Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Pershendetje
dhe jeni te mirepritur per bashkebisedim.
Si teme kam zgjedhur ''Pse jemi mbrapa botes ne Shqipetaret''
Do te deshiroja te dija mendimet tuaja mbi arsyet madhore qe vendi yne mbetet i paralizur.
Faleminderit.

Guest
Re: Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret.

Yllka Shembullore pse prinderit e ti(nqs jane me shkolle) i cuan me zorr edhe i dhane profesinon te kundert nga ajo qe deshironin??? :mad: :mad:

marko

Primus registratum

Fillimisht postuar nga GJENERALI:
[qb] Yllka Shembullore pse prinderit e ti(nqs jane me shkolle) i cuan me zorr edhe i dhane profesinon te kundert nga ajo qe deshironin??? :mad: :mad: [/qb]
Aty ka te drejte yllka gjeneralo, asihere s'te dilte e drejta studimit aty ku doje.
Te vetmit qe zgjidhnin ishin ata qe dilnin me medalje ari.
Ku te donte Partia te conin, ti kishe prirje per doktorr, ose deshire, ai te conte ke gjeologji minierat.

tirana

Primus registratum

Tani sido qe ta rrotullosh boten ajo do kete nje pjese te parme dhe te mbrapme, varet se ku gjendesh vete. Nga ktu ku jam un nuk i bie ta konsideroj Shqiperine mbrapa bote pasi dielli lind dhe perendon ne te njejten ore..

Easht e çuditshme qe per bote marrim vetem 30% te saj..

Anana

Primus registratum

[qb] Yllka Shembullore pse prinderit e ti(nqs jane me shkolle) i cuan me zorr edhe i dhane profesinon te kundert nga ajo qe deshironin??? :mad: :mad: [/qb]
Prinderit e mi qelluan fat se mamin e kisha kokederre te madhe edhe te zgjuar shume per ate qe donte. Kurse babin, nga mesues letersie ne fshat me coi partia ne shkolle aviacioni ne Tirane. Oficeret gjume flinin, s'ankohej ai. As une nuk qahem.

Por vit per vit nje muhabet qe. Degjoja si perfundonin gocat neper degera kot me kot. Goca ime e tezes beri 6 vjet inxhinjeri tekstili se ia dha partia, qe tape topi e shkreta per ate dege. Sikur s'ka bere shkolle eshte tani. Goces se shoqes se mamit i doli per Gjeollogji. Qe kufiri 89-90 qe priti dhe ca ajo dhe e nderroi degen. E keshtu me rradhe...

blendiys

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Gloriiaa:
[qb] kush tha qe jemi mrapa botes..?!Tashi po e mar vesh une.. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ku ta marresh vesh ti,ne boten e mbrapshte?!!

woooooow

Primus registratum

sjam ne boten e mbrapshte prandaj u cudita qe se kisha marr vesh akoma... /pf/images/graemlins/smile.gif :shrug:

Erison700

Forumium maestatis

Tema: Pse jemi mbrapa botes ne Shqiptaret. Une e di qe u mbaruan biletat, pritem deri sa te hapej sporteli edhe athere u nisem pak me vonese /pf/images/graemlins/laugh.gif

hot

Hotgirl

Fillimisht postuar nga blendi@be:<br />[qb]
Fillimisht postuar nga Gloriiaa:
[qb] kush tha qe jemi mrapa botes..?!Tashi po e mar vesh une.. /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
Ku ta marresh vesh ti,ne boten e mbrapshte?!! [/qb]
mos shaj se qafsha ty tu sula :mad: :devil: :smash:

Seriozi

Primus registratum

Pse jemi mbrapa botes ne shqiptaret?
Ne fakt ke dashur te thuash:pse Shqiperia ka ngelur mbrapa........por...ne krahasim me Europen dhe disa shtete te tjera.

Keshtu siç e shton ti pyetjen duket sikur neve shqiptaret(njerezit) qekemi mbrapa d.m.th. jemi injorante!!!Nuk e besoj se te gjithe ata shqiptare qe jane ne bote ta ndjejne veten inferiore ne krahasim me njerezit qe i rrethojne,dhe aq me teper qe ky inferioritet te shkoktohet nga mbrapambetja jone mendore!!!!

olti

Neo

Cdo popull ka periudhat e tij te mira dhe te keqia. Ne na ka rene rasti te jetojme kete te dyten.

beshbossi

Primus registratum

a ke degju se shqiperia ka pase ndonje periudhe up???????jo mor jo po ne na iku treni,e tash na u prish edhe hekurudha!!!!!!!

Guest

[qb]
Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Sepse kur u hapen dyert dhe filluam te marrim fryme te lire e te shohim boten e zhvilluar nuk vinim nga 0 por nga minus. Do duhen dhe ca vite te tjera dhe shume me teper edukim qe te barazohemi me ta. [/qb]
Une se kuptoj ca pe ti keq nga Enveri edhe PPSH?
-Te la me shkolla edhe universitete falas.
-Te la me shendetesi falas.
-Te la me uzina edhe industrializim te rregullt.
-Te la me shtepia edhe pune falas.
-Te la me polici edhe ushtri te rregullt edhe te spcializuar.
--------------Cfare ke me mire sot&gt;? [/qb]
Shkollat dhe universitet ishin shume te kufizuara.
Shendetesia ishte falas dhe tani falas eshte sherbimi i urgjences.Ama ate sherbim falas e paguanin me punen vullnetare.
Uzina me teknologji te prapambetur per kohen, dhe me kosto te larte shpenzimesh.
Shtepive u paguaje qerane muaj per muaj.Dhe pastaj paguam leke edhe per ti blere.Mos te flasim per punen vullnetare.
Vetem me arsimin ushtarak te luftes se dyte boterore na la.NA mesoi te luftoni me bajoteta.

Guest

Fillimisht postuar nga JoNiDaaa:
[qb] E para ne nuk jemi mbrapa botes po jemi ne Europe.

Akoma jo LR.Une sa here hy e dal ne aeroport ne Rome...jam akoma te rradha e "no europe" /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
ME vjen keq qe te kundershtoj por nuk ekziston nje gje e tille ne aeroportin e Fiumicinos.Eshte e shkruar JO komunitar te europes.Kjo gje nuk do te te thote qe nuk ben pjese ne europe po nuk ben pjese ne komunitetin europian.

Guest

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] /pf/images/graemlins/laugh.gif

... as kam qene as jam mbrapa as dom betem ketu ku jam e kjo eshte e sigurt ndaj (prape) MJAFT me pergjithesime.

[/qb]
:thumbsup:

D-J

Forumium maestatis

Kordelja nuk eshte mbrapa por eshte nje xhiro perpara prandaj duket mbrapa po ta shikosh nga perpara /pf/images/graemlins/tongue.gif :devil:

olti

Neo

Fillimisht postuar nga angeldeviled:
[qb] a ke degju se shqiperia ka pase ndonje periudhe up???????jo mor jo po ne na iku treni,e tash na u prish edhe hekurudha!!!!!!! [/qb]
SIGURISHT QE PO!

olti

Neo

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[qb] Kordelja nuk eshte mbrapa por eshte nje xhiro perpara prandaj duket mbrapa po ta shikosh nga perpara /pf/images/graemlins/tongue.gif :devil: [/qb]
:lol: :lol: :lol:

Petroninsja

Primus registratum

Nje gje me ben pershtypje, jo vetem kjo teme por shume te tjera neper forum diskutojne gjendjen e Shqiperise sa mbrapa jemi, sa rrace e eger jemi, sa jo te denje jemi ndaj kombit tone dhe me rradhe...
Se kuptojme qe ne Shqiptaret jemi ata qe ndertojme vendin tone dhe kuptohet Shqiperia do kete uljet dhe ngritjet e saj, e duam cdo gje me suste..
Dikush me pyeti si ishte Tirana kete vit, i thashe si shpirt, me bukur se kurre. Smund ta mohoj qe shoh ndryshime dhe do ndodhin te tjera.. pse duhet ulur morali pikerisht per efekte qe duan kohe te marrin forme dhe te na mbushin mendjen neve ?!

Seriozi

Primus registratum

Sepse flitet me pasione Vogelushe prandaj.Kur eshte PD ne pushtet Shqiperia per militantet e PD ecen perpara ndersa per militantet e PS po rri ne vend numero ose po shkaterrohet.Po keshtu edhe tani kur ne krye eshte PS eshte shume e lehte ti dallosh militantet e te dyja partive.
Nuk thua dot qe Tirana po ndryshon per mire se hop ta ngjiten emrin komunist dhe po the qe eshte bere si fshat i qelbur te thone...ku e di une ça te thone por pa epitet nuk ngelesh.Kur dikush nuk ka respekt per veten dihet si do i shkojne punet.