Pse vdesim?

Eléonoré

Valoris scriptorum
Vdesim per arsyen e thjeshte sepse perjetesia eshte arritur.

Perjetesia eshte nje periudhe shume, shume, shume e gjate. Ne qofte se une krijoj perjetesine dhe ajo me merzitet atehere une duhet te gjej nje menyre per te vrare veten.

Imagjinoni te njihni dhe te dini gjithcka qe eshte dhe qe do te jete.

Cfare interesi tjeter do t'ju mbeste per te perballuar nje periudhe kaq te gjate jete?

El

Adela_sun

Primus registratum
Mbase kur të kuptojmë qëllimin e jetës do kuptojmë dhe sensin e vdekjes.
Ndoshta vdekja është mbyllja e një cikli. Kemi përfunduar misionin tonë. Cilin mision mbetet mister...

Auburn

Primus registratum
Mendoj qe ekzistenca eshte nje dhurate dhe me kete dhurate vjen edhe vuajtja e s'ka shpetim nga kjo.
E vleresojme dhe e duam jeten, jo gjithmone ne fakt, por duhet te vleresojme dhe te pranojme edhe dhimbjet qe vijne me te. Se dhimbja si edhe dashuria i afron qeniet njerezore me njera tjetren i ben te kuptojne dhe te ndjejne dhimbjen e tjetrit.

Airbourne

Papirus rex

NATYRA ka LIGJET e SAJA....nuk ka profesor,doktor,flamurtarist qe ta gjeje....PERSENE!!!!

EVOLUCIONI....LIND,ECEN dhe VDES.

Thone qe VETEM... Turritopsis nutricula jeton perjetesisht por ASKUSH se ka pare.

Airbourne

Papirus rex
Pavdekësia çon në zhdukje përmes mungesës së evolucionit. Evokimi bazohet në riprodhim. Një entitet i gjallë nuk mund të ndryshojë rrënjësisht, por nëse çdo gjeneratë pasuese ndryshon pak, një specie mund të përshtatet me ndryshimin e kushteve të jetesës. Në të kundërt, kjo do të thotë që pavdekësia përfundimisht do të shkatërrohet nga humbja e hapësirës së tyre të jetesës.

PS....edhe KAQ nuk lexojne....INJORANTET.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ne vdesim qe te ringjallemi!

Te lindesh ketu do te thote te vdesesh ne nje bote tjeter!

Te vdesesh ketu do te thote te rikthehesh ne boten prej nga erdhe ose ne nje bote me inferiore ose me superiore. Kjo ne varesi te jetes tokesore qe eshte hapi i fundit drejte perjetesise.

I am having the best of times!

Adea

Eléonoré

Valoris scriptorum
Nje arsye pse vdesim eshte sepse Akrepi e con oren ne zero e cila nuk sjell gje tjeter vecse germadhe.

Adea

Tringa_

Primus registratum
Vdesim per arsyen e thjeshte sepse perjetesia eshte arritur.

Perjetesia eshte nje periudhe shume, shume, shume e gjate. Ne qofte se une krijoj perjetesine dhe ajo me merzitet atehere une duhet te gjej nje menyre per te vrare veten.

Imagjinoni te njihni dhe te dini gjithcka qe eshte dhe qe do te jete.

Cfare interesi tjeter do t'ju mbeste per te perballuar nje periudhe kaq te gjate jete?

El

Eléonoré

Valoris scriptorum
Ne qofte se ju nuk dini per KE apo per CFARE jetoni atehere eshte e kote te prisni nga dikush tjeter t'jua thote.

Ke doni?
Cfare doni?

Kete pyetje j'ua kam bere me kohe dhe nuk kam marre ndonje pergjigje.

Disa vijne mbi TOKE per para dhe pushtet;
Disa te tjere per lavdi;
Disa te tjere, si puna ime, vijme nga Parajsa per te vene nder ku nderi duhet vene dhe turp ku turpi duhet vene.

Nese ju nuk e dini ndryshimin midis cfare eshte e ndershme dhe cfare eshte e turpshme atehere edhe kete mos kerkoni nga dikush tjeter t'ua thote.

Kur trupi vdes shpirti jeton.
Kur shpirti vdes trupi nuk jeton.

Adea

Tringa_

Primus registratum
Ne qofte se ju nuk dini per KE apo per CFARE jetoni atehere eshte e kote te prisni nga dikush tjeter t'jua thote.

Ke doni?
Cfare doni?

Kete pyetje j'ua kam bere me kohe dhe nuk kam marre ndonje pergjigje.

Disa vijne mbi TOKE per para dhe pushtet;
Disa te tjere per lavdi;
Disa te tjere, si puna ime, vijme nga Parajsa per te vene nder ku nderi duhet vene dhe turp ku turpi duhet vene.

Nese ju nuk e dini ndryshimin midis cfare eshte e ndershme dhe cfare eshte e turpshme atehere edhe kete mos kerkoni nga dikush tjeter t'ua thote.

Kur trupi vdes shpirti jeton.
Kur shpirti vdes trupi nuk jeton.

Adea