Rakia

ujku81

Primus registratum
Rakia

Hajt pra o shqiptare, flisni per lengun tuaj kombetar. :D

Raki Skrapari & Raki Permeti (t'bome vete kuptohet,pa hile) mbeten me te mirat deri tani qe kam provuar.

Jepni eksperiencen tuaj ne shijimin dhe llojet e dehjes qe ju ka dhene rakia.

TranofiljA

Primus registratum
Re: Rakia

Eksperienca ime e pare me rakine me ka lene me lot ne sy. E pashe nga larg tek rrinte brenda nje faqoreje te gjelber, nje leng i kthjellet, tamam si uje. Me kishte marre me te vertete etja dhe nuk durova. Uji eshte uje...dhe e ktheva. /pf/images/graemlins/shocked.gif

Fund. /pf/images/graemlins/grin.gif

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

he ju marte e mira qe te gjitheve sepse nuk e pi (heren e fundit aq tape sa nuk i kane pare syte njeriu) dhe po me detyroni ta tok nje gote me ju... /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

kur te maroje rakija Dahlia trego se te sjell une prej memedheu ene shpije rrushi tamom!!!

m'duket se do ik javes tjeter po nuk e kam te sigurte!!

pinkparadise

Forumium maestatis

oooohhhhhhhhhhh rakia bu-ku-roshe.....qe me çon qoshe me qoshe
nanarinarinana...... /pf/images/graemlins/laugh.gif

TEDI

Valoris scriptorum

Ahere Ktu po flasim per Pijen Tradicionale SHqiptare qe Dihet qe eshte Rakia ...

POr Varet se si e kane Njerezit te Piren ... UNe ne Lokal kam Raki SHume te Mire por qe se pi KUrre ... N Lokal pi Vetem Vere ose Birre asigjo Tjeter ndersa dit t Djele kur Cohem ka gjumi dhe kur sjam jasht Tirone PI Raki me Babain Nqs ai do jete me mu te me shoqeroje ... Rakia nuk mund te pihet Thate si KOnjaku Birra apo Vera Rakia do Meze ... Qofte dhe i cope Djathe ne Ca Kokra Ullini ...

Dani83

Primus registratum

oh ho ho.. me ka ngelur edhe njecike ketu dhe do ta kthej per ju! /pf/images/graemlins/smile.gif
nga fumndi i muajit mendoj te shkoj ne shtepi dhe te marr nje tjeter shishe.
ta ngroh zemren!!! /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/wub.gif

Leshatani

Primus registratum

"skenderbegu" ishte mburrja e Shqiperise para ca vitesh, tani kvaliteti eshte shume i ulet, shpresoj se dikujt do ti shkon mendja ta kthej kvalitetin e viteve 80-ta.

ujku81

Primus registratum

Skenderbegu ishte konjak or mik, dhe prodhohet dhe tashti, po jo me ate cilesi.
Ketu po flasim per rakine, konjak bohet ne te gjitha vendet.

P.S: Dje provova shlivovice, ma prune nga Mali i Zi, abababa nuk vihej ne goje, nuk me pelqeu fare. Rrofte rakia shqiptare!! /pf/images/graemlins/tonguee.gif

MLK

Primus registratum

Konjaku i vertete behet me perzierje te disa llojeve armagnac (armagnac hyn ne familjen e rakive) Ndaj dhe konjaku ka vit prodhimi po jo vit te skate pasi vjetersia e armagniac-eve qe eshte prodhuar ne pergjithesi eshte e ndryshme.
Cognac qe eshte dhe emrtimi i vertete i pijes, prodhohet vetem ne zonen Cognac ne France, pjesa tjeter e pijeve te te njetes familje quhet Brandy /pf/images/graemlins/laugh.gif
Per tju kthyer rakise /pf/images/graemlins/laugh.gif me e mira qe kam provuar ka qene me manaferre, raki qe perdoret me teper si digestif se sa per te shoqeruar ushqimin apo mezen.

personazh

Valoris scriptorum

pijet alkoolike shqeto si puna rakise, vodkes e kshu me rradhe jane jete fare. plaku im thote qe rakia mire nuk te ben dem per organizmin....dihet mos me ju fut me kok fuçise. nji kshille tjeter qe me ka dhene eshte me e pi rakine ne shpi, se po te zuni nuk ke nevoj me u spostu ne ambjent te hapur, shko direkte ne banjo ose krevat simas egzigjencave /pf/images/graemlins/laugh.gif. rakia t'bo me djerse keq fare dhe e merr bronkoplomonine shume kollaj po dole perjasht tape me fjal.

ah e mos harroni me ja bo "gzuar" sa here ta ngrini goten qafira!

olololol

Primus registratum

/pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/shocked.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

hahahhahaa cer teme me t ebo tape pa shkruj hala
sa per rakine ka ngel kot raki Skrapari e Permeti se vetem raki nuk bojne ato.
Rakia eshte AJo qe i mbledh shume njerez neper shpia - ec te pime naj gote raki bojn ne i dore muhabet ose dil i here neser se kom i raki te mire.
Une e kam nis pijen mrapc kur i thote pra e kam nis me raki gjyshi me ka pas dhene qe i vogel gjys tekje
IJA i thoshte po lene mer Bajrom se i djeg zorret cunit se o i vogel ....rri se nuk di gjo ti se o ilac i bo mire
me rakine kam shume histori te bukura .Nje here ne nje dasem ne fis me ra per hise mu me vllain me mush shishet e rakise nga bidonat me nje zorre per nje moment i prishet vlliat kaushi une sa kisha thith rakine me zorre per pune 4-5 secondash me kane kalu na 7-8 dopjo me bone ciu-ciu fare ate dite ..

ejjjjjjjj se ika he se folim se ktu jam une

ujku81

Primus registratum

Ik mor tironc se rakia qe bohet m'Skrapar dhe n'Permet nuk krahasohet me ate te Tirones, ju tironcit e pini te bute shume. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Nejse kur te pij heres tjeter do e ngre nje me fund per ty, se mbase rakine nuk e beni shume te mire, po te pish me nje tironc eshte gallate fare. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

TEDI

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Konjaku i vertete behet me perzierje te disa llojeve armagnac (armagnac hyn ne familjen e rakive) Ndaj dhe konjaku ka vit prodhimi po jo vit te skate pasi vjetersia e armagniac-eve qe eshte prodhuar ne pergjithesi eshte e ndryshme.
Cognac qe eshte dhe emrtimi i vertete i pijes, prodhohet vetem ne zonen Cognac ne France, pjesa tjeter e pijeve te te njetes familje quhet Brandy /pf/images/graemlins/laugh.gif
Per tju kthyer rakise /pf/images/graemlins/laugh.gif me e mira qe kam provuar ka qene me manaferre, raki qe perdoret me teper si digestif se sa per te shoqeruar ushqimin apo mezen.

[/ QUOTE ]

Rakia e Manaferres eshte Tamom Ilac ... POr kam Degjuar per Raki Arre qe Besoj eshte Jashtezakonisht ta gjesh Se LIker Arre kom gjet po jo Raki arre t bere ktu n Shqipri ...

Ne Rakia e MArese eshte e Mire por eshte shume e forte dhe nqs pi shume t jep dhimbje koke t nesermen ...