PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

no_way_TuTo

Primus registratum
Re: PSE PO E BRAKTISIN SHKODREN???

Fillimisht postuar nga HIGHLANDERSS:
[qb]
Fillimisht postuar nga Klement:
[qb] Shkodren po e "braktisin" per arsye ekonomike, per ca tjeter?? Tash me fillu e me nxjerr justifikime kotit munesh sa te dush. Un nuk kam ni ken qe thot qe du me ik se ka shum te ardhun. Pse n'tiran a nuk ka te ardhun??? Apo ata i kan te civilizum.... [/qb]
fakti eshte qe ne tiran ka filluar te nderoje mentaliteti dhe duke nderruar mentalitetin ka dhe progres pastaj mos harro se tirana eshte kryeqytet dhe ka shume me teper mundesira ne shkoder kan ndenjur ne vend po ai tru ka mbet po me thashetheme per tjeret merren dmth qe ka ngel njesoj dhe per ket me vjen goxha keq po ca ti besh jeta eshte e bukur si do qe te jet e keqe apo e mire [/qb]
Mos e bo Tironen lule plako. Pastaj kush tha qe te ardhurit ne Tirane jane me te civilizum :confused: , civilizimi varet nga njeriu´, mua Tirona sme ben pershtypja absolutisht fare...

gjergji

Primus registratum

Heyyyyyyyyyyy

Sa me pershtatet kjo teme, per te vetmen arsye se une po kthehem ne shkoder per te hape dicka te bukur qe nuk e kam vendose akoma.Po patet ndonje ide te mire do ta marr ne konsiderate.Vendi eshte ne piace edhe kur te vini ne vere hajdeni me me ba pak xhiroooooooooooooooooo

Anglophile

Primus registratum

Nga Shkodra nuk po ikun vetem keto vitet e fundit, nga Shkodra kan ik edhe perpara kur nuk ka pas kaq shume t ardhun, manej shumica e t ardhunve jetojne n periferi dhe nuk jane t shperndam ne t gjitha lagjet e shkodres. Ne ato lagje ku nuk ka t ardhun a ka ma pak kriminalitet? Me statistika sa perqind e krimeve kryhen nga t ardhunit e mas viteve '90 dhe sa perqind nga pjesa tjeter? Shkodran jena tan, dhe e dim se c'do lagje ka pas kriminelat dhe gangsterat e vet ** kan operu aty. Ne Shkoder asht e vertet se nuk asht nje gjendje ekonomike e kenaqshme, por shkalla e varferise ishte ma e ulet n Shkoder se n disa qytete tjera t medhaja n jug si Elbasani, Fieri (qytet tjera nuk m kujtohen mire). Ktu thuhet se nuk ka drita, para pak ditesh lexova ne nje gazete se n Shkoder vetem 23% e pagujne energjine elektrike, sipas gazetes, n Shkoder sikur mos t shperdorohej energjia elektrike do t kishte furnizin 24 ore pa nderpremje, se merr energji ma shume se disa qytete n jug ** kan te njejten popullsi. Na shkodrant nuk jena dhe shume lekista si jane n rrethet tjera, shkodrant gjithkund i shef ti shpenzu pare edhe ti ba qejf, punen n qejf shume nuk e kena. Perfundimisht, n Shkoder mund t bash nje jete si n shumicen e qyteteve tjera t Shqiperise.

shkodrani80

Primus registratum

Pershendetje tanve!
Ju pergezoj per temen e nisun!Nqs do ta filloja nga problemi i dritave mendoj se shkodranet do ti pagunin dritat nqs do te kishte besim tek qeveria ne rrisjelljen e ndricimit qytetit te tyre.
Ju do te thoni po pse s'ka besim?
Jo vetem Shkodra por me sa mbaj mend une edhe qytete te tjera si Durrsi dhe Vlora megjithse i paguajne ndricimin privohen nga kjo e drejte 6 ore ne dite.
Qeveria nxjerr arsyen qe Shkodra nuk paguan drita.Pse qeveria nuk ja ndal ne rrogat qe marrin shkodrant nga po ky shtet?Apo ndjehen rehat ne kete justifikim duke e lane Shkodren ne errsine te plote.Apo ka ma interres qe t'ja shesin kte energji elektrike shteteve tane fqinje.
Eshte i vertet morali qe behet ketu qe pastertia e Shkodres mund te ruhet dhe nga vete shkodranet dhe te arrdhunit.Ne shtetet e tjera si ne rastin e Gjermanise shteti gjobit me nji shume parash personin qe ndot ambjentin edhe ne hedhjen e nje mbeturine minimale si bishtin e cigares.
Prandaj shteti shum mire mund te gjobisin (gja te cilen e ka shume per zemer policia:)personat te cilet mund te ndotin ambjentet.Shteti ne kete menyre ja imponon kete ves te mire malsorit si dhe shkodranit.Edhe ne rastin kur policia nuk e kryn detyren e saj ashtu sic duhet faji perseri bjen permbi kte shtet i cili nuk zgjedh persona te afte per kete detyre.Dikush tha qe po te kemi nji kryetar bashkie te zotin Shkodra mund te kishte pas rruget te cilat i ka dhe Tirana e Durrsi.
Mos harroni se keto fonde gjithmone merren nga po ky shtet i cili nuk po investon aspak per Shkodren.
Qeveria e la Shkodren pa rruge pa drita pa pune deri diku pa sigurin e rendit.Dhe te gjitha keto po i ben ne menyre graduale dhe sistematike qe mundesisht te na e marre shpirtin jo ne menyre te menjehershme( sepse nuk e ka harru Shkodren e cila qe e para qe u cu kunder diktaturs) por duke u mundu qe t ja shujn andrren e cila gjithmon do jete me ne, anderr e cila e shef Shkodren Zonje.

Highlander vjen ketu e na prrallis se ne Shkoder paska met i njejti tru dhe ne Tiran paska nderru mentaliteti.Jo mor djal i mbare se njaj tru qe po thu ti asht tu shetit boten dhe vetem atehere kur nuk ka mundesi me shetit boten vjen ne at kokqytetin tand sepse gjen ma shum siguri.

Mendoj qe pergjegjsia kryesore per gjendjen e sotme ne Shkoder bjen mbi qeverin e cila nuk don intelektin e shkodranit duke e detyru te largohet nga vendi i tij por preferon nji Shkoder te boshatisun nga shkodrant,nji Shkoder e cila atehere do te ishte pa jete si nje shkretetin.Malsori nuk duhet paragjyku sepse edhe ai vjen ne Shkoder per tu integru me jeten e qytetit,integrim i cili kerkon dhe pranine e shkodranve.

fati

Primus registratum

Pershendetje te gjitheve.
me thane te drejten keni nise nje teme qe askush nga ne nuk mund ti japi nje pergjigje te sakte.
sepse eshte nje gje shume komplekse.
ka arsye te ndryshme pse njerezit levizin nga njeri vend ne tjetrin.
i lexova me shume vemendje shkrimet tuaja dhe te them te drejten me shume me pelqeu pergjigja e Zotit TUSHI.
tani per momentin ndodhem ne Londer dhe me cfare jam duke pare ketu shumica (jo te gjithe)(me perjashtim te adamit *lol*) kane vite qe jetojne,marrin ndihma,kane mundesine te punojne dhe te fitojne leke (nuk i ndal kush te punojne,jo si ne shtete te tjera ku te myt policia),jane me emra te rreme,dhe ankohen se jane pa letra,keto jane ligjet. cfare mund ti ofroje shteti anglez ma shume?
mos u ankoni per malesoret dhe katundaret apo dugagjinasit ,duhet te jeni me tolerante ,duhet ti njihni se nuk jane te gjithe njesoj.
te gjithe ne jemi inatcinj,nuk ja duam te miren njeri tjetrit .......... e keshtu me radhe!
sikur te kishim qene kaq te dashur kur kena ken ne shkoder,cfare do kishim bere?
pastaj ne e kemi shume te lehte te flasim se kemi te gjithe drita,uje e buke etj.
nese dikush mund te kete nje Ide apo mund te nderroje dicka te shkoje ne shkoder dhe ta provoje.

mirupafshim dhe gjithe te mirat ,shnet e pare *lol*

albscutar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga empire:
[qb] Heyyyyyyyyyyy

Sa me pershtatet kjo teme, per te vetmen arsye se une po kthehem ne shkoder per te hape dicka te bukur qe nuk e kam vendose akoma.Po patet ndonje ide te mire do ta marr ne konsiderate.Vendi eshte ne piace edhe kur te vini ne vere hajdeni me me ba pak xhiroooooooooooooooooo [/qb]
empire te uroj qe te eci mbare biznesi qe do te fillosh ne shkoder,dhe ishalla nuk te rastis qe te vijne te vejne gjoba e shume gjera te tjera qe ka ndodhur me familjen teme dhe me shume qytetar te tjere shkodrane.
un jam nder ata shkodran qe e kam braktise shkodren dhe kam ike ne tiran dhe i kam investu paret e mija atje sepse deri me sot nuk kam pasur as me te voglin problem dhe fitesa eshte shume here me e madhe se ne shkoder.
dihet se kush i ka ne shkoder te gjith investimet,
tan vagabondat qe nuk te lan me cu kryt,dhe si thoni ju a rrihet ne shkoder kur ne dimer mbas ores 5 masdite as 10 veta nuk i shikon te qarkullojne.
te tanve na dhimet shkodra po nuk kena munsi per me jetu ma aty se ne fund te fundit jeta eshte me e shtejte dhe zoti na e ka dhan me e shiju.

shkodrani80

Primus registratum

Fillimisht postuar nga shkodra:
[qb] Pershendetje te gjitheve.
me thane te drejten keni nise nje teme qe askush nga ne nuk mund ti japi nje pergjigje te sakte.
sepse eshte nje gje shume komplekse.
ka arsye te ndryshme pse njerezit levizin nga njeri vend ne tjetrin.
i lexova me shume vemendje shkrimet tuaja dhe te them te drejten me shume me pelqeu pergjigja e Zotit TUSHI.
tani per momentin ndodhem ne Londer dhe me cfare jam duke pare ketu shumica (jo te gjithe)(me perjashtim te adamit *lol*) kane vite qe jetojne,marrin ndihma,kane mundesine te punojne dhe te fitojne leke (nuk i ndal kush te punojne,jo si ne shtete te tjera ku te myt policia),jane me emra te rreme,dhe ankohen se jane pa letra,keto jane ligjet. cfare mund ti ofroje shteti anglez ma shume?
mos u ankoni per malesoret dhe katundaret apo dugagjinasit ,duhet te jeni me tolerante ,duhet ti njihni se nuk jane te gjithe njesoj.
te gjithe ne jemi inatcinj,nuk ja duam te miren njeri tjetrit .......... e keshtu me radhe!
sikur te kishim qene kaq te dashur kur kena ken ne shkoder,cfare do kishim bere?
pastaj ne e kemi shume te lehte te flasim se kemi te gjithe drita,uje e buke etj.
nese dikush mund te kete nje Ide apo mund te nderroje dicka te shkoje ne shkoder dhe ta provoje.

mirupafshim dhe gjithe te mirat ,shnet e pare *lol* [/qb]
Shkodra!Kjo teme meqe eshte komplekse dhe shume e rendesishme per te gjithe, vlen qe te jepen disa pergjigje.Nese pergjigjet jane brenda nesh ky forum prandaj egziston qe t'i shfaqim ato duke i krahasu me pergjigjet e te tjereve.
Sic e pe dhe vete pothuajse shumica qe shkruajn per kete teme jane jasht shtetit,shumice qe ka jetuar ne Shkoder,e cila jep arsyet e saja rreale te cilat e detyruan te largohet nga Shkodra.
Dhe nuk asht arsyeja qe te gjithe ne flitkena kollaj meqe paskena buke,drita e uje por shkruajm ne kte forum pasi duam te jemi sa me afer me Shkodren ne pamundsi per te qene momentalisht aty.
Ti pyet me lart qe sikur te kishim qene kaq te dashur ne Shkoder cfare do kishim bere.
Un po te them qe dashnia qe ne po shprehim per Shkodren asht e njejta qe kena pas edhe kur kena ken ne Shkoder, por vete forumi asht per Shkodren dhe rrjedhimisht ne kte forum do te shkruhet per Shkodren nga shkodranet dhe shkodranet(si te panevojshme kto fjale te fundit duke pare qe je moderatori:).Ti nqs ke ndonje ide se si mund ta kishim ndihmuar Shkodren te lutna te na e japesh qe edhe ne te rreflektojme mbi cfare kemi bere dhe cfare mund te bejme per Shkodren.
Jam edhe une dakort me pergjigjen e TUSHIT por ajo ishte nji pergjigje jo thelbesore pasi ashtu sic e mendon dhe ti nuk asht shkaku kryesor popullsia e arrdhun qe i detyron shkodrant te largohen.Megjithate ajo pergjigje ishte e nevojshme duke pare postimet e meparshme te ndonjerit.
Te ftoj ty dhe Tushin qe te merrni pjese edhe ne pergjigjet qe mund ti afrohen me shume te vertetes se dhimshme,asaj te vertete qe po i detyron shkodrant dhe shkodranet ta braktisin kte vend te pazevendsushem.

Me rrespekt shkodrani80!

terepervetezotipertegjith

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Niedlich-m:
[qb]
[qb]
[qb] Shkodren po e "braktisin" per arsye ekonomike, per ca tjeter?? Tash me fillu e me nxjerr justifikime kotit munesh sa te dush. Un nuk kam ni ken qe thot qe du me ik se ka shum te ardhun. Pse n'tiran a nuk ka te ardhun??? Apo ata i kan te civilizum.... [/qb]
fakti eshte qe ne tiran ka filluar te nderoje mentaliteti dhe duke nderruar mentalitetin ka dhe progres pastaj mos harro se tirana eshte kryeqytet dhe ka shume me teper mundesira ne shkoder kan ndenjur ne vend po ai tru ka mbet po me thashetheme per tjeret merren dmth qe ka ngel njesoj dhe per ket me vjen goxha keq po ca ti besh jeta eshte e bukur si do qe te jet e keqe apo e mire [/qb]
Mos e bo Tironen lule plako. Pastaj kush tha qe te ardhurit ne Tirane jane me te civilizum :confused: , civilizimi varet nga njeriu´, mua Tirona sme ben pershtypja absolutisht fare... [/qb]
ke te drejte po jeto tani ti 2 muaj ne shkoder pastaj hajde jeto 2 muaj ne tirane dhe shife pak ndryshimin dhe flasim prap bashke ok nuk thashe qe jan me te civilizuar ketu thashe qe ketu kan filluar te nderrojne mentalitet kaq asgje me shume dhe behet me jet normale do thuash ti se eshte kryeqytet sic thashe me siper po nejse
ti je rahat andej si shef hallet e njerzve qe kan ektu jo per gje

no_way_TuTo

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga Niedlich-m:
[qb]
[qb]
Mos e bo Tironen lule plako. Pastaj kush tha qe te ardhurit ne Tirane jane me te civilizum :confused: , civilizimi varet nga njeriu´, mua Tirona sme ben pershtypja absolutisht fare... [/qb]
ke te drejte po jeto tani ti 2 muaj ne shkoder pastaj hajde jeto 2 muaj ne tirane dhe shife pak ndryshimin dhe flasim prap bashke ok nuk thashe qe jan me te civilizuar ketu thashe qe ketu kan filluar te nderrojne mentalitet kaq asgje me shume dhe behet me jet normale do thuash ti se eshte kryeqytet sic thashe me siper po nejse
ti je rahat andej si shef hallet e njerzve qe kan ektu jo per gje [/qb]
Ku kam kohe te rrij ne Shqiperi per kater muaj une mor :angel: , 1 muaj dhe mezi pret me hik /pf/images/graemlins/wink.gif .

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga shkodrani80:
[Jam edhe une dakort me pergjigjen e TUSHIT por ajo ishte nji pergjigje jo thelbesore pasi ashtu sic e mendon dhe ti nuk asht shkaku kryesor popullsia e arrdhun qe i detyron shkodrant te largohen.Megjithate ajo pergjigje ishte e nevojshme duke pare postimet e meparshme te ndonjerit.
Te ftoj ty dhe Tushin qe te merrni pjese edhe ne pergjigjet qe mund ti afrohen me shume te vertetes se dhimshme,asaj te vertete qe po i detyron shkodrant dhe shkodranet ta braktisin kte vend te pazevendsushem.

Me rrespekt shkodrani80! [/QB]
Shkodrani80 shqetesimi jot asht shqetsimi i gjithe Shkodraneve e Shqiptareve.I shkruva rreshtat ma siper pak i revoltum prej rrjedhes se temes qe po i jepnin disa fmije te llastum duke iu largu realitetit gje qe s'asht ne interesin e askujt veçse te atyne qe jane pergjegjes per ket gjendje. Une kisha dashte ma shume se mu marr me arsyet se pse Shkodranet po ikun prej Shkodres me alternativat qe qofte edhe modeste çdonjeni prej nesh ka per permiresimin e ksaj gjendje.Diçka qe ne jo vetem per fajin tone po harrojme per dite e ma teper asht roli jon ne jeten e Shkodres.Tanve ju kujtohet qe ishin protestat e shkollave te mesme te shkodres qe u shtypen dhunshem nga policia me 2 prill qe quan ne renien e qeverise.Ishin po ato te studenteve te Vlores qe bene te njejten gje.Megjithese ne te dyja rastet u shfrytezuan nga ripertypsit ose te ashtuquajturit politikane por ata treguan se gjithe populli sidomos rinia esht ne gjendje ti ndryshoje fatet e veta.S'ka njeri qe s'e kupton se alternativa e vetme asht nje ndryshim i thelle politik.Te gjithe edhe pse te lodhun duhet te ngrihemi ne protesta si te vetmen rruge .Per ata qe jetojne ne Shkoder dhe done te vazhdojne te jetojne atje MA MIRE NJE FUND I TMERRSHEM SE TMERR PA FUND.Po ktu dalin prap ne skene Ripertypesit si hienat qe mezi presin te shohin kufoma e te shujne urine e tyre politike.Besoj se e vetmja alternative asht rinia e Shkodres e e gjithe Shqipnis.Nuk asht e vertete se te gjithe don me ik prej Shkodres se di edhe prej atyne qe i kan mundesite te gjejne pune ne Tirane me pagese dy-tre here ma te madhe prap vazhdojne te punojne ne Shkoder.Pata rastin nje her ne nje emision televiziv ne Shkoder ku kishin ftu drejtorin e Kesh-it dhe Fatmir Mediun.Nje bukuroshe ne mes te emisionit u qu edhe pyti-Si mund ta japim kontributin tone per permiresimin e jetes ne Shkoder.Asht pak per me qesh po edhe per vaj per arsye se ishin studente te Universitetit Gurakuqi.Ket paralize qe na ka kap po shfrytzojne edhe ata qe jane ne drejtim duke na trajtu ma keq se bagetit pa friken se mund tju pergjigjena.E mbajm mend shume mire se Nano hypi ne pushtet me premtimin se do te ktheje 100% te pareve te firmave.Edhe vodhi edhe ato qe kishin mbet se e njeh ket popull e ka dit mir se qado ti baj ska me u qu kush se jane te gjithe te lodhun e te sakatum me protesta.Une pys vedin ku jane rinia e Shkodres studentat e universitetit me profesoret e tyne pse nuk grupohen e te paraqesin nje alternative po vazhdojne te ndjekun rrjedhen si ata peshqit e vrame me dinamit.Po nuk u ndergjegjesum se jena zot te fateve tona kurr nuk do te ecim perpara.Per ket arsye e kam ma shume me ate pjese ku idealizmi xen nje vend te randsishem pra me rinine kryesisht ate te arsimuar.

tushi

Valoris scriptorum

Shpesh flitet per nje mendimin qe asht ma teper deshire si krijimi i nje force te re politike me figura te pastra dhe qe ngjall besim ne popull.Po psh ne Shkoder jemi te gjithe te gatshem te japim ate kontributin tone sado te vogel ne permiresimin e gjendjes po te na kerkohej.Ajo çka do te propozoja une asht qe te krijohej nje organizate qe te nxirrte ne pah figura qe Shkodra i ka duke i marr ata kudo qofshin edhe ne perendim.Dhe ne kushtet teper te renda qe po jeton Shkodra e gjithe Shqipnia jane te pakte ata qe do te refuzonin.
Po ky propozim eshte nje gje shume pozitive edhe pse ne fillim te jep pershtypjen se do te mbetet vetem i tille.Edhe nqs kjo organizate do te krijohej duke i rrezikuar pushtetin si pozites e opozites ndoshta do te sillte nje aleance te hijeve te zeza nga te dy palet per menjanimin e ktij rrezikut.Besoj se gjeja me e mire do te ishte venia para faktit te kryer opozites(se per poziten s'behet fjale) me prezantimin e kandidateve te zgjedhur me arsim perendimor dhe karriera te sukseshme ne kto vende.Mund te krijohen organizata jo te mirfillta politike qe te bejne thithjen e ktyre kandidateve dhe prezantimin e tyre para shoqerise ku çdo rreth mund te beje perzgjedhjen e tyre.Dhe pastaj ti behet edhe prezantimi para opozites duke shpresuar ne nje rreflektim te saj.Dhe nqs ky reflektim nuk do te vij mund te pershkallezohet qendrimi deri ne krijimin e nje force te re potike.Ne kete menyre sigurohet nje transfuzion i plote i gjakut te opozites me mentalitet dhe aresim krejtesisht perendimor.Padyshim kjo do te hase ne rezistence te madhe kryesisht nga pozita por edhe nga opozita por ndoshta te ndodhura para nje presioni publik mund edhe ta pranojne si fakt te kryer.Besoj se kto organizata mund te krijohen fare mire nga universitetet (studente profesore)me futjen edhe te elementeve te tjere nga intelektualet e thjeshte.Dhe arsyeja pse mendoj se opozita mund ta pranoj eshte se tashme çdo dite po trumbeton per nevojat e futjes se elementit te ri me fryme perendimore figurave me te shquara deri tani te paperfshrira ne jeten politike.Kur nje gje e tille do ti prezantohej pa pritur refuzimi do te ishte nje cenim i rende i imazhit te opozites qe s'ka ndonje çudi edhe sikur te ndodhte.Nejse nqs e mendoni te realizueshme jepni edhe mendimet tuaja....

Klement

Primus registratum

Mu mka ba shum pershtypje qe zoti Bahri Borici ish-kryetari i bashkis ka ik ne amerik, edhe ky qe ishte mas tij zoti Ormir Rusi iku. Per menimin tem kta duhet me ken njerzit e funit qe ikun.

shkodrani80

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tushi:
[qb] Shpesh flitet per nje mendimin qe asht ma teper deshire si krijimi i nje force te re politike me figura te pastra dhe qe ngjall besim ne popull.Po psh ne Shkoder jemi te gjithe te gatshem te japim ate kontributin tone sado te vogel ne permiresimin e gjendjes po te na kerkohej.Ajo çka do te propozoja une asht qe te krijohej nje organizate qe te nxirrte ne pah figura qe Shkodra i ka duke i marr ata kudo qofshin edhe ne perendim.Dhe ne kushtet teper te renda qe po jeton Shkodra e gjithe Shqipnia jane te pakte ata qe do te refuzonin.
Po ky propozim eshte nje gje shume pozitive edhe pse ne fillim te jep pershtypjen se do te mbetet vetem i tille.Edhe nqs kjo organizate do te krijohej duke i rrezikuar pushtetin si pozites e opozites ndoshta do te sillte nje aleance te hijeve te zeza nga te dy palet per menjanimin e ktij rrezikut.Besoj se gjeja me e mire do te ishte venia para faktit te kryer opozites(se per poziten s'behet fjale) me prezantimin e kandidateve te zgjedhur me arsim perendimor dhe karriera te sukseshme ne kto vende.Mund te krijohen organizata jo te mirfillta politike qe te bejne thithjen e ktyre kandidateve dhe prezantimin e tyre para shoqerise ku çdo rreth mund te beje perzgjedhjen e tyre.Dhe pastaj ti behet edhe prezantimi para opozites duke shpresuar ne nje rreflektim te saj.Dhe nqs ky reflektim nuk do te vij mund te pershkallezohet qendrimi deri ne krijimin e nje force te re potike.Ne kete menyre sigurohet nje transfuzion i plote i gjakut te opozites me mentalitet dhe aresim krejtesisht perendimor.Padyshim kjo do te hase ne rezistence te madhe kryesisht nga pozita por edhe nga opozita por ndoshta te ndodhura para nje presioni publik mund edhe ta pranojne si fakt te kryer.Besoj se kto organizata mund te krijohen fare mire nga universitetet (studente profesore)me futjen edhe te elementeve te tjere nga intelektualet e thjeshte.Dhe arsyeja pse mendoj se opozita mund ta pranoj eshte se tashme çdo dite po trumbeton per nevojat e futjes se elementit te ri me fryme perendimore figurave me te shquara deri tani te paperfshrira ne jeten politike.Kur nje gje e tille do ti prezantohej pa pritur refuzimi do te ishte nje cenim i rende i imazhit te opozites qe s'ka ndonje çudi edhe sikur te ndodhte.Nejse nqs e mendoni te realizueshme jepni edhe mendimet tuaja.... [/qb]
Mendoj qe dalja ne skene e disa figurave te reja do te ishte me te vertet shume vendimtare per fatin e Shqipnis duke pas tashme nje pershtypje te atille qe populli shqiptar ka nji te kalume qe ka shkaktu vetem zhgenjime.Zhginjimi ma i madh fatkeqsisht i drejtohet lidereve te dy partive ma te medhaja te cilet per arsye te ndryshme[qe mund te jene nga ma te thjeshtat deri tek ma te nderlikumet]nuk arriten te mbanin premtimet e tyne.Besoj qe kjo asht dhe arsyeja qe shteti asht i sigurt duke pare gjendjen pasive te perhershme te popullit,popull i cili ndjen mungesen e figurava te reja te cilat mund ta udheheqin,duke mos shkaktu ma antipati apo paragjykim.
Varjanti i 3 dhe do te ishte 1 shprese e re per shqiptaret te cilet kane kohe qe nuk besojne qe Shqiperia mund te arrije te kaloje veshtiresit aktuale ne nje te arrdhme te shpejte.Ashtu sic the dhe ti Tush,mendoj se vetem nje pakice do te ishte ne kundershtim te ketij propozimi, propozim i cili asht domosdoshmeri dhe zgjidhje e vetme per situaten.

DJ-Mondi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga albscutari:
[qb]
Fillimisht postuar nga empire:
[qb] Heyyyyyyyyyyy

Sa me pershtatet kjo teme, per te vetmen arsye se une po kthehem ne shkoder per te hape dicka te bukur qe nuk e kam vendose akoma.Po patet ndonje ide te mire do ta marr ne konsiderate.Vendi eshte ne piace edhe kur te vini ne vere hajdeni me me ba pak xhiroooooooooooooooooo [/qb]
empire te uroj qe te eci mbare biznesi qe do te fillosh ne shkoder,dhe ishalla nuk te rastis qe te vijne te vejne gjoba e shume gjera te tjera qe ka ndodhur me familjen teme dhe me shume qytetar te tjere shkodrane.
un jam nder ata shkodran qe e kam braktise shkodren dhe kam ike ne tiran dhe i kam investu paret e mija atje sepse deri me sot nuk kam pasur as me te voglin problem dhe fitesa eshte shume here me e madhe se ne shkoder.
dihet se kush i ka ne shkoder te gjith investimet,
tan vagabondat qe nuk te lan me cu kryt,dhe si thoni ju a rrihet ne shkoder kur ne dimer mbas ores 5 masdite as 10 veta nuk i shikon te qarkullojne.
te tanve na dhimet shkodra po nuk kena munsi per me jetu ma aty se ne fund te fundit jeta eshte me e shtejte dhe zoti na e ka dhan me e shiju. [/qb]
Me vjen keq qe ti albscutari per mendimin tem flet si mas oreksit?
Pse Tirana eshte parajs nuk ka vagabonda aty qe ven gjoba vjedhin,vrasin etj.
Gjobe vejn edhe ne qytete te tjera edhe ne shtete te tjera e jo vetem ne Shkoder.
Por ne Tiran {katund gjigand me magjyp*ka ma shume siguri, edhe ato qe vejn gjoba kapen edhe pak a shum denohen, por ne shkoder nuk i kap kush.
Arsyja per kete asht qe me i ba shkodrant si ti,me ik prej aty edhe me hap nje biznes ne Tiran
se ashtu i intereson asaj.
Nuk po kam qef me shkru shum se nuk ja vlen?????

thAci

Primus registratum

/pf/images/graemlins/smile.gif PERSHENDES TE GJITHE ATA QE KANE KURAJO QE TE KTHEHEN NE SHKODER E TE MERREN ME DIçKA!!
:thumbsup: ZOTI JA PREFTE MARE!!!

Tanja

Primus registratum

shkodra po shkaterrohet gjithnje e me shum...kur isha kte ver..ishe 1000 her me keq se para 3 vjetesh qe e lash per her te pare,,,rrruge te prishura mbeturina...ok shteti nuk po ben gje,,,por amam esht vet njerezti qe jetojne ne shkoder nuk e mirmbajne,,helin meturina ne cdo vend,,etj..masanej...qa me ba atje kur ska drita te pakten kur blen dicka don e lan frigurifer edhe prishet ushqimi se ska drita...ska pun..ska asgje...vec njerez rrugash edhe njato qe kan njato bisnese te vogla...prap dona me ja lan vetit vritena etj..edhe ato pak fonde qe i jep shteti shkodres vet misnistrat i marrin per veti..mendojne vec per veti....pra...jan edhe shum fakte te tjera qe po e braktisim shkodre...por do sihte nej mrekullli sikur te kthheshim te gjith edhe t a rindertojme perseri,,, /pf/images/graemlins/smile.gif

Zemra

Primus registratum

Me vjen keq per Shkodren
Gaboheni me spigimet qe jepni dhe harroni se Shkodra si edhe shume qyetete te tjera shqipetare jane te denueme se pari nga pozicioni i tyre gjeografik e strategjiko-ekonomik.
Asnje interres madhor nuk egsiston ne Shkoder fatkeqesisht,as ne rrethinat e saje. Keshtu qe ai qytet eshte i denuar nga rendesia e dobet qe ka si qender ekonomoke. Me rregullimin e mardhenjeve nderballkanike e Europianne Shkodra munde te ringjallet perseri. Per momentin ka sheja te dobeta. Ka te gjase qe Shkodra te varferohet gjithnje e ma shume ne kete dhjete vjeçare. Fale miqve te rrethinave te Shkodres qe kane ardhe ne kete qytet qe Shkodra nuk vdes aq kollaj. Sa per ikjen nga Shkodra besoj jeni te ndergjegjshem ma shume ikin te ardhurit se sa ishqytetaret, por si per ata qe kane ardhur si per ata qe kane qene kushtet e jeteses jane katastrofe. Tirana eshte ba dashje padashje qyteti ne te cilin i zgjidh problemet e jetes ma lehte. Aty ka bisnesin, pilitiken, korrupsionin, punen, shkollen lidhjet me perndimin pra lekun dhe jetesen e keshtu qofshin njerzit e thjeshte qofshin dhe ata qe paten pak leke ne fund te strajces jane te interresuar te shkojne ne Tirane, Durres apo noshta dhe me tej.
Pra te jemi realist pse po shkretohet Shkodra jone e dashtur. Te rradhe jane ata qe e lane Shkodren nga pushtimet e huaja e si po e lan se kane zbrite ne qytet disa malsore apo katundare kjo me duket e pa vertete, ndonse...!!!. A nuk kane shkue edhe ne Tirane te gjithe kategorite? Por ata ikun se e duan ma mire dhe e gjejne tjara kun kete.
Me vjen keq por Shkodra do te shkretohet edhe ma shume e rri e mendoj per fatin e keti qyteti mistik qe e dua si Shpirtin dhe nuk mundem te bej asgje per te.
Nganjehere me del vetja hatrit qe smunda te bej realitet endrrat e mia feminore per ket keshtjelle te rradhe te Shqipetarise.Megjthse kemi investuar familjarisht te gjithe ça kam pase e shoh se jemi "gabue". Asgje s'munde te bejme. Eshte e kote ndihma qe i kemi kushtuar na ka vrferur plotsisht. Tash kemi ndrruar mend, se pari do ti rrasemi Tiranes qofte edhe me nje euro ne xhep, nuk kam zgjidhje tjeter veç humbjes ne Shkoder.(flas ekonomokisht)
Ky ishte te dashtur Shkodranet e mi, vizioni im mbi Shkodren dhe rrezikun qe i kanoset Qytetit ma te bukur ne Bote.
Mirupashim Shodra ime e dashtur. Ma ban hallall.
Se dua te mbijetoj per vehte per ty edhe per emrin tend te madh.

ja nje pike poetike si deshperim

.........................

SHKODERLOCE TE RAFTE PIKA...
SI TE LASH MRAPA EDHE IKA
MOS MA HAPE DEREN KURR MA
NE ROZAFE KURRE MA ME U PA.

EDHE TY MOJ ZONJE E RRADHE,
QE NA DHE AQ NUR EDHE JETE,
TE KEM LANE TE KEM HARRUE?
IKE KEM KEQ PER NJE PAL BREK.

ASPAK SPO E DUE VEHTEN
E S'MUND TE THEM SE JAM SHKODRANE,
KUR UNE ENDEM NE DHE TE HUEJ
E SE SHOHE TE SHKRETEN NANE.

ATE NANE ATE SHKODER TRIME,
QE KJE DJEP MBYT ME KULTURE,
SI MUND TE THEM SE JAM SHKODRANE
KUR SJA PUTHI BALLIN KURRE.

AH MOJ SHKODER TE RAFTE PIKA
..............................

LE

H

harap

Guest

/pf/images/graemlins/frown.gif

Diddy19

Su@mi

Ca ke Harap,je pendu qe ke lane Shkodren per me shku me jetu ne Tr a? :confused: ?

Hajt he burre se me shoke edhe ti,s'je as i pari e as i fundit! /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif