Re: pyetje-pergjigje ne mjeksi
Fillimisht postuar nga Stargate:
[qb] Sa here ne dite duhet te kete sex njeriu? [/qb]
Kjo eshte nje pyetje mjaft interesante.Me duhet te kerkoj falje pasi pergjigja ime nuk mund te jete e plote por me aq sa kam studiuar une do mundohem te jap nje pergjigje shkencore.
Atehere ne dime qe hormoni mashkullor TESTOTERONI, i cili fillon te prodhohet qe nga puberteti dhe deri ne vdekjen e mashkullit, prodhohet ne te njejtin sasi(kjo deri ne moshen 65 vjec me pas ulet sasia e prodhimit. Nje femonem i ngjashem nuk ndodh edhe me femren.Sasia e hormoneve ndryshon cdo dite, sa qe thuhet" Femra nuk eshte kimikisht e njejte asnje dite dhe kurre nuk do gjeni 2 femra te njejta".
Ky ndryshim verehet vecanerisht midis 14 diteshit te pare dhe te dyte para ciklit mestrual.
Por natyra me perfektesine e saj ka arritur ti ekuilibroje keto fenomene. Periudha e max e afshit femeror arrin gjate diteve 10-18 para ciklit.gje qe korrespondon me ovulimin tek femrat.Por edhe maturimi i spermatozoideve arrihet ne nje periudhe 16 ditore. kjo gje tregon perthuthjen e periuthes se afshit femeror dhe atij mashkullor(kulmi i afshit), kjo nuk do te thote qe vetem gjate kesaj periudhe kryhen marredhenie seksuale por ne kete periudhe terheqja seksuale eshte me e madhe.Kjo periudhe eshte edhe periudha kur cifti mund te arrij qe raportin e tyre seksual ta konkludoj me fenomenin e fekondimit.
Siq thashe me lart mashkulli ka te njejtin nivel testosteroni pra ai biologikisht mund te kryej marredhenje seksuale cdo dite. Por deshira e tij duhet te perputhet me deshiren e femres per te pasur raport seksual.
Ndryshimet midis dy sekseve tashme dihen... dhe femra per te arritur ne raport te kenaqshem seksual duhet te bej "dashuri" jo vetem seks. Prandaj nuk mund te jepet nje recete fikse se sa here mund te besh dashuri ne dite apo sa here mund te kryesh seks. Pasi kjo gje varet nga partneret...
Sipas disa studimeve eshte vene re qe nje mashkull arrin te kete mesatarisht deri ne 3 raporte seksuale ne dite.