Pse lidhje me nje te huaj?

roland

Primus registratum
Re: Pse lidhje me nje te huaj?

o ermes e di si eshte muhabeti greket/serbet kur nuk na kane dashur te miren dhe mbi te gjitha kane mendime paragjykuse ndaje nesh. po kur ata te shikojne me ate sy besoj se duhet ti pergjigjesh me te njejten monedhe apo jo, sepse atehere do te thote qe ti ben ata me te mire, kurse une them beje tjetrin te mire aq sa ai te ben ty.
c.u.

butterfly

Primus registratum

Une nuk kam paragjykime mbi te huajt... Njoh vetem dy greke ketu ku jam, edhe ne o vella na ngroh dicka pakuptuar, fillojme bjeme muhabet ndryshe nga te tjeret, edhe ju themi te gjitheve, jemi neighbours. (mbase kjo ndodh vetem se jemi kaq larg!!!) Edhe nje plake serbe qe kam takuar rastesisht diku kur i thashe qe jam Albanian i mbushi syte me lot (se kishte nja 30 vjet larg serbise), edhe me tha ne shqip apo sllavce "komshia", edhe nuk me leshonte doren...

Shoqerine e kam shume te koklavitur (dmth nga vende te ndryshme te botes) edhe per te gjithe kam shume respekt perderisa edhe i kam zgjedhur si miq... PO kur dal me nje shoqe shqiptare per muhabet ndonjehere, edhe ajo nuk eshte pjese e ketij grupit "world wide", ku di une, flas me lirshem, edhe muhabeti edhe thashethemi me shijon me shume...

Por e theksoj, edhe pse i dua shume edhe me kane qendruar shume prane gjithe keta qe kam njohur ketu, edhe pse jane me gjithe ate horizont edhe kulture, edhe pse jane aq "nice", i can't date any of them... HELL NO!!! Nuk kam asnje lloj paragjykimi per ata si njerez por nga ana tjeter e shikoj te pamundur te bie brenda me nje te huaj... Por edhe keta shqiptaret qe kam njohur ketu so far... nuk di si ti kuptoj... lene per te deshiruar, edhe pse keshtu te marrin ne qafe...

Prandaj c'te them une, ku ta kemi kesmet, ne duam shume...tani te shikojme...

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga roli:
[qb] o ermes e di si eshte muhabeti greket/serbet kur nuk na kane dashur te miren dhe mbi te gjitha kane mendime paragjykuse ndaje nesh. po kur ata te shikojne me ate sy besoj se duhet ti pergjigjesh me te njejten monedhe apo jo, sepse atehere do te thote qe ti ben ata me te mire, kurse une them beje tjetrin te mire aq sa ai te ben ty.
c.u. [/qb]
roli, une te kuptoj ku e ke fjalen, dhe jam shume dakort me ty ne ate qe thua. Normal qe une i sillem dikujt ashtu sic me sillet ai mua, dhe asnje nuk ka pse te ndihet i mpire nga komplekset e ketij apo atij lloji. Nqs nje grek/serb refuzon shoqerine time apo edhe thjesht te me njohe per njeriun qe jam brenda vetes, per karakterin qe kam dhe ate qe mund te ofroj ne nje lidhje apo shoqeri te thjeshte, vetem per arsyen se une jam shqiptar, atehere domosdo qe direkt ai person shumezohet me zero ne syte e mi, dhe me pas ai as nuk egziston me per mua. Por une e kisha idene time tek kjo: a duhet shmangur apo refuzuar njohja e dikujt vetem e vetem per faktin se eshte grek/serb? Une akoma shkembej e-maila te perzemerta me shoke e shoqe te mi greke apo serbe qe i kam njohur personalisht ne momente dhe rrethana te caktuara, ne menyre krejt normale sic i shkembej me plot miq te tjere te huaj qe njoh. Eshte tjeter gje qe asnjehere nuk me ka rene ne koke deri tani te lidhem me ndonje vajze greke apo serbe. E kam thene edhe diku tjeter qe preferoj ekskluzivisht te lidhem me vajza shqiptare, per shume arsye; por nuk mund te them qe njeri nga kriteret e mia te perzgjidhjes se personit me te cilin ndoshta do te lidhja jeten do te ishte pashaporta qe mban me vete (edhe kete e kam thene njehere me duket /pf/images/graemlins/smile.gif )

lakselv

Primus registratum

Dialog grek:
Pidhaqos: Ajo shoqja jote shqiptare eshte?
Karaqos : Po. Por eshte shqiptare e mir jo si te tjeret.

Ah goca, goca, dhe doni boyfriend shqiptar ju.

gangsterja

Primus registratum
Ata lidhen me te huajat vetem per te bere letrat e tyre,mbasi ne realitet u digjet zemra per gocat shqiptare edhe pse e mohojne.