Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Ne Umm Kasr e cila eshte nje qyteze e vogel ne kufi me Kuvajtin, megjithe sulmet barbare te terroristeve anglo-amerikane te pajisur me teknologjine me te zhvilluar dhe te mbeshtetur edhe nga ajri, vazhdon qendresa heroike e muxhahideve. Diten e dyte te operacionit plehrat amerikane deklaruan qe Umm Kasri u morr nen kontroll dhe madje u shfaqen edhe pamjet e ngritjes se flamurit amerikane por edhe ne diten gjashte te luftes akoma vazhdojne luftimet ne kete qyteze qe ndodhet mu nen hunden e felliqur te krimineleve anglo-amerikane. Sot aleatet perseri deklaruan qe Umm Kasri kontrollohet teresisht prej tyre por tashme mund te genjejne vetem popullin idiot amerikan dhe femijet dhjetevjeçare. Perfshirja se fundi ne keto luftime edhe e terroristeve polake, tregon me se miri qe qendresa atje vazhdon e paepur.

Shqelmat qe po hane bytheve kryqtaret zioniste nga luftetaret muslimane qe po mbrojne me heroizem te pashembullt kete vend te vogel, e ka çjerre keqas imazhin e ushtrise amerikane qe ne fakt doli se eshte nje turme pordhacesh qe dine vtem te masakrojne njerezit e pambrojtur.

aqif

Primus registratum
Re: Qendrese legjendare ne Umm Kasr

Shadow, pse i interpreton gjerat si do? Te jesh kundra asaj çfare po ben Amerika s'do te thote te jesh pro Sadamit lal. Une jam plotesisht kundra asaj çfare po ben Amerika por ama s'jam pro Sadamit. Problemi ketu eshte se Amerika nuk po ben lufte per ti dhene fund regjimit te Sadamit por per ti dhene ushqim interesave te veta. Ky eshte i gjithe thelbi i kesaj lufte dhe prandaj une e kundershtoj me plot fuqi.
The :

AMERIKA KA PER TE JU LENE NE MESHIREN TE RUSIT DHE SERBIT me FRANCEZIN

Me sa di une interesat shqiptare jane cenuar nga Serbia dhe nga Greqia, qy kur na doli Franca kundra Shqiperise? Shiko nje post qe kam bere me siper, Franca ishte forca e dyte ne numer armatimi qe sulmoi Serbine. Ne s'jemi amerikane lal por shqiptare dhe nuk na cenon neve Franca kur kundershton Ameriken per te ndaluar nje lufte te kote.
Thua qe Amerika ka per te na lene ne meshiren e te tjereve sikur ekziston vetem Amerika ne kete bote mer lal ca flet kshu se ke nam.

une_une

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kapertoni:
[qb] Per Baltimoren

E tregon vete veten se sa i mprehte qe je ne mendime. Edhe ti si puna Markos po na tregon arsenalet ik er lal ik shtyp edhe ca butona te tjere ke playstation . [/qb]
Kapertoni une i kam provuar dhe punuar me arsenalet (skane kaluar shume kohe) dhe playstation dikur por s'quhej playstation ne ate kohe.

arbi

Primus registratum

“Uno studio del prestigioso think tank liberal, Center for Strategic & International Studies, citato dal Times di Londra, smentisce il tam tam su ‘gli americani hanno armato Saddam’. Nel periodo 1973-91, cioè fino a quando era legale commerciare con l'Iraq, gli Stati Uniti hanno esportato in Iraq armi per 5 milioni di dollari; la Germania per 995 milioni di dollari; la Cina per 5.500 milioni di dollari; la Francia per 9.240 milioni; la Russia per 31.800 milioni di dollari”.
:rolleyes:
Il dubbio è che oltre all’amore per la pace, qualcuno si disperi anche per la scomparsa di un ottimo cliente.

une_une

Primus registratum

[qb] Shadow, pse i interpreton gjerat si do? Te jesh kundra asaj çfare po ben Amerika s'do te thote te jesh pro Sadamit lal. Une jam plotesisht kundra asaj çfare po ben Amerika por ama s'jam pro Sadamit. Problemi ketu eshte se Amerika nuk po ben lufte per ti dhene fund regjimit te Sadamit por per ti dhene ushqim interesave te veta. Ky eshte i gjithe thelbi i kesaj lufte dhe prandaj une e kundershtoj me plot fuqi.
The :

AMERIKA KA PER TE JU LENE NE MESHIREN TE RUSIT DHE SERBIT me FRANCEZIN

Me sa di une interesat shqiptare jane cenuar nga Serbia dhe nga Greqia, qy kur na doli Franca kundra Shqiperise? Shiko nje post qe kam bere me siper, Franca ishte forca e dyte ne numer armatimi qe sulmoi Serbine. Ne s'jemi amerikane lal por shqiptare dhe nuk na cenon neve Franca kur kundershton Ameriken per te ndaluar nje lufte te kote.
Thua qe Amerika ka per te na lene ne meshiren e te tjereve sikur ekziston vetem Amerika ne kete bote mer lal ca flet kshu se ke nam. [/qb]
Sa me mire te realizohet interesat amerikane me mire eshte per aleatet Amerikane. Ke lexuar apo jo. Ajo qe mban akoma ne shqyrtim ceshtjen "lexo me kujdes" qe do te lejohet nje ndryshim kufijsh ne Ballkan eshte koha dhe suksesi i Amerikes.

1. Sa me shpejt te mbaroje konflikti do shqyrtohet kjo gje ne kongress. Me mire per shqiptaret "tani aleate te besueshem".

2. Sa me mire hegjemonia Amerikane aq me mire per shqiptaret. Keshtu askush nuk e kundershton Ameriken per shqiptaret. E kupton?

- Qellimi eshte qe te shqyrtohet "lexo me kujdes" ratifikimi i republikes se Kosoves dhe mundesia, ne shqyrtim ne se do te pranohet nga Amerikanet nje ndryshim kufijsh ne Ballkan, nenkupto shqiptar.

- Ne rast se mendon se franca do e lejoje, mire. Sa me te forte Amerikanet aq me dominues do jete vendimi. Sa me aleate te Amerikaneve shqiptaret aq me mire per ta. Europen e dime. Ne duan Amerikanet nje ndryshim ai ka per te u bere me deshiren e aleateve shqiptare (do jemi ne diaspora qe sdo leme gur pa levizur qe te marrim maximumin) qe te iu plotesohen kerkesat. Sa me hegjemone Amerika aq me mire keto kerkesa kane per te iu realizuar shqiptareve. E kupton?
Politika e fitimit te Ombrellave te madhaja. Loje e poshter por qellimi justifikon mjetet. qellimi eshte dominant pro-kombetar, collateral damage do jete francezi me popullin iraken qe te dy jane shume here me pak (ose asgje) te rendesishem sa ai shqiptar.

Lexoje dhe njehere me kujdes.

marko

Primus registratum

Kaperton, nuk ka nevoje te dalesh ti me foton e Sadamit ne dore.
Cili eshte rezultati i mosnderyrjes amerikane?
Qendrimi ne fuqi i Sadamit, pra ti, me vetedije, apo nga mosdija, je per qendrimin e Sadamit, "kasapit te Bagdatit" sic e qujne ne fuqi.
Shih pak me larg se hunda jote, dhe ndoshta do e shohesh pasojen e mosnderhyrjes.

AnaBlue

Forumium maestatis

Hej cuna, mos kaloni ne ofendime ndaj njerit-tjetrit se i iken lezeti temes. Neve po shprehim mendimin tone te lire ketu dhe po argumentojme opinionin tone, nuk ka pse te perdoren fyerje.

/pf/images/graemlins/smile.gif

aqif

Primus registratum

Per Shadow

The:
Politika e fitimit te Ombrellave te madhaja. Loje e poshter por qellimi justifikon mjetet.

Pra dole ke fjala ime, qe eshte gjithcka nje poshtersi.

collateral damage do jete francezi me popullin iraken qe te dy jane shume here me pak (ose asgje) te rendesishem sa ai shqiptar

Aty mbahu per kete, do ishte mire qe Shqiperia te vlente diçka po mos enderro kot se s'vlen asgje. Mos e be ate gabim ta krahasosh me Francen se s'ka krahasim.

Per Markon

Une nuk jam fare per qendrimin e Sadamit ne fuqi, por nuk jam fare as per nderhyrjen e Amerikes. Jane dy gjera te ndryshme, mos i ngaterro. Siç thashe me pare Amerika eshte atje per interes, po vriten mijra njerez vetem per interesin e Amerikes, nje njeri me pak zemer dhe llogjike s'do e lejonte dot kete gje qofte Sadami apo kush tjeter ne fuqi. Eshte gjithcka per interes Marko, per naften, mos u qorro nga fjalet e Bushit.

marko

Primus registratum

Ore nafta, eshte tjeter gje.
Pa nderhyrje, si do hiqet Sadami nga fuqia?
Embargon e denon.
Nderhyrjen ushtarake e denon.
Jep pra nje alternative, vetem hedh poshte.
Nuk ka rendesi nese heqja e Sadamit do jete pasoje e luftes per nafte, apo nafta do jete pasoje e heqjes se Sadamit, kto jane sofizma.
Emeruesi i perbashket duhet te jete heqja e Sadamit, nese Amerika do perfitoje, mua nuk me duket si ndonje katastrofe, perkundrazi.

aqif

Primus registratum

Si s'paska rendesi re ? Eshte kjo pra politika perandorike qe kemi gjithe diten per te cilen po bejme llafe ketu prandaj kundershtohet Amerika, pikerisht per kete gje! Qe do te sundoje boten!

RobertdeNiro

Primus registratum

Amerika eshte perandori.
Meqenese perandorite e tjera kane jetuar disa qindra vjet,automatikisht i bie qe amerika te jetoje si perandori deri andej nga viti 3000.

une_une

Primus registratum

[qb] Per Shadow

The:
Politika e fitimit te Ombrellave te madhaja. Loje e poshter por qellimi justifikon mjetet.

Pra dole ke fjala ime, qe eshte gjithcka nje poshtersi.

collateral damage do jete francezi me popullin iraken qe te dy jane shume here me pak (ose asgje) te rendesishem sa ai shqiptar

Aty mbahu per kete, do ishte mire qe Shqiperia te vlente diçka po mos enderro kot se s'vlen asgje. Mos e be ate gabim ta krahasosh me Francen se s'ka krahasim.
[/qb]
Me vjen mire qe po e kupton se cfare loje eshte per shqiptaret. Shqiptaret e dine mire se po te bejne lojen e Frances jane te humbur. Nuk ke nevoje per prova. Hap nje liber historie qofte te PPSH a te dikujt do e shikosh se nuk kemi hajr nga Europa.

Diaspora po ben nje loje te poshter vertet. Qellimi eshte vibrant ne ceshtjen kombetare. Kush e shtyti Nanon te dergonte ushtare shqiptare? Kjo diaspore e shtyti. Une nje mesazh paralajmerimi thashe ketu. Habitem me kosovaret qe po ngurojne. Duhet te levizin guret.

Ju atje nuk dini cfare perpjekjesh behet ketu per ceshtjen shqiptare. Ju i keni greket ne kufi atje ne i kemi perdita perballe. Ne po shfrytezojme nje miqesi hebreje ketu per ceshtjen tone. Hebrenjte me greket nuk shkojne. Kjo eshte ne avantazhin tone. Nuk duhet humbur ky rast.

Eshte politike e poshter. Gjithshka ne interesat tona. Me vjen keq per irakenet por me shume me vjen keq per fatin e keq qe kemi pasur deri tani.

Shikoni turqine. Po fut ushtare ne Kurdistan. votat ne parlament u dhane vetem per hapesiren ajrore. Secili te fitoje. Pse ne cfare jemi ketu? Kur e dime se roli yne eshte i paperfillshem pse te mos perpiqemi te fitojme ne kete menyre. Me vjen keq kur sot Bush permendi polaket si aleate. Sikur 400 ushtare shqiptare te bashkangjiten. Do permendej emri i Shqiperise. Do kishim dhe ne nje dhurate nga MBRETI, "POLICI" i botes AMERIKE. Dhurata jone eshte simbolike per Amerikanet por per ne eshte vibrante, do na jepej shansni te kerkonim nje Shqiperi te madhe.

Te mos na vije keq per irakun me europen qe na ka shkerdhyer cdo here se do humbase.

une_une

Primus registratum

Nuk eshte keq te ishim servile te Amerikes. Duhet nje ombrelle e madhe. Jo shkemb graniti ne Adriatik. Do kishim dhurate sherbetori qe Europa nuk na i ka dhene dhe nuk ka per te na i dhene. Dhuratat akoma nuk i kemi hapur dhe te mos i refuzojme. Dhuraten e pranon dhe mbreti.

Mire qe u kujtova "lexo me kujdes" Amerika di disa deshira te Shqiptareve te pa-realizuara nga fati. Kjo varet nga roli i Shqiptareve ne te ardhmen ne Europe te i permbushin ato deshira. Amerika do ndihmoje ne plotesimin e enderrave te shqiptareve. e kam degjuar me veshet e mi ne nje takim paraprak fundraiser per Joe Libermann, kandidati per president i Amerikes thene disa shqiptareve te diaspores. Ata kosovaret e Brox e degjuan me veshet e tyre. Habitem qe nuk influencojne ne prishtine per nje aktivitet me te zgjeruar diplomatik nga ana e Prishtines. kane frike nga Shtajneri ata te Prishtines?

antiamerikan

Primus registratum

9 dite luftime.
Zoterojm 3/4 e Irakut
19 te vrare

Iraku po fiton vellezer!
What a joke!
E para punes me gjithe kete te enjte behen 8 dite luftime. E dyta ajo pjese qe "zoteron" zotrote nuk eshte 3/4 e Irakut dhe per me teper eshte nje shkretetire ku s'ka kembe njeriu me nje fjale zoteron nje toke pa zot. I vetmi vendbanim qe kane nen kontroll derrat amerikane eshte qyteza e Safvanit ku nuk eshte shkrepur asnje arme. E treta te vraret sipash shifrave zyrtare te djeshme ishin 62 (kupto nja 2-300)

antiamerikan

Primus registratum

dua te them dicka tu antiamerikan i kam dy bileta avjoni per ti dhuruar njeren per irak dhe njeren per koren e veriut. a po don ta dhuroj njeren qe te shkosh.se atje do gjesh brek kuq sa te duash.dhe mund te shfrush inatin tend kundr amerikes dhe djemve tan qe po shkojn per te luftuar perkrah miqve tan amerikan.njeres si tu e kan harram qumshin e nenes.ai qe nuk do popullin e vet nuk mund te doj asnje
Hej dreqin s'ke ndonje per Çeçeni? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif Mos ki merak se sa te mbaroje dhe kete semester dhe veres ishalla atje do shkoj por ku i dihet me vone mund t'ia mbaj edhe nga Iraku.

Dhe e dua populli tim, shume madje, dmth ummetin e profetit (paqja qofte mbi te)

antiamerikan

Primus registratum

Ore anti.
Ku po e shef masakrimin e milionave ti?
Te ishte per te masakruar miliona, aamerika e bnete Bagdadin e gjith Irakun rrafsh per dy dite, e kthente reren e shkretetires ne xham mor djale.
Se nuk duan te vrasin njerez te pafajshem po vriten ushtare amerikane, se po te mos u dhimseshin, do behj ndryshe lufta, po ty ti ka zene syte aj urrejtja fetare, kur u bot dhe ju muslimona te gjithe, do vras veten, se keni iden nga bi xhamija, ju po ngriheni per gjoja muslimonet.
Ta kishte amerika ashtu si thua ti, nuk i fuste ushtaret te vriteshin nga kriminela qe fshihen pas grave e femijeve, qe i kane komandat neper spitale, e qe u rrine ushtareve me revole tek koka, qe nxjerrin flamurin e bardhe dhe pastaj qellojne, qe i zene pusi nje autokolone me mekanike e guzhinjere, dhe i nxjerrin ne TV sikur te kene kapur Rambon.
Kur nuk i hudh Amerika ate bumjen e re qe testuan para i jave, bejn pordh ata tocat e Sigurimit Irakian, po dhe ata ne gop te semes do shkojne po he, si ne gjithe boten, dhe ata do e hajne.
Ngadal ngadal, per i jave kan marr trecerekun e IRakut, do e shofim si do shkoje, ktu do jemi.
Shifrat zyrtare flasin per 750 000 (plasi mire syte) femije te vdekur gjate 12 vjeteve ne Irak per shkak te ambargos (e cila ne menyren me absurde ndalon blerjen e ilaçeve se mos perdoren per prodhimin e armeve).

3 000 000 vietnameze te vrare gjate 8 vjeteve, qindra mijra te vrare e te zhdukur ne Ameriken e Jugut (se mos me thua tani se kur eshte pushtuar amerika e jugut nga shba-te).

Lista eshte e gjate por s'eshte nevoja t'i permendim te gjitha se truni yt s'ka per te mbushur sido qe te jete.

Ku i di ti mer gjithe ato gjera qe prallis? Keni degju bushin duke thene se civilet po perdoren si mburoje dhe ju amin. Mor idioter po jane bombat qe bien mbi qytet o debila, çfare duhet te bejne ushtaret sipas jush, t'i debojne prej Bagdadi 5 milione civile?

antiamerikan

Primus registratum

As mos e ve dyshimin se nuk e bej. Ti je nje zero ku je. Une kam nje ze ketu, qe me degjohet mbase jo fort por degjohet.. Merr ushtrine irakene per mbrojtjen e Kosoves. Ky eshte kushti JA ME AMERIKEN! NE TE KUNDERT AMERIKA KA PER TE JU LENE NE MESHIREN TE RUSIT DHE SERBIT me FRANCEZIN. BEJ LOJEN E SERBIT DHE GREKUT se keshtu po mundohet te i nxjerrin ata shqiptaret si JO-AUTOKTONE por me prejardhje nga shkretetirat arabe dhe aziatik si turqit. DASHTE ZOTI (INSHALLAH) QE SHQIPTARET TE MOS BIEN NE CARKUN GREKO-SERBO-FRANCEZ DHE ANTI-SHQIPTAR.
Avash mer avash se m'bere mua a thua se jam ambasadori francez une. Kujt i plasi per francen e gjermanine? Nje mall me amerikanet jane ata.

Kjo e para, e dyta mua s'po m'plas as per zemren shqiptare e as qe pretendoj se e perfaqesoj. Shqiptaret ia pafshin hajrin amerikes dhe ata qe e duan vafshin ne djall me gjithe te.

antiamerikan

Primus registratum

Per ata qe po na çajne trapin me punen e Kosoves:

Kosovaret ngado qe ta marresh i kishin te gjitha avantazhet per ta çliruar vete Kosoven. Jane nje popullsi me shume se 2 milione me nje perqindj me mbi 90%, kishin nje furnizim teper te madh me arme te lehta dhe relativisht te mire me te renda, kishin shtetin meme dhe kundershtari ishte nje shtet i dale nga lufte e rende e me pasoja, me aviacion teper te dobet, me teknologji te vjeter dhe me nje popullsi prej 10 milionesh nje perpjestim i vogel ky po te marrim parasysh qe lufta zhvillohej ne trojet e shqiptareve. Ne te njejten situate edhe populli me i lene e me i mbaruar te ishte, per nje muaj do ta kishte çliruar vendin e tij. Por ç'bene kosovaret? Gjithe ai popull mezi nxorri 10 mije luftetare, turp i botes, edhe ato i merrnin me zor ne Shqiperi. Ai popull u ktheu shpinen luftetareve qe kishin vene jeten ne rrezik per te, ne vend qe te luftonte qahej si mos me keq para botes duke u lutur per meshire. Vetem hija e policit serb mjaftonte qe fshatra te tera te ngriheshin e te linin trojet stergjyshore. 40 mije serbe te armatosur pothuajse vetem me automatike debuan 1 milione njerez qe edhe me thika kuzhine te kishin luftuar do dilnin fitimtare. Ne kete gjendje te turpshme kosovaret iu luten per meshire nje krimineli akoma me gjakatar se serbi dhe krimineli le te themi nga dashuria i shpetoi. Le qe s'qe nevoja per kete; mjaton te mos i kishin perzene ata çeçenet qe shkuan atje per te luftuar dhe kishin per borxh t'ua çlironin Kosoven per 1 jave. S'mjaftoi me kaq; pas luftes kosovaret shkelen me te dyja kembet mbi gjakun e deshmoreve duke votuar per ibrahim rugoven nje maskara e tradhtar qe kushdo te ishte ne vendin e kosovareve do ta kishte zhdukur nga faqja e dheut.

Kosovaret ne vend qe te nxirrnin mesim nga ai deshtim i turpshem e t'i ktheheshin Islamit, perveç nje pakice te cilet jane vellezerit e mi dhe ndaj te cileve kam respekt te pakufishem, te tjeret u zhyten koke e kembe ne perversitet, duke dale pothuajse lakuriq, duke u mburrur se pine alkol, duke u marre me te gjitha pisllqet, me droge e me prostitucion. Perveç kesaj u bene dhe antiislamiste te terbuar. Keta njerez te ulet qe per me teper kane monopolizuar edhe nacionalizmin duke na shpallur ne muslimaneve tradhtare, bashke me vellezerit e tyre nga Shqiperia po aq derra, po na mesojne se ne duhet te mbyllim gojen para amerikes, do t'i jemi mirenjohes deri ne adhurim. Une per keta derra kam nje keshille: meqe si derra e hani mutin shkoni atje ne bazen amerikane dhe mos i lejoni amerikanet te harxhojne para per leter higjenike por bejuani vete kete sherbim. Besoj se me mire nuk mund ta shprehni mirenjohjen ndaj tyre.

Blue Gene

Primus registratum

[qb] Si s'paska rendesi re ? Eshte kjo pra politika perandorike qe kemi gjithe diten per te cilen po bejme llafe ketu prandaj kundershtohet Amerika, pikerisht per kete gje! Qe do te sundoje boten! [/qb]
A je ne gjendje ti te ndalosh sundimin boteror te Amerikes? Perandorite zhduken kur dalin nga moda ose veteshkaterrohen. Ne qofte se ti arrin te ndalosh sundimin Amerikan, i vetem apo me shoke, ermri yt do shkruhet me germa te arta!!!

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Shadow of Self:
[qb] ...

Mire qe u kujtova "lexo me kujdes" Amerika di disa deshira te Shqiptareve te pa-realizuara nga fati. Kjo varet nga roli i Shqiptareve ne te ardhmen ne Europe te i permbushin ato deshira. Amerika do ndihmoje ne plotesimin e enderrave te shqiptareve. e kam degjuar me veshet e mi ne nje takim paraprak fundraiser per Joe Libermann, kandidati per president i Amerikes thene disa shqiptareve te diaspores. Ata kosovaret e Brox e degjuan me veshet e tyre. Habitem qe nuk influencojne ne prishtine per nje aktivitet me te zgjeruar diplomatik nga ana e Prishtines. kane frike nga Shtajneri ata te Prishtines? [/qb]
Plotesimi i endres per te cilen ti citon Libermanin eshte berja shtet e Kosoves dhe jo ndryshimi i kufinjve.

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antiamerikan:
[qb] Per ata qe po na çajne trapin me punen e Kosoves:

... Perveç kesaj u bene dhe antiislamiste te terbuar. Keta njerez te ulet qe per me teper kane monopolizuar edhe nacionalizmin duke na shpallur ne muslimaneve tradhtare, bashke me vellezerit e tyre nga Shqiperia po aq derra, po na mesojne se ne duhet te mbyllim gojen para amerikes, do t'i jemi mirenjohes deri ne adhurim. Une per keta derra kam nje keshille: meqe si derra e hani mutin shkoni atje ne bazen amerikane dhe mos i lejoni amerikanet te harxhojne para per leter higjenike por bejuani vete kete sherbim. Besoj se me mire nuk mund ta shprehni mirenjohjen ndaj tyre. [/qb]
Optika jote eshte islame dhe ne nuk diskutojme ketu per egjiptianet e Xhihadit qe kane zene rrenje ne Shqiperi si dhe te rekrutuarit e tyre nga Berisha dhe Miloshevici, pra Albforumi nuk eshte klubi i lidhjes ortodokse-islame ne lufte kunder Amerikes.

Ne qofte se ti i barazon shqiptaret ne Shqiperi e ne Kosove me njerez qe duhen konvertuar me dhune ne islam, te them qe te ndrihesh nga endra e keqe. Ne se ke aresye te tjera per te menduar keshtu, je ne anen e te humburve. Zgjuarsia ne kete bote eshte te mos i biesh murit me koke, por te jesh i aresyeshem dhe te gezosh ate qe te ofron e sotmja...