Re: Pse themi qe ndihemi bosh???
Fillimisht postuar nga Kukes:
[qb] Ncncncncnc... jo Fantazia, nuk jam depresiv, ose me mire te them po aq sa dhe ju. Nese ju i keni gjetur nje qellim vetes, duhet te dish qe ky qellim fsheh vetem skamjen e ekzistences sone, dhe se ne jemi konformiste, dmth i shkelim syrin njeri-tjetrit kur flasim per qellimet tona, sepse te gjithe e dine qe ato valeviten andej-kendej, pa ditur ku jane dhe pse jane... Boshi n'a ndjek gjithmone dhe eshte pas nesh ne çdo hap qe bejme... Eshte semundje e pasherueshme por qe lehtesohet me hallet tona te rendomta te jetes se perditshme... Dhe ky bosh e ka origjinen ne hiçin qe n'a pret, e keni pare ju qe te gjitheve ju shkon nganjehere ndermend qe ndoshta ai eshte i zgjedhuri per te mos vdekur kurre ? Eh, ja qe keshtu ne endemi te perkundur midis caqeve te lindjes dhe vdekjes, duke mos ditur as pse kemi ardhur as pse do te shkojme...
Me kete rast, edhe Syzeza siç duket e ka kuptuar qe po genjen veten duke u hequr e lumtur dhe me plot qellime ne jete... [/qb]
Kukes nuk e mohoj, qe diskutimi juaj, eshte me bagazh...
Nje diskutim,qe po te mos i hysh ne brendesi,por ta shohesh ne pamje te pare,duket sikur eshte 100% i drejte..
Megjithate,une nuk genjehem nga aparenca e fjaleve..
Dua ti shoh gjerat ne sy dhe sa me praktikisht.
Njeriu ndihet bosh,nese i mungon nje jete aktive..
Monotonia, eshte nje pike e zbrazetise..
"Ju thoni, qe ne endemi ne caqet midis Lindjes dhe Vdekjes pa e ditur se ku do te shkojme.."
Ky eshte Realiteti...
Nese ne do ta dinim perfundimin e cakut tjeter(sepse te njerit e dime..pra Lindjen)..atehere do te realizonim qellimet tona per te shkruar te plotesuar drejt atij caku..(pra Vdekjes)..por nuk dime gje dhe eshte me se normale.
"Ju thoni, qe nuk e dime pse kemi ardhur dhe pse do te shkojme.."
Une pak a shume e di..
Kam ardhur ne Jete, per ta jetuar ate..
Do te shkoj,(dihet pa vullnetin tim),por perseri duke qene e vetedijsheme per nje fenomen,(Vdekja)qe nuk do te ndodhe vetem tek une..
Dhe nese Jeta ime do te kete tentim per zbrazeti..do te mundohem ta mbush..
Megjithate pershendetje miqesore Kukes!! :wave: