Poezitë që parapëlqej.

SyZeza

Grupi i të moçmëve!
It Didn’t Speak in Words

It didn’t speak in words,
It could only draw near: an inquisitive body,
Unaware that desire is a question
Without an answer,
A leaf without a branch,
A world without a sky.

Anguish opens a path among the bones,
Travels upstream through the veins
Until it comes out on the skin,
Upwellings of dream made flesh
To question the clouds.

A brush in passing,
A stolen glance among the shadows
Are enough to make the body divide in two,
Eager to take another dreaming body
Into itself,
Half with half,
Dream with dream,
Flesh with flesh:
Equivalent in shape, in love, in craving.

But it never gets farther than a hope,
Because desire is a question whose answer nobody knows.

Luis Cernuda
 

TinkerBell

Papirus rex
Dashuri Kryeneçe

Dashuri kryeneçe, vjollcë me gjëmba rrethuar
shkurre mes pasionesh kreshpëruar
heshtë dhimbjesh, kurorë tërbimi,
ç'udhë të solli drejt e në shpirtin tim?

Përse i vure zjarrin e dhimbshëm
beftas, gjethnajës së ftohtë të rrugës sime ?
Kush ta mësoi rrugën për tek unë ?
Ç'lule, gur a tym të dëfteu se ku unë rri ?

Edhe nata vetë u rrënqeth, u trëmb
Agimi kupat i mbushi me verën e tij
e dielli në qiell më s'fundi zuri vend,

Ndërsa dashuria mizore paprerë më ndiqte
me shpata më shqeu, me gjëmba më çponte
gjersa m'hapi në zemër udhën që përvëlonte.

P. Neruda
 

Hope

dans ton coeur
When the sun rise in the morning
then you shine like a brighten lady
When the moon set in the evening
then you look like a beautiful lady
When I go to bed in the night
then you twinkle like stars
When the cool breeze touches me
then I take care of your love
When you are under my arms
then I tell you how much I love you
When I say my night prayers
then I thank God for giving you to me
When I close my eyes to sleep
then you rest your head on my chest
and listen to my heart beat says you are mine.

by Ravi Sathasivam
 

joetisti_

Locus omnem
Dashuri Kryeneçe

Dashuri kryeneçe, vjollcë me gjëmba rrethuar
shkurre mes pasionesh kreshpëruar
heshtë dhimbjesh, kurorë tërbimi,
ç'udhë të solli drejt e në shpirtin tim?

Përse i vure zjarrin e dhimbshëm
beftas, gjethnajës së ftohtë të rrugës sime ?
Kush ta mësoi rrugën për tek unë ?
Ç'lule, gur a tym të dëfteu se ku unë rri ?

Edhe nata vetë u rrënqeth, u trëmb
Agimi kupat i mbushi me verën e tij
e dielli në qiell më s'fundi zuri vend,

Ndërsa dashuria mizore paprerë më ndiqte
me shpata më shqeu, me gjëmba më çponte
gjersa m'hapi në zemër udhën që përvëlonte.

P. Neruda
shume e bukur!
 

TinkerBell

Papirus rex
Invictus ~ William Ernest Henley

Out of the night that covers me,
Black as the Pit from pole to pole,
I thank whatever gods may be
For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeonings of chance
My head is bloody, but unbowed.

Beyond this place of wrath and tears
Looms but the Horror of the shade,
And yet the menace of the years
Finds, and shall find, me unafraid.

It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul.
 

Mystique

Larg
Anëtar i Shtabit
IKJEARDHJE


sa herë që vjen e ikur je…
u lodha nga pyjet, yjet e lëndinat
malet e fushat, përrenjtë dhe kodrinat
qiejt e kubetë, aurorat magjepëse
lotët e dënesat… fjalët rrënqethëse
të kam e s’të kam e s'jemi ç'pandehim
vallë ç'të ngroh më shumë
prekja e duarve a ëndërrimet
flaka n’ajri a prushi te mangalli?
..............................................
hapësirë të fala të më harrosh
se edhe kujtimet…
kohë jepmë të më mungosh
se edhe malli …
© Artan Gjyzel Hasani
 

Artin

Papirus rex
Kujdes me fjalën

Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!
Pushteti i fjalës është i veçantë,
Gatuan male dhe kakërdhi.

Me fjalën rrjedhin përrenj me mjaltë,
Pikojnë çezma me helm të zi.
Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

Nga fjala humbën Judë e Pilatë,
Strategë e mbretër me mbretëri.
Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

Kur fjala nxirret nga buzët jashtë,
Si dallëndyshja s'vjen në shtëpi.
Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

Unë fjalën vetë e shtroj në kartë,
Dhe brenda syve se ç'është, e di.
Kujdes me fjalën, zonjëz me çantë,
Kujdes me fjalën dhe ti zotëri!

(Dritëro Agolli)
 

SyZeza

Grupi i të moçmëve!

PUNË DASHURIE​

U ngrita nga gjumi, thashë:
aq sa i do
askush nuk të do.
Është punë titanësh dashuria, lule titanësh,
ata krijojnë rryma të trasha ndjenje,
po s’qe aq i fortë e aq i zoti
mos i hyr fare punës së dashurisë –
punës së dhurimit të ndjenjave.
Bie mëngjesi
por ty s’të vjen zor
ta mbash hapur dritën
të dëshmosh për natën.
Dikush u tregua i dobët
pluskon neveria përzier me mall,
qielli i njerëzve që njohim
është jeta e shpirtit tonë.
Më mirë të jepesh pas ideve
se të mallkosh
kur s’ke mall.

Rudian Zekthi
 
Top