Pse themi qe ndihemi bosh???

blendiys

Primus registratum
Re: Pse themi qe ndihemi bosh???

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb] Kur je pa honger bosh je,dhe detyrimisht jom bosh do thush.. [/qb]
"Mos merr vendime me barkun bosh",tha Lenini /pf/images/graemlins/laugh.gif

Erison700

Forumium maestatis

Blendo hajde merre nji pjat grosh nga ato qe bon Seferi ke lagjia ime ene shife qe Lenini do te dukeshe si dordolec...
i bon nga ato te trashat si llac qe kur te bien ne bark bien si beton, mos te shkoj me menja per buk per dy dite...lol

SyZeza

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga Kukes:
[qb]
Ah, dhe diçka tjeter. Aty poshte avatarit tuaj, ju thoni : There is no escape. Kjo i shkon shume pershtat postimit tim :wink: . [/qb]
....

Ja dhe nje shembull tjeter qe ti mbaron po nuk pergjithesove pak /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ajo qe kam shkruajtur poshte avatarit tim,nuk ka te beje fare me postimin tend,ajo eshte dicka personale..e domethenese per MUA. Jam e vjeter neper faqet e Albforumit une /pf/images/graemlins/laugh.gif ,jam ulkonje e vjeter /pf/images/graemlins/tongue.gif

P.S. Rendesi ka qe te ka kuptu Miss Albforumi /pf/images/graemlins/laugh.gif

edhe

p.s. Shyqyr qe ishte miqesore pergjigja jote , se vejhalli po t'ishte ndryshe /pf/images/graemlins/laugh.gif

-------------------------------------

L_R :kiss: :wave:

Guest

nga SyZeza:

P.S. Rendesi ka qe te ka kuptu Miss Albforumi
-----------------------------

SyZeza!

Miss AlbForumi me ty nuk do pranonte as te servirej.

SyZeza

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga Miss AlbForumi:
[qb] nga SyZeza:

P.S. Rendesi ka qe te ka kuptu Miss Albforumi
-----------------------------

SyZeza!

Miss AlbForumi me ty nuk do pranonte as te servirej. [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif

Sigurisht qe jo mi rrushe, se SyZeza servir dije /pf/images/graemlins/wink.gif edhe e di qe nuk do mund te ta servirja dot ty /pf/images/graemlins/laugh.gif

p.s. Mos u merzit se shaka bej une

:wave:

bob

Primus registratum

po sikur t'iu servir une te dyjave.
do mbyllnim ate "boshllekun",he si thoni /pf/images/graemlins/laugh.gif

SyZeza

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga great 1:
[qb] po sikur t'iu servir une te dyjave.
do mbyllnim ate "boshllekun",he si thoni /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif
ke hong gjo plonc ti mre? /pf/images/graemlins/tongue.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

sa , o , ke perdor,se nuk di ke me lexu me pare.
ej po qe per te ngrene do te "haja" ty me mire.
e di pse?se sot ndihem bosh /pf/images/graemlins/laugh.gif

SyZeza

Grupi i të moçmëve!

Fillimisht postuar nga great 1:
[qb] sa , o , ke perdor,se nuk di ke me lexu me pare.
ej po qe per te ngrene do te "haja" ty me mire.
e di pse?se sot ndihem bosh /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ha plonc ma mir, se t'bo t'fort /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.s. Nuk po vje nain me na editu neve? /pf/images/graemlins/laugh.gif

bob

Primus registratum

nuk kuptohesh lali,nuk di se per ca flet :shrug:
perqendrohu dhe do shikosh qe do te jesh me e plote,ki besim tek vetja.
keshtu dhe nuk do jesh me bosh

Urim Nerguti

Primus registratum

Ja dhe Nicolai Vassilievitch Gogol (1809-1852) mbi ndjenjën e boshit :

Po përse vallë, në minuta moskokëçarje të gëzuar, ndjejmë trishtimin të futet brenda nesh ? E qeshura ngurtësohet mbi buzët tona, fytyra errësohet dhe ja ne përnjëherë të ndryshëm nga shokët tanë...

Guest

Po përse vallë, në minuta moskokëçarje të gëzuar, ndjejmë trishtimin të futet brenda nesh ? E qeshura ngurtësohet mbi buzët tona, fytyra errësohet dhe ja ne përnjëherë të ndryshëm nga shokët tanë...
-------------------

eshte valle shkaktare bota qe na rrethon !!!?

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

Fillimisht postuar nga korcarokretanka:
[qb] vertet ...cfare eshte kjo ndjenje???e asgjeje???e nje zeroje te madhe ne shpirtin tone???arsyet te ndryshme nuk diskutohet..por forca ku gjendet per te pasur dicka???sikur dhe nje ndjenje te hidhur ...por dicka te pakten....dicka ...nje arsye te ngrihesh ne mengjes dhe ta ndjesh qe u ngrite.... [/qb]
Burimi i paqes dhe i shpëtimit është ndërgjegjja e njeriut.
Ajo që ben që ajo zero të mbushet eshtë padyshim shpirti,pra shpirti paraqet burimin e paqes dhe grindjes.
Ka njerëz qe jan në luftë me vetvetën -të shprehem kshtu. Mbase dikush mund ti vje qudi: si po mendon luft me vetvetën?nuk ësht fjala për luft me armë por të ballafaquarit,si:
luftës mes shpirtit dhe trupit, luftës mes mendjes dhe zemrës,luftës mes idealit dhe realitetit, luftës mes dëshirave dhe tendencave shpirtërore etj.
Po deshe korcarokretanka të formosh kulturë të qetsisë,përmbushjes se asaj zeroje, medoemos duhet të kesh shpirt të besueshëm, sepse, nuk ekziston qetësi në mungesë të besimit,e as që ekziston siguri në mungesë të bindjes.
Shpirti i besuar, kjo është ajo nga e cila fillon ajo paqe dhe ai shpëtim.Prej atij momenti kur ky shpirt fillon të beson se Zoti është një,e beson islamin si fe,muhamedin si profet,kur ta shijon ëmbëlssinë e ketij besimi, kur flladi i ksaj ta kaplon zemrën atëherë ka filluar udhëtimi i vërtetë i shkapërderdhjes.Atëherë jo vetëm ti qe paraqet burim të sigurisë por paraqet burim të shpetimit për të gjith qe jan me ty.
Që në momentet kur njeriu beson, ai përfiton cilësitë themelore të cilat paraqesin burim të shpëtimit dhe sigurisë, si dhe burim të qetësisë dhe vetëbesimit, burim të gëzimit (kënaqësisë) dhe burim të së mirës për njeriun dhe për njerëzinë në përgjithësi. Njeriu përmes besimit arrinë mëvetësimin e vetvetes, përfiton shpirt të pa coptuar, përfiton kënaqësinë dhe bindjen e thellë për jetë.Jo vetëm kaq por, përmes besimit përfitohet edhe siguria dhe shpresa, dashuria, në kuptimin e saj të gjërë, siç përfiton edhe mëvetësimin e vetvetes… Sepse, ekzistojnë të tillë të cilët jetojnë të coptuar në vetvete, që gjithmonë jetojnë në luftë dhe grindje të brendshme… Luftë mes shpirtit dhe trupit, luftë mes mendjes dhe zemrës,luftë mes dunjasë së tij dhe ahiretit,luftë mes idealit dhe realitetit, luftë mes dëshirave dhe tendencave shpirtërore, gjëra këto që të hutojnë atë dhe e vënë në pikësynime të kundërta, si dhe krijojnë azab mes dëshirave të kundërta mes vete.
Nga të shkojë?
Kah lindja apo perendimi?
Vall do të shkojë në të djathtë apo në të majtë? Të bënë një gjë apo ta lë?
Ai jeton në huti, huti që ditën e shndërron në agoni, ndërsa natën në robëri (të vetes së njeriut), si dhe e prish gjumin e shtratit -ëndërrat.

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

[qb] Po përse vallë, në minuta moskokëçarje të gëzuar, ndjejmë trishtimin të futet brenda nesh ? E qeshura ngurtësohet mbi buzët tona, fytyra errësohet dhe ja ne përnjëherë të ndryshëm nga shokët tanë...
-------------------

eshte valle shkaktare bota qe na rrethon !!!? [/qb]
ndiejm trishtimin thjesht për arsye të fajsisë qe dikur kemi bë ndaj dikujt,qoft ai i afërm ose largët i madh a i vogël. në lidhje me këtë në një profeci aludohet në ket form:

"nese fajin që ke ndaj dikujt dhe personit në fjal i kerkon ndjes për fajin kjo ndjes do të bej qe trishtimi ose ankthi të largohet prej teje,por në rast se nu kerkon ndjes për fajin dhe ti vazhdon në faje në zemër do të të krijohet nje barrë e cila do të ta ngarkojë zemrën aq shum sa kjo ngarkes ose ky ankth do tëtë ritet mbrenda teje deri në vdekje" -transmetohet të ket thën profeti muhamed.

shqipe

Primus registratum

Te kerkosh falje eshte vetem te lash gojen, te shkarkosh ndergjegjen dhe ta nxjerresh veten te paster mbas gjith atij deshperimi qe ke shkaktuar, te kerkosh te ndjehesh mire dhe ne paqe me veten duke u justifikuar se ke kerkuar falje por asgje nga keto nuk bejne te ndjehet mire ate qe duhet te fali!... gjithsesi nuk eshte ky boshlleku qe behet fjale ketu.

un ndjehem bosh kur humb dike te konsideruar me rendesi.... kur s'kam paqe me veten time... kur s'kam arsye per te shpjeguar dicka qe ndodh... kur as nuk arrij te urrej dike... kur jam e pafuqishme te reagoj... kur zhgenjehem deri ne bindjet e mia... kur mbyll syte dhe s'kam as edhe nje kujtim... kur eci rruges pa e ditur se ku shkoj... kur ndjehem e turperuar dhe e shkelur ne dinjitet... kur shtrihem ne shtrat dhe e vetmja deshire eshte qe mos t'me dali gjumi... KY ESHTE BOSHLLEKU per mua!

MUZIKA_HARAM_iMadh

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MUZIKA_HARAM_iMadh:
[qb]
[qb] Po përse vallë, në minuta moskokëçarje të gëzuar, ndjejmë trishtimin të futet brenda nesh ? E qeshura ngurtësohet mbi buzët tona, fytyra errësohet dhe ja ne përnjëherë të ndryshëm nga shokët tanë...
-------------------

eshte valle shkaktare bota qe na rrethon !!!? [/qb]
ndiejm trishtimin thjesht për arsye të fajsisë qe dikur kemi bë ndaj dikujt,qoft ai i afërm ose largët i madh a i vogël. në lidhje me këtë në një profeci aludohet në ket form:

"nese fajin që ke ndaj dikujt dhe personit në fjal i kerkon ndjes për fajin kjo ndjes do të bej qe trishtimi ose ankthi të largohet prej teje,por në rast se nu kerkon ndjes për fajin dhe ti vazhdon në faje në zemër do të të krijohet nje barrë e cila do të ta ngarkojë zemrën aq shum sa kjo ngarkes ose ky ankth do tëtë ritet mbrenda teje deri në vdekje" -transmetohet të ket thën profeti muhamed. [/qb]
....nuk do të thoja që na ka fajin bota qe na rethon për at sesi ndjehemi. kur në vete ndjejm egoizëm ose mosdeshir qfar faji ka bota në ketë. un vet kisha ndjenjë të njejt më herët, por tani me plot gojen mund të them se jam i lumtur. por pasi e mesova rugën e besimit dhe shkaktarin e boshllekut.filozofia ësht në at se qfar raporte kemi ndaj zotit.ketu ësht thelbi i gjith atyre ndjenjave të prishura e të qoroditura në njefar menyre, e aq më pak si yoga meditimi e gjëra tjera si keto:thumbsup:
....preferencat e mia:hedhni një sy librit shum të njohur qe ka të bëj për Artin e të Menduarit, kliko në këtë link: www.harunyahya.com/albanian/liber/te_mendosh_thelle/te_mendosh_thelle_01.php
titulli i librit :TË MENDOSH THELLË
autori i librit:Harun Jahja

për gjuhët internacionale kliko thjesht nmund të klikosh në:www.harunyahya.com -ne ket web përveq tjera ke mundësin të shiqosh edhe video [dokumentar] për krijimin....... :sleep:

Anana

Primus registratum

Si ndihen njerezit bosh? Une ka kohe qe s'ndihem bosh. S'me kujtohet. Me duket se nja 3-4 vjet. Yhyy tere kohen plot jam.

Sinqerisht e kam tani mgjithese s'ka filozofi ne te shprehur.

Me duket se boshlleku vjen nga menyra e te menduarit dhe perballimit me rrethanat e jetes.

lu_lu

Primus registratum

Eshte nje ndjesi qe nuk e shmang dot edhe sikur te jeshe personi me i plotesuar dhe te kesh gjithcka ... ne çdo kohe.

E rendesishme eshte te mos demoralizohesh dhe te dishe si te dalesh nga situate e tille.
Per kete duhet ta njohesh veten (jo te gjithe e njohin) dhe te keshe nje "vizion" per ate qe kerkon te arrishe.

Guest

Eshte e vertete ajo qe thua lu-lu. Per mendimin tim me bosh ndihen personat qe kane realizuar shume dhe ju mungojne endrrat. Ndonjehere "vuajtjet" deri ne nje fare mase, te bejne te jesh i angazhuar ne dicka dhe me aktiv ne jete.