Presidenti i ri i SHBA

Ergler

Primus registratum
Re: Presidenti i ri i SHBA

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: 99999</div><div class="ubbcode-body">Ndoshta fiton Hillary Clinton. Do jete fitore e madhe edhe per Shqiperine. Se deri tani Bushi asgje konkrete nuk ka bere.
Ne fakt ai duhet te kishte ardhur me perpara ne Shqiperi. </div></div>

Bushi ka bere shume per shqiptaret.Deshi ai qe Kosova shpalli pavaresine.Eshte ai dhe DASH qe po punojne per marrjen e fteses se vendit tone per tu bere anetare e NATO-s.Kaq eshte shume fare e nuk ka ku te veje me.

ismaili

Primus registratum

AnaBlue said:
Sipas arsyes tende, letrat do ja japi races se vet qe arrin ta kuptoje me mire sepse shqipetareve te bardhe Amerikanet si kan shum qej te huajt. Ai duket si me liberal me emigrantet. Jo sic e ka bere Bushi me i heq edhe ID. Ne amerike ka shume shqiptare pa dokumenta.

jimmy84

Primus registratum

Ne nje debat qe zhvillohej ca diplomate shqiptare shpreheshin qe politikat e jashtme nuk ndryshojne shume nga ardhja e nje presidenti. Nuk e di, po Bushi me Klintonin sikur ndryshoi ca. Vertet te dy bene luftra po ne rajone te ndryshme.
Une s`jam fort i informuar mbi fushatat amerikane po si zor ta fitoje MekKeini. Bushi edhe heren e dyte fitoi "me breke neper kembe" keshtuqe si zor ta marrin perseri Republikanet. Dhe per me teper kur MekKeini kembengul tek Iraku. Si te lodhur me duket se jane amerikanet me ate Irakun.
Une per vete jam me "Klintonen" por kam frike se do ja marri Obama.
S`me pelqen por amerikanet kane rene ne hall me duket mua. Ose ne Irak ose me zezak.

2celjan-fr3

Primus registratum

greece10.jpg

Vazhdon mbeshtetja!

gurax

Pan ignoramus

<div class="ubbcode-block"><div class="ubbcode-header">Originally Posted By: AnaBlue</div><div class="ubbcode-body">
Votat qe i jepen atij deri tani jane nga popullsia afrikano-amerikane dhe si nje pjese e intelektualeve te bardhe qe duan ti tregojne Botes se nuk jane raciste dhe nje i zi si Obama do jete e ardhmja e Amerikes. BS!
</div></div>

Kjo me duket shume e vertete. Kam pershtypjen qe racizmi ekziston dhe eshte me shume influence ne sfera te tilla. Te them te drejten nuk di se cfare te them per kete ceshtje. Nje miku im, kur ra nje here fjala, tha: "Nje gje ta kesh parasysh, ne Amerike nuk ka patur dhe asnjehere nuk do te kete president zezak apo femer. Struktura e ekuilibrit heterogjen te popullates atje do te prishej menjehere nga nje sasi e madhe njerezish qe do te rreagonin si t'ju donte qejfi dhe do te shfrytezonin rastin. Dhe ata qe jane ne drejtim kete gje e dine shume mire."
Se sa e vertete eshte kjo, mbetet ende per t'u pare.

Kondrapedali

Kondrapedali

Megjithatë, kam përshtypjen se në SHBA më kollaj do pranohej një President me ngjyrë se sa një Presidente femër.

Ergler

Primus registratum

Nga sa kemi informacione ne ketu ne Europe,flitet qe demokratet(partia Demokrate)per ta zgjidhur ngercin midis zezakut dhe Clinton do te vendosin per nje kandidat i cili nuk ka bere fushate per te qene kandidat.Nqse ndodh keshtu i jepet zgjidhje problemit dhe keshtu qe zezakut i vihet nje sterkembesh me lezet.Rrofte Amerika!Uroj qe gjithe shqiptarve tu jepet leja e qendrimit ne USA!

jimmy84

Primus registratum

Me sa duken bathet Obama e fitoi ate muhabet. Po sec kam nje "parandjenje" qe do fitoje MekKein. Dhe deshtimi i demokrateve ka per t`u justifikuar me "luften e ashper mes dy kandidateve".
Po ta mendosh eshte skenar i bukur.
Eshte e cuditshme si i parashikojne gjerat andej nga Hollivudi. Tek "Kreu i Shtetit" ishte skenari fiks:

Veme kandidat nje zezak. Ai humbet por ne fitojme simpatine e minoriteteve. Heren tjeter i fitojme ne zgjedhjet.
Per te mos permendur shprehjen "Une jam hero lufte dhe kusheriri i Sharon Stonit?"

Dini gje a jane kusherinj Sharoni me Xhoni? Se hero lufte e morem vesh.Vetem se kam pershtypjen qe "happy-end"-i ishte sa per te shtuar fitimet e filmit se po te mos e kishte ate "happy-end" nuk shiten biletat pastaj.

Tani c`eshte e verteta sot partite ndryshojne vetem nga emrat kudo e jo me ne Amerike qe e kane tradicionale. Krahasimin mes P.R dhe P.D. ne Amerike e ka bere tamam Majkell Mjur kur thoshte:

Perfytyroni qe jeni ne nje barke. Barka ka nje vrime dhe po fut shume uje. Ti ke vetem nje kanace per te nxjerre ujin. Kanacja nuk te ben pune po sidoqofte ti perpiqesh deri ne fund.
Partia Demokratike eshte "kanacja".

Keshtuqe nqs mbeten ne pushtet republikanet do vazhdoje motoja "God bless America and NO PLACE ELSE".
Dhe kam frike se "veprimet energjike" te republikaneve do i ngjajne asaj gropes thithese qe sa me shume leviz aq me shume zhytesh. Dhe po u zhyt Amerika....keq puna se do terheqi edhe ca te tjere pas.

jimmy84

Primus registratum

P.S. Se harrova. Nqs fiton MekKein sic besoj une, nuk ka dilema per Kosoven.

Ergler

Primus registratum

Per ne shqiptaret ai kokethati mos fitofte kurre.Mendoj se demokratet po bejne zgjedhjen e gabuar dhe do te humbin per te treten here radhazi.Uroj fitoren republikanit MekKein!

Al-Punk

Still here
Zgjedhjet ne Amerike: Debati Obama - McCain

Obama-McCain, debat për besimin
Sapo pashe debatin Obama - McCain.
Jam kurioz te di nga ata qe jetojne ne Amerike se si e perceptojne te ardhmen e presidences.

Gjithashtu se si zune vend fjalet e kandidateve.
Per aq sa mund te gjykohet ne Europe, thirrjet e Obames per largimin e fokusit nga Lufta, zhvillimin e shkences, burimet alternative te energjise, uljen e cmimeve per edukimin e njerezve shihen shume pozitive dhe pikerisht ato qe duhet te kete nje udheheqes.
Megjithate kam pershtypjen qe ne Amerike ka nje perceptim tjeter persa i perket supremacise dhe egos luftarake. Pikerisht kete ego perkedhelte McCain here pas here.

Nese do te ishte qe keto zgjedhje do ishin ne Europe, Obama do fitonte patjeter (ndoshta dikur dhe Kerry). Per ne US nuk e di.

Al-Punk

Still here
Re: Zgjedhjet ne Amerike: Debati Obama - McCain

Votoni per Kandidatin tuaj te preferuar Presidencial!

Hellena

Primus registratum

Me sa dihet Evropianet jan goxha racista prandaj smund te thuash me siguri ...Dhe Amerikanet gjithashtu .. le te shpresojme

Kondrapedali

Kondrapedali

Mendoj se do fitojë Obama duke patur parasysh krizën ekonomike aktuale dhe aftësitë e Obamës në ekonomi.

Z

Zen

Guest

McCain eshte republikan(mos harroni qe republikanet kane 8 vjet ne pushtet), klase e larte,motoja- bejme investime qe te ecim perpara.Te sulmojme kur na provokojne.

Obama eshte demokrat, klase e ulet, per me teper me ngjyre.Tip Robin Hood i koherave moderne,motoja-u marrim te pasurve dhe ju japim te varferve.Te perdorim diplomacine ne provokime.

Amerikanet-jane njerez fanatik ne zgjedhjet e tyre,klasat mbizoteruse jane e mesmja dhe e pasura.Nuk durojne te kene njeri ti'u thote cfare duhet te beni, aq me teper nje leader me ngjyre.Jane shume nacionalist, me shume nga budalliku se dashuria e madhe per vendin...

Nje detaj te vogel por i rendesishem eshte qe Legacia Bush- Clinton ka udhehequr Shtetet e Bashkuara per 25 vitet e fundit.Gjithashtu ne US asgje nuk ndodh rastesisht dhe mbajeni ne mendje qe US po kalon nje periudhe te veshtire ekonomike.
Do i duhen tre ose kater vjet te mira te marre veten nga kjo gjendje, dhe nje President me ngjyre ne keto kohera nuk eshte rastesi...

Al-Punk

Still here

I bie qe njerezit u lodhen nga Legacite dhe familjet e pasura qe rrotullonin pushtetin dhe ndoshta tani erdhi koha ti japin voten nje njeriu qe vjen nga poshte?

M

Mortal

Guest

I vote for McCain. McCain nuk di ta shese aftesine e tija me "fjale dhe fjalime te medha" si mund te dije avokati Obama por vendi nuk ka nevoje per fjalime por per vepra- sidomos tani.
Debati qe paten ishte debat me dorashka. Te shohim cdo behet neser me Palin dhe Biden. Duhet te jete interesante.

Z

Zen

Guest

I bie qe ajo qe thashe me siper thote shume gjera...
Duhet te kemi parasysh qe dhe opsionet e disponueshme per kandidaturen presidenciale nuk jane nga me te mirat, Legacia u terhoq pikerisht tani!!!

Populli amerikan ska qene ndonjehere me rremuje se tani.Votimet nuk do jene te njetrajtshme per vete faktin e situates ekonomike, politike dhe financiare ne kete vend.

Duke lene menjane mendimin tim personal(qe eshste shume ndryshe nga c'shohim ne TV dhe do ndizte shume polemika:)dhe duke pare te gjithe guret qe jane ne tavoline, do fitoje ai qe ka me shume energji, ai qe eshte me i determinuar,nje figure ndryshe dhe per boten e jashtme.
Mos harrojme qe duhen plotesuar dhe interesat e Europes dhe Kines ne kete mes dhe nje ish-gjeneral nuk do ishte zgjedhja me e mire...

jimmy84

Primus registratum

Une pak a shume jam i nje mendje me Zen.
Kudo dhe aq me pak ne Amerike gjerat nuk ndodhin rastesisht.
Te dy kandidatet nuk jane me "te fuqishmit". Njeri eshte nje plak qe duket sikur fle ne kembe. Dhe tjetri eshte zezak dhe i ri ne moshe. Ta haje dreqi edhe bufi e di qe Amerika nuk e ka kapercyer kurre racizmin.
Keshtuqe po fitoi MekKeini une mendoj qe Amerika ka per te vazhduar rrugen e `29-`33 vetem se ne vend te Ruzveltit qe e nxorri do kemi kete qe do e zhysi.
Ndersa po fitoi Obama une mendoj qe "çoç do ndodhe". Fundja a ka me mire se nje fajtor zezak?