Pse e luftojne Islamin?!

Dreamer

Under the Dome
Kam postuar diku verdalle nje interviste te vogel te nje gazetari qe shpjegon kush eshte ISIS. Eshte nje al-qaeda e re e krijuar dhe kjo nga vete amerikanet per te destabilizuar rendin e qetesine ne bote per te vene ligje te reja nderkombetare (gjithmone ne favorin e tyre) e per te bere ndonje pushtim te ri sic bene ne Irak e Afghanistan duke lene pas deri tani me shume se 1.2 mil te vdekur.
Nuk egziston ne Kuran asnje shkrim qe thote te vrasesh.Per fat te keq sot bota shef vetem interpretime e asnje fakt dhe ju mjafton intrepretimi meqe jane te droguar me propagande nga te gjitha anet.​

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
Nuk behet fjale per "mbushje mendje" por behet fjale per paragjykime dhe keqinterpretime. Nese Ti thua se ne Kur'an paska "100 Sure" (nga gjithsejt 114 Sure) qe fliskan per lufte dhe gjakderdhje , atehere mua me duhet te dyshoj qe Ti ne te vertete e ke lexuar ndonjehere Kur'anin. I kam lexuar te gjitha citate (jo te cenzuruara) qe kane te bejne me luften dhe nuk mundem te pajtohem as me pohimin tend as me ate te Robertit.
Nese dikush ka paragjykime ndaj ndonje libri, pa e lexuar ate, atehere eshte veshtire te diskutohet ne menyre te arsyeshme...

Nder ato 114 sure nder 100 ne to ke fjale qe inkurajojne dhune/gjak .

Urdhero k'tu .

http://quod.lib.umich.edu/cgi/k/koran/koran-idx?type=DIV0&byte=114839

...hudhu nje sy , nese I ke harruar .. K'to jane sure te Kuranit , nuk po I shpifi/keqkuptoj une .. I ke te shkruara qarte dhe paster , qysh I keqkuptokam une . Lol

Shkeput sure .. 4:11 dhe 4:23 pshm ..dhe na I shpjego qarte ti me fjalet e tua c'fare thone ... dhe c'fare kupton ti me to ?

hareid

Papirus rex
Zana ato qe i ke nxjerr Ti nuk jane "SURE" (KAPITUJ) sic ke shkruar me heret por jane "AJETE" (CITATE). Nji "Sure", kapitull, munde te kete edhe me shume se 200 "Ajete" citate...Ketu ka dallim shume te madhe.

4:11 eshte shpjeguar shume qarte ceshtja e testamentit qe deri ne ate kohe femres nuk i jepej asgje. Eshte e vertete qe mashkullit ne ate rast i jepen dy pjese, mirepo duhet marre parasysh edhe ate se mashkulli eshte i obliguar qe te e furnizoj familjen dhe jo femra (pra pjesen e saj ajo nuk eshte e obligushme, sikurse mashkulli, te e investoj ne familje por mundet te blej cfare ti doj zemra) atehere ndarja behet e arsyeshme. Pastaj femres pervec nje pjese qe i jepet nga babai pjesa tjeter i sigurohet edhe nga burri. Per ate kohe kur gruaja ne asnje vend te botes nuk trashegonte fare testament, ky ndryshim ishte nje revolucion.

Sa i perket citatit 4:23 aty theksohet se me cilet persona te vijes se drejtperdrejte eshte e ndaluar martesa.

Edhe nje gje duhet te jete e qarte Gjuhet semite, ku bejne pjese: Gjuha hebreje, arameje (e ka folur Krishti) si dhe gjuha arabe jane shume te veshtira per te u perkthyer. Ne te shumten e rasteve nje fjale ka shume kuptime prandaj ka edhe perkthime te ndryshme. Disa perkthime ndryshojne aq shume nga njera tjetra saqe dikush mendon se eshte duke lexuar dy libra te ndryshme. Per te e kuptuar drejte, eshte mire qe te lexohet ndonje Komentar i ndonje eksperti te ketyre gjuheve

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
Nuk I sjell dot taman qarte dhe paster sic eshte/jane shkruar , fjale per fjale ? Lol

Dhe nese Qenka I asaj kohe , qysh eshte ky I sotmi ? Mos Valle ka ndryshuar Sipas Kuranit te sotshem ? Une po flas Sipas Kuranit , Jo qejfit tend e timit.

Nese nuk e sjell dot ti sic eshte shkruar fjale per fjale , mund te ta sjell une .. Pastaj mund te me korigjosh ti , nese e keqkuptokam une ose bej gabime une ne perkthim. Lol

Zgjidh e bej...

hareid

Papirus rex
Une te tregova ne menyre te pergjithshme se per cfare behet fjale aty dhe jo per perkthimin pike per pike. Per perkthimet pike per pike e dhashe komentin me siper. I kam nga tre kater perkthime te ndryshme te Kuranit, te Bibles dhe i lexoj se si perkthehen
Nuk thashe se Kur'ani ka ndryshuar por thashe qe ato citate erdhen ne ate kohe kur femres nuk i jepej asgje. Nese nuk perton lexoe edhe njehere shkrimin e meparshem.

hareid

Papirus rex
Kam postuar diku verdalle nje interviste te vogel te nje gazetari qe shpjegon kush eshte ISIS. Eshte nje al-qaeda e re e krijuar dhe kjo nga vete amerikanet per te destabilizuar rendin e qetesine ne bote per te vene ligje te reja nderkombetare (gjithmone ne favorin e tyre) e per te bere ndonje pushtim te ri sic bene ne Irak e Afghanistan duke lene pas deri tani me shume se 1.2 mil te vdekur.
Nuk egziston ne Kuran asnje shkrim qe thote te vrasesh.Per fat te keq sot bota shef vetem interpretime e asnje fakt dhe ju mjafton intrepretimi meqe jane te droguar me propagande nga te gjitha anet.​

Plotesisht dakord....Edhe Snowden e tha para ca kohe: "
"Snowden added that the American CIA and the British Intelligence collaborated with the Israeli Mossad to create a terrorist organization that is able to attract all extremists of the world to one place, using a strategy called “the hornet’s nest”.

per me shume

http://moroccantimes.com/2014/07/64...erabu-bakr-al-baghdadi-trained-israeli-mossad

-Zana-

e...Thjeshte
Pse sot Sipas Kuranit I jepet , pjese dhe te drejte femres ?

Sic dhashe une nuk ardhur k'tu per te te mbushur mendjen Ty dhe paqesoreve te tu , une fola ne emer te k'tij libri te cilin nuk ke qysh ta interpretosh ndryshe nga c'fare eshte shkruar . Ta Ben shume te qarte se sa paqesor eshte , e nese ti e paqesore te tjere , keni gjetur paqen ne nje burim te tille , ku femren /femijet I trajton si lecke , ku inkurajon dhune dhe gjAk , atehere kjo eshte zgjedhja e jote /juaja , une nuk po kundershtoj zgjedhjen tuaj .. Po I pergjigjem pyetjes te nenshtruar ne teme ne nje fare forme , dhe pa keqinterpretime /shpifje .

E Ndersa persa ju perket k'tyre femrave inteligjente k'tu ne teme , qe Vijne e flasin ne emer te Kuranit .. K'tyre nuk mund te jua marrim per baze devotshmerine myslimane Sipas Kuranit .. Sepse nese I ke ndjekur , nuk mbajne shami, perdorin fjalor te piset lart e Poshte .. Shkojne ne Pune/dalin Bredhin/konsumojne alkol e Kane edhe nga nje te dashur para martese , me patjeter ( e nese eshte ndonjera qe nuk ka , I kerkoj falje ... Lol ) .. K'to te gjitha jane haram Sipas Kuranit , e femra te tilla te pavarura/te perdalura nuk mund te merren si shembull pozitiv , nuk ju lejohet te Vijne e te flasin ne emer te Kuranit. Por te denohen e mundesisht Sipas Kuranit duhen te vriten duke I gjuajtur me gure . Lol

Last edited:

-Zana-

e...Thjeshte
Fajin e ka Amerika e jo Islami o njerez !!

Pse ligjet ne shtetet/ligjore Islamike , Amerika i paska implikuar /detyruar ?

Isis .. E pse do sjellesh Isis si shembull , ku k'to ne te vertete nuk jane shtet, AMA nga identifikimi jane myslimane/Arabe. (E leme k'te ) . Mund te marrim/sjellim si shembull shtetet ligjore islamike, Jo sa organizata ka lart e Poshte .. e kush I kurdis ato.

Shqiperia ,nuk eshte shtet ligjor Islamik . Kshuqe le mos te keqkuptohemi se kush eshte fjala e Islamit Sipas Kuranit .. Aty ku ligjet aplikohen & zbatohen Sipas Kuranit, aty ku eshte islami I vertete , ne te vertete... Me myslimanet tane , qe Flasin Shqip , sillen si shqiptare me tradita /zakone /histori Shqiptare ...(Krejt ndryshe nga ato Arabe ) ku nuk bazohen ne kuran Por praktikojne ne terezine hesapin e tyre si Shqiptare.

Last edited:

Dreamer

Under the Dome
Gjithcka negative lexojme apo shikojme ne tv,gazeta,internet etj eshte nje plan i arkitektuar nga hebrenjte i vene ne akt nga sherbyesit amerikan.Te kuptohem cfare them drejte duhet fillimisht te shikosh gjerat me nje sy tjeter me ate te llogjikes jo me ate propagandes qe na e ofrojne perdite falas ;)

-Zana-

e...Thjeshte
Nuk eshte nevoja te bazohesh ne propagande ...realiteti eshte me prane nesh se propaganda .

Nuk e kam prb ti pershkruaj te Dyja palet , e qe te dyja I kam vizituar realisht .

Nuk mund ta mohosh realitetin/ e ligjet standarte qe jeton/prezanton nje shtet I tere . Sot realiteti eshte I hapur , mjafton ti vizitosh nga afer ose studiosh ( me fakte ) .

hareid

Papirus rex
Pse sot Sipas Kuranit I jepet , pjese dhe te drejte femres ?

Sic dhashe une nuk ardhur k'tu per te te mbushur mendjen Ty dhe paqesoreve te tu , une fola ne emer te k'tij libri te cilin nuk ke qysh ta interpretosh ndryshe nga c'fare eshte shkruar . Ta Ben shume te qarte se sa paqesor eshte , e nese ti e paqesore te tjere , keni gjetur paqen ne nje burim te tille , ku femren /femijet I trajton si lecke , ku inkurajon dhune dhe gjAk , atehere kjo eshte zgjedhja e jote /juaja , une nuk po kundershtoj zgjedhjen tuaj .. Po I pergjigjem pyetjes te nenshtruar ne teme ne nje fare forme , dhe pa keqinterpretime /shpifje .

E Ndersa persa ju perket k'tyre femrave inteligjente k'tu ne teme , qe Vijne e flasin ne emer te Kuranit .. K'tyre nuk mund te jua marrim per baze devotshmerine myslimane Sipas Kuranit .. Sepse nese I ke ndjekur , nuk mbajne shami, perdorin fjalor te piset lart e Poshte .. Shkojne ne Pune/dalin Bredhin/konsumojne alkol e Kane edhe nga nje te dashur para martese , me patjeter ( e nese eshte ndonjera qe nuk ka , I kerkoj falje ... Lol ) .. K'to te gjitha jane haram Sipas Kuranit , e femra te tilla te pavarura/te perdalura nuk mund te merren si shembull pozitiv , nuk ju lejohet te Vijne e te flasin ne emer te Kuranit. Por te denohen e mundesisht Sipas Kuranit duhen te vriten duke I gjuajtur me gure . Lol

Zana ti vetem qe e verteton se nuk e ke lexuar fare Kuranin, perndryshe nuk do te gaboje aq thjesht duke shkruar: "Sipas Kuranit duhet te vriten duke i gjuajtur me
Gure". Une kerkoj nga Ti vetem nje gje dhe pastaj dorezohem.... Gjeje vetem nje citat ne Kuran ku permendet "denimi dhe vrasja nepermjet gjuajtjes me gure".
Nese nuk e sjell, atehere do te ishte me mire qe mos shkruash dicka pa e verifikuar mire....

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
1618530_795132790533425_988640269440205772_n.jpg

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Ja pra dallimi midis njerëzve dhe kafshëve apo ju akoma i besoni përrallava me perendimorët.

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Për mua duhet ndaluar me ligj feja Islame në vendin tonë , kaq duken ashiqare prapambetjet dhe mbeturinat otomane në shoqerinë tonë por gjysma e se keqes që është në minorance kjo pjesë primitive!

-Zana-

e...Thjeshte
Zana ti vetem qe e verteton se nuk e ke lexuar fare Kuranin, perndryshe nuk do te gaboje aq thjesht duke shkruar: "Sipas Kuranit duhet te vriten duke i gjuajtur me
Gure". Une kerkoj nga Ti vetem nje gje dhe pastaj dorezohem.... Gjeje vetem nje citat ne Kuran ku permendet "denimi dhe vrasja nepermjet gjuajtjes me gure".
Nese nuk e sjell, atehere do te ishte me mire qe mos shkruash dicka pa e verifikuar mire....

Ti qenke vertet i cuditshem, si fillim i neglizhon ato qe sjelle une nderkohe qe me lart po argumentoje , tani duke lene ato pas dore vjen dhe hudhesh tek dicka tjeter... jam shume e qarte se per c'fare shkruaj .. mendjen & syte i kam ne rregull :rolleyes:

Edhe per k'te nuk qenke ne dijeni ? k'te mizori barbare qe egziston dhe aplikohet ne te vertete edhe sot ?

Te lutem nese nuk je i qarte me Anglishten , me thuaj te te ndihmoj. :rolleyes:
Po te shtoj edhe listen e shteteve, ku kjo metode pranohet dhe praktikohet sot , meqe nuk je ne dijeni ...dhe sa per te me shuar kureshtjen , ne c'fare vendi jeton ? :S

Islam is the only religion that prescribes and condones stoning people to death.Stoning is practiced in contemporary Afghanistan, Iran, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, and Nigeria.

From the Hadith:

Bukhari (6:60:79) (alt link) - Two people guilty of "illegal" intercourse are brought to Muhammad, who orders them both stoned to death. Apparently their act was out of love, since the verse records the man as trying to shield the woman from the stones.

Bukhari (83:37) - Adultery is one of three justifications for killing a person, according to Muhammad.

Muslim (17:4192) - This hadith clarifies the different penalties for adultery (when the subjects are married), and fornication (when they are not): "in case of married (persons) there is (a punishment) of one hundred lashes and then stoning (to death). And in case of unmarried persons, (the punishment) is one hundred lashes and exile for one year" (See also 17:4191)

Muslim (17:4196) - A married man confesses that he has adultery. Muhammad orders him planted in the ground and pelted with stones. According to the passage, the first several stones caused such pain that he tried to escape and was dragged back.

Muslim (17:4206) - A woman who became pregnant confesses to Muhammad that she is guilty of adultery. Muhammad allows her to have the child, then has her stoned. The description is graphic: "Khalid b Walid came forward with a stone which he flung at her head and there spurted blood on the face of Khalid and so he abused her."

Muslim (17:4209) - A woman confesses adultery and is stoned to death on Muhammad's order.

Ibn Ishaq (970) - "The adulterer must be stoned." These words were a part of Muhammad's farewell address to his people on the occasion of his final pilgrimage to Mecca.

Islamic Law - "The stone shall not be so big so as to kill the person by one or two strikes, neither shall it be so small that it cannot be called a stone" The victim is intended to suffer.

Additional Notes:

The Qur'an uses the phrase "fornicators or adulterers" in Qur'an 24:2 and prescribes 100 lashes as the punishment (verse 4:15 suggests house arrest for "lewdness"). This almost certainly refers to unmarried sex only, since it would make little sense that fornication and adultery be prescribed the exact same punishment when they are different offenses. It would also contradict the many examples from the Hadith in which Muhammad put adulterers to death. In fact, Muslim (17:4209) records a case in which an unmarried man is ordered flogged, while his married partner in crime is stoned.

Last edited:

SNAP

Papirus rex
DO VI NJE DITE QE ZOTI DO TJU GJYKOJE, HERET APO VONE, PRANDAJ MOS
BENI KRAHASIME EKSTREMISTE.

-Zana-

e...Thjeshte
DO VI NJE DITE QE ZOTI DO TJU GJYKOJE, HERET APO VONE, PRANDAJ MOS
BENI KRAHASIME EKSTREMISTE.

Dhe sipas teje duhet te behemi /jetojme si skllever sot e gjer kur te vdesim , duke pritur ate dite ? Kjo qe thuan ti, nuk eshte thenie ekstremiste ?

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Jani Vreto

Feja e vërtetë dhe me të vërtetë e shenjtë, është dashuria për atdheun, respekti për të drejtat dhe liritë e tij

SNAP

Papirus rex
LALI ty te ka DE jeta, dhe ti harron qe dhe ate qe ti disponon ne jete duke fillu "JETA" jote, e deri te gjendja ekonomike, etj etj
eke nga "ZOTI" prandaj thuj te pakten vetem nje fjale FLM O ZOT se nuk te kushton gje zana