum
Re: Rakia

ababa kocimare mo? nqse rakia e manaferres osht ilac, kjo e kocimares eshte antiilac, kush do me i dhemb koka. /pf/images/graemlins/smirk.gif

Tedo kur t'gjesh raki arre du dhe una. /pf/images/graemlins/wink.gif

true confidental

Forumium maestatis

Lol, kjo tema qenka shume funny .....
Fillimet e mia me rakine ia dedikoj tim eti , kur uleshim ne tavoline me vinte nje gote perpara qe e mbushte gjys me uje, gjys me raki, gradualisht filloi te zvogelohej niveli ujit dhe rritej ai i rakise ......nje dopio e pija pa problem fare /pf/images/graemlins/laugh.gif
Eh bab, cfare na bere, vetem qe tani rakin se du me aq shume, me jane sofistikuar ca me teper shijet alkolit /pf/images/graemlins/tipsy.gif
Cheers me pijedashesit /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

TEDI

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
ababa kocimare mo? nqse rakia e manaferres osht ilac, kjo e kocimares eshte antiilac, kush do me i dhemb koka. /pf/images/graemlins/smirk.gif

Tedo kur t'gjesh raki arre du dhe una. /pf/images/graemlins/wink.gif

[/ QUOTE ]

I Wish KOm 2 Vjet qe po kerkoj gjithanej po ala spo kap dot ...

ujku81

Primus registratum

raki tumblle te zime dy here po /pf/images/graemlins/laugh.gif
raki molle, vishnje dhe dardhe bohen dhe ktu, une si kam provu, po me kane thene qe sidomos e molles osht shume e mire.

abs

nuk e di...

Ku ka si Rakia rrushit?
Cerm - e njeh kush kte term?

Ma mushni nje raki rrushi se,... /pf/images/graemlins/crazy.gif

olololol

Primus registratum

UJku konsumuesit me te medhenj te rakise ne Shqipri jane Sh e mesme me shume Tirona gradacioni ska te beje fare se fundja % e alkolit ti e merr ne tru 19-20 grade rakia eshte e mire e omel une po them em pi mer cun jo me me te dhemb koka nje jave rresht ( ska mburrje me pijen e kisha si batute se si e bojne rakine Tironcit ec e provoje )
Kur kam bo ushtrine kam qene RRESHTER kisha na 35 ushtare nen urdhera dhe ju bojsha nere saa kisha mundesi me naj bilet-dalje etj dhe keto ma kane bo borxh kur bene betimin dhe shkuan te gjithe ne shtepi kur jane kthy me kane sjelle gati 50 e ca kile raki aq sa skisha ku me i cu dhe i vuna ne tarace te fjetines dhe rakia me e mire qe me sollen ma solli nje Cun Nga Shengjergji I tirones

ujku81

Primus registratum

Ta thash mer Bab qe tironcit jane njisha ne t'pire, po ne pergjithsi rakine se bojn gjo. Pastaj kam pi nje raki Lundre une qe ishte nam fare, ja pruni plakut nje mik, naaaaaaa mbaroi per dy dite, nga te paktat here qe kam pi raki pa meze.

personazh

Valoris scriptorum

po raki
Orizi dhe gruri,keni provu

[/ QUOTE ]

kjo e orizit eshte kinezja ndoshta. s'e kam provu naiher po m'kan thon qe te bo pilaf fare /pf/images/graemlins/laugh.gif. me dy dopjo fillo kno me sy gjys myll.

MLK

Primus registratum

Poire William eshte raki dardhe shume e mire, varet dhe nga çmimi qe e blen /pf/images/graemlins/laugh.gif se ka dhe mediokre.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

po raki
Orizi dhe gruri,keni provu

[/ QUOTE ]

kjo e orizit eshte kinezja ndoshta. s'e kam provu naiher po m'kan thon qe te bo pilaf fare /pf/images/graemlins/laugh.gif. me dy dopjo fillo kno me sy gjys myll.

[/ QUOTE ]

Lol une e kam provuar dhe quhet saké,ka disa lloje dhe eshte tmerresisht e forte te nxjerr syte vendit...

Me miq pijedashes duke shetitur kavat e krahines kam provuar,rakine e dardhes,te "framboises" se di ne shqip,te "mirabelle"(nje lloj kumbulle e vogel, e verdhe dhe me arome te mire),ne shqiperi kam provu ate qe thote Tedi, raki mareje por shume e forte dhe shume e vogel per te pi raki atehere /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Por, por, por, per ne tavoline me tradicionalja eshte e rrushit... me kujtohet daja im kur e "piqte" ne oborr te shpise dhe ne i rrinim te gjithe rrotull dhe na jepte ta provonim ashtu siç dilte nga kazani... pika, pika e distiluar,akull transparente, e ngrohte dhe avujt qe me siguri na binin ne koke se me kujtohet qe flinim shume mire te gjyshja kur bente daja raki... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bema e fundit ne moshe madhore/Pasi kisha pire me miq plot shishe vere,ne tavoline ishte edhe nje gjermane qe filloi tu pi raki....Mu me vinte inat ..pse une jo...dhe keshtu filluam duke bere gara...pas dopjos se gjashte /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif nuk e mbaj mend se ç'ndodhi se mu keput filmi...Di vetem qe kam kaluar plot ore e ulur ne toke me krahet rreth e rrotull WC,ku here pas here merrja uje per te shplare fytyren dhe kisha shume frike se mos vdisja... /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gifE mire se e pire isha ...mos shani tani...

Dolores

Primus registratum

/pf/images/graemlins/lol.gif...kisha nji shok qe i jepte rakia te njejtin efekt....edhe bertiste: do vdes ! do vdes !...edhe prape pinte si derr ....une me rakin se kruaj hic... s me mban stomaku /pf/images/graemlins/laugh.gif

blendiys

Primus registratum

U hap thesi ketu, gjashte dopjo thote tjetra /pf/images/graemlins/shocked.gif, nejse, le ti bejme qejfim /pf/images/graemlins/laugh.gif.
P.S
Poire William, kendej sherbehet ne gota te ftohta. Une nuk e kam pire ndonjehere por eren e ka shume ngacmuese.

Dani83

Primus registratum

Pse re ku je TI e Bab m Talje e ???

[/ QUOTE ]

Larg shpise mer Tedo larg

Dani83

Primus registratum

po,
keni provu raki gjermoni.
raki,te Dardhes, Molles, Vishnjes,Kumbulles etj.

[/ QUOTE ]

kam provu ate te molles ne Austri
e banin te mire shejtanet /pf/images/graemlins/smirk.gif

Dani83

Primus registratum

para nja dy vjetesh isha tek nje feste ne Rome 'Notte Bianca',
duke u hardallis anej ketej i theva goten e whisky-t nje 'vandami roman', thashe se me hudhi per toke..
i qita gjysemkilçen e rakise se gjyshit (Elbasani)
e mori gjithe tengallik..
'porca puttana..' '..che ci hai messo..', '..ma questa t'ammazza..'
e bana tu qa romanin e shkrete.

TEDI

Valoris scriptorum

PIni Derra PIni ...

Na MOre Bamke Te Dridhet Dora per NJe PIke Raki ... DUa Dashin Dashin me Te MIre Te TUfes ...