Do te ishte mire qe te spjegohet problemi i pucrrave (akne) dhe pasojat e mundshme.Fillimisht postuar nga Qielli:
[qb] I nderuari mjeku popullor,me inisiative te nje mikeshes sime kerkojme nje ndihme modeste nga ju.
SI TE SHEROHEN, TE EVITOHEN VRIMAT NE FYTYRE.
JU JEMI MIRENJOHES
QIELLI [/qb]
Ilaci qe sheron aknen dhe qe ngre nivelin e kolesterolit eshte 'accutane' (njihet edhe si 'isotretinoin' dhe eshte analog i vitamines A).Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] ...kur ishte adoleshente ka pasur shume acne dhe me vone i lane vrima ne fytyre. Dermatologu i dha nje ilac (qe nuk e mbaj mend emrin e as i kushtova rendesi) qe ja pastroj fytyren nga acne, vrimat e shenjat. E meta e ilacit ishte se nga perdorimi i tij ngrihej niveli i kolesterolit e pandaj duhet te ishe nen vezhgimin e mjekut.
[/qb]
Problemi i pucrrave eshte problem i cili me se shumti paraqitet tek te rinjet/rejat.Fillimisht postuar nga Qielli:
[qb] I nderuar Mjeku popullor!
Vajza per te cilen po ju shkruaj,nje kohe relativisht te gjate,kishte probleme me pucrrat-acnet.Natyrisht se ka perdorur krema te ndryshme.As ajo vete nuk e din se si ju sheruan acnet ngase sic ju shkrova se ka perdorur shum crema.
Tani me ska acne-pucrra ne fytyre, por problemi tani eshte se asaj i kan mbete vrimat,gropezat ne fytyre si rezulatat i acnes-pucrave,ajo ka kete brenge.
Mendoje se tani shoku mjek jemi te kjart.
me respekt
Qielli [/qb]
Per duart, sepse une personalisht kam problem vetem me keto..ndaj punes.Fillimisht postuar nga Qielli:
[qb] Te nderuar bashkebisedues!
Ne emer te mikeshes sime, pranoni pershendetjet miqesore, duke ju falenderuar per shkrimet e juaja dhe per kohen qe ia keni kushtuar asaj.
Sado pak ajo ka mesuar nga ju ate qe ju e keni shkruare ketu.
Nje pyetje Peperines vetem...
Ullirin dhe limonin e bashkon apo vec e vec ..nje sqarim ketu e lus Peperinen
me respekti
Qielli [/qb]
Re: Pyetje per mjekun popullor -Vrimat ne fytyre si te sherohen?
Une s'di gje se si behet per ato gropezat qe mbeten. Ja leme pergjigjen Mjekut- Popullor.
Vec doja te shtoja..se me shume se cdo efekt kremash ben :
vaj ulliri e limon!
Ben mire sic per pastrimin e fytyres duareve... te heqen njollat. Vaji i ullirit mban lekuren e lemuar, kurse limoni dizinfekton plus mbyll te carat e vogla.
Une e perdor cdo nate per duart, sepse me behen zi..kur qeroj patate..shege etj etj...e mi kthen duart e buta dhe i pastron pa probleme.
Tentare nn nuoce.