Pse humbim?

Guest
Re: Pse humbim?

:confused: /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ema

Goddes

Bigger they are harder they fall(thoshte konga,dhe njoni /pf/images/graemlins/wink.gif ) /pf/images/graemlins/laugh.gif

saimir08

Primus registratum

nuk dua te humbem
ndoshta keshtu gjerat verteta do te merrnin
ngjyren e sublimes
dhe ne horizont do te shikonim vetem ngjyre hiri
eshte e pakrahasushme dhe ne te njejten kohe eshte kontradiktuese per cdo gje qe shikohet si humbje
SEPSE VETEM NE HUMBJEN E SHIKOhet FITOREN.
pastaj kure nuk ka nje humbje te vertet
dmth qe te shkaterohet ne menyre definitive ne cdo forme apo permase
por vetem ALTERNATIVA E NJE FITORJE TJETER ndoshta ne nje konceptim me te gjere se sa
vete FJALA humbje APO FITORE.

Simpatik

Primus registratum

Po s'humbem nuk ja dime lezetin fitores, pos humben ne s'fiton tjetri fjala qe na pelqen me teper neve eshte UNE...UNE...UNE.
Pastaj ne jemi shqiptar e kemi per zakon, dhe zakoni a zakon bota humbet e ai s'ndryshon.

Herkuli

Primus registratum

po edhe kur humbim kemi fituar
kemi fituar ate qe merituam
pra nese humbjen, duhet pranuar
kemi fituar ate qe kerkuam.

triumfi do kishte shije bajate
pa humbje teper e merzitshme jeta

genci#2

Primus registratum

hey!
une them qe ne jeten e secilit ka shume fitore dhe shume humbje. disa te medha e disa te vogla. nuk ka jete vetem me fitore ose vetem me humbje, sepse nderrojne pikat e referimit, kontekstet, dhe ç' eshte me e rendesishmja secili ka metrin e vet per te matur gjerat.
nje njeri qe sheh gjithenje ne horizont nuk do ta arrije kurre ate, dhe nuk vern malet qe kapercen per ta arritur.
vetem ne dashuri gjerat ndryshojne. bota e brendeshme eshte shume e nderthurur me boten e partnerit(es) dhe fushat dhe malet e dy boteve perpuqen vetem ne fillim me njera tjetren gjate rrotullimit, sepse jane qe te dy qe frenojne ose akselerojne per te pershtatur peizazhet e brendeshme. por kur koha kalon dhe stinet ndryshojne ... fillon e sheh gjithkush horizontet e veta. /pf/images/graemlins/frown.gif
vete ne kemi tendenca te neglizhojme fitoret e vogla dhe te synojme tek ato te medhate. por po te numerojme te voglat do te shihnim qe jemi te mbushur me te tilla. sikur t'i kushtonim pak me shume kohe shijimit te seciles prej tyre dhe t'i jipnim pak me shume peshe do te na mjaftonin ato.
zakonisht humbjet peshojne kur nuk ke me ke t'i ndash. por kur na peshojne sepse u japim me shume peshe vete ne na transformojne ne menyre te padukshme. pastaj vete bota qe na rrethon na ndihmon t'i vuajme. eshte mire te mos humbasim kontrollin e vetes dhe te ndienjave, mbi te gjitha autostimen. /pf/images/graemlins/wink.gif

samanta

Primus registratum

Po te mos ekzistonte humbja s'do ja dinim vleren fitores /pf/images/graemlins/smile.gif

erdha-edhe-une

Primus registratum

TUNG TUNG TE GJITHVE -ERDHA EDHE UNE PRA!
PO PSE NUK PRANONI SE HUMBJET I PROVOKIM VETE QE TE SHIJOJM FITORET PASTAJ-SI TA QUAJ MANI APO DOBESI E QENJEVE NJERZORE?!

221178

Primus registratum

Humbim sepse asgje s`eshte e perjetshme.Po te ishte nuk do ekzistonte levizja.
Humbim qe te mund te fitojme dicka tjeter,qe pastaj ta humbasim edhe ate ....and so on....

Dua

Primus registratum

E une them pse te mos humbim? Shijon fitorja pa humbje? S'e besoj. :rolleyes:

D.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Me menie...fluturojm shum larg sepse s'na mjafton ky limit "praktik". Kerkojm&Kerkojm....na pelqen te ndjekim & kerkuar diçka..nje shkak!
Te dishim gjithçka...nuk do ishte jet pa kuptim?!

"esht e embel te humbesh ne kte pafundesi...". (Ne pak raste dmth,lol.)

inanissa

Primus registratum

Njeriu s'humbet kurre per mos-zotesi,por vetem per mungese entuzjazmi!
(sme pelqen te monopolizoj thenjet e te tjereve por kesaj radhe nuk me vjen nder ment se kush e ha thene... :book: kur ta gjej do tua them)

Kondrapedali

Kondrapedali

Humbet kur ti zotëron diçka! Çfarë zotëron njjeriu në këtë botë? Asgjë, pra njeriu nuk mundet të humbasë pasi ai nuk është i aftë as të zotërojë veten e tij, mendimet e tij e aq më pak sende, kafshë apo njerëz.
Ne humbim sepse duam të zotërojmë. Edhe atë që të tjerët na e ofrojnë ne duam ta kemi TONËN. Të zotërosh diçka është ta humbësh atë. /pf/images/graemlins/smile.gif

Alanis

Primus registratum

Epo te gjithe s'do fitojne. psh. ata si puna ime fitojne gjithmone ne fund!!!!!!

Alanis

Primus registratum

Ca te ka be ai flamur ty mo zotni!??? Po ate flamurin qe ke ti ne mendje ma ka marre Neo.