Plazh - Topless?

olti

Neo
Re: Plazh - Topless?

Bera nje pyetje mbi seksin ne publik, por "populli i emancipuar" nuk e kuptoi! Atehere ketu degjohet te flitet shume se te shkosh ne plazh me gjoks perjashta nuk ka asgje te keqe, pasi nuk demton njeri, sepse demtimi quhet demtim vetem ne rastin fizik, pra kur dikush demtohet fizikisht. Tani qe qenia pa sutjena e femrave ne plazhe nuk perben rrezik fizik kete e pranoj dhe une. Por mos valle rreziqet dhe demtimet jane vetem fizike?!

Shoqerite e vendeve te ndryshme kane nivele te ndryshme, ndoshta nuk po i quajme nivele zhvillimi, por po kufizohemi t'i quajme nivele botkuptimi. Ketej nga Europa perendimore tashme kjo puna e "topless" eshte bere teresisht normale, por qe ta dini ju eshte bere dhe mese normale dhe qenia pa gje fare e askujt nuk i ben syri terr. Per te provuar kete shkoni ne ndonje Sauna.

Cfare ka ndodhur me keto shoqeri. Toleranca per gjerat rritet cdo dite dhe tashme nuk dihet me se kush jane vlera e kush jo, kush eshte mire e kush keq.

Por le te kthehemi te gjokset perjasht ne plazhe (per femrat dmth). Po marrim emrin e Indulgence psh! (ti e dashur mos u merzit se nuk e kam me ty personalisht, por vec po marr emrin tend sa per te konkretizuar nje situate)
Atehere Indulgence do dale ne plazh me gjoks jashte, sepse e konsideron nje gje normale, por mbi te gjitha te mire per trupin, pasi i rrezitet dhe ajo pjese e rendesishme. (Sidoqofte une uroj dhe besoj qe ke nje goxha gjoks me thithka te forta e te drejta, mqs je partizane e ceshjtes...sidoqofte) U tha pra se te dalesh me gjoks jashte nuk perben rrezik fare per askend e per asgje. Hmmm, ore po pse te mos nxjerrim ate pjese te poshte mqs jemi deri ketu? Nuk po flas per plazhet e vecanta nudiste, por per cdo plazh qe ekziton. Ca te keqe ka ne fund te fundit? Demtohet njeri fizikisht? Vritet kush nga kjo pune? Jo! Atehere pse jo? Ne fund te fundit nese i ben nje te rruar totale "lules" ose dhe nese i len nje vize te vogel leshi siper do dukej super dhe vrima ne cdo rast as qe duket, pasi eshte ca me poshte. Gjithe keto sa permenda tregojne se te dalesh ne plazh 100% lakuriq nuk sjell asgje te keqe, pervec se te mira.

Ah le te kthehemi te rasti konkret. Eshte Indulgence me te dashurin e saj dhe ky kur e sheh me ate super gjoks jashte mund t'i thote dicka te tille - "e dashur me pelqen shume gjoksi yt dhe mbi te gjitha me eksiton jashte mase kur dhe tjeret te shohin dhe te admirojne" - ndersa pergjigja mund te ishte e tipit - "po me vjen mire dhe mua kur me shohin! Po shiko kisha nje ide une. Te dy kemi shkuar me tjere para se te martoheshim (lidheshim, fejoheshim, etj) pse te mos shkojme dhe tani? Ne fund te fundit askush nuk demtohet fizikisht, perkundrazi ben mire fizikisht se te jep kenaqsi, si dhe shpirterisht, pasi te ben te provosh eksperienca te tjera dhe i hedh pak shije pikante gjelles sone te marteses qe eshte bere shume monotone. Pak transgresivitet nuk i ben dem askujt" - E do thote ai i dashuri. "hej, po pse jo! Do ishte super sikur te shkonim ne ndonje klub Privé, ku te gjejme ndonje cift tjeter e te bejme seks bashke, sepse duhet te jete shume eksituese te te shohesh ty kur ta ben nje mashkull tjeter dhe ti te me shohesh mua me nje femer tjeter. NE FUND TE FUNDIT ASKUSH NUK DEMTOHET FIZIKISHT, PERKUNDRAZI NA JEP KENAQSI DHE NA BEN TE RIGJENEROHEMI FIZIKISHT"
E keshtu me radhe.

Nuk po them se te dalesh ne plazh pa gje siper a poshte dmth te realizohet ky skenari qe shkruajta me siper, por ama pak a shume ndodh e keshtu po shkon. Toleranca mbi cdo gje ngritjen e uljen e vlerave e antivlerave sipas qefit, sjell keto gjera, keto fenomene qe shoqerite e tjera po i bren. Nuk ka vetem deme fizike, madje ato jane demet me te pakta qe shpesh kufizohen te individe te vecante. Demet e verteta jane ato qe behen si viruse e qe perfshijne gjithe shoqerine, keto pra jane demet MORALE te dashur AFiste te emancipuar.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Ne jemi akoma turqeni hesapi ne nje kohe qe ne bote as i kercet fare per topless pasi dhe natyrizmi nuk shokon thuajse me njeri. Ketu keni nje links per natyrizmin ne France ku thote me shume se 11 milion e popullsise mund te praktikojne natyrizmin apo nudizmin pa problem http://naturisme.site.voila.fr/index.html
Po ti pyetesh per topless do fillojne te qeshin e do thone "si ishte kjo pyetja"! [/qb]
te besh lojra fjalesh nuk eshte korrekte sepse:

Elokuenca eshte imoraliteti i mendjes dhe imoraliteti i mendjes te con ne imoralitetin e trupit

a i ke pyetur ata francezet se cfare mendojne per ate ish presidentin francez i cili ka nje vajze te jashteligjshme , e cila ka ardhur ne jete pikerisht ne saje te ketij mentaliteti liberal...........

po fale ketij mentaliteti liberal ish presidenti amerikan beri seks oral me ish stazhieren e shtepise se bardhe , fale ketij mentaliteti liberal majkell xhekson eshte ne proces gjygjesor per pedofili , dhe lista vazhdon me tej me shume e shume raste te tjera , fale ketij mentaliteti liberalo-majmunesk alla arnauti

vetem nje sjellje e pergjegjshme eshte e moralshme , kurse nje sjellje e papergjegjshme eshte e pamoralshme

pra nga topless do kalojme ne nudizem , nga nudizmi do kalojme ne ................ndonje kaprico tjeter te rradhes

MLK

Primus registratum

Ne emer te "moralit" femrat dalin nga koka deri te kembet te mbuluara dha kane vetem dy brima te syte vetem per te pare, ne emer te moralit ne Shqiperi nuk lejoheshin pantallona me xhepa mrapa apo te gjera poshte, ne emer te moralit nuk lejoheshin basetat e gjata, ne emer te moralit burri e pallote grun ne dru e kjo nuk e ndante dot se keshilli i lagjes i bente "moral "gruas" qe kishte honger dru e jo burrit. Ne emer te moralit femrave afrikane u presin klitoris ne menyre qe te mos ndjejne asgje gjate mardhenieve me nje mashkull, ne emer te moralit ju a kam thene se Galilei eshte djegur i gjalle pasi tha toka eshte e rrumbullaket e jo katrore si thoshte kisha.
Mjaft me morale e leksione morale e kush eshte kundra topless do bej plazh ne arabine saudite apo ne afganistan se do jeni te qete, do ti nxirrni te dashurat apo grate me ferexhe dhe ne plaz (po po eshte e vertete dhe ne Katar grate lahen me fustan pasi nuk lejohet ndryshe e kjo behet ne emer te moralit qe te mos shthuret femra).
Njereze qe mbajne veten me shkolle nuk arrijne te kuptojne qe perversiteti apo pedofilia nuk ka asnje lidhje me topless! Miteran qe thua ti kishte nje lidhje jashte martese e per kete çdo njeri vendos vet se çben me çiftin e tij e jo shoqeria. Nese e shoqja e tij pranon ta ket akoma ne krah e nuk i kerkon te ndahet nuk ka pse te merret shoqeria me te. Harroni nje gje qe Amerika "puritane" u be pak qesharake qe ne vend qe te merrej me problemet e verteta te popullit amerikan u morren me "çfare ngjyre i kishte breket presidenti" sikur kjo do te rregullonte problemet.
Ka nje shekull qe populli francez fiton te drejta dhe ishte i pari qe hodhi idene ne boten e zhvilluar per "te drejten e njeriut". Ne nje kohe qe ne Shqiperi nuk kemi filluar akoma keshtu qe ju lutem mos na permendi moralin kurve qe na la enver hoxha e u rriten prindit tuaj dhe jua nguliten dhe juve dhe e krahasoni kete me moralin francez.

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga MLK:
[qb] Ne emer te "moralit" femrat dalin nga koka deri te kembet te mbuluara dha kane vetem dy brima te syte vetem per te pare, ne emer te moralit ne Shqiperi nuk lejoheshin pantallona me xhepa mrapa apo te gjera poshte, ne emer te moralit nuk lejoheshin basetat e gjata, ne emer te moralit burri e pallote grun ne dru e kjo nuk e ndante dot se keshilli i lagjes i bente "moral "gruas" qe kishte honger dru e jo burrit. Ne emer te moralit femrave afrikane u presin klitoris ne menyre qe te mos ndjejne asgje gjate mardhenieve me nje mashkull, ne emer te moralit ju a kam thene se Galilei eshte djegur i gjalle pasi tha toka eshte e rrumbullaket e jo katrore si thoshte kisha.
Mjaft me morale e leksione morale e kush eshte kundra topless do bej plazh ne arabine saudite apo ne afganistan se do jeni te qete, do ti nxirrni te dashurat apo grate me ferexhe dhe ne plaz (po po eshte e vertete dhe ne Katar grate lahen me fustan pasi nuk lejohet ndryshe e kjo behet ne emer te moralit qe te mos shthuret femra).
Njereze qe mbajne veten me shkolle nuk arrijne te kuptojne qe perversiteti apo pedofilia nuk ka asnje lidhje me topless! Miteran qe thua ti kishte nje lidhje jashte martese e per kete çdo njeri vendos vet se çben me çiftin e tij e jo shoqeria. Nese e shoqja e tij pranon ta ket akoma ne krah e nuk i kerkon te ndahet nuk ka pse te merret shoqeria me te. Harroni nje gje qe Amerika "puritane" u be pak qesharake qe ne vend qe te merrej me problemet e verteta te popullit amerikan u morren me "çfare ngjyre i kishte breket presidenti" sikur kjo do te rregullonte problemet.
Ka nje shekull qe populli francez fiton te drejta dhe ishte i pari qe hodhi idene ne boten e zhvilluar per "te drejten e njeriut". Ne nje kohe qe ne Shqiperi nuk kemi filluar akoma keshtu qe ju lutem mos na permendi moralin kurve qe na la enver hoxha e u rriten prindit tuaj dhe jua nguliten dhe juve dhe e krahasoni kete me moralin francez. [/qb]
ti vuanke akoma nga pasojat qe te ka lene sistemi monist ne shqiperi , dhe je hedhur me vrap mbas moralit liberal te topleshit francez

problemi eshte se nuk po te flet njeri per ferexhe apo per synet femrash ne afrike ne emer te moralit fallco

ne lidhje me ate presidentin tend te moralshem kam edhe nje fakt tjeter qe e harrova ,....
djali i tij eshte arrestuar per korrupsion ne afriken e jugut se mesa di une ka bere kondrabande armesh duke abuzuar me privilegjet e te jatit te tij , eshte e pamoralshme kjo apo jo????

ne lidhje me galileon po te kujtoj se galileon nuk e dogjen por e falen , ishte xhordano bruno ai qe u dogj i gjalle nga inkuizicioni i kishes

persa i perket lidhjes me topless me pedofiline dhe perversiteve te tjera me menyren e sjelljes , une them se kane lidhje dhe shume bile , sepse nese ti individ nuk lejon shoqerine te nderhyje ne menyren tende te sjelljes ne publik ne rastin e topless , nje gje te tille do ta besh edhe ne rastet e tjera kur behet fjale per perversitete , ku hyjne forma te tjera te imoralitetit , p.sh une po lexoja ne nje forum italian paradisa kohesh ku nje pjese e atyre qe flisnin ishin pro pedofilise dhe perversiteteve te tjera , dhe ti e di shume mire se keto gjera jane bere ne mode tani jo vetem ne itali dhe france , por edhe ne nje pjese te mire te botes

pershembull ne itali vjet fitoi grande fratelon nje pederast ...kjo eshte e pamoralshme sepse nxit direkt ose terthorazi pederastine

ne france para dy-tre vjetesh e fitoi love story nje femer qe beri seks ne pishine hapur fare dhe direkt duke e pare e gjithe franca , edhe kjo eshte imorale apo jo...........

pra ky moral liberal ka ardhur jo brenda dites por duke u maskuar gradualisht me kalimin e kohes ne formen e t drejtave te njeriut
po ti shikosh njerzit sot ne perendim nuk dine asgje tjeter pervecse te flasin per te drejtat e tyre kurse kur vjen puna per detyrat e tyre ketu nuk i ndegjohet zeri ..........

pra nuk po te flet njeri per ferexhe , por nga ana tjeter nuk po te flet njeri as per nudizem apo topless .........

MLK

Primus registratum

arun, problemi eshte se ti ngaqe na ben vetem copy ne forum te faqeve te internetit harron te analizosh ( gjinje duke konsideruar qe e ke kete fakultet).
Pedofilia, kondrabanda e armeve qe ti flet dhe do te na i krahasosh dhe lidhesh me topless jane te denuara me ligj e ska lidhje fare me moralin. Pra nese djali i presidentit merret me kondrabante dhe kjo veretetohet ne baze te provave atehre ka nje drejtesi qe merret me kete pune e paguhet per kete pune. Pedofilat nuk kane lidhje me topless se ketu kur nje pedofil futet ne burg dhe te burgosurit qe jane njerez qe kane ber krime apo shkelur ligjin pra qe jane nje pjese e ulet e popullsise i perdhunojne ne e i rrahin ne menyre qe te paguaje me rende per pedofilite qe ka bere ndaj femijeve. Pra jane gjera komplet ndryshe.
Franca nuk eshte arabi dhe nuk jeton dot ne diktature se eshte vend i lir, ndryshe nga vendet ku ne emer te moralit te ngordhin ne dru deri ne vdekje. Megjithate kush eshte tifoz i atyre vendeve aty i ka mund te shkoje te jetoj e te jete rehat se e ka dashnoren te mbuluar e sja shef njeri.

MLK

Primus registratum

Gysi,
"MLK! Nga shume komplekse vu ti lal. E kujt i bohet vone se c'menokan francezet?!"
Gysi prej katuni ke ardh,
na paske zen ne ven,
kaptinen si dardh,
po na jep ne men.
Kur ti ke mesuar qe egzistonte fjala "lal" une kam pas bere pushimet me dashnoren time te Butrinti ne Durres apo ne Himare ku sja dinin akoma emrin keshtu qe mjaft me keto leksionet se po na hap barkun. Ti pô na thu jam kundra topless dhe po me bo mu me komplekse! Ka kush katund ke ardh ti mer se mostra si ty si fliste njeri ne Tirone ne i tallshin ka treni deri te Skenderbeu! Na jan bo te gjith me diplloma 5000 lekshe e po na japin dhe leksione. Dipllomat e juja i kan pas bo qe para 20 vitesh Tit Sojli e Gim Gjuzi vetem se te te kapshin te fusnin ne burg, jurse tani ju filloni pune neper ministrira me diplloma fallco.
Ik er çun e futi i pjate grosh se s'osht per ty topless, je ala me barkun bosh ti ske faj.

abs

nuk e di...

o me mu, o me ariun i thojne kesaj :rolleyes:

--------------------

ka dhe ndryshe...

soni2

Primus registratum

sa marr edhe une mundimin tju lexoj

sidomos gysin

o gyso ik mbaro teologjine se sociologjia jote shte e pandare me teologjine tende !!!!!

nuk desha te dergoj perpara asnjeri per me teper gysin

Nuk e kuptoni se ketu behet fjale per femrat dhe per zgjedhjet e tyre ???
nuk e kuptoni se toplessi ishte nje shkak per tju degjuar juve se ne cilen shkalle te rrespektit per femren jeni !!!!
me thuani cila femer do te dali me ju me mendimet qe keni
ato pseudo shkaqet dhe pasojat qe neo gysi arun e kompani duan te na bejne te kaperdisim ktu jane te pavlefshme per çdo kend(perjashtohen ato qe e mendojne keshtu si to)!!
arun ju pergjigja nuk mu pergjigj
gysit i jam sterpergjigjur dhe pyetur po e vemtja pergjigje qe mora ishte
"to57 eshte dhe kristian"
ndersa ty neo do te pergjigjem vetem me nje fraze
"pse me duhet te jetoj atehere qe dihet se do vdes"
o arun teoria jote mbi lirine mund te jete gjithçka por jo aq e ndritshme(iluminatti)
gyso teologjia e sociologjia jote jane te mvarura me ekzistencen tende nuk arrite ende te marresh nje rast me subjektivitetin asnjanes te qeshtjes çdo postim i joti eshte nje anesh
o neo me habite me kete postim ashtu siç thua ti per indulgencen i bie te mos iki te votoje/studjoje sepse mund te marre pushtet/para me shume se i fejuari/burri i vet dhe burri/shoqeria do te humbisnin vlerat e tyre!!!!!

nje fjale ju karakterizon te treve
maskilista teologjik (specie ne zhdukje)

dite te mbare o njerez

persa te keni deshire o goca te beni topless dhe ta shifni te mundur bejeni per hir te lirise se zgjedhjes qe keni mbi jeten/veprimet tuaja !!!! :thumbsup:

Gysi

Primus registratum

Indulgjence, shpelaje mire, se e shoh qe ende te djegin shume gjera.

MLK, ky eshte nje tjeter kompleks i yti lal, katunarofobia, gje qe qytetaret e vertete nuk e kane. Komplekset e tua shpalosen me qartesisht, kur vazhdon me kalamanlleqe te tilla si “ Kur ti ke mesuar qe egzistonte fjala "lal" une kam pas bere pushimet me dashnoren time te Butrinti ne Durres apo ne Himare ku sja dinin akoma emrin” apo edhe "Ka kush katund ke ardh ti mer se mostra si ty si fliste njeri ne Tirone ne i tallshin ka treni deri te Skenderbeu!" jane nje iluzion qe pergjithesisht e vuajne provincialet (jo provincialet reale qe i ben te tille vendbanimi, por ata mentale qe i mban me force kompleksi i qytetaris apo fshatofobia. Une tani nuk kam aspak ndermend te flas se sa afer qendres e kam shtepine, se c’status kam pasur dhe kam, pasi do te bija ne nivelin e kalamanlleqeve te mesiperme. Dhe une nuk vuaj nga nje nevoje e tille per t’i rene gjoksit me grusht dhe per te shperfillur te tjeret. Por per nje gje jam shume i qarte, pet tipat qe kane qene historikisht “cuna lagjesh” e qe jane rritur duke enderruar mbi bemat e Gim Gjuzit me shoke s’me ka ngrene ndonjehere palla, dhe s’kam dashur ndonjehere t’u flas apo te me flasin.
Per informacion, shpesh kompleksi i superioritetit rrjedh nga ai i inferioritetit, dhe nevoja per te treguar veten e tipit “kur une..., ti akoma...” eshte nje superioritet imagjinar qe vjen si reagim i brendshem i organizmit psikologjik ndaj ndjenjes inferiore. Ne fakt nuk kam ndermend te merrem me kete pasi po dal edhe nga tema duke u marre me gjera personale. Per kete i kerkoj falje te tjereve.

Per sa i perket temes, e shoh qarte, prape iu rikthyet perceve. Normale, sa here iu ngec biseda, i rikthehemi ekstremit tjeter per t’u mbrojtur. Dhe vec kesaj, tashme krahasimet i bejme me kohen e dulles duke u kapur pas ndalimit e basetave, apo me dhunimin e gruas ne familje. Ne te vertete keto gjera nuk kane te bejne fort me moralin komunist se sa me perpjekjen utopike per te krijuar me dhune nje model dhe nje tip te percaktuar te njeriut, “njeriu i ri” i projektuar nga utopia komuniste. Por edhe ju jeni ne njefare menyre “njeriu i ri”, por jo më produkt i utopise komuniste, por tashme produkt i utopise se MTV-se (kur thote Anetares) ku njeriu ndalohet te kete moral, dhe aq me teper t’a shprehe ate. Eshte normale, kur nuk te kane lene te krijosh identitetin tend, do te rendesh me vrap te rrembesh identitetin e te tjereve dhe t’a heqesh per tendin, dhe madje t’i mbushesh mendjen te gjitheve qe ky ke qene gjithmone. I ka ca te mira aftesia per te imituar. Tani jemi franceze te vertete plako!
Por sa per dhunen ne familje, nje gje eshte e qarte ajo eshte shume me e madhe sot sesa ne kohe te dulles. Dhe pikerisht pasi sot vlerat jane luhatur dhe familja po shkaterrohet. Dhe per kete ka statistika. Jo dhuna, por edhe krimi ne familje sot po merr permasa te frikshme, dhe kete mund t’a beje jo diktatura, madje as edhe ajo me e hekurta ne Europen lindore sic ishte kjo jona, por mrekullia e ajrit dehes te lirise qe po shijojme sot. Nje liri qe i ka bere dem popullit tone te sapo dale nga konserva.

Ndersa per krimet e denuara ligjerisht, sigurisht qe pervecse krime shkelje penale jane edhe morale. Vjedhja, korupsioni, apo edhe pedofilia, jane veprime te denueshme moralisht si dhe ligjerisht. Jane shkelje te normave shoqerore qe hyjne tek normat e shkruara.

P.s. Neo eshte normale, gradualisht kjo do te jete tema e rradhes per te cilen do te riakuzohemi per provinciale ne kete forum pas disa vitesh.

Urim Nerguti

Primus registratum

Neo, i je futur nje diskutimi me blah blah blah qe nuk pohon asgje tjeter perveçse paaftesine tende totale per te menduar pak me larg se dy ide te lidhura se bashku. Rrezikshmeria shoqerore nuk vjen nga njerez qe kane vendosur te marrin persiper ate çka ato jane dhe si ato jane por nga ato qe duan qe te tjeret te jene vetem sipas nje modeli te paracaktuar me pare nga nuk e di kush dhe ne emer te nuk e di çfare... Rrezikshmeria shoqerore vjen nga njerez qe mendojne se kane pushtetet e plota per t'i imponuar tjetrit menyren e jeteses dhe rregullat e tyre idiote mbi gjatesine e fundit apo shkallen e ngushtesise se pantallonave te ngjitura pas trupit... Me kujton ato policet e kohes tone te "ndritur" te para njezet vjeteve qe i kapnin njerezit ne rruge nga favoritet per t'i çuar tek berberi...

Shoqeria jone ka nxjerre ligje per çdo rrezikshmeri shoqerore. Keshtu qe po te vleresonte ajo qe topless eshte nje rrezikshmeri e tille, me siguri deputetet e botes demokratike nuk do te prisnin nxitjet apo vajtimet tuaja mbi fatin e njerezimit, por do te vepronin menjehere. Edhe mos mendoni qe ne shoqerine perendimore familja nuk eshte ne qender te vemendjes. Nese ti mendon qe nje familje ku vlon druri per hater te ruajtjes dhe mirembajtjes se rregullave te nje morali te shkuar eshte me e shendoshe sesa nje familje ku ekziston nje mirekuptim i plote mbi gjithçka qe i perket jetes bashkeshortore dhe familjare, atehere gabohesh rende... sepse e para futet tek shkelja e ligjeve, tek cenimi i integritetit fizik te nje personi, kurse e dyta tek principi i pare i veprimeve te njerezve qe eshte vullneti i tij i lire dhe me gjere liria e tij.

MLK

Primus registratum

Gysi, ty ste ka ndaluar njeri te kesh moralin tend, por pjesemarresit te ndalojne tu besh te tjereve moral ne emer te moralin tend. Cdo njeri ka moralin e tij e nuk ka model ideal te moralit, morali eshte i mire apo jo kjo varet nga edukimi yne.
Kur te marr rastet ekstreme per te krahasuar kete e bej qe te te tregoj se nuk eshte inteligjente te besh aluzion apo paralelizma ndermjet topless e pedofilise.
Sa per komplekset po te le ty me tuat e skam çte te them me teper per veten, pasi te thashe dy fjale te marresh vesh se kujt brezi i perkas e kur skam pas kur isha adoleshnt nuk kam se si te kem komplekse tani qe kam kaluar te 30-tat prej disa vitesh. M

MLK

Primus registratum

Ajo qe me ben te qesh ketu eshte fakti qe disa persona vezhdojne te mendojne se Gruan, motren apo te dashuren e kane prone dhe mund ti japin urdhera e ti ken nen vete! Fajin e ka femra se eshte aq e zgjut sa e ben mashkullin te ndihet me i forti, me i bukri e mi i zgjuari, problemi eshte se ka qe se kuptojne kete gje dhe e marrin seriozisht, hahahaha
Leni femrat lire dhe kini besim e mos kujtoni se jane pa moral e mashkulli paska me teper! Nese qeke ne nga Tirona mos e thuj ne vend tjeter Gysi se do qeshi dynjoja, dhe pse sdu me ofendu njeri po ku di une ku paske qen rrit ne Tirone ti qe te kesh kete menie!

Gysi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga to57:
[qb]
1. o gyso ik mbaro teologjine se sociologjia jote shte e pandare me teologjine tende !!!!!

2. Nuk e kuptoni se ketu behet fjale per femrat dhe per zgjedhjet e tyre ???

3. nuk e kuptoni se toplessi ishte nje shkak per tju degjuar juve se ne cilen shkalle te rrespektit per femren jeni !!!!

4. me thuani cila femer do te dali me ju me mendimet qe keni

5. arun ju pergjigja nuk mu pergjigj
gysit i jam sterpergjigjur dhe pyetur po e vemtja pergjigje qe mora ishte
"to57 eshte dhe kristian"
ndersa ty neo do te pergjigjem vetem me nje fraze
"pse me duhet te jetoj atehere qe dihet se do vdes"

6. arun teoria jote mbi lirine mund te jete gjithçka por jo aq e ndritshme(iluminatti)
gyso teologjia e sociologjia jote jane te mvarura me ekzistencen tende nuk arrite ende te marresh nje rast me subjektivitetin asnjanes te qeshtjes çdo postim i joti eshte nje anesh

7. persa te keni deshire o goca te beni topless dhe ta shifni te mundur bejeni per hir te lirise se zgjedhjes qe keni mbi jeten/veprimet tuaja !!!! [/qb]
1. Problemi eshte To57 se ti duhet te mbarosh mire teologjine tende, qe me sa shoh e sperdredh sipas qejfit. :shrug:

2. Po ti nuk e kupton se ketu behet fjale per shoqrine dhe nevojen e saj per te qene e ruajtur nga plaget e shumta qe po ia sakatojne trupin?!

3. sigurisht ti e mesove se ne cilen shkalle te respektit per femren jemi, dhe une e kuptova ne cilen shkalle te respektit je ti me shoket e tu, ne shkallen e respektit qe vjen nga forma cices! :tipsy:

4. Pikerisht ato qe nuk ndjejne nevojen per te qit cicat m'selomet. /pf/images/graemlins/wink.gif

5. Me mire se kaq s'je pergjigjur ndonjehere. I fut nje rrejsht ku rendit ca fjale poetike te konservuara ne fuci turshie, dhe u lame. Nderkohe qe sulmet nuk i ke aspak kaq te shkurtera, sa pergjigjet. :confused:

6. Te pakten Aruni e ka nje teori ne mendjen e vet mbi lirine. Tenden ende se kemi pare.
Sigurisht qe une nuk mund te jem asnjanes lal. Une zgjedh ate qe me duket e vertete dhe nuk komodohem ne mes dy mendimesh, per te qene ne rregull me te dyja palet. Kete e bejne pergjithesisht ata qe s'kane mendim te vetin, apo edhe ata qe jane oportuniste. Sigurisht juve nuk ju fus ne asnje nga keto grupe pasi edhe juve nuk keni mbajtur fare qendrim asnjanes. /pf/images/graemlins/wink.gif

7. "bejeni topless-in per hir te lirise se zgjedhjes mbi jetet/veprimet tuaja"
Mire perse te mos bejne prostitucionin, po per hir te lirise se zgjedhjes, per t'a shprehur sa me qarte kete liri? Me kete rast fitojne edhe nai lek! :shrug:

Gysi

Primus registratum

Kush osht tu i pengu femrat me dale me alete perjashta mor lal. Cdo njeri e mendo vete ket pune. Dhe une jom tu thone se e menoj k'shtu. Nuk osht t'u detyru njeri k'tu. Fundja edhe femrat kane menimin e tyne per ket gjo. Ca menojne sic menoni ju, dhe kane shume qejf me ia nref dynjos, kurse ca t'tjera menojne kshu si puna jon dhe nuk e qujne fort gjo t'mire ket pune. Por per me detyru nuk po i detyron njeri me bo ca t'iu vije per mare.

Po ti mer lal me duket se e ngaterroke Tironen me Parisin. Pjesa mo e modhe e robve m'TIrone menojne kshtu ne menyre "t'prapametme" si puna teme lal. Ca t'i bosh do ende kohe te vije era e "civilizimit" kshtu qe duroni ene pak.

Dolores

Primus registratum

Meshkujt mendojne keshtu ne Tirane, se femrat mendojne krejt ndryshe......si shpjegohet ekzagjerimi i veshjeve ne rruget e Tiranes??

Indulgence

Primus registratum

Une vazhdoj te kthehem ketu me stoicizem dhe shyqyr qe erdhi dhe Dolja per nje minute se kujtova se i tremben gjithe gocat keta merhumet qe vringellijne jataganin e moralit te tyre shoqeror...

MLK - Ah Kruja dhe Burtinti :wub: . Mu mbushen syckat me lot... I takon te kemi qene ne te njetat vite. Cfare brez i mrekullueshem qe jemi :thumbsup:

Gysi - Nuk me djeg gje cuno! Ajo ndjenja qe kam kur perballohem me llojin tend eshte kallje krrupe!!! Plus, nuk e di cilen pjese te Tiranes paske survejuar ti qe ia kercet me statistika pergjithesuese...

Neo o djalke - Asgje personale me ty dhe imagjinaten tende /pf/images/graemlins/laugh.gif , por per perverset ka spitale psiqike dhe/ose burgje...

:kiss: & :thumbsup: dhe falenderime to the rest of my dear friends DDD, S6, To57, Kukes, LR, Putra, Blendi etj...

Goca, come back!

alinos

Forumium maestatis

:lol:

do besh mire, se hyjne ne pune :devil:

per t'iu pergjigj pyetjes se Dol:
ato femrat ne Tirane perdoren nga djemte, ne fund te fundit c'sheh syu e kerkon ....
Por kur vjen puna per shoqe jete, zgjedhin ato te mbuluarat qe s'e kane haberin, sepse eshte me mire keshtu per nenen e femijeve te tu.
same ol' sh***

Rambla

Primus registratum

Jo per te kundershtuar alinos, sepse ka te verteta tek fjalet e tua, por s'me duket se ato te 'zbuluarat' kane ngelur pa martuar.

Dolores

Primus registratum

Po ktu dua te dal edhe une Alinos....po sido qe te vi puna prape syte andej nga ato u ngel meshkujve ne Shqiperi..po mos te tregohen hipokrite cunat shqiptar sepse dalim ne pastaj qe jemi , shtriga e k*rva :shrug:

AnaBlue

Forumium maestatis

Nese mendon se femra duhet te kete lirine per te zgjedhur nese te dali topless apo jo ne plazh dhe kerkon nje partner ne jete qe nuk vendos te martohet me ty sepse ti mendon ne kete menyre, ne dreq te shkoj ky partner! Per cfare e do, qe gjithe jeten te mbysi me fanatizma e xhelozira te kota? Me mire te ndahet sharpi nga sheqeri qe ne fillim sesa kur eshte krijuar familja.