Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Ne Umm Kasr e cila eshte nje qyteze e vogel ne kufi me Kuvajtin, megjithe sulmet barbare te terroristeve anglo-amerikane te pajisur me teknologjine me te zhvilluar dhe te mbeshtetur edhe nga ajri, vazhdon qendresa heroike e muxhahideve. Diten e dyte te operacionit plehrat amerikane deklaruan qe Umm Kasri u morr nen kontroll dhe madje u shfaqen edhe pamjet e ngritjes se flamurit amerikane por edhe ne diten gjashte te luftes akoma vazhdojne luftimet ne kete qyteze qe ndodhet mu nen hunden e felliqur te krimineleve anglo-amerikane. Sot aleatet perseri deklaruan qe Umm Kasri kontrollohet teresisht prej tyre por tashme mund te genjejne vetem popullin idiot amerikan dhe femijet dhjetevjeçare. Perfshirja se fundi ne keto luftime edhe e terroristeve polake, tregon me se miri qe qendresa atje vazhdon e paepur.

Shqelmat qe po hane bytheve kryqtaret zioniste nga luftetaret muslimane qe po mbrojne me heroizem te pashembullt kete vend te vogel, e ka çjerre keqas imazhin e ushtrise amerikane qe ne fakt doli se eshte nje turme pordhacesh qe dine vtem te masakrojne njerezit e pambrojtur.

v-_-s

Primus registratum
Re: Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Ej o antiamerikano po ik o pirdhu prej forumeve shqiptare ne rast se ke aq antipati ndaj shqiptarve. Shko ne ndoj forum arab se e ke me mir andej edhe gjen me shume shoke. Ndoshta takohesh edhe me ate teroristin Camën (Osamen) edhe i ndani mendimet e juaja qe datojne prej para disa shekujsh.
Para pak the qe veres do te shkosh ne irak. Normalisht ne irakun e liruar se tani as ty sta mban te shkosh nen sundimin e atij mustaqes.

gioti

Primus registratum

Me mendimet qe jane dhene ne kete me habit fakti se ende egzistojne njerez me ideologji primitive e sidomos kur behet fjale per nje diktatore sikurse qe eshte Sadami i cili me demagogjite e tij deshironte qe ti hedh hi syve presidentin dhe njekohesisht babait te rruzullit tokes zoteri Bushit qe duhet ti o rrebel i Shqiperise ti pergjerohesh dhe dergimi i trupave shqiptare ne Irak eshte nje gjest mjafte progresiv ne kete aspekt se me kete shqiperia dhe populli shqiptare proklamohen si nje komb i civilizuar dhe qe e lufton terrorizmin dhe ne fund te fundit o lal ata kane shkuar me deshiren e vete edhe une gjithashtu do tu isha bashkangjitur trupave amerikano-britanike por e shoh te pa arsyeshme sepse Usa nuk ka nevoje per ushtare amatore sikurse qe jane ushtaret e Sadamit burra me furde qe per ta furdja mund te jete vdekjepruse pasi mund te pengohet dhe nuk dihet se me cka do te ballafaqohet se fundi mesazhim per te gjithe opinionin do te ishte ky ;zBush tu befte jeta 200 mije vjete.

RediRock

Primus registratum

nje permbledhje e disa nga postimet e mesiperme ne ALBforum (theksoj alb) nga disa "bashkeatdhetaret tane"

komandot shqiptare ardhshin ne arkivola...
kosova snxjerr dot as 10000 luftetare me mbrojt veten...
40000 polica serb bejne zap 1 milion kosovare...
shqiptaret bashke me ameriken shkofshin ne djall...
kosovaret duhet ti lepijne bythen amerikaneve...
nuk e rruj fare per ate zemren shqiptare...
turp te kene kosovaret qe nuk kthehen ne myslimane...
pse nuk lame cecenine te clironte kosoven...
etj, etj, etj

dhe ky person thote ne nje nga postimet e veta qe eshte SHQIPTAR. une nuk e di se cje ti morr mik vllai por jam i sigurte qe ti ke nja tre pashaporta dhe nje nga emrat e vertete mund te jete SADAM DRAGOVIC ap milloshevic si ta duash ti. kam frike te te bej ndonje pyetje per greqine, se kush e di do te na dalesh me emer jorgji. ti ke bindjet e tua dhe ke cdo te drejte ti kesh ato bindje por vetem shqiptar mos thuaj qe je, se sic e thashe me lart, nuk ka shqiptar qe ti urreje shqiptaret ashtu si ti. hajt mosupafshim dhe suksese ne fushen e betejes ne irak kur te ikesh ne vere.

ilir llalla

Primus registratum

Fillimisht postuar nga jashtetokesori:
[qb] Ej o antiamerikano po ik o pirdhu prej forumeve shqiptare ne rast se ke aq antipati ndaj shqiptarve. Shko ne ndoj forum arab se e ke me mir andej edhe gjen me shume shoke. Ndoshta takohesh edhe me ate teroristin Camën (Osamen) edhe i ndani mendimet e juaja qe datojne prej para disa shekujsh.
Para pak the qe veres do te shkosh ne irak. Normalisht ne irakun e liruar se tani as ty sta mban te shkosh nen sundimin e atij mustaqes. [/qb]
nje callm dhe bileten ja dhuroj un antiamerikanit se sadami ska pare me baguar mercenaret e vet qe vrasin cdo irakian qe nuk lufton kundra amerikes.

amar

Primus registratum

une e kuptoj reagimin e proamerikaneve ,por une i jap te drejte antiamerikanit ,te gjithe fjalet i ka me vend ,aman krejt, 100 %.
ai qe humb ka te drejte te hidherohet keshtu eshte nje proverbe popullore.
une nuk e di se pse ju proamerikanet i jepni gajret vetesw ,lufta ne irak ka mare fund humbes jane amerikanet dhe anglezet ,une per cdo dite ndjeki lajmet tek al xhezira ,dhe cte shofish ushtare te zene rob te vrare ,tanksa te djegura per fat te keq ata jane te gjuajtur nga aleatet e tyre /pf/images/graemlins/laugh.gif ku per cdo dite goditen me gabim hehe,kurse ne amerike censure totale neper tv dhe gazetat ,kjo nuk ka ndodhur edhe neper regjimet me te egra qe ekziston bota ,bile edhe saddami nuk ka censure ne tv shtetrore,kur ndegjova lajmet se amerika dergon edhe 120.000 ushtare shtese e kuptova se ka humbur shume ushtare ,andej baba turk ja vuri kufirin amerikes dhe nuk i dha leje ,ata mendonin se kjo qeveri eshte qeveri jehudite por u gabuan shume rende.
une shpresoj qe lufta do te shkoje ne favor te irakieneve e jo te amerikaneve,

p.s. mosme keqkuptoni une nuk e permbaje as saddamin e me se paku bushin ,une nuk urej asnje popull paqedashes une urej vetem agresoret dhe gjakepiresiit qe jane ne pushtet

Tupac

Primus registratum

SIPAS BBC NEWS:

Last Updated: Friday, 28 March, 2003, 17:37 GMT

Thousands of Iraqi Kurdish Peshmerger fighters, supported by US special forces, have overrun the main strongholds of an extremist Muslim group accused of having links with terrorism and the al-Qaeda network.

After an operation which began at dawn, Peshmerger forces said they had captured all the main centres held by the Ansar al-Islam, who had controlled a string of around 40 villages and small towns in the mountainous north-east of Iraq.

Perhaps as many as 10,000 Kurdish Peshmerger guerrillas took part in this operation.

Iliri

Primus registratum

Turbanator_1.jpg

Comming soon to a theatre in Baghdad! /pf/images/graemlins/laugh.gif

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Malsor:
[qb] Rroft Sadami e posht Bushi
Sadami asht mbrojts tdrejtave kombtare e nderkomtare
sadami asht nji hero qe dueht shkruejt nhistori si shpetus i mar botes.
rroft komunezmi e posht imperjalizimi e revizinismi. [/qb]
hajde hajde c'vete ketu!!!!! liri e fjales dhe shterpesi e llogjikes i thone kesaj.
apo ndoshta eshte nje nevoje per attention.
si do qe te jete eshte scary!!!!!!!!!! qe njerezit gjykojne keshtu (per mendimin time te pakten)

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antiamerikan:
[qb]
antiamerikan (ose antishqiptar si do ti te te therras) po te kishe qene ti prej atyreve burrave te medhenj do ti ishe bashkangjitur thirrjes te Sadamit per Xhihad. Mirepo ma mer mendja se ti je vetem nje demagog i cili pervec se me fjale vepra ska. E di edhe ti vete se po shkove ne irak do te te mbulojne me reren e shkretetires si ato trimat muxhahedinet e tu.
Shpresoj qe komandot shqiptare ta kapin Sadamin dhe ta varin per bolesh ne mes te Bagdadid.

Me vjen shume mire qe me ne fund populli irakien do te mund te jetoje i lire ashtu si qe e meriton cdo popull.
Me quaj si te duash se s'me rruhet fare madje me vjen ndot qe jam bashkekombas me plehra si ju. Une s'pretendova se jam burre i madh si ata heronj por bej me te pakten e asaj qe mundem duke ju pergjigjur qelbesirave si ju.

Terroristet shqiptare kane per te gjetur leshte e maries atje ku do shkojne dhe uroj me gjithe zemer qe asnjeri te mos kthehet i gjalle.

Po ty te plasi per popollin e Irakut kshu? Ik mer gomar tregoja tjeterkujt ato pallavra. Ju qe deri para nje muaji as qe e dinit ku binte ne harte Iraku tani po na hiqeni a thua se s'u ka zene gjumi gjithe kohes per popullin iraken. Jua kane shkerdhy trute mediat e qelbura te çifuteve e jeni mesuar ta gelltisni pa e pertypur çdo mut qe ju servirin. Po ç'pret nga populli kur kryetari e ka IQ 90? [/qb]
i wonder IQ jote sa eshte???
mgjth nuk besoj se do shume per t'u kuptuar.

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kapertoni:
[qb] Deri me sot me sa dijme, Iraku s'ka sulmuar ndonjeri ne menyre te tille duke perdorur arme te tilla. [/qb]
se ne fakt ata 5000 veta qe vdiqen per gjysem ore ne 1988 ne kurdistan nga armet bio/chemical te sadamit nuk i fut ne liste ti???
ahhhhhhhhhh harrova ato nuk ishim arme po pordhe syfyri.

me falni per fjalorin por mendjeshkurtesine nuk e honeps dot pffffffffffffffff :mad:

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kapertoni:
[qb] Marko me vjen keq ta them po s'je shume i informuar mbi faktet por po flet i qorruar nga propaganda amerikane. Per sa i perket Enver Hoxhes, me habit fare sepse nuk e di ku ke lindur apo ku je informuar ti, por te informoj qe Enveri vdiq ne menyre natyrore
dhe deri sa vdiq ishte diktatori i Shqiperise, keshtu qe mos me trego ameriqenet, kurse Ramiz Alia u detyrua ta zbuste politiken diktatoriale nga revoltat qe po ndodhnin ne europen lindore, gje e cila ndodhi edhe ne Shqiperi: Ramizin e rrezoi populli shqiptar, jo amerikanet!!! Po ndoshta ti keto gjera s'i di (jam kurioz te di cfare moshe ke) ose s'do ti dish.
[/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif
cfare naiviteti i lindur

Djalepopulli

Primus registratum

I qani hallin kaloresit qe i varen kembet
More burra po behuni te drejte e thoni te verteten.
Kjo qe do tu them eshte ngjarje e vertete nga lufta e dyte Boterore.

Ne luften e dyte boterore Hitleri vendosi te ngorthte per buke Angline dhe prandaj sherndau nendeteset ne oqean te fundoste gjithe vaporet amerikane qe shkonin ne Angli. Pas tre muajsh te gjitha raportet nga Anglia thoshin se anglezet hanin e pinin dhe kishin te gjitha gjerat qe u nevojiteshin. Pasi pa qe raportin qe nendeteset Gjermane fundosnin nje vapor ne kater dite Hitleri i nervozuar i bertiti gjeneraleve te tij:
-Si ka mundesi qe ju fundosni nje vapor ne kater dite dhe Anglia merr nga Amerika te gjitha gjerat qe i nevojiten. Sa vapore paska Amerika?
Karl Doenitz u pergjigj qe Amerika nuk ka shume vapore por kantieri i vaporeve ne New York prodhon nje vapor ne 24 ore.
A e dini se cfare tha Hitleri pas kesaj?
Miqte e mi neqoftese kjo qe thoni eshte e vertete ne sapo e humbem luften.
Kjo histori eshte treguar nga Karl Doenitz fedmarshall i marines gjermane gjate luftes se dyte boterore.

Miqte e mi dhe ju antiamerikane te terbuar. Amerika prodhon 60% te prodhimit boteror. Bursa Amerikane eshte kater here sa te gjitha bursat e botes. Bill Gate manjati i kompjuterave ben me shume fitime ne nje vit sesa te gjitha buxhetet e vendeve te evropes lindore te marra se bashku. Buxheti amerikan i mbrojtjes eshte me i madhi ne bote dhe eshte me shume se gjithe buxheti i armatimeve te Evropes perfshire Rusine.
Ne karnavalet e korces eshte nje shprehje qe une nuk mund ta harroj
"Jeta eshte llogari Olimbi"
Me se do ta mundin irakenet Ameriken mor budallenj me morra?. Kur ju te gjithe te zgjoheni nga gjumi i apatise Amerika do te kete siguruar veten e saj nga terrorristet dhe idiotet e kohes sone. Dhe pse jo paqa dhe perparimi dhe pasuria do te mbreterojne ne Irak ashtu si dhe ne Kuvait.
A e dini ju se Kuvait eshte shteti me me shume te ardhure per fryme ne Bote?
Me besoni qe kur Irakenet te shohin se sa prapa jane do ta duan Ameriken me shume nga Kuvaitianet e duan sot.
Liri dhe zhvillim ja cfare Amerika sjell ne bote. dhe sa per ju antiamerikanet e terbuar vazhdoni te numeroni ditet qe u kane mbetur. Dhe pse jo
Vazhdoni ti qani hallin kaloresit qe i varen kembet

Djalepopulli

Primus registratum

Ore Antiamerikan Po UmQasr ashte nen kontrollin tone domethene te Amerikes. Sa keq qe antiamerikanizmi ne UmQasr nuk zgjati me shume se dy dite.

antiamerikan

Primus registratum

Optika jote eshte islame dhe ne nuk diskutojme ketu per egjiptianet e Xhihadit qe kane zene rrenje ne Shqiperi si dhe te rekrutuarit e tyre nga Berisha dhe Miloshevici, pra Albforumi nuk eshte klubi i lidhjes ortodokse-islame ne lufte kunder Amerikes.

Ne qofte se ti i barazon shqiptaret ne Shqiperi e ne Kosove me njerez qe duhen konvertuar me dhune ne islam, te them qe te ndrihesh nga endra e keqe. Ne se ke aresye te tjera per te menduar keshtu, je ne anen e te humburve.
Optika ime sigurisht qe eshte islame dhe une nuk di te kete ndonje rregull ne Albforum qe e ndalon te shprehurit nga ky kendveshtrim

Nuk jam aspak per konvertim te dhunshem ne Islam te askujt, absolutisht. Une ndaj kosovareve thjesht kam rezerva personale. Ajo qe i dal kunder me force eshte lufta qe i behet Islamit si ne Kosove dhe ne Shqiperi. Jeni ju qe kerkoni tu impononi muslimaneve respektin ndaj amerikes dhe konvertimin ne te krishtere. Shembuj jane fushatat e fletushkave ne Kosove dhe fushata mediatike ne Shqiperi e cila u kurorezua ne menyre tragjike me vrasjen e Salih Tivarit, ngjarje e cila per çudi ndodhi mu ne kulmin e kesaj fushate dhe e cila u shfrytezua ne kulm per te njollosur muslimanet dhe qe tani u harrua si te mos kish ndodhur asgje. Kam pare te tille qe arijne deri atje sa te thone qe te flasesh per Islamin (te predikosh) eshte tradheti kombetare pasi Islami eshte armiku i amerikes sot. Kudo ne trojet shqiptare muslimanet i shohin me sy sikur duan te thone qe s'kemi ç'u bejme, ja qe jeni por nuk duhet ta shprehni besimin tuaj, tu vije turp nga kjo gje, te mos e predikoni, nese e praktikoni ta beni fshehtas qe te mos na prishni imazhin etj. Ketyre tipave ua jap ate keshillen me lart.

Zgjuarsia ne kete bote eshte te mos i biesh murit me koke, por te jesh i aresyeshem dhe te gezosh ate qe te ofron e sotmja...
Po ashtu eshte nese zgjedh jeten e kesaj bote, veçse mos harro se nuk ka asnje mur te pashkaterrueshem dhe njeqind mije mund te thyejne koken por edhe muri do te shembet ama, ndaj ata qe e dine se muri eshte vetem nje prove, nuk kane frike te thyejne koken se e dine qe nuk do te dalin kurre te humbur.

antiamerikan

Primus registratum

nje permbledhje e disa nga postimet e mesiperme ne ALBforum (theksoj alb) nga disa "bashkeatdhetaret tane"

komandot shqiptare ardhshin ne arkivola...
Te romani "Te mjeret" i Hygo-it eshte nje episod i tille: Gjate luftimeve ne Paris gjate nje revolucioni, nje revolucionar qellon dhe vret nje te gardes dhe hidherohet shume. Nje shoku i tij e pyet se ç'pati dhe ai i pergjigjet qe ushtari qe sapo vrau ishte vellai i tij. Pse e bere kete i thote atehere shoku dhe ai i pergjigjet qe po te mos e kisha vrare ate ushtare pse eshte im vella, do te kisha kryer krim per çdo armik tjeter qe kam vrare. Keshtu pra, nje gje qe une e uroj per amerikanet dhe anglezet pse mos ta uroj per shqiptaret nese ata bejne te njejten gje?

kosova snxjerr dot as 10000 luftetare me mbrojt veten...
40000 polica serb bejne zap 1 milion kosovare...
Thuaj po deshe qe s'eshte e vertete

shqiptaret bashke me ameriken shkofshin ne djall...
Ata qe e duan thashe (e di qe jane shumica)

kosovaret duhet ti lepijne bythen amerikaneve...
Jo kosovaret, por ata kosovare dhe shqiptare nga Shqiperia te cilet duan te na imponojne respekt per ameriken

nuk e rruj fare per ate zemren shqiptare...
E kam thene...

turp te kene kosovaret qe nuk kthehen ne myslimane...
Nuk jam aspak per konvertim te dhunshem ne Islam te askujt, absolutisht. Une ndaj kosovareve thjesht kam rezerva personale. Ajo qe i dal kunder me force eshte lufta qe i behet Islamit si ne Kosove dhe ne Shqiperi. Jeni ju qe kerkoni tu impononi muslimaneve respektin ndaj amerikes dhe konvertimin ne te krishtere. Shembuj jane fushatat e fletushkave ne Kosove dhe fushata mediatike ne Shqiperi e cila u kurorezua ne menyre tragjike me vrasjen e Salih Tivarit, ngjarje e cila per çudi ndodhi mu ne kulmin e kesaj fushate dhe e cila u shfrytezua ne kulm per te njollosur muslimanet dhe qe tani u harrua si te mos kish ndodhur asgje. Kam pare te tille qe arijne deri atje sa te thone qe te flasesh per Islamin (te predikosh) eshte tradheti kombetare pasi Islami eshte armiku i amerikes sot. Kudo ne trojet shqiptare muslimanet i shohin me sy sikur duan te thone qe s'kemi ç'u bejme, ja qe jeni por nuk duhet ta shprehni besimin tuaj, tu vije turp nga kjo gje, te mos e predikoni, nese e praktikoni ta beni fshehtas qe te mos na prishni imazhin etj. Ketyre tipave ua jap ate keshillen me lart.

pse nuk lame cecenine te clironte kosoven...
Kuptohet e thashe per shaka e jo se mendoj vertet se 1000 çeçene mund te çlironin Kosoven, thjesht sa per tu kujtuar shembullin e ketij populli heroik me te cilin ishalla do te bashkohem ne xhihad sivjet.

antiamerikan

Primus registratum

Ore Antiamerikan Po UmQasr ashte nen kontrollin tone domethene te Amerikes. Sa keq qe antiamerikanizmi ne UmQasr nuk zgjati me shume se dy dite.
Me vjen keq i dashur po sot u dhane pamje te reja luftimesh ne Umm Kasr (te sotshme kuptohet) dhe tashme behet fjale per dy jave luftime. Kjo e para, e dyta; nje dite amerikanet do e marrin plotesisht nen kontroll kete qyteze se fundja 120 ushtare irakene te armatosur me automatike e mbrojne kete vend qe ndodhet ne kufi me Kuvajtin dhe pa asnje mbeshtetje nga pjesa tjeter e vendit. Ajo qe eshte e rendesishme ne luften heroike per mbrojtjen e kesaj qyteze, eshte se kjo lufte tregoi qe ushtria me e "fuqishme" e botes eshte vetem nje tullumbace e tejfryre se ciles me gjithe teknologjine e larte i del boja para heronjeve qe arme kryesore kane besimin.

Miqte e mi dhe ju antiamerikane te terbuar. Amerika prodhon 60% te prodhimit boteror. Bursa Amerikane eshte kater here sa te gjitha bursat e botes. Bill Gate manjati i kompjuterave ben me shume fitime ne nje vit sesa te gjitha buxhetet e vendeve te evropes lindore te marra se bashku. Buxheti amerikan i mbrojtjes eshte me i madhi ne bote dhe eshte me shume se gjithe buxheti i armatimeve te Evropes perfshire Rusine.
Ne karnavalet e korces eshte nje shprehje qe une nuk mund ta harroj
"Jeta eshte llogari Olimbi"
Me se do ta mundin irakenet Ameriken mor budallenj me morra?. Kur ju te gjithe te zgjoheni nga gjumi i apatise Amerika do te kete siguruar veten e saj nga terrorristet dhe idiotet e kohes sone. Dhe pse jo paqa dhe perparimi dhe pasuria do te mbreterojne ne Irak ashtu si dhe ne Kuvait.
A e dini ju se Kuvait eshte shteti me me shume te ardhure per fryme ne Bote?
Me besoni qe kur Irakenet te shohin se sa prapa jane do ta duan Ameriken me shume nga Kuvaitianet e duan sot.
Liri dhe zhvillim ja cfare Amerika sjell ne bote. dhe sa per ju antiamerikanet e terbuar vazhdoni te numeroni ditet qe u kane mbetur. Dhe pse jo
Vazhdoni ti qani hallin kaloresit qe i varen kembet
Pikerisht kjo siguri ne vetvete, ky vetbesim arrogant ne kulm me ka bere te besoj se amerika do deshtoje ne kete lufte. Kur te gjithe thoshin para se te filloje lufta se Iraku do bjere per 2 dite u thosha qe Allahu eshte mbi te gjithe. Keshtu u nisen perset me 1 milione ushtare kunder Greqise, asnje mbrojtje nuk kishte populli i Musait kunder ushtrise se faraonit, po keshtu ka 400 vjet qe Rusia perpiqet te beje zap nje komb 150 here me te vogel dhe po thyen hundet. A nuk u kujtohet si thane per Titanikun? As Zoti nuk mund ta fundose kete anije; perfundimin e dini.

I love new york

Primus registratum

ti nuk mund te jesh njeri (ne kuptimin me thelbesor te fjales). dhe me kaq mbyllet debati me ty. you have issues. :eek: :eek:

une nuk them qe ne te gjithe te jemi ne nje mendim per nje ceshtje se c'u pa diversiteti po edhe keshtu, me kete llogjike kafsherore dhe anti humane qe ecen ti mund te komunikosh vetem me kafshet. c'them edhe une.....edhe kafshet kane shpirt

a-alket

Primus registratum

[qb]Kur te gjithe thoshin para se te filloje lufta se Iraku do bjere per 2 dite u thosha qe Allahu eshte mbi te gjithe.[/qb]

mmm, me kete arsye ma mbushe mendjen ne menyre heroike.

Djalepopulli

Primus registratum

More Zoti Antiamerikan.
Lexo kete ketu dhe do ta kuptosh sesa gabim qe je:

Dy vjet me pare bota u be deshmimtare e nje lloji te ri trasmetimi televiziv. Vrasjen kolektive te mijera veteve ne television direkt. Nje mesim i ri natyres barbare njerezore. 11 Shtatori ishte atje bashke me malin e kafkave te Pol Potit, ishte bashke me kufomat skeletore te rradhitura si turra drush ne kampet e cfarosjes gjermane. Nje veprim i patreguarshem me fjale, i pameshirshem dhe sa barbar qe cdonjeri ne bote eshte dakort qe askush nuk duhet te vdese ne kete menyre.
Sigurisht qe cdonjeri qe e lexon kete do te pranoje me mua qe viktimat ishin te pafajshme dhe sulmuesit ishim barbare dhe sherbetore te djallit.
E pabesueshme por antiamerikanizmi vetem eshte shtuar qe atehere.
Gjithmone ka te thuash per amerikanet, ata jane gjithmone plot zhurme, plot para, gjithmone te kenaqur me vetveten dhe shume me te lumtur se te gjithe popujt e tjere. Vitet e fundit kjo ndjenje per ta eshte e shtuar.
Lexoj reshtat qe sapo shkruajta dhe stomaku me kthehet permbys.
Gjysen shekulli perpara gjysem milioni amerikane vdiqen ne lufte per lirine qe gezojne sot europinet afrikanet dhe aziatiket. Gjysem shekulli me pare europianet ngarkoheshin ne trena per tu kthyer ne sapun ose mbulesa abazhuri.
Ajo qe me prek zemren time eshte se ne njohim te gjithe ata qe vdiqen ne kullat e New York. Ata ishin nena dhe baballare, djali ose vajza e dikujt. Disa ishin femije dhe disa ishin pa lindur akoma. Ata ishin te njejte me njerezit qe hynin ne “dushet” e Hitlerit. Te njejte me njerezit qe Pol Poti ekzekutonte me shkakun sepse kishin mbaruar shkollen e mesme.
Dhe keta njerez sipas ideologjise se sotme barbare e kane fajin vete per cfare u ndodhi. Dhe pse jane fajtore duhet te vdesin ne nje vdekje kolektive mijera dhe pse jo neqoftese kemi armet e zhdukjes ne mase edhe me miliona……
Kjo eshte cfare antiamerikanizmi te meson sot ty djale ose vajze nene ose baba, femije i vogel ose i palindur akoma. Ja cfare liberalet, xhelozet, fundamentalistet dhe gjithe funderinat e kesaj bote duan te thuhet ne te gjitha gazetat dhe televizionet.
Por e verteta eshte ndryshe. E verteta eshte qe Amerika eshte permbajtur dhe eshte permbajtur shume qe nga shtatori i dy viteve perpara.
Kujtoni burrat dhe grate qe u thoshin te dua te dashurve te tyre perpara se te hidheshin mes flakeve nga kati i tetedhjete.
Kujtoni qindra zjarrefikes qe u dogjen te gjalle duke kerkuar te shpetonin te tjeret. Kujtoni ate vajzen e vogel qe buzeqeshte bashke me nenen e saj perpara se te hipte ne nje nga aeroplanet e mallkuar. Kujtoni dhe kuptoni qe Amerika kurre nuk u pergjigj ashtu si po te donte edhe si mundte.
Ca turiste te Al-Qaeda u burgosen ne kamp ne Kuba.
Ca dasmore te pafajshem Afgane vdiqen sepse shkrepen automatiket ne qiellin e mbushur me aeroplane Amerikane. Ishte tragjike por mbase here tjeter ata duhet te praktikojne lulet perpara plumbave ne nje ceremoni dasme. Amerika mund te kthente nje pjese te mire te botes ne fushe futbolli. Te gjithe Islamiket jane kunder sulmit ne Irak. Pse te gjithe Islamiket nuk mbajten nje minute heshtje per deshmoret e shtatorit. Sa kryetare islamike do te vazhdojne te predikojne qe vrasjet e Shtatorit ishin te justifikuara?
Kujtoni paqesoret Palestineze ne Gaza dhe ne West bank qe kercenin me gezim neper rruge kur amerikanet vdisnin me mijera. Amerikanet i pane te gjitha dhe nuk e shtypen butonin. Ne duhet te falenderojme Perendine qe Amerika eshte shteti me i fuqishem ne bote. Une akoma nuk e besoj se si 11 shtatori nuk nisi luften e pergjitheshme. Jo luften kunder terrorit por ate tjetren….
Te gjithe Islamiket betohen qe do te hapin portat e djallit neqoftese Amerika sulmon. Amerika mund te hapte portat e Djallit ashtu si askush nuk mund te besoje.
Sa vende demokratike ka ne lindjen e mesme? Mund ti numerosh me gishtat e dores neqoftese vazhdon ti kesh gjishtat e paprere nga SHARIA
Kush jane sot vendet me te pasura te botes? A ju kujtohet ketyre vendeve qe megjithese ata lyen duart me gjakun e djemve me te mire amerikane ne luften e fundit Amerika I ushqeu me lugen Marshall.
Une dua Ameriken Kete vend te urryer per mbase gjysmen e botes. Mbase kjo mua me ben kelyshin e George Bush. Por me mire nje kelysh ne New York sesa nje princ ne Irak ose ne Arabine Saudite.
Ne fund te fundit Amerika eshte e urryar per gjysmen e botes sepse ka ate qe cdo vend tjeter i botes deshiron. Pasurine, Forcen, Njerezit e mrekullueshem, Shkencen dhe zhvillimin pa kufi.
Amerika eshte miku me i mire i Shqiperise dhe une dua qe te gjithe njerezit ta kujtojne kete.
Me te vertete kujtoni qe Amerika eshte burimi i te keqiave te kesaj bote. Thuaja kete te aferme te deshmoreve te shtatorit. Thuaja grave te zjarrefikesave te NewYork
Per turpin tone po na del qe George Bush eshte me keq se Sadam Huseini.
Se per pak e harrova. A ju kujtohen femijet burrat dhe grate kurde qe vdiqen me gas helmues nga Sadami. Pse askush nuk i kujton ata. Mbase ata jane me pak te vlefshem se kriminelat qe Amerika kerkon te luftoje sot.
Kujtone dhe perseri kujtoni 11 Shtatorin. Ose mbase me mirre:
“Kurre mos e harroni”