Qetesia...mes pentagramesh...

Artin

Papirus rex
NUK JE VETËM

Mbylli sytë një moment dhe dëgjoje zemrën
Mos u ndal të mendosh për asnjë sekondë
Dhe asaj që po ndien mos i jep një emër
Si të jetë dita e fundit që po jeton

Harro çfarë mund të bëhej dje
Të nesërmen mos e mendo
Fali shpirtit pak qetësi
Vlerëso më shumë atë që ke
Kujto më pak atë që do
Jepi zemrës një mundësi

Lëre sonte të rrahë si do
Dhe gabo kur ajo thotë gabo
Me të nuk je vetëm, ti jo nuk je vetëm

Thuaj po kur ajo të thotë po
Thuaj jo kur ajo të thotë jo
Me të nuk je vetëm, ti jo nuk je vetëm

Më beso çdo pengesë është në mendjen tënde
Shiko përtej asaj që shohin sytë e tu
Eja sot vec asaj t'i kushtojmë vëmendje
Eja shkojmë dhe veç trupin e lëmë këtu

Harro çfarë mund të bëhej dje
Të nesërmen mos e mendo
Fali shpirtit pak qetësi
Vlerëso më shumë atë që ke
Kujto më pak atë që do
Jepi zemrës një mundësi

Lëre sonte të rrahë si do
Dhe gabo kur ajo thotë gabo
Me të nuk je vetëm, ti jo nuk je vetëm

Thuaj po kur ajo të thotë po
Thuaj jo kur ajo të thotë jo
Me të nuk je vetëm, ti jo nuk je vetëm

Një gotë gjysmë bosh, një gotë gjysmë plot
Një gotë nëse thyhet, nuk ngjitet më dot
Një gotë gjysmë bosh, një gotë gjysmë plot
Një etje e tepërt, dhe mbushet me lotë

Ndaj një puthje, ndaj një përqafim
Një mëngjes apo një perëndim
Jetoje me zemër, jetoje me zemër

Sepse gjithçka e vogël në jetë
Është një gur që ka vendin e vet
Jetoje me zemër, jetoje me zemër

 

Artin

Papirus rex
Këtë këngë e dëgjova shumë herë dje në punë.
Këngët e reja që i hedh në telefon, kështu i dëgjoj.
Më pëlqen ajo pjesa me vegla frymore, te minuta 1:09.

Një mëngjes
Muzika: Spartak Tili
Teksti: Agim Doçi
Këndon: Parashqevi Simaku
____

Prisja
Një mëngjes në stacion
Autobusin
Befas shiu nis po e pikon

Ti
Tok me njerëzit rri
Dhe drejt meje vjen
Me ngrohtësi

Zemra troket
Sikur më flet
Po ç'kërkon vallë
Që vjen tek unë ky djalë

Eja pranë ti këtu
Mos u lag, kam çadër unë
Ndrojtje s'kam, nuk të njoh
Te ky djalë njeriun e mirë unë shoh
Në një mëngjes nuk është fare çudi
Njeriun e mirë ta njoh tashmë kushdo
Ndaj unë për të këndoj me ngrohtësi
Në jetën tonë e gjejmë atë ngado

Ky çast
Ja më solli sot t'ju them
Në mes tonë
Njerëz zemërbardhë kudo gjen

Vijnë
Tok me diellin ndrijnë
Një herë i takon
Dhe s'i harron

Për çdo njeri
Që është si ti
Zemra më thotë
Gjithmonë një fjalë të ngrohtë

 

Airbourne

Papirus rex
Muzika është e mjaftueshme për jetën, por jeta nuk është e mjaftueshme pa muzikën. ....


PS.....Rachmaninoff ishte një nga përfaqësuesit e fundit të një.... Tradite SHEKULLORE.. Deri në fund të shekullit të 19-të, kompozitorët ISHIN......... Virtuozë të kohës së tyre. Rachmaninoff ishte një nga të fundit për të kryer këtë funksion të ... Trefishtë: Kompozitor, Pianist dhe........... DIRIGJENT. Ai ISHTE i ....PARI dhe i <fundit>.

Naten e mire....qe te qetesohen flamurtaret....nuk ka qene bollshevik.
 
Top