Re: Rakia
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
po raki
Orizi dhe gruri,keni provu
[/ QUOTE ]
kjo e orizit eshte kinezja ndoshta. s'e kam provu naiher po m'kan thon qe te bo pilaf fare /pf/images/graemlins/laugh.gif. me dy dopjo fillo kno me sy gjys myll.
[/ QUOTE ]
Lol une e kam provuar dhe quhet saké,ka disa lloje dhe eshte tmerresisht e forte te nxjerr syte vendit...
Me miq pijedashes duke shetitur kavat e krahines kam provuar,rakine e dardhes,te "framboises" se di ne shqip,te "mirabelle"(nje lloj kumbulle e vogel, e verdhe dhe me arome te mire),ne shqiperi kam provu ate qe thote Tedi, raki mareje por shume e forte dhe shume e vogel per te pi raki atehere /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Por, por, por, per ne tavoline me tradicionalja eshte e rrushit... me kujtohet daja im kur e "piqte" ne oborr te shpise dhe ne i rrinim te gjithe rrotull dhe na jepte ta provonim ashtu siç dilte nga kazani... pika, pika e distiluar,akull transparente, e ngrohte dhe avujt qe me siguri na binin ne koke se me kujtohet qe flinim shume mire te gjyshja kur bente daja raki... /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
Bema e fundit ne moshe madhore/Pasi kisha pire me miq plot shishe vere,ne tavoline ishte edhe nje gjermane qe filloi tu pi raki....Mu me vinte inat ..pse une jo...dhe keshtu filluam duke bere gara...pas dopjos se gjashte /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif nuk e mbaj mend se ç'ndodhi se mu keput filmi...Di vetem qe kam kaluar plot ore e ulur ne toke me krahet rreth e rrotull WC,ku here pas here merrja uje per te shplare fytyren dhe kisha shume frike se mos vdisja... /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gif /pf/images/graemlins/crazy.gifE mire se e pire isha ...mos shani tani...